Dodaj do ulubionych

Budżet 2011 -wod-kan katastrofa

02.12.10, 22:48
Dziś na sesji radni z dużym opóźnieniem i po złamaniu procedury uchwałodawczej dotyczącej budżetu otrzymali w końcu projekt na rok 2011-uchwała budżetowa.

WOD-KAN
Wydatki zaplanowane przez p.Pszczółkowskiego wynoszą
Rozdział 90001
bieżące 2.002.000 zł
majątkowe 2.021.000 zł

Oznacza to że w przyszłym roku pan Pszczółkowski zaplanował budowę sieci na długości 2 km. To jest chyba jakaś kpina, bo przecież obiecywał w listach i innych ulotkach, że wod-kan będzie priorytetem.
Jak widać kampania swoje, fakty z projektu budżetowego swoje.

Szkoda, że kampania pana Pszczółkowskiego nie dotknęła budżetu i wracamy do stagnacji z poprzednich lat.

Przypomnę tylko, że wg. WPI opracowanego przez analityków z SGH (na zlecenie burmistrza)w tym roku powinniśmy wydać na wod-kan 20 mln zł, bez względu na to czy dostaniemy dotacje czy nie. Wnioski wyciągnijmy sami.
Obserwuj wątek
    • qaz2510 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 02.12.10, 22:50
      eee!
      jeszcze dajesz rade spamietac te swoje nicki?

to jak wosabi czy ropcio czy jaberwoki

ha ha ha
      • papirus22 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 02.12.10, 23:09
        qaz piszę o sprawie priorytetowej dla naszej gminy czyli wod-kan. Ja go mam od 2002 roku, ale martwię się co nastąpi po 2015 roku, jakie będę kary dla gminy i kiedy wyjdziemy z zapaści infrastrukturalnej. To nie są żarty, to są fakty. Albo zrobimy to w tej kadencji albo chyba już nigdy.
        Jak widzisz Pszczółkowski wami manipuluje, mówi o wod-kanie jako najważniejszej rzeczy a w dokumentach budżetowych jest co innego.
        pozdrawiam przed wyborami, jeszcze masz czas na zmianę swojego stanowiska.
        • qaz2510 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 02.12.10, 23:13
          ja tez sie martwie co bedzie po 2015 jak wygra Twoj Kandydat z Radziejowic - i tu pisze bardzo poważnie.
          czy wejdzie komisarz?

• lomlive Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 02.12.10, 23:14
          papirusie, papirusie...głosowałeś może za nowym przewodniczący rady? tak pytam, nie bylo mnie niestety z powodu pracy...
        • labes Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 02.12.10, 23:15
          papirus22 napisał:

> qaz piszę o sprawie priorytetowej dla naszej gminy czyli wod-kan. Ja go mam od
          > 2002 roku, ale martwię się co nastąpi po 2015 roku, jakie będę kary dla gminy i
          > kiedy wyjdziemy z zapaści infrastrukturalnej. To nie są żarty, to są fakty. A
          > lbo zrobimy to w tej kadencji albo chyba już nigdy.
          > Jak widzisz Pszczółkowski wami manipuluje, mówi o wod-kanie jako najważniejszej
          > rzeczy a w dokumentach budżetowych jest co innego.

Byłes 4 lata radnych i nic się nie nauczyłeś. W każdym budżecie na początku roku było 2 mln zł apotem w miarę potrze było 4 lub 8 mln zł. Po co blokować kase skoro spółka ją potrzebuje dopiero w II połowie roku. I przypadkiem...zapomniałeś o dopłatach do wody w wydatkach bieżących, znowu kilka mln zł. Szkoda mi ciebie. Już Krystecki byłby lepszym radnym niż Ty osiłku
          > pozdrawiam przed wyborami, jeszcze masz czas na zmianę swojego stanowiska.
          • papirus22 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 02.12.10, 23:19
            Żona burmistrza też na forum?
            Fajnie, cała rodzina w komplecie:)

WG. WPI powinno być 20 mln zł a nie jak Majka piszesz 4 czy nawet 8. To jest właśnie problem gminy i ludzi dla których nie ma znaczenia co będzie później. Dla mnie ma i się martiwę. Niestety nie wierzę w kolejne obietnice .
            • lomlive Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 02.12.10, 23:21
              Papi byłbyś tak uprzejmy i odpowiedział na moje pytanie?:)
              • papirus22 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 02.12.10, 23:29
                Oczywiście, że odpowiem uprzejmie. Zgodnie ze statutem głosowania imienne są tajne. Zachowam więc tę tajemnicę dla siebie:)
                • lomlive Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 02.12.10, 23:31
                  a jaki był stosunek głosów? i ile było za bądź przeciw? i był jakiś inny kandydat? jeśli mógłbyś znów uprzejmie odpowiedzieć.
                  • papirus22 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 02.12.10, 23:40
                    Oczywiście odpowiadam uprzejmie
                    11 za, 9 przeciw, 1 nieważny.
                    • lomlive Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 03.12.10, 00:15
                      Eh...moje domysły w pewnym stopniu są realne i może nawet prawdziwe, a mianowicie to, że w zamian za przekazanie głosów przez Grądzkiego na Waszego kandydata Wy zagłosowaliście na ich kandydata na przewodniczącego...zanegujesz, wiem, ale każdy ma prawo mieć takie domysły. Poza tym mam nadzieje, że w tym wypadku burmistrzem zostanie Pszczółkowski, będzie sprawiedliwie, bo niestety kandydat Dąbrowski nie nadaje sie na to stanowisko według mnie w ogóle. Byłem na debacie, widziałem, słyszałem i szczerze Ci powiem, że jestem w ogromnym szoku po tym, co przeczytałem na temat "wygranej" debaty w TŁ...

Pozdrawiam...
            • labes Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 02.12.10, 23:22
              Zajrzyj do budżetu Osiłku. Przepraszam, że poprzednio napisałem przez małe "o"
            • qaz2510 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 02.12.10, 23:25
              Papi a co z wiarą w obietnice Twojego Kandydata, które chyba w 90% są bez pokrycia

odpisałem Ci w linku z waszym "programem" - mam nadzieje, że zrozumiesz analogię tam zawartą

Burmistrz Pszczółkowski zrobił wiele i nie obierzesz mu tego zaciemniając rzeczywistość - Ludzie doceniają Jego pracę - zobaczysz to 6.XII

• ojciechrzestny Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 02.12.10, 23:34
      Rusieccki,

ty i rzetelność wobec wyborców to dwie skrajne kwestie!!!
      • papirus22 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 02.12.10, 23:41
        Padre, piszę to co dostałem o Pszczoły. Jeżeli podważasz jego podpis na tym dokumencie to gratuluję zaufania.
        • ojciechrzestny Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 02.12.10, 23:48
          W tej chwili podważam wszystko co dostałem od ciebie jako wyborca, który głosował na ciebie w 2006!!!
          Dla władzy wlazłeś w dupę oszołomom od trasy po wale!!!
          Fantastyczny los gotujesz Łomianką Dolnym, Kępie i Dziekanowom na Wisłą!!!
          Wstydzę się tego, ze mogłem na ciebie głosować w 2006!!!
          Jesteś "kłamcą" i "szmaciarzem"
          • papirus22 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 02.12.10, 23:59
            Padre w tej sprawie nie zmieniłem zdania, ale są sprawy o których można i trzeba rozmawiać, które łączą nas wszystkich.Na pewno jest to rozwój infrastrukturalny. Myślę, że błądzisz. Pisząc w ten sposób, pokazujesz swoją słabość, mam nadzieję że ci przejdzie wkrótce i po prostu mnie przeprosisz. O ewentualnych wariantach jest tutaj:
            forum.gazeta.pl/forum/w,229,119441933,119441933,Warianty_S7.html
            • qaz2510 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 03.12.10, 00:02
              papi ok w tej kwestii nie zmieniles zdania ale wlazłes miedzy nich - co bedzie jak zechca trase po wale - co wtedy zrobisz?
              ich jest wiecej - ty1

• papirus22 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 03.12.10, 00:07
                Nie rozumiem, sprawa S7 jest poza naszymi kompetencjami. Wybrano wariant już dawno. Teraz trzeba pomóc mieszkańcom w zabezpieczeniu przed uciążliwością, można to zrobić wspólnie i to jest sprawa która na pewno nas łączy wszystkich.

Przed nami są jeszcze realne problemy w tej kadencji wod-kan i kwestia kar. Nie martw się o mnie, w radzie jest 21 osób, będziemy wspólnie rozwiązywać sprawy o ile będzie taka wola.
                • qaz2510 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 03.12.10, 00:12
                  słyszałem ze w radzie jest 11 osob i 10 POpaprancow

te 11 to Łączą nas Twoje Łomianki jak dziś słyszałem po sesji - skomentujesz to jakoś?
                • atos55 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 03.12.10, 17:12
                  W tej sprawie całkiem zgadzam się z papirusem. Trasa po wale należy już do historii, nawet gdyby Grądzki, czy nawet Sokołowski zostali burmistrzami. Straszenie nią dzisiaj jest taką samą demagogią, jak kiedyś podgrzewanie walki o nią, gdy nie miała szans. A skądinąd dobrze, ze ludzie z Dąbrowy to zrozumieli. Należy im pomóc w staraniach o to, by trasa była jak najmniej uciążliwa, to leży także w interesie wszystkich.
                  • kmsanczia Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 03.12.10, 17:48
                    W interesie nas wszystkich leży to, żeby ta trasa szybko powstała (zakładając, że faktycznie rozładuje korki). A panowie protestujący mimo, że nie mają już wpływu na jej przebieg teraz będą pewnie opóźniać budowę nowymi żądaniami co do tego jak ma wyglądać.
                    • brycezion Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 11.12.10, 15:23
                      Kłania się budżet 2011...
            • ojciechrzestny Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 03.12.10, 00:05
              Honor i nazwisko ma się jedno!!!
              Ty dzisiaj w moich oczach straciłeś jedno i drugie!!!
              • papirus22 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 03.12.10, 00:08
                Eee chyba już dawno jak dla Ciebie.
                • jwc3 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 03.12.10, 08:42
                  Piotrze Rusiecki (dzisiaj papirus22),
                  dostałeś projekt budżetu na 2011 rok to się ciesz i bierz do roboty. Jako radny poprzedniej kadencji masz procedurę jego uchwalania. Jak dobrze wiesz Rada może zmienić projekt budżetu na tym etapie. Burmistrz będzie musiał go realizować. Jest tylko jeden warunek. Tego ci jednak nie podpowiem. Na inwestycje wod.-kan. możecie przeznaczyć tyle ile uznacie za właściwe. Mówisz, że trzeba dużo więcej, to zapewne masz rację. Teraz możecie wszystko. Każde głosowanie wygracie 11:10 (12:9).
                  POzdrowienia.
                  • amigo465 Re: Budżet 2011 -Papi odpowiada! 03.12.10, 08:59
                    Papi masz przewagę i zaczyna się prawdziwa odpowiedzialność Twoja za budżet i inne istotne dla Łomianek sprawy. I właśnie to będę oberwał, Twoje decyzje tym razem, za które będziesz w pełni odpowiadał i żadne paszkwile nie zwolnią Cię z tego!
                  • krzysiom1 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 03.12.10, 09:49
                    jwc3 napisał:

> Piotrze Rusiecki (dzisiaj papirus22),
                    > dostałeś projekt budżetu na 2011 rok to się ciesz i bierz do roboty. Jako radny
                    > poprzeedniej kadencji masz procedurę jego uchwalania.
                    Tylko "procedura" z poprzedniej kadencji nie ma zasosowania w obecnej.
                    W poprzedniej kadencj, radni klepiącywszystko przegłosowywali każdą bzdurę przedłozoną przez burmistrza.
                    • qaz2510 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 03.12.10, 10:01
                      a teraz bedzie inaczej?

jak pokazała pierwsza sesja jedt gorzej niz było w starej radzie
                      • pwz90 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 03.12.10, 12:52
                        Gorzej niż w poprzedniej kadencji być nie może.

Swoją drogą dochodzę do nas sygnały, że Pszczoła rozdał już stanowiska. Wiceburmistrzem ma być Marek Zielski. OJJ będzie bolało:)
                        Naprawdę szkoda Łomianek.
                        • corner111 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 03.12.10, 14:22
                          Szkoda że Papirus przez dwa lata nie poznał tajników budowy budżetu. Nie mam zamiaru go pouczać. Liczę że odpowiedzialność o której pisał amigo zmusi go do bardziej krytycznych i racjonalnych wpisów na forum! Teraz budżet jest w Twoich rękach, bo masz przewagę w e radzie! Wykorzystaj i zrób dobry budżet. A co do sposobu finansowania spółki wod-kan to zanim zaczniesz gardłować sprawdź czy kiedykolwiek spółka w okresie Burmistrza Pszczółkowskiego miała kłopoty z płatnościami, choć często przekraczalna zadania nakreślone pierwotnymi planami budżetowymi!
                          Przestań być chłopcem biegającym za piłką, zacznij być mężczyzną odpowiedzialnym za czyny i słowo!
                        • qaz2510 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 03.12.10, 14:23
                          watpie , żeby obecny Burmistrz szastał stołkami tak jak to robi kandydat Dąbrowski
                          • jwc3 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 03.12.10, 14:53
                            pwz90, krzysiom1,
                            Edward nie chwali się, że "wynegocjował" już kandydatów na wiceburmistrzów dla Pana Tomasza Dąbrowskiego - Bogdan Kłódkiewicz i Maciej Cerynger.
                            Dobra rada dla Krzysioma1 - "Odzywaj się kiedy wiesz o co chodzi" Sokrates.
                            Papi - do roboty. Masz mało czasu na poprawę budżetu, a dalej zamulasz forum.
                            POzdrowienia.
                            • amigo465 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 03.12.10, 15:13
                              Ależ on już nie pamięta o tym że niedawno papirus pisał;
                              forum.gazeta.pl/forum/w,229,119077555,,kilka_sprostowan_.html?v=2
                              A fakty są takie:

Jaki ten menedżer?

Wszyscy wiemy, że banki to nie dobre wróżki! By wziąć kredyt trzeba się za nim nabiegać, a najważniejsze być wiarygodnym finansowo, czyli mieć dochód przekraczający minimalne wydatki na utrzymanie. Jednym słowem dobrze zarabiać. Banki nie lubią, byśmy wydali pieniądze na cel inny
                              niż ten, który określiliśmy we wniosku. Banki to kontrolują w różny sposób, a od firm żądają okresowych raportów, które oceniają prawdziwi spece w tej dziedzinie. Bo to jest element służący kalkulowaniu stopnia ryzyka kredytu.
                              A firma Jopek zadarła z bankami. Nie chciała się poddać w 2000 r. proponowanej przez banki ugodzie. Dlaczego banki wycofały się z kredytowania? Przyczyny zasadniczo są dwie: utrata płynności finansowej albo przeznaczenie środków niezgodnie założonymi celami. A programy naprawcze to zazwyczaj ostra dyscyplina finansowa, lub pozbycie się zbędnych składników majątku. Pójście na wojnę z bankiem to wielkie ryzyko. Ustają kredyty i trzeba znaleźć inne źródło finansowania. Może to być kapitał właściciela, może to być sprzedaż akcji i wiele innych sposobów. Pan Jopek w mojej ocenie wybrał najgorszy, zaczął zadłużać spółkę w ZUS, Urzędach Skarbowych, Urzędach Gminnych, w drobnych firmach i gdzie się da. Oczywiście bankom nie spłacił długów.
                              To powoduje narastającą pułapkę zadłużeniową. Komornik zajmuje konta, zajmuje towar na placu. I tak oto, w październiku tego roku komornik sprzedawał pojedynczą dachówkę za 0,57 gr. przy oszacowanej wartości 1,70 zł.! Nie dziwi, że firma w 2009 r. wykazała stratę 18 963 357 zł! To co robi Pan Jopek przypomina bajkę o baronie Münchhausenie, który sam siebie za włosy potrafił wyciągnąć z bagna i to razem z koniem. Taką szkołę finansów reprezentuje pan Wacław Jopek prezes Spółki /str. 1268 akt spółki w KRS/. Powstaje pytanie, czy Pan Tomasz Dąbrowski jest, czy nie jest zarażony taką szkołą myślenia. Dobry szef polega na kierownikach swych jednostek, bo to oni współtworzą nie tylko wizerunek firmy. Winien też wykorzystywać ich bezcenną wiedzę i umiejętności. Zdarzają się jednak szefowie tyrani! Kierownik nie ma nic do gadania wykonuje pracę bezmyślnego niewolnika!
                              I jak to jest czuć się doskonałym menedżerem w takiej firmie i czy to jest w ogóle możliwe? Odpowiedź jest jedna, w takiej firmie nie pracuje doskonały menedżer! Bo jeżeli szef dyktator, to człowiek po 13 latach jest wypalonym wrakiem, bezwolną lalką. Jak można tyle czasu wytrzymać będąc kukiełką? Można stwierdzić, że w takim przypadku nie ma podstaw, by ogłaszać, że jest się wspaniałym menedżerem.
                              A mowa tu o kandydacie na burmistrza bez przygotowania, bez znajomości pracy urzędu, bez znajomości Łomianek! To prosta droga do klęski wszystkich naszych oczekiwań! Za co firma dostała jakąkolwiek nagrodę nie wiadomo, w każdym razie nagroda Syzyfa była dla Pana W.Jopka a Pan T. Dąbrowski był jedynie posłańcem. Załoga żyjąca w dobrobycie to w dniu 31.12.2009 tylko 12 osób i szef.
                              Coś zmalała z 200 osób i to ze wsteczną datą, wielkość zatrudnienia. Niemal wszyscy zwolnieni są na bezrobociu, bo w okolicy trudno o pracę.
                              A więc nie tylko wątpliwy menedżer, ale i blagier! Możemy wybierać człowieka z krwi i kości, zaletami i wszystkimi wadami, który przez ostanie lata pokazał, że wiele potrafi, albo pana incognito, o którym nie wiemy nic, bo jeżeli w jednym nas okłamał, to zapewne i w innych sprawach nie mówi całej prawdy! /gap
                        • kmsanczia Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 03.12.10, 16:15
                          pwz90 napisał:
                          > Wiceburmistrzem ma być Marek Zielski. OJJ będzie bolało:)
                          > Naprawdę szkoda Łomianek.

Zielski czy Rusiecki, co za różnica.
                          Naprawdę szkoda Łomianek
    • stefanprawo Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 11.12.10, 15:32
      Teraz rządzi Pan Dąbrowski macie większość a radzie nad PO więc ( jeżeli się nie pokłócicie między sobą - o co będzie pewnie łatwo) rządźcie teraz Wasza kolej papirusie, ale widzę ,że już szukacie sobie alibi na wypadek gdyby nic z obietnic wyborczych P.Dąbrowskiego nie wyszło.
      P.Dąbrowski PAMIĘTAMY PANA WYBORCZE OBIETNICE ZŁOŻONE PUBLICZNIE!!!również te dotyczące sieci wod-kan i będziemy patrzeć wnikliwie na ręce ( żadnych wymówek nie akceptujemy)
      • brycezion Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 11.12.10, 17:30
        Sądząc po przygotowanym budżecie na rok 2011, wydaje się, że resztki cierpliwości skończyły się. To już trzeba uznać, że szczyt wszystkiego osiągnął w wydatkach na wod-kan.
        Z przygotowania budżetu zrobiono sobie kpiny. Albo Skarbnik otrzymał złe wytyczne, albo w UM komuś odbiło...
      • k.jurek Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 12.12.10, 15:50
        Ja myślę, że z budżetem na 2011r. będzie totalna bryndza - oby nie!
        • 2hestia Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 12.12.10, 16:15
          Brycezionie białe księgi potrafisz pisać to i dobrze wiesz, że budżet na wod-kan jest w różnych działach np. inwestycje na wodociąg+ dopłaty do spółki+ dopłaty do wody. I wszystkie te środki ponad 5 mil. są do dyspozycji spółki na inwestycje. Spółka przez pierwsze 4 miesiące nie potrzebuje żadnych środków na inwestycję bo nic nie robi (zima, mróz). Pieniądze te są potrzebne dopiero w drugiej połowie roku. Jestem pewna, Brycezionie, że o tym wiesz tylko celowo podpuszczasz i manipulujesz ludźmi.Zobaczymy czy następca jak obiecał będzie wszystkie środki przeznaczał na wodę i kanalizację. To będzie test wiarygodności.
          • 321art Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 12.12.10, 17:30
            A morze problemem nie jest ilość środków a raczej racjonalne wydawanie . Osobiście denerwowało mnie wielokrotne prucie ulic, za które przecież ktoś brał kasę. Może nowy burmistrz dopilnuje logistyki, czego jemu i nam wszystkim życzę .
            • 2hestia Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 12.12.10, 18:00
              Proszę mi wierzyć ja nowemu burmistrzowi życzę jak najlepiej bo tu mieszkam i zależy mi na tym mieście. Wykonawcy ulice będą pruć do czasu kiedy nie wykonają jej dobrze. Skąd wiadomo, że za każde prucie dostają kasę, a może prują i naprawiają bo zamawiający nie chce odebrać źle wykonanej roboty. No i proszę wybaczyć ale nie burmistrz (ani ten ani przyszły) nie jest od pilnowania inwestycji. Są od tego inspektorzy nadzoru, których oczywiście burmistrz zatrudnia.
              • 321art Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 12.12.10, 18:21
                Zgadzam się z tym, że od tego są inspektorzy i dodam więcej ,Jeżeli coś lub ktoś jest złe , to trzeba to zmienić. I właśnie od tego jest burmistrz, niema ludzi nie zastąpionych, ale to tylko moja prywatna opinia. A prucie ulic to tylko przykład, których jest więcej.

• brycezion Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 12.12.10, 18:24
              1. Na inwestycje wod-kan. muszą w 2011 pójść 25 mln zł., z budżetu 20 mln, 5 z kredytu, o ile chce się zakończyć rozbudowę przed rokiem 2016.
              Drugie wyjście zapasowe jest ograniczyć aglomerację do Wariantu"0" i wtedy z budżetu wystarczy ok. 17 mln.

2. Na inwestycję muszą być przeznaczone pieniądze NATYCHMIAST (do połowy stycznia), bo inwestycje trzeba przygotować, ogłosić przetargi itp.
              Spółka niech się zajmie podłączeniami domów, a nie inwestycjami.

3. Roboty drogowe muszą być uzgodnione ze Spółką.
              Ciekaw jestem, ile z tych wybudowanych ulic trzeba będzie pruć od nowa.
              • 2hestia Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 12.12.10, 18:47
                <Drugie wyjście zapasowe jest ograniczyć aglomerację do Wariantu"0">
                Ciekawe co na to powiedzą mieszkańcy Sadowej, Kiełpina, Dziekanowa Leśnego, Chopina gdy się dowiedzą, że u nich nie będzie kanalizacji bo nowy burmistrz ograniczy aglomerację.Panie burmistrzu Dąbrowski niech Pan nie słucha Bry. bo za cztery lata ja nie chcę nowego Stana Tymińskiego.
                • roberto19633 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 12.12.10, 19:02
                  2hestia napisała:

> <Drugie wyjście zapasowe jest ograniczyć aglomerację do Wariantu"0">
                  > Ciekawe co na to powiedzą mieszkańcy Sadowej, Kiełpina, Dziekanowa Leśnego, Cho
                  > pina gdy się dowiedzą, że u nich nie będzie kanalizacji bo nowy burmistrz ogran
                  > iczy aglomerację.Panie burmistrzu Dąbrowski niech Pan nie słucha Bry. bo za czt
                  > ery lata ja nie chcę nowego Stana Tymińskiego.

No własnie , najpierw się zwracasz do Nowego Burmistrza , później sugerujesz, zresztą napisałaś to w ostatnim zdaniu, jak również poprzednich postach. Kultura wymagałaby byś najpierw powiedziała przepraszam za te pomyje , które wypisywałaś. Później natomiast wracaj do dialogu. Ja nie wypisywałem o W.P że jest oszustem, że konfabuluje, że jest niegodny miana człowieka - a co dopiero Burmistrza. Najpierw zastanów się nad sobą i emocjami , trochę się uspokój i dopiero pisz. Pzdr - każdy by chciał żyć w lepszym mieście, i ja i Ty i nasze Dzieci.
                  A Bryc, jest tylko głosem- głosem wielu, którzy myślą podobnie.
              • k.jurek Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 12.12.10, 18:48
                Już dawno pisałem, że jedynym wyjściem z tej sytuacji jest ograniczenie terytorialnie Łomianek do miejsc, w których kanalizacja już funkcjonuje, albo funkcjonować będzie do 2015 roku. I już.
                • 2hestia Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 12.12.10, 19:30
                  <Kultura wymagałaby byś najpierw powiedziała przepraszam za te pomyje , które wypisywałaś>
                  Przeproszę bo potrafię przepraszać tylko za co za jakie pomyje. Przykład proszę. Zanim odpiszesz zobacz w słowniku co to znaczy ,,obraża,, i czy koś oprócz Ciebie czuje się przeze mnie obrażony.Moim zdaniem masz obsesję. A Wy forumowicze jak myślicie.
                  • roberto19633 Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 12.12.10, 19:44

2hestia napisała:

> <Kultura wymagałaby byś najpierw powiedziała przepraszam za te pomyje , któ
                    > re wypisywałaś>
                    > Przeproszę bo potrafię przepraszać tylko za co za jakie pomyje. Przykład proszę
                    > . Zanim odpiszesz zobacz w słowniku co to znaczy ,,obraża,, i czy koś oprócz Ci
                    > ebie czuje się przeze mnie obrażony.Moim zdaniem masz obsesję. A Wy forumowicze
                    > jak myślicie.

>>Ja się nie muszę odwoływać do publiczności , wczoraj pokazali Takiego w TVN 24
                    zadał na zlocie PiS takie samo pytanie. A Wy co sadzicie? Wierzycie w zapewnienia D.T/Premiera/. Pewnie oczekujesz tej samej odpowiedzi, jaką uzyskał Prezes Kaczyński.
                    W końcu dla Ciebie bez różnicy i to na <<P>. i to na <<P>> ./Premier , Prezes/
                    • 2hestia Re: Budżet 2011 -wod-kan katastrofa 12.12.10, 20:09
                      Przepraszam ale po tej wypowiedzi uważam, że jesteś żałosny. Kogo obraziłam i jakie pomyje zostały wylane na P. Dąbrowskiego i Jego rodzinę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka