newsik2 04.03.11, 01:10 wypowiedzenie otrzymał rzecznik um. kto za niego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota.alex Re: rzecznik ma wolne 04.03.11, 08:29 będzie udzielał wywiadów prasie lokalnej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Re: rzecznik ma wolne 04.03.11, 11:06 Rzecznik, jak sama nazwa wskazuje, jest potrzebny, aby pilnować poziomu rzeki Wisły. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: rzecznik ma wolne 04.03.11, 11:25 marmit1 napisał: > Rzecznik, jak sama nazwa wskazuje, jest potrzebny, aby pilnować poziomu > rzeki Wisły. No chyba że tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
tfoje_lom Re: rzecznik ma wolne 04.03.11, 11:15 esscort napisał: > a po co w UM rzecznik prasowy??? Tak jest. złotousty Pietia powinien dostać dodatek funkcyjny i doskonale sobie da radę z hienami z każdej innej niż TŁ redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: rzecznik ma wolne 04.03.11, 11:29 A ile razy w roku jakiś dziennikarz się naszym urzędem interesuje? Zresztą jest w urzędzie referat propagandy Odpowiedz Link Zgłoś
behemot.1 Re: rzecznik ma wolne 04.03.11, 11:50 Nie przesadzajmy, czasem referat propagandy był przydatny, kilka ciekawych rzeczy zorganizowali. Kilka :-) A co do rzecznika - przecież vicek z parciem na szkło może pełnić tę funkcję; redaktor Tadek niestety nie spełnia kryteriów zawodowych ( i innych też). Temu burmistrzowi jest potrzebny rzecznik, bo on nie potrafi się wysłowić, nie wspominając o fleksji, składni etc. Więc akurat jeśłi o to chodzi, to myślę, że kogoś od czarnej roboty zatrudnią. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: rzecznik ma wolne 04.03.11, 11:57 A czy ja mam coś do referatu propagandy? Mówię tylko że jest, więc po co jeszcze rzecznik? A burmistrz sobie musi radzić - czytaniem z kartki, wypychając osobistego papugę do odpowiedzi (tyle że on chyba nie za bardzo się daje), wypychając któregoś z podwładnych z urzędu. Z tym, że akurat burmistrz łomianek nie jest postacią, którą interesują się media, więc okazji jest mało. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun.666 Re: rzecznik ma wolne 07.03.11, 19:36 esscort napisał: > A czy ja mam coś do referatu propagandy? Mówię tylko że jest, więc po co jeszcz > e rzecznik? > A burmistrz sobie musi radzić - czytaniem z kartki, wypychając osobistego papu > gę do odpowiedzi (tyle że on chyba nie za bardzo się daje), wypychając któregoś > z podwładnych z urzędu. > Z tym, że akurat burmistrz łomianek nie jest postacią, którą interesują się med > ia, więc okazji jest mało. Jak to? Rzecznik nie daje się wypchać? Dlaczego ? , w postaci eksponatu przejdzie do historii. Odpowiedz Link Zgłoś
szu123szu123 Re: rzecznik ma wolne 10.03.11, 10:15 Rzecznik jeszcze oprócz kontaktu z mediami i pilnowania poziomu rzeki odpowiadał (przynajmniej w poprzedniej kadencji) na przeróżne mailowe pytania mieszkańców dotyczących funkcjonowania całej gminy. Wiem ponieważ samemu zdarzało mi się takiego maila z zapytaniem przesłać na rzecznik@lomianki.pl parokrotnie i zawsze dostawałem przemyślana i sprawdzoną informację zwrotną sygnowaną przez rzecznika prasowego. ALE SKORO NIC SIE NIE DZIEJE OBECNIE TO FAKTYCZNIE TAKA FUNKCJA JEST CHYBA ZBĘDNA :) Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: po co nam rzecznik 10.03.11, 10:42 Stała się moda na różnych rzeczników w konsekwencji nadmiernej zwrócenia uwagi na PR, a nie na fakty i rzeczywiste problemy. Mamy sekretarza w UM zorientowanego we wszystkich bieżących sprawach gminy. W razie potrzeby może on udzielać odpowiedzi. Pani Duch jest dziewczyną na poziomie i z pewnością spełni te zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: po co nam rzecznik 10.03.11, 12:37 brycezion napisał: > Mamy sekretarza w UM zorientowanego we wszystkich bieżących sprawach gminy. W r > azie potrzeby może on udzielać odpowiedzi. Pani Duch jest dziewczyną na poziomi > e i z pewnością spełni te zadania. mamy też z tym związane duże wydatki. Wcześniej zastępca burmistrza miała w swoich obowiazkach sprawy sekretarza urzędu, jedna pensja. Jeśli chodzi o p. Duch to nie przeceniaj jej tak bardzo. Mimo, że jest jeszcze krótko w Łomiankach miała już kilka wpadek np dostarczenie radnym nie podpisanych uchwał (tłomaczyła sie na sesji), lakoniczna i wymijajaca odp. na oświadczenie majątkowe burmistrza, sama też nie złożyła stosownego oświadczenia w ustawowym terminie. Co bardziej przebiegli zrobili już wycieczkę do Nowego Dwodu Maz i zasiegnęli informacji jakim była pracownikiem w starostwie. Podpowiadanie burmistrzowi jak zmienić regulamin organizacyjny urzedu, żeby wprowadzić swoich ludzi. Pani Magdalena S. wkrótce dołaczy do pracowników urzedu w Ł. Odpowiedz Link Zgłoś
metaplos Re: po co nam rzecznik 10.03.11, 12:41 rzecznik czy wodnik od czarnego PR-u za 9 tys zł z podatków mieszkańców to była chyba przesada poprzedniej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: 2hestia 10.03.11, 13:12 Nie muszę jeździć do N. Dworu i szukać haków na p. Duch, w czym zdaje się celują nie mogący się pogodzić z porażką zwolennicy poprzedniej władzy. Trzeba było nie wierzyć w sprawczą moc ogłupiania ludzi pasmem sukcesów, a pilnować 57 mln dotacji z UE. Chodniki wyborcze - to było za mało. P.Duch pamiętam z czasów Sokołowskiego i jedynie od Niej mogłem dostać rzetelne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: 2hestia 10.03.11, 14:08 Po takiej wypowiedzi to mi Ciebie tylko żal brycezionie. Myślałam, że zamilkłeś na forum, bo musiałeś sobie przemyśleć kilka spraw np. to jak na kłamstwie można osiągnąć cel. Jeśli nie przeszkadza Ci to, że p. Dąbrowski dla osiągnięcia celu opowiedział się prężnie zarządzającym dyrektorem dużej firmy, kierował 200 osobową załogą, co już mieszkańcy wiedzą, że jest nie prawdą, to, że dla kariery nawet swojego ojca dotknął czyniąc Jego w wieku dziecięcym żołnierzem Narodowych Sił Zbrojnych, to, że przypisał sobie kierunki studiów podyplomowych, które w ogóle nie istnieją, (co najwyżej studium lub kursy- sprawdź w Internecie to się przekonasz) i wiele innych. Mam nadzieję, że nie doprowadzi gminy do stanu, jakim jest firma Jopek w Radziejowicach, którą zarządzał. Jeżeli nie daj Boże tak się stanie to mi iin. Ty będziesz temu winien. Jeśli idzie o p. Duch to wierz w to co mówisz będzie Ci łatwiej z tym zyć. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: 2hestia 10.03.11, 18:53 metaplos skąd Ty wiesz, że rzecznik W.A. zarabiał 9 tys. zł. Szanuj się trochę bardziej i nie siej plotek. Takie pieniądze zarabiali tylko i wyłącznie vice - burmistrzowie bo to widać po ich oświadczeniach majątkowych. . Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: 2hestia 11.03.11, 09:15 2hestia napisała: > metaplos skąd Ty wiesz, że rzecznik W.A. zarabiał 9 tys. zł. Szanuj się trochę > bardziej i nie siej plotek. Takie pieniądze zarabiali tylko i wyłącznie vice - > burmistrzowie bo to widać po ich oświadczeniach majątkowych. Rozumiem że A.S. zarabiał średnią krajową? Ale chyba średnią pracowników Bankowości w Warszawie. Hestia nie rozśmieszaj. Gdyby to były małe pieniądze , nie trzymałby się stanowiska zębami. > > . Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: 2hestia 11.03.11, 10:45 Moim zdaniem w takiej mieścinie jak Łomianki, która ludziom spoza Łomianek kojarzy się z korkiem, warsztatem samochodowym, domem publicznym albo mafią, mieścinie którą nikt z zewnątrz się szczególnie nie interesuje (bo i czym?), którą większość jej mieszkańców też się nie interesuje, no więc w takiej mieścinie rzecznik prasowy nie jest do niczego potrzebny. Chyba że by był jednocześnie kierownikiem i jedynym pracownikiem tego referatu propagandy, redaktorem biuletynu gazłom, człowiekiem, który chodzi z burmistrzem na spotkania i tłumaczy, co burmistrz miał na myśli itp. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: 2hestia 11.03.11, 11:08 Ty nie musisz tu nic rozumieć. Ja się Ciebie pytam skąd wiesz, że rzecznik zarabiał 9 tys zł. Uposażenie pracownika jest chronione ustawa o ochronie danych osobowych. No chyba, że jesteś Piotrem Rusieckim i masz wgląd do dokumentów płacowych. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: 2hestia 11.03.11, 11:11 roberto19633 napisał:> Gdyby to były małe pieniądze , nie trzymałby się stanowiska zębami. A skąd wiesz, że tak się trzymał i z jakiej przyczyny raz za razem wypisujesz takie bzdury? Przyszedł do pracy na początku tamtej kadencji i na początku nowej odszedł. Nie wiem, ile zarabiał. Czy Ty może uważasz, że napadając na byłych pracowników urzędu przekonasz kogoś do nowej władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: 2hestia 11.03.11, 11:23 Czasem nie jest łatwo zmienić pracę. Rozumiem, że wg. Roberto wraz ze zmianą burmistrza cały urząd powinien się podać do dymisji, bo inaczej człowiek podpada pod trzymanie się zębami. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: 2hestia 11.03.11, 19:44 esscort napisał: > Czasem nie jest łatwo zmienić pracę. Rozumiem, że wg. Roberto wraz ze zmianą bu > rmistrza cały urząd powinien się podać do dymisji, bo inaczej człowiek podpada > pod trzymanie się zębami. No , nic dodać ,nic ująć.. Pewnie się wkurzam ess, gdyż nie mogę być urzędnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
tfoje_lom Re: po co nam rzecznik 10.03.11, 13:29 brycezion napisał: Pani Duch jest dziewczyną na poziomie i z pewnością spełni te zadania. Żyjesz? Cholerka myślałem, że nie dasz głosu, bo ci tfoi zawiedli na całej linii. A co do kompetencji p. Duuuuuuuuuuch, to sprawdź sobie jak przygotowała materiały na poprzednią sesję RM. Jak w takich błachych sprawch, robi tak kardynalne błędy, to wybacz, ale nie nadaje się do recepcji UM, nie mówiąc o sekretarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
papaduluba Re: po co nam rzecznik 11.03.11, 21:43 > brycezion napisał: > Pani Duch jest dziewczyną na poziomie i z pewnością spełni te zadania. > Ciekawe stwierdzenie " Pani...jest dziewczyną" a może lepiej "dziewczynka panią. Co się tyczy poziomów to niski poziom też jest poziomem i jakieś tam zadania jakoś, z pewnością może spełniać. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: 2hestia 12.03.11, 13:49 1. Czy Dąbrowski będzie lepszym burmistrzem od Pszczółkowskiego to się dopiero okaże. Tak zresztą w całej kampanii wyborczej wyrażałem taką opinię. A żal to możesz mieć do otoczenia Pszczółkowskiego, nie do mnie, że zmarnowano taką szansę na 57 mln dotacji z UE. Dlaczego -powtarzam kolejny raz- wyrzucono do kosza uchwałę Rady z marca 2008 określającą zakres aglomeracji Łomianek, zgodnie z analizą GIG z 2007 roku ? I zaczęto "kombinować" z PROEKO co doprowadziło w efekcie do niezłożenie wniosku jesienią 2009. A kosztowało to w dodatku ok. 500 tys zł za analizy GIG, SGH i PROEKO. Już chcecie o tym jak najszybciej zapomnieć ? 2. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: 2hestia 12.03.11, 14:36 W tym, co piszesz jest dużo racji, ale pamiętamy też i Twoje grzechy. Ja np. oskarżam Cię o to, że zatrzymałeś proces budowy wody i kanalizacji rozpoczętej za czasów burmistrza Belki. W tych czasach była podjęta uchwała priorytetowa budowy wod-kan. Dziś Łomianki byłyby skanalizowane. Po przegranych wyborach Belki (między innymi dzięki Twojej aktywności) byłeś głównym doradcą Sokołowskiego. Za jego kadencji proces budowy zatrzymano. Co do burmistrza Dąbrowskiego to byłam przekonana, że jesteś ostatnią osobą, która mogłaby tolerować kłamstwo i nieuczciwość wyboroczą. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: 2hestia 12.03.11, 15:04 Albo nie masz kompletnego pojęcia o czym piszesz, albo perfidnie usiłujesz wmówić forumowiczom bezczelne kłamstwo. Sokołowskiemu usiłowałem doradzać przez pierwsze 2 lata do czasu, gdy powstał zamysł budowy ICDS. Wtedy zapytałem się "a ile to będzie kosztować i co z pieniędzmi na wod-kan ? ". I definitywnie odciąłem się od dalszej współpracy popierając opozycję na czele z Pszczółkowskim. A do Belki miałem zastrzeżenia opisane potem w I Białej Księdze. Za błędne ustawienie etapów realizacji budowy (jedynie magistrale z pominięciem rozprowadzenia sieci w ulicach), umowę z RADEXem (zapłacono 0,5 mln za rozruch oczyszczalni nie uwzględniając kosztów poniesionych przy tym przez gminę) i działalność PROEKO, które będąc inwestorem zastępczym ograniczał się wyłącznie do podpisywania faktur nie dbając o programowanie finansów, do czego jako inwestor zastępczy był zobowiązany (wziął za to przeszło 1,2 mln zł). Od początku byłem i jestem za rozwojem infrastruktury. Najpierw rury, potem nawierzchnie. Tak się buduje na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
phalena Re: co do żalu... 12.03.11, 17:19 brycezion napisał: > A żal to możesz mieć do otoczenia Pszczółkowskiego, nie do mnie, że zmarnowano > taką szansę na 57 mln dotacji z UE. Dlaczego -powtarzam kolejny raz- wyrzucono > do kosza uchwałę Rady No, ale może wartałoby pamiętać, że chodzi o budżet na OBECNĄ kadencję, a nie na Pszczółkowskiego i nie o to, co kiedyś wyrzucono do kosza [przy okazji, ile można wciąż i ciągle o tym samym ?] tylko o to, co zaproponuje dzisiejszy burmistrz i uchwali obecna Rada. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: co do żalu... 12.03.11, 17:40 Masz rację Phalena. ...CO UCHWALI OBECNA RADA...Bo po wypowiedziach radnych PO Etienne i Wolanina na poprzedniej sesji "jaki to zrównoważony i wspaniały projekt przygotował Pszczółkowski", wszystkiego się można spodziewać. A przypominać będę o zmarnowanej szansie na 57 mln za każdym razem, gdy ocena obecnego burmistrza dotyczyć będzie nie spraw z okresu sprawowania Jego funkcji, bądź czepiania się, że jest praktykującym katolikiem itp. Odpowiedz Link Zgłoś
phalena Re: co do żalu... 12.03.11, 19:11 brycezion napisał: > A przypominać będę o zmarnowanej szansie na 57 mln za każdym razem, gdy ocena o> becnego burmistrza dotyczyć będzie nie spraw z okresu sprawowania Jego funkcji, > bądź czepiania się, że jest praktykującym katolikiem itp. Ale co to ma wspólnego - jedno z drugim? "Zmarnowana szansa" z pobożnością dzisiejszego burmistrza? Przecież nijak. Jego komitet wyborczy głosił gromko, że dąży po władzę, żeby naprawiać błędy poprzedników, nadrabiać zaległości, teraz mają tę możliwość. A jak na razie, to sprawy z obecnego okresu sprawowania władzy jakoś nie przytłaczają wcale obfitością, wobec tego może to o tym trzeba pisać? Czy radnych w radzie jest tylko tych dwóch? Niby dlaczego brać pod uwagę tylko ich wypowiedzi? Burmistrz i skarbnik przygotowują budżety, nie dwóch radnych. Obiecywane były duże zmiany do budżetu do 15.III, czyli tuż, tuż, jak z tym jest? Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: co do żalu... 12.03.11, 22:32 Oprócz tych 2 zabierali głos jeszcze Sylwia i Zielski. Można spodziewać się, że PO zagłosuje zgodnie. Zobaczymy co na to Dąbrowa, czy zależy jej na wod-kan. Sam jestem ciekaw wyników głosowania. A przypominać trzeba widać ciągle, bo argumenty przeciwników burmistrza pokrzykujących już o referendum i odwołaniu Go, sprowadzają się do marnych prób zrobienia z Niego bogobojnego nieudacznika. Odpowiedz Link Zgłoś
phalena Re: co do żalu... 12.03.11, 23:58 Twoje rozumowanie naprawdę wprawiło mnie w duże zdumienie. W jaki sposób to widzisz? Przypominanie o niedopatrzeniu poprzedniej władzy ma być argumentem na korzyść dzisiejszego burmistrza? Wymień jakiś namacalny, znaczący sukces przez niego odniesiony i wtedy dopiero powiedz, że jest "udacznikiem". A co do tych radnych - sprawdź w Info, jak głosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: co do żalu... 13.03.11, 00:18 ,,Przypominanie o niedopatrzeniu poprzedniej władzy ma być argumentem na korzyść dzisiejszego burmistrza? ,, To chyba nie tak. Czy poprzednia władza nie dopatrzyła czy też marszałek nagle i nie zapowiedzianie wstrzymał przyjmowanie wniosków na dofinansowanie środków finansowych? Choć nie jestem sympatykiem brycezjona to uważam, miał rację uważając, że źle się stało, iż nie podjęto uchwały Rady Miejskiej z marca 2008 określającej zakres aglomeracji Łomianek, zgodnie z analizą GIG z 2007 roku ?.Był to zdecydowanie mniejszy zakres i być może wniosek byłby przygotowany wcześniej, bo i pracy byłoby mniej. Ale niedopatrzenie – jest to zdecydowanie niewłaściwe słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
phalena Re: co do żalu... 13.03.11, 00:32 Dobrze Hestia, nazwijmy to inaczej, nazwijmy to jak chcesz. Natomiast z tego, co się orientuję, pracy z samym składaniem wniosku wcale nie byłoby mniej, bo procedura, formalności są takie same. Ja też uważam, że nie stało się dobrze z tym wnioskiem. Ale stało się, jak się stało. Poprzednia ekipa poległa z wnioskiem, ale to nie może być argument za obecną. Sam Brycezion napisał, że nie wie, czy T.D. będzie lepszym burmistrzem niż poprzednik. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: co do żalu... 14.03.11, 08:43 Masz rachę bryczecjonie, czas pokarze i Tobie będzie ,,byle jak,, Oczywiście nie bedziesz chciał się tłumaczyc z popierania kłamcy wyborczego bo cóż to dla Ciebie takie malutkie kłamstewka. Kiedyś pewnie i byłeś uczciwy ale jak przysłowie mówi "tylko krowa zdania nie zmienia" W USA, które tak często przywołujesz taka obłuda by nie przeszła. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: co do żalu... 14.03.11, 20:00 Nie zmieniam zdania od 15 lat i nadal, dopóki mieszkam w Łomiankach, będę twierdził, że infrastruktura jest najważniejsza. Tak też będę oceniał kolejne nasze władze. A jeśli będą miały chęć korzystać z mojego doświadczenia, służę im swoją pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
grucha-bucha Re: co do żalu... 14.03.11, 20:57 brycezion napisał: > Nie zmieniam zdania od 15 lat i nadal, dopóki mieszkam w Łomiankach, będę twier > dził, że infrastruktura jest najważniejsza. Tak też będę oceniał kolejne nasze > władze. > A jeśli będą miały chęć korzystać z mojego doświadczenia, służę im swoją pomocą > . Popieram, bryc jest fanatykiem rury i takich nam marzycieli w Łomiankach trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: co do żalu... 15.03.11, 01:34 brycezion napisał: > Nie zmieniam zdania od 15 lat i nadal, dopóki mieszkam w Łomiankach, będę twierdził, że > infrastruktura jest najważniejsza. Tak też będę oceniał kolejne nasze władze. > A jeśli będą miały chęć korzystać z mojego doświadczenia, służę im swoją pomocą. :D:D:D Kolejne blade księgi za pieniądze podatników? Czy też innego rodzaju, oczywiście, odpłatna "pomoc"? Z pieniędzy podatników, ma się rozumieć. Z tych "na rurę":> Kolejna władza da się na to nabrać? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Kowalik22 15.03.11, 18:48 Kiedyś Ci już napisałem "spadaj ze swoimi uwagami"...Białej Księgi nie czytałaś, bo jesteś na to za głupia. Lepiej zajmij się ok. 0,5 mln zmarnowanym na opracowania niedoszłego wniosku o dotacje z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Kowalik22 15.03.11, 18:56 brycezion napisał: > Kiedyś Ci już napisałem "spadaj ze swoimi uwagami"...Białej Księgi nie czytałaś > , bo jesteś na to za głupia. > Lepiej zajmij się ok. 0,5 mln zmarnowanym na opracowania niedoszłego wniosku o > dotacje z UE. Bry, rozumiem twoje poirytowanie. Ale mógłbyś tak, nieco grzeczniej do kowalikowej. Akurat ona nie jest ,,za głupia,, , znam inne którym takie epitety się należą. Ale nie kowalikowej. Może i jest w błędzie, ale to miła niewiasta, do której te słowa nie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Kowalik22 15.03.11, 23:00 brycezion napisał: > Kiedyś Ci już napisałem "spadaj ze swoimi uwagami"...Białej Księgi nie czytałaś > , bo jesteś na to za głupia. :D Oj, Bry się zdenerwował. Czyli - trafiony, zatopiony:? Bożesz, czy każda władza gminna na początku kadencji musi być aż tak naiwna? Oj, coś z pamięcią kiepsko, Bry. Księgi blade czytałam, przecież już o tym było. Głupie to było to, co w nich zawarłeś. Już pisałam, że nie zapłaciłabym za blade księgi ani złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
lomiankowski_kowalski Re: Kowalik22 16.03.11, 16:19 Bo Łomianki w ogóle jakoś mają słabe szczęście do kolorowych "ksiąg." Przedtem były białe, teraz są złote. A Bryckiem nie przejmuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
robeerto19633 Re: Kowalik22 18.03.11, 10:21 Nie znam ksiąg i nie chcę znać. Ale Bryciezion w swych uwagach, nie potrafi rozpoznać istoty problemu. Koncentruje się wyłącznie na drobiazgach i rozliczeniach. Abstrahując od jego megalomanii , nie trzeba traktować tego co pisze poważnie. Ot taki domorosły chłopek roztropek, wtrącający wszędzie swoje trzy grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun.666 Re: Kowalik22 18.03.11, 16:07 robeerto19633 napisała: > Nie znam ksiąg i nie chcę znać. Ale Bryciezion w swych uwagach, nie potrafi roz > poznać istoty problemu. Koncentruje się wyłącznie na drobiazgach i rozliczeniac > h. Abstrahując od jego megalomanii , nie trzeba traktować tego co pisze poważni > e. Ot taki domorosły chłopek roztropek, wtrącający wszędzie swoje trzy grosze. Cóż, za to ty jesteś tytanem intelektu. Bryc myśli i ma do tego prawo - bezmyślna wełniana istoto. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun.666 Re: Kowalik22 18.03.11, 16:50 8siemnascie napisała: > No bo ma to No, co? Co mają ,czego bry nie ma? Już wiem dlowę do noszenia wełnianej czapki./nie do myślenia/ Odpowiedz Link Zgłoś
neptun.666 Re: Kowalik22 18.03.11, 16:51 neptun.666 napisał: > 8siemnascie napisała: > > > No bo ma to > > > No, co? Co mają ,czego bry nie ma? > Już wiem dlowę do noszenia wełnianej czapki./nie do myślenia/ Oczywita oczywistość nie dłowę ,tylko głowę, ale i tak nie łapią o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun.666 Re: Kowalik22 18.03.11, 16:51 neptun.666 napisał: > neptun.666 napisał: > > > 8siemnascie napisała: > > > > > No bo ma to > > > > > > No, co? Co mają ,czego bry nie ma? > > Już wiem dlowę do noszenia wełnianej czapki./nie do myślenia/ > > > > Oczywita oczywistość nie dłowę ,tylko głowę, ale i tak nie łapią o > co chodzi. zapomniałem oczywista oczywistość, uczta się babole. Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: rzecznik ma wolne 19.03.11, 08:35 newsik2 napisał: > wypowiedzenie otrzymał rzecznik um. kto za niego? Trochę szkoda, przynajmniej miał kto reagować w sytuacji kryzysowej jak zagrożenie powodziowe no i był konferansjer na czerwcowe imprezy organizowane przez UMiG. A tak to co ma facet robić? Wrócić do teatru po pracy w Łomiankach i prowadzeniu Trolla Hugo w Polsacie? Sokół bidulka podobno się na Mokotowie zatrudnił. Oj marnie Łomianki w CV wyglądają. Odpowiedz Link Zgłoś