Dodaj do ulubionych

ul. Podróżna - dziury

27.01.11, 11:33
Witam,
Po przeczytaniu wątku o latarniach w Kiełpinie chciałbym poruszyc temat ul. Podróżnej położonej na granicy sołectw Dziekanowa Nowego oraz Polskiego.
Tak się nieszczęsliwie składa, że przejeżdzam tamtędy co najmniej 2 razy dziennie .
Stan tej "drogi" jest nie do opisania - dziura na dziurze dziurą pogania.
Wiem, ze za poprzedniego burmistrza gmina dostała 1,7 mln z funduszy unijnych na przebudowe tej drogi.

Pytanie jest następujące - czy obecna władza wykorzysta te pieniądze i zmodernizuje w/w drogę czy nadal ludzie pro bono będa zasypywać wyrywy we własnym zakresie ( po roztopach okazało się że w drodze jest dziura o głębokości 30 cm!) pospółką lub czym się da, bo byl taki moment ze tych wielkich dziur nie sposób było ominąć.
Pytanie kieruję do radnych m. in do Pana Mazana, bo wiem, że czytuje to forum, jak i do Pana Vice Burmistrza Rusieckiego (Papirusa).

Bardzo dziękuję za jakąkolwiek informację.
Obserwuj wątek
    • wardecka78 Re: ul. Podróżna - dziury 27.01.11, 12:06
      Ja również czasami jeżdżę tą drogą(szczególnie do Warszawy)

Mnie również ciekawi czy obecna władza wykorzysta te pieniądze na przebudowę tej drogi.

Droga jest w opłakanym stanie.
      • ulfednir Re: ul. Podróżna - dziury 27.01.11, 22:19
        Sprawę postaram poruszyć - niestety post ten przeczytałem po sesji rady miejskiej.
        Z mojej obecnej wiedzy:

Dotacja 1,7mln na ulicę Podróżną została przyznana w ramach Narodowego Programu Przebudowy Dróg Lokalnych 2008-2011 w jego trzeciej edycji (tzw. schetynówki). Według informacji zawartych w stosownej uchwale Rady Ministrów o NPPDL ( Tutaj treść ) w edycji 2011:
        do 31 marca ---> rozstrzygnięcie przetargów na inwestycję,
        do 31 listopada ---> realizacja inwestycji.
        do 31 grudnia ---> rozliczenie inwestycji

---
        radny Jan Mazan
        jan_mazan@wp.pl
        • dzn30 Re: ul. Podróżna - dziury 27.01.11, 22:23
          W imieniu mieszkańców korzystających z tej drogi serdecznie dziękuję za zainteresowanie Pana Radnego
    • radziecki2011 Re: ul. Podróżna - dziury 28.01.11, 22:51
      Rudziecki do ROBOTY!
      • olcia_mm Re: ul. Podróżna - dziury 05.04.11, 14:09
        Witam!
        Otóż zajęliśmy się już remontem ul. Podróżnej, jednak proszę o ostrożną jazdę, a najlepiej omijaniem tej ulicy na czas jej remontu. Postaramy się jak najszybciej zakończyć pracę.

Prosimy o wyrozumiałość.

Pozdrawiam
        • saank Re: ul. Podróżna - dziury 05.04.11, 22:47
          Prośba do Urzędników odpowiedzialnych za nadzór aby przypilnowali jakości wykonania. Zakładam że jakość będzie lepsza niż wykonanie tej samej ulicy w Sadowej! Tam było wiele uwag i porawek ale jak zawsze nikt tego nie widział na etapie budowy....

Przy okazji prośba do Radnego o interwencję w sprawie rozsypującej się Rolniczej w Dziekanowie Nowym po ubiegłorocznej inwestycji odwodnienia - tak połatali asfalt że już teraz są dziury i pęknięcia na kilka cm - prawie wszędzie! Jest gwarancja wykonawcy? Niech naprawią!
          Płacimy podatki wymagajmy więcej ....
          z pozdrowieniami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka