Dodaj do ulubionych

Deweloperzy w Łomiankach.... ? Opinie.. ?

10.06.11, 13:41
Czy ceny domków w Łomiankach i Czosnowie przyhamowały.... ? Zastanawiamy się na d zakupem 1/2 lub blizniaka w okolicy... Niepodpiwniczonego. Interesuje mnie opinia o inwestorach, budujacych domy w samych Łomiankach. Przystepności ich ceny domu, rożłożenia płatności oraz etyki i kultury sprzedazy. Oraz , jak jest z szybkoscią naprawy usterek.

Ogladamy w internecie oferty domków, poza centrum Łomianek ale nie chcemy ; wysokiej wody, komarów, kleszczy i zalewu Wisły. Wiele Osób staje przed takim wyborem, jak my. Chętnie posłuchamy opinii , tych co już są szczęśliwi.... ?
Nie wiem , czy mozna tanio nabyc działke w Łomiankach. Jednakl taniej wychodzi zakup małej działki u Budowlańca, wraz z domem. Ile trzeba jeszce włożyć w ukończenie domu 145m2.
dziękuję ..
Obserwuj wątek
    • esscort Re: Deweloperzy w Łomiankach.... ? Opinie.. ? 10.06.11, 13:53
      Nie wiem, czy nie robisz błędu w rozumowaniu. Jakim cudem działka + dom wybudowany dla zysku może być taniej niż kupienie działki i postawienie domu we własnym zakresie? No ale mniejsza z tym.
      Wejdź na jakiś serwis nieruchomości, np domiporta.pl, wrzuc działki w łominakach do sprzedania, zorientujesz się w cenach. Tam też znajdziesz dziesiątki, jesli nie setki ofert domów
      Tu raczej pytaj o konkretne miejsca, osiedla itp. Bo przecież nikt nie wie, o co ci właściwie chodzi
      • kmsanczia Re: Deweloperzy w Łomiankach.... ? Opinie.. ? 10.06.11, 15:45
        esscort napisał:
        > Nie wiem, czy nie robisz błędu w rozumowaniu. Jakim cudem działka + dom wybudow
        > any dla zysku może być taniej niż kupienie działki i postawienie domu we własny
        > m zakresie?

A takim cudem, że nie kupisz 170 m2 działki i nie postawisz na niej domu, a developer postawi. ;)
        • esscort Re: Deweloperzy w Łomiankach.... ? Opinie.. ? 10.06.11, 17:18
          kmsanczia napisała: nie kupisz 170 m2 działki i nie postawisz na niej domu, a developer postawi. ;)

No tak, zapomniałem, że on taki przebiegły
    • gazeta60 Re: Deweloperzy w Łomiankach.... ? Opinie.. ? 10.06.11, 13:57
      Całe łomianki są zalewowe, z komarami, wysoką wodą i kleszczami. Ale i tak są piekne i urocze. Chyba musisz poszukac domu gdzie indziej. Dobra rada - nie kupuj od developera!!! Indywidualny wykonawca jest duzo solidniejszy.
      • esscort Re: Deweloperzy w Łomiankach.... ? Opinie.. ? 10.06.11, 15:28
        niie całe - ok. 70%
        • stefanprawo Re: Deweloperzy w Łomiankach.... ? Opinie.. ? 10.06.11, 15:58
          esscort ma racje strefa zalewowa w Łomiankach dochodzi do ul.Dolnej w Dąbrowie Leśnej.
          Na tym forum i na żadnym innym nie uzyskasz rzetelnej i obiektywnej informacji o deweloperze. Z twojego postu wynika,że nie masz bladego pojęcia o budowaniu więc jak weźmiesz się za budowę w systemie gospodarczym to jest wielce prawdopodobne,że budowa wyjdzie cie o wiele więcej niż zakładasz...Cena jest uzależniona od trudności wykonania danego projektu a,żeby mówić o cenach musisz mieć już projekt architektoniczno - budowlany wtedy można wyliczyć koszty budowy za m2.
          • stefanprawo Re: Deweloperzy w Łomiankach.... ? Opinie.. ? 10.06.11, 16:00
            ponownie esscort ma racje wejdź na jakieś portale nieruchomościowe i poszukaj...na tym forum żadnej przydatnej informacji nie uzyskasz...a komary są wszędzie w tzw. centrum Łomianek również, w Dąbrowie Leśnej oraz w innych miejscach położonych w pewnej odległości od Wisły też...także czy kupisz przy Wiśle czy w Dąbrowie to względem komarów nie ma żadnej różnicy...
        • gazeta60 Re: Deweloperzy w Łomiankach.... ? Opinie.. ? 10.06.11, 16:17
          Masz rację, część Dąbrowy i Burakowa nie są. Moze w Burakowie trochę taniej ale w Dąbrowie ceny ogromne a miało być niedrogo.
          • stefanprawo Re: Deweloperzy w Łomiankach.... ? Opinie.. ? 10.06.11, 17:10
            Za mieszkanie w Burakowie pod liniami wysokiego napięcia dziękuję. Dąbrowa droga,ale jednak jest tu lepszy klimat od tego w Łomiankach...i myślę,że warta swej ceny. Inną sprawą jest to,że stać na działki w Dąbrowie jest niewielu,ale ci co nie mają mniej kasy niech wybiorą tańsze grunty nie każdy musi mieszkać w Dąbrowie
            • esscort Re: Deweloperzy w Łomiankach.... ? Opinie.. ? 10.06.11, 17:16
              stefanprawo napisał:
              nie każdy musi mieszkać w Dąbrowie

Nawet by się chyba nie dało :)
            • roberto19633 Re: Deweloperzy w Łomiankach.... ? Opinie.. ? 10.06.11, 20:18
              stefanprawo napisał:

> Za mieszkanie w Burakowie pod liniami wysokiego napięcia dziękuję. Dąbrowa drog
              > a,ale jednak jest tu lepszy klimat od tego w Łomiankach...i myślę,że warta swej
              > ceny. Inną sprawą jest to,że stać na działki w Dąbrowie jest niewielu,ale ci c
              > o nie mają mniej kasy niech wybiorą tańsze grunty nie każdy musi mieszkać w Dąb
              > rowie

No ale prawie każdy może kupić działki w Dziekanowie Polskim, lub Nowym . ceny nie są jeszcze wystrzelone w kosmos. Zawsze w sprawie budowy możesz dogadać się z developerem np stefanem -budowniczym. Zresztą u nas komarów nie ma wiele/królują meszki/.
              No i nikt nie sprzedaje 170 metrów. Od 600 w górę.
              Zapomniałem no i Wisła raczej nie wylewa , grunty od Rolniczej w stronę Kampinosu
              położone są dość wysoko.
              • stefanprawo Re: Deweloperzy w Łomiankach.... ? Opinie.. ? 11.06.11, 22:16
                tyle,że Dziekanów nowy i polski są na obrzeżach gminy Łomianki no i niektórzy budujący w Dziekanowie Nowym przy rolniczej mieli w trakcie wysokiej wody wielkie problemy więc przestrzegam przed budowaniem w Dziekanowie Nowym przy ul.Rolniczej. Nie podam jaka firma miała problemy z budową na wysokości Dziekanowa Nowego w trakcie wysokiej wody...połasili sie na tanie grunty i wody gruntowe im wyszły i to tak było ostro,że musieli wstrzymać prace...na czas wielkiej wody...
                • roberto19633 Re: Deweloperzy w Łomiankach.... ? Opinie.. ? 13.06.11, 17:15
                  stefanprawo napisał:

> tyle,że Dziekanów nowy i polski są na obrzeżach gminy Łomianki no i niektórzy b
                  > udujący w Dziekanowie Nowym przy rolniczej mieli w trakcie wysokiej wody wielki
                  > e problemy więc przestrzegam przed budowaniem w Dziekanowie Nowym przy ul.Rolni
                  > czej. Nie podam jaka firma miała problemy z budową na wysokości Dziekanowa Nowe
                  > go w trakcie wysokiej wody...połasili sie na tanie grunty i wody gruntowe im wy
                  > szły i to tak było ostro,że musieli wstrzymać prace...na czas wielkiej wody...

>> stefanku miałem cię za fachowca. Czy tak jak moje posty, odczytujesz ,,projekty budowy domów,,? Mam nadzieje ,że nie. Napisałem : od ulicy Rolniczej w stronę KAMPINOSU/trasy E-7 ,gdyby ci się kierunki pomyliły/.
                  Jeżeli masz problem pokaże ci piwnicę z piecem gazowym na poziomie -2,0m
                  położoną w Dziekanowie Polskim i , taka samą w Dziekanowie Nowym. Coś ci się pokręciło z Pieńkowem , między Rolniczą a Wisłą. Zaraz zaczniesz mnie przekonywać o wyższości świąt Wielkiej Nocy , nad Bożego Narodzenia. Na Dziek. Nowym zbudował ju osiedle Elmis, ręczę ci/mimo że to twoja konkurencja/ . Tam nigdy WISŁA, nie wyleje. Szkoda że jesteś nie doinformowany. A szkoda ?,Paweł.S./ -budowniczy powinien to już wiedzieć od Ojca. Ale może się mylę?

• gino456 Kto jest tutaj konkurencją dla Elmisu, 15.06.11, 17:48
                    W Dziekanowie Nowym ?
                    To Porzadna firma, duzo buduje i sprzedaje. Gdzieś na forum o niej czytałem wiele pozytywów.Teraz Ludziki kupuja małe domki, inne czasy.

Ale w Czosnowie też są problemy z wysoką wodą gruntową .
                    • stefanprawo opinie o elmis 15.06.11, 18:17
                      Pozytywy czytałeś na forum? Tak to tutaj przykłady "pozytywnych" opinii z forum:
                      forum.gazeta.pl/forum/w,106,87765818,87765818,Elmis_Invest_Szantazuje_Mieszkancow.html
                      forum.gazeta.pl/forum/w,106,87765818,87800363,Re_Elmis_Invest_Szantazuje_Mieszkancow.html
                      a oto więcej "pozytywnych" opinii o tym deweloperze:
                      forum.gazeta.pl/forum/w,106,61151851,88062192,Elmis_Invest.html
                      więcej nie chciało mi się szukać,ale jak poszperacie to może jeszcze coś się znajdzie tak więc gino456 nie jest tak różowo jak piszesz...
                      • roberto19633 Re: opinie o elmis 15.06.11, 23:09
                        Mimo swoich minusów , bardziej do mego serca przemawia stefan.
                        Ale prawda jest jedna, chce mieć się serce , trzeba mieć twardą d.............ę.
                        • gosc.ara Re: opinie o elmis 24.06.11, 07:22
                          Teraz to chyba dobrze sie buduje, przy takim nadmiarze specjalistów.
    • lomian003 Re: Deweloperzy w Łomiankach.... ? Opinie.. ? 25.06.11, 21:38
      Witam,
      tak się składa, że sprzedaję bardzo przyjemne pół bliźniaka. Niepodpiwniczonego. Bez wysokiej wody, kleszczy i komarów. W niezłej części Łomianek.
      Zapraszam do obejrzenia.
      Proszę w tym celu kontakt na priv.
      • stefanprawo Re: Deweloperzy w Łomiankach.... ? Opinie.. ? 26.06.11, 19:06
        hehehe kolejny zdesperowany sprzedawca tym razem jakiś prywatny...pamiętajcie kupując dom ciężko lub niemożliwe jest sprawdzenie czy został prawidłowo wykonany bo nie zobaczycie robót podlegających zakryciu tj izolacji pionowej i poziomej fundamentów, zbrojenia w stropie itd itp... więc w jakiejś mierze jest to kot w worku...moim zdaniem
        targujcie się mocno właściciele schodzą i 30-40% bo nie ma po prostu chętnych szczególnie trudno jest sprzedającym z rynku wtórnego..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka