pierwszy_selekcjoner 18.08.11, 21:18 No i znów szukamy prawnika: www.lomianki.pl/bip/index.php?dc=7038&m=6&sc=122 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przyjaciel_siara Re: prawnik poszukiwany 18.08.11, 21:54 pierwszy_selekcjoner napisał: > No i znów szukamy prawnika: > www.lomianki.pl/bip/index.php?dc=7038&m=6&sc=122 Czy to jakiś koszmarny żart? Nie wierzę. Na pewno ktoś się włamał na serwer i umieścił ten dokument :( Może krzysiom wyjaśni, po co kolejny prawnik w "firmie"? Może cnz? A może tessoro nam powie? Wasz Przyjaciel Siara. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: prawnik poszukiwany 18.08.11, 22:01 Może program oszczędnościowy uruchomiono - papuga z samoobrony zostanie zwolniony i zatrudni się kogoś tańszego? Odpowiedz Link Zgłoś
kaliop323 Re: prawnik poszukiwany 18.08.11, 22:35 Już dawno pisano, ze Czarnecki nie pracuje w urzędzie. Po co to zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel_siara Re: prawnik poszukiwany 18.08.11, 22:47 kaliop323 napisał: Już dawno pisano, ze Czarnecki nie pracuje w urzędzie. Po co to zamieszanie. To znaczy, że nie jest już zatrudniony w urzędzie? Czy oznacza, że jest zatrudniony, ale "nie pracuje" w urzędzie? Twój Przyjaciel Siara Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel_siara Re: prawnik poszukiwany 18.08.11, 22:38 esscort napisał: Może program oszczędnościowy uruchomiono - papuga z samoobrony zostanie zwolniony i zatrudni się kogoś tańszego? To jest chyba jedyne akceptowalne rozwiązanie. No, chyba, że ktoś tam jest w większych tarapatach niż powszechnie się sądzi. Twój Przyjaciel Siara Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: prawnik jak prawnik, ale... 18.08.11, 22:59 wcale niemniej ważny wydaje się ten przetarg: Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Urzędu. www.lomianki.pl/bip/index.php?sc=123&gp=7058&m=6 Mają to być: kawa, herbata, napoje, ciasta, paczki spożywcze, dania gotowe, wędliny, pieczywo, owoce, orzechy, słodycze. Parę dni temu był post, którego autor pisał ze współczuciem, jak źle wiedzie się naszej kadrze urzędowej pod obecnym burmistrzem - ani podwyżek, ani premii i nie ma co do gęby włożyć. A tu proszę, właściwie cały spożywczy repertuar, z deserem włącznie. Ten przetarg został już rozstrzygnięty i dostawców pomyślnie wyłoniono, więc miejmy nadzieję, że tych dóbr konsumpcyjnych będzie w urzędzie dostatek i nikt, zwłaszcza zaś szanowne kolegium burmistrzowskie nie będzie tkwiło w pracy o suchym pysku (to bowiem ma fatalny wpływ na wydajność). Natomiast nie udało się znaleźć wykonawców, którzy podjęliby się remontu dróg gruntowych w gminie. Naprawdę, lektura naszych urzędowych ogłoszeń jest bardzo interesująca. Odpowiedz Link Zgłoś
cnz66 Re: prawnik jak prawnik, ale... 18.08.11, 23:01 Panie z tego co wyczytałem, to są to produkty nie dla urzędników a dla sołectw i seniorów. Po co te kłamstwa i manipulacje? Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: prawnik jak prawnik, ale... 18.08.11, 23:17 Ale dlaczego kłamstwa i w ogóle tak mocne słowa? Ogłoszenie o przetargu, które podpisał pan burmistrz Dąbrowski wyraźnie wymienia zamawiającego i nic nie znalazłem o przeznaczeniu tych produktów. Chyba nie będziemy odmawiali ciężko pracującemu np. wiceburmistrzowi, by przed postawieniem kolejnej ważnej pieczątki na ważnym papierze, wypił łyk herbaty i przegryzł smacznym batonikiem albo orzeszkiem w miodzie? Albo poczęstował się słonym paluszkiem. No, bądźmy ludźmi :) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: prawnik jak prawnik, ale... 18.08.11, 23:15 Swoją droga to wszystko jest idiotyczne. Naprawdę urząd musi ogłaszać przetarg osobno na dostawę ciast, osobno pączków, osobno na owoce i orzechy(!) ? Tego wymagają przepisy? Czy to jakaś nadgorliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
vox.populi666 Re: prawnik jak prawnik, ale... 18.08.11, 23:42 drabbu napisał: > > wcale niemniej ważny wydaje się ten przetarg: Dostawa artykułów spożywczych na > potrzeby Urzędu. > www.lomianki.pl/bip/index.php?sc=123&gp=7058&m=6 > Mają to być: kawa, herbata, napoje, ciasta, paczki spożywcze, dania gotowe, węd > liny, pieczywo, owoce, orzechy, słodycze. > Parę dni temu był post, którego autor pisał ze współczuciem, jak źle wiedzie si > ę naszej kadrze urzędowej pod obecnym burmistrzem - ani podwyżek, ani premii i > nie ma co do gęby włożyć. A tu proszę, właściwie cały spożywczy repertuar, z d > eserem włącznie. Ten przetarg został już rozstrzygnięty i dostawców pomyślnie w > yłoniono, więc miejmy nadzieję, że tych dóbr konsumpcyjnych będzie w urzędzie > dostatek i nikt, zwłaszcza zaś szanowne kolegium burmistrzowskie nie będzie tkw > iło w pracy o suchym pysku (to bowiem ma fatalny wpływ na wydajność). > Natomiast nie udało się znaleźć wykonawców, którzy podjęliby się remontu dróg g > runtowych > w gminie. Naprawdę, lektura naszych urzędowych ogłoszeń jest bardzo interesując > a. Jesteś jak zwykle niedoinformowany. Do tej pory słone paluszki i całą resztę czyli ketchup, kawę ,orzechy dostarczał firma Dodo. Wtedy było dobrze obecnie jest źle. Tylko dla tego że wice chcą odchudzić urzędników nie dając im kalorycznych orzechów. Mały hipokryta z ciebie drabbu. A myślałam że jesteś Facetem przez duże F. Okazuje się że jesteś mizerotką przez ,,f,, . Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: prawnik jak prawnik, ale... 18.08.11, 23:55 vox.populi666 napisała:>Do tej pory słone paluszki i całą > resztę czyli ketchup, kawę ,orzechy dostarczał firma Dodo. Wtedy był > o dobrze obecnie jest źle. Ależ ja w ogóle nie zwróciłem uwagi na to, jakie firmy wygrały ten przetarg i czy są Dodo, czy jakiekolwiek inne, ani w ogóle kto został nowym dostawcą dworu. Jeśli chciałaś mi powiedzieć, że jestem hipokrytą, to można było bez tego wstępu :) A orzechy naprawdę tam figurują :) Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: prawnik poszukiwany 20.08.11, 12:36 To ilu prawników ma gmina? i po co urzędnicy może by tak zredukować ilość urzędników i zatrudnić prawnika,który będzie podejmował decyzję? może wyjdzie taniej? Ilu prawników ma gmina i ile zarabiają? Odpowiedz Link Zgłoś
vox.populi666 Re: prawnik poszukiwany 20.08.11, 14:57 stefanprawo napisał: > To ilu prawników ma gmina? i po co urzędnicy może by tak zredukować ilość urzęd > ników i zatrudnić prawnika,który będzie podejmował decyzję? może wyjdzie taniej > ? > Ilu prawników ma gmina i ile zarabiają? Drogi stefanku .Pan Czarnecki już nie pracuje w U.M. . Poza tym nie ma ludzi niezastąpionych. Burmistrz wybrał oszczędności w finansach i nie p,rzedłużył mu kontraktu. Zdaje się że esscort będzie tym posunięciem T.D usatysfakcjonowany. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: prawnik poszukiwany 20.08.11, 15:33 vox.populi666 napisała: > Zdaje się że esscort będzie tym posunięciem T.D usatysfakcjonowany. Nie sądzę, by burmistrz w jakikolwiek sposób się przejmował moją opinią, ale jeśli TD zrobił tak, jak piszesz,, to ja jestem BARDZO usatysfakcjonowany i uważam, że to bardzo dobre wycofanie się ze złej decyzji po wyborach. I trzeba docenić umiejętność takiego wycofania się w imię wyższych racji. Miejmy nadzieje, że urzędowi uda się zapewnić dobrą obsługę prawną za rozsądne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś