Dodaj do ulubionych

Dąbrowski górą!!!!!

05.12.10, 23:20
WYGRAŁ DĄBROWSKI!
Obserwuj wątek
    • anka0292 Re: Dąbrowski górą!!!!! 05.12.10, 23:22
      ufff...
      • trueneo Re: Dąbrowski górą!!!!! 05.12.10, 23:40
        no to teraz widac jaka wartosc maja internetowe sondaże ankiety itp, tu na forum na Dabrowskim psy wieszano, niejakiego bolo-998 to chyba go żółć zaleje.

bylem przeciwko Bee ze wzgledu na to jak zbywal mieszkancow Dąbrowy obietnicami wybudowania chodnikow, zamiast tego posadzili jarzebiny, a ludzie dalej chodza ulicami co przy obecnym natezeniu ruchu jest dosc niebezpieczne

prosze o troche tolerancji i ludzi nie glosujacych na PO nie nazywac moherami, katolami ciemnogrodem itp itd
        • ma.cinak Re: Dąbrowski górą!!!!! 05.12.10, 23:52
          bo to nie trzeba gadać, czy klikać, tylko ruszyć się i pójść zagłosować. poza tym, nie da się ukryć, że forum nie jest opiniotwórcze. Gdyby nie to, że tu mieszkam i tu żyję, to nawet cieszyłabym się, że ktoś przytarł nosa PO, ale nie cieszę się, bo teraz jestem zdana na łaskę królika z kapelusza, człowieka z przypadku, tajemniczego don pedro z krainy deszczowców. Pozostaje mieć nadzieję, że jestem w błędzie i źle oceniłam TD.

Przykra wiadomość
    • ma.cinak Re: Dąbrowski górą!!!!! 05.12.10, 23:32
      Skąd wiesz?
      • johnsecada Re: Dąbrowski górą!!!!! 05.12.10, 23:35
        118 głosów przewagi Dąbrowski.
        • anka0292 Re: Dąbrowski górą!!!!! 05.12.10, 23:40
          Forum Samorzadowe wzielo prawie caly nasz powiat.
          Mysle ze z taka wiekszoscie - bo przeciez Dabrowski wywodzi sie z tego srodowiska - dobrze sie bedzie rzadzilo. Nie bedzie juz takich sytuacji ze nasza rada zarzadzi cos na co nie da pieniedzy powiat - bo nasi radni z PO zaglosuja przeciw i odetna Lomianki od pieniedzy dla zasady zeby przeciwnicy polityczni nie mieli sukcesu...
          • phalena Re: Dąbrowski górą!!!!! 05.12.10, 23:45
            Bardzo dobrze chociaż, że Pszczółkowski zdążył z Warszawską i rondem. Bo resztę inwestycji
            widzę czarno. I z autobusami. No cóż, zobaczymy co potrafi i czego dopnie nowa ekipa...
          • jeser Re: Dąbrowski górą!!!!! 07.12.10, 23:26
            anka0292 napisała:
            Nie bedzie juz takich sytuacji ze nasza rada z
            > arzadzi cos na co nie da pieniedzy powiat -

Słowa, słowa, słowa.
            W projekcie budżetu powiatu na 2011 rok nie zapisano ani złotówki
            na inwestycje w Łomiankach.
            Powiat mocno zacisnął pasa niezależnie od tego co nasza rada zarządzi.

---------
        • hiob2000 Re: Dąbrowski górą!!!!! 05.12.10, 23:43
          johnsecada napisał:

> 118 głosów przewagi Dąbrowski.
          ojojoj
          to prawie jak z tym prawie ważnym referendum !)
    • phalena Re: Dąbrowski górą!!!!! 05.12.10, 23:39

Mówi się - trudno :(

Ale nie jest to dobra wiadomość.
      • lomlive Re: Dąbrowski górą!!!!! 05.12.10, 23:54
        Dąbrowski = początek końca rozwoju Łomianek;) gratuluje wyboru!......(o ile to sie skończy tak jak jest obecnie z liczbą głosów;] )
    • lomek2 Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 00:09
      Gdyby był teraz początek kwietnia, to pomyślałbym że to prima aprilis.
      Ale niestety nie, to rzeczywistość.
      Okazuje się że mieszkam w jeszcze większym zadupiu i grajdole niż wcześniej oceniałem. Nie tylko buractwa wokół jest nadprzeciętna ilość, ale też bezmózgowców.

No cóż. Pozostaje pogratulować zwycięzcy, pogratulować komitetowi zwycięskiej "strategii" i wyborcom, oby dostali to czego chcieli.
      Szczególne wyrazy uznania dla papiego, który już drugiego burmistrza z kolei obsadził na urzędzie.

P.S.
      WP będzie miał okazję do przemyślenia paru spraw, których nie chciało mu się przemyśliwać wcześniej. I niech to będzie nauczką na przyszłość dla innych lokalnych urzędników.
      • kmsanczia Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 00:12
        No to chyba można już pogratulować Papiemu posady vice-burmistrza, a red. Tadeo wskoczenia do Rady. :>
        • tuzimka Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 00:15
          A czego można pogratulować mieszkańcom?
          • lomek2 Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 00:16
            Ja sobie gratuluję, że nie będę świecił oczami za swój wybór.
            • drabbu Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 00:19
              lomek2 napisał:
              > Ja sobie gratuluję, że nie będę świecił oczami za swój wybór.

Ja także. A co teraz?
            • kmsanczia Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 00:21
              lomek2 napisał:
              I co teraz?

Pewnie do końca roku niewiele. Ciekawe z czego urwą 18 baniek w budżecie na wod-kan.
              A potem, no oby nie odrzucili w czambuł wszystkich pozytywnych zamierzeń, które poprzednik poczynił (np boisko przy SP1).
              • ma.cinak Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 00:59
                kmsanczia, tego pomysłu chyba nie zarzuci, bo nie dalej jak dzisiaj słyszałam od mamusi, której dzieci chodzą, do tej szkoły, że dyrekcja podstawówki poinformowała o budowie boiska przez TD i to nie z kredytu, jak chciał Pszczółkowski ale z dotacji unijnych osobiście i na własną rękę załatwionych przez Dąbrowskiego i komitet TŁ. Także boiska tylko patrzeć :))
                • kmsanczia Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 01:02
                  O, to teraz na boiska będą brać dotacje, a nie na wodkan? ;)

Ale rzecznika to mi nie będzie brak. :P
                  • trekkie Re: Dąbrowski górą!!!!! 07.12.10, 10:50
                    UE da dotacje na boisko pod hipotekę ;)
      • hiob2000 Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 00:20
        lomek2 napisał:

> Gdyby był teraz początek kwietnia, to pomyślałbym że to prima aprilis.
        > Ale niestety nie, to rzeczywistość.
        > Okazuje się że mieszkam w jeszcze większym zadupiu i grajdole niż wcześniej oce
        > niałem. Nie tylko buractwa wokół jest nadprzeciętna ilość, ale też bezmózgowców.

Buractwa przedewszystkim -Buractwa
        lomek!
        Czy kierujesz się sercem czy rozumem idź do sklepu i zakup coś na znieczulenie bo nie wiem jak to wytrzymasz.
        • lomek2 Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 00:24
          Mnie to mało dotyczy. Ale gminy szkoda.
      • krzysiom1 Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 05:28
        lomek2 napisał:

> No cóż. Pozostaje pogratulować zwycięzcy, pogratulować komitetowi zwycięskiej "
        > strategii" i wyborcom, oby dostali to czego chcieli.
        > Szczególne wyrazy uznania dla papiego, który już drugiego burmistrza z kolei ob
        > sadził na urzędzie.

Uparcie będę twierdził, ze takie wyniki to zasługa Pszczółowskiego i jego otocznia a nie "walorów" TD i jego kampanii wyborczej.
        Pracowali na to dzielnie przez 4 lata nie zważając na dobre rady.
      • k.jurek Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 06:36
        Teraz będzie bida.
    • aneta_kuro Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 00:19
      No nie wierzę!!! Jakiż to będzie wstyd dla gminy :/

Ale mimo wszystko gratulacje dla zwycięzcy i wyrazy współczucia dla mieszkańców.

• trueneo Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 00:26
        05.12.2010 r :: g. 24.00
        Wyniki zbliżone do oficjalnych potwierdzają zwycięstwo około 100 głosami Tomasza Dąbrowskiego. Wiesław Pszczółkowski przegrał zdecydowanie na Dąbrowie.

podziekowania za jarzebiny zamiast chodnikow i walec wyrównujący dziury na zachodniej (kawalek nieutwardzony) zamiast polozenie normalnej nawierzchni
        • lomek2 Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 00:28
          Czyli echo trasy S7 powróciło po latach. Super.
          • kmsanczia Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 00:31
            Tylko echo, trasa jest nie do ruszenia. Tyle, że pewnie będą próbowali ją wstrzymywać przez 4 lata.
            • lomek2 Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 00:34
              Miałem na myśli echo wyłącznie mentalne. Trasa na szczęście już zaklepana. przynajmniej tego nie da się już całkiem spier..lić.
          • lomlive Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 00:35
            No...pogratulować. I pogratulować tym, którzy zagłosowali na TeDe. Ciekawe, co po 4 latach powiedzą. Współczuję. Sobie też. Chociaż ja też nie bede musial swiecic oczami..
            • mickotek Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 10:19
              Nie ma co współczuć, trzeba trzymać kciuki i pilnować. Rewolucji w radzie nie było, ale krzykacze z poprzedniej kadencji mają okazję się wykazać. Oby się okazało, że PO potrafi współpracować dla dobra naszego miasta, a krzykacze faktycznie potrafią coś zrobić. Mają swojego człowieka na najważniejszym stanowisku, więc do roboty. W końcu tak samo jak my stoją w korkach, więc przynajmniej część postulatów powinno się udać zrealizować.

A co do przegranej Mr. Bee na Dąbrowie - nie ma się co dziwić. Czujemy się jak Łomianki Bis, a nie jak część miasta. Ciekawe czy teraz mój postulat o oznakowanie ulic w Dąbrowie Zachodniej, niezrealizowany przez UMiG mimo 2 interwencji w tej sprawie w tym roku zostanie zrealizowany. Ile mam znajomym i klientom mówić, że musza skręcić obok tych budowanych domów, zamiast po prostu - na rogu jest tabliczka Sierakowska/Zawilca - skręć w prawo???
      • k.jurek Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 06:44
        Oczywiście, że zwycięzcy trzeba pogratulować, co niniejszym czynię, ale nie widzę przyczyn aby współczuć mieszkańcom - większość z nich ma teraz wymarzone święto.
    • k.jurek Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 06:16
      Szkoda mi człowieka. Zdrowiem to może przepłacić.
    • tomasz_dab Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 16:02
      Jestem ciekawy ile osób wypowiadających się na tym forum w ogóle głosowała. Prawdopodobnie zarzekają tylko Ci którzy na wybory wcale nie poszli bo tak jest najłatwiej. Dramat to był za Pszczółkowskiego. Jak to jest możliwe że w mieście na obrzeżach Warszawy dalej nie ma kanalizacji? Do czego to jest podobne że Dąbrowa jest w ogóle w zimie nieprzejezdna przez zalegający śnieg? Tak trudno jest wysłać pług w ten rejon? Gratuluję Panu Tomaszowi Dąbrowskiego i wierzę że to był odpowiedni wybór! Za Pana Pszczółkowskiego było tak źle że nie wyobrażam sobie kolejnych 4 lat pod jego rządami! Aż chce się rzec Żegnaj Pszczoło na wesoło...
      • bajecznydziekanow Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 16:06
        Ale ubaw... przegrać z takimi pieniędzmi, z tyloma wandalami na zawołanie (zrywającymi plakaty po nocach i z tyloma bojówkami bijącymi kontrkandydatów), ze wsparciem Gronkiewicz w gazecie łomiankowskiej, z gazetką jakiej by się sam Goebbels nie powstydził (propaganda kapałą, że ciekło przez palce), z billboardami jak się pochyla przy pracy nad mapą, z przyczepą z megafonem, z lepszym występem na debacie, z choinką i paczkami dla dzieci, z więźniami odśnieżającymi centrum Łomianek na dzień przed wyborami, z wynajętymi ulotkarzami w strojach pszczółek, z rozdawaniem pączków i cukierów, z zabawą w powódź na wałach (z kolegami z peło), z pełnym kolesiostwem w spółkach okołogminnych (oj chyba za mało pomogli, aby się odwdzięczać, nie przyłożyli się i wszystko się teraz sypnie), z nowymi autobusami, z nową ulicą (klomby, ławki, zajazdy), z iluminacjami świątecznymi, z zaklejanymi słupami ogłoszeniowymi jak tylko ktoś coś swojego doklejał, z reklamą w warszawskim metrze, z telebimikami z większości Ł-ek, z zastraszaniem mieszkańców odbieraniem koncesji i licencji, jak nie będzie plakatów w oknach sklepów, z zastraszaniem pracowników gminy, z czterema latami rządów totalnych - mając swoją Radę, z pisaniem paszkwili na konkurentów, z festynami gdzie brylował opowiadając, że "to dla was, wszystko dla was", z widoczną obecnością w niedzielę na 10 u proboszcza (musiał nieco kościoła nadrobić), z grzebaniem w Urzędach Skarbowych w poszukiwaniu haków, z billboardem ala Tusk (Burmistrz Pszczółkowski / Premier Tusk), z hamstwem i butą... Ten człowiek to totalna beznadzieja... Z takimi akcjami jak powyżej powinien wygrać w pierwszej turze... Nie dało się tego bardziej spie****ć. A za miesiąc w końcu zobaczymy prawdziwe finanse gminy... Wiesio miał ciężkie odłączenie od Matrixa...
        • nieufny99 Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 17:46
          Ogromne gratulacje dla nowego burmistrza Łomianek Pana Tomasza Dąbrowskiego:):)
      • jelenika Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 21:00
        Z tym śniegiem to przesadziłeś. Za Sokoła prawie nie odśnieżali i było dobrze! Co do wyboru to powiem za Gołubiewem < idzie nowe>
        • tomasz_dab Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 23:33
          Sokołowski był przed Pszczółkowskim, a burmistrza zmieniamy po to żeby było lepiej, a nie gorzej lub tak samo. Może i Pszczółkowski odśnieżał w "centrum" z tym że ja mieszkam na Dąbrowie i bardziej interesują mnie tutejsze uliczki.
          • kmsanczia Re: Dąbrowski górą!!!!! 06.12.10, 23:53
            Widzę, że Dąbrowa przejmuje nie tylko władzę, ale i forum. ;)
            • lomek2 Re: Dąbrowski górą!!!!! 07.12.10, 01:08
              Ja tam bym sobie życzył, żeby w Dziekanowie były takie ulice jak na pokrzywdzonej Dąbrowie - Łomiankach B. Bardzo bym sobie życzył. Nawet z jarzębinami mogą być.
              • ulfednir Re: Dąbrowski górą!!!!! 07.12.10, 09:33
                No proszę.... Ale jednakże cień Bee będzie się długo unosił nad nami... dotarłem do projektu budżetu na 2011 rok... 4 mln na kanalizację, przy 8,5 mln na funkcjonowanie samego urzędu miejskiego....
                • trekkie Re: Dąbrowski górą!!!!! 07.12.10, 11:03
                  O! Już się zaczyna zwalanie na poprzedników, to chyba rekord 2 dni po wyborach :D

Ja mam takie powiedzenie: To cię tłumaczy, ale nie usprawiedliwia.

Nie ma co się tłumaczyć tym czy tamtym, nas to nie obchodzi. Wiedziała kuma co brała. Jak budżet jest niefajny to go trzeba szybciutko zmienić.

Wszyscy chcą budować kanalizację, więc poparcie w radzie powinno być jednogłośne. Zobaczymy jak te deklaracje współpracy ponad komitetami się zrealizują.
                  • kmsanczia Re: Dąbrowski górą!!!!! 07.12.10, 11:27
                    trekkie napisał:
                    > O! Już się zaczyna zwalanie na poprzedników, to chyba rekord 2 dni po wyborach
                    > :D
                    > Wiedziała kuma co brała.

I jak bardzo chciała. ;)
                    • lomek2 Re: Dąbrowski górą!!!!! 07.12.10, 12:23
                      Tak jest od tego jest Rada, żeby postanawiać i zmieniać postanowienia. Ja chętnie zobaczę, jaki będzie oszczędny nowy burmistrz i jego otoczenie w przydzielaniu sobie pensji, diet i nagród z naszych składek. Oraz jak sprawnie będzie postępowała racjonalizacja zatrudnienia w UMIG i satelitach.
                      Czy będzie bogobojna wstrzemięźliwość, w zgodzie z naukami Chrystusa?
                  • anna.julia13 Re: Dąbrowski górą!!!!! 07.12.10, 13:18
                    Zgadzam się z Bajecznym Dziekanowem, marketing mieli niezły , czarny PR takoż; dodam jeszcze obściskiwanie starszych pań z wręczaniem gadżetów przez ex burmistrzową w czasie "akcji" na bazarku, odsnieżaniem dróg 10 kolejnosci odsnieżania w sobotę o 22-ej , rozdawaniem skrobaczek do szyb o 6 rano w piątek na Brukowej/Kolejowej, roznoszeniem paszkwili na przystankach Ł-ki. Niebawem bilans otwarcia - okaże się po co (komu?)kupiono za 3 mln zł drogę , będacą przedłużeniem ul. Brukowej w stronę ku Trenom, wszak to nie zadanie własne gminy, jak gospodarowano pieniędzmi z naszych podatków ? Co ciekawe wszystkie inwestycje nagle zaczęto realizować w roku wyborczym- czy takich zmian oczekiwaliśmy? Czy PR polegający na krytyce poprzedników miał być lekiem na brak własnych pomysłów? Dla mnie zadziwiające, że osoba chwaląca się w dossier pracą nad projektami unijnymi nie pomogła pozyskać dla gminy ani jednego eurocenta i tę osobę wybiera się na następną kadencję- jak to o nas świadczy? Dajmy szansę człowiekowi przyzwoitemu, który gardzi podłością, zastraszaniem , dzieleniem i poniżaniem innych ,a to już bardzo wiele , bo czym jest np. pozbawienie radnych powiatowych wybranych przez nas do powiatu i mających nas godnie reprezentować i w potrzebie pomagać J.Grądzkiemu i E.Wołyńskiemu -miejsca do spotkania z wyborcami i wskazanie im miejsca przy drzwiach wyjściowych w Domu Kultury w Łomiankach? Upodlić można na rózne sposoby- są na to dziesiątki dowodów. Dla kogo są sesje o godz. 9-tej rano? Dlaczego niektórym radnym nie odpowiada się na interpelacje, radni kupieni medalami i stołkami w gminie dla dzieci nie składają kłopotliwych interpelacji. Ktoś zatrudniony w KMŁ i gminie jednocześnie zadaje pytania na forum i sam na nie odpowiada pod róznymi nickami-czyj to patent? Czytajmy coś więcej niz Gazetę Łomiankowską- dowiemy się jakich to naprawdę potrzebowano zmian -obejrzyjmy reportaz p.Erol z TVP z eksmisji lokatorów w siarczysty mróz na Fabrycznej . Znowu potrzebowalismy zmian , bo okazało sie, że zostalismy oszukani przez doborowe towarzystwo .
                    • neptun666 Re: Dąbrowski górą - zobaczymy!!!!! 07.12.10, 13:37
                      anna.julia13 napisała:

Znowu potrzebowalismy zmian , bo okazało sie, że zostalismy oszukani przez dobo
                      > rowe towarzystwo .

Anna, gdybym nie był facetem to bym pomyślał że jestem w ciąży, po tych twoich wywodach
                      mam mdłości.Poczekamy zobaczymy czym komandos nas zaskoczy, obiecuję Ci że będę
                      bardzo dokładnie obserwował poczynania jego i spółki. i konsekwentnie żądał spełnienia obietnic.

• roberto19633 Re: Dąbrowski górą!!!!! 07.12.10, 16:52
                  ulfednir napisał:

> No proszę.... Ale jednakże cień Bee będzie się długo unosił nad nami... dotarłe
                  > m do projektu budżetu na 2011 rok... 4 mln na kanalizację, przy 8,5 mln na funk
                  > cjonowanie samego urzędu miejskiego....
                  >>>>>>>>>>>>>>>Jaja sobie robisz? Czy to w ogóle możliwe by Urzędnicy przejadali takie pieniądze. Faktem jest że nikt po pieniądzach nie doznał niestrawności. Być może po drobnych ale obawiam się że drobne w przypadku UM nie wchodziły w grę.
      • superprzygodny Re: Dąbrowski górą!!!!! 07.12.10, 13:48
        tomasz_dab napisał:

Do czego to jest podobne że Dąbrowa jest w ogóle w zimie nieprzejezdna przez zalegający śnieg?

Mam nadzieje, ze wiosną 2011 podsumujesz akcje odśnieżania Dąbrowy w wykonaniu TeDe

• tomasz_dab Re: Dąbrowski górą!!!!! 07.12.10, 21:00
          Oczywiście że podsumuję. Przyszło i kolejne także! Jestem dobrej myśli, a jeśli się myliłem to będzie mi bardzo przykro. Mam jednak nadzieję że zmiany będą na lepsze. Pozdrawiam.
          • tom1879 Re: Dąbrowski górą!!!!! 07.12.10, 23:47
            mam nadzieje ze za ten wynik dabroie długo czkawka nie da spokoju i przez najliższe cztery lata życze samych kłopotów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka