Dodaj do ulubionych

Odpust 10 IX w Wilczeńcu

04.09.11, 22:46
Dziecko mnie pyta, czy na tym odpuście będą jakieś stragany, na których można będzie kupić np. pańską skórkę, obwarzanki, czy watę cukrową?

Cieszy się bardzo na to święto, bo gdyby nie to musiałaby czekać aż do Święta Zmarłych. Czy wie ktoś, czy planowane są jakieś stragany? Czy można gdzieś załatwić pozwolenie na rozłożenie się ze swoimi bibelotami? Mam trochę staroci, których chętnie bym się pozbył.
Obserwuj wątek
    • dr_sztrosmajer1 Re: Odpust 10 IX w Wilczeńcu 05.09.11, 09:17
      Zapomnij o pańskiej skórce i obwarzankach, o własnym straganie także. Na tym odpuście będą tylko buraki (conajmniej kilkunastu) i kilku kartofli.
    • roberto16933 Impreza pod znakiem zapytania 05.09.11, 14:33
      O ile mi wiadomo formua imprezy nie przewiduje handlu obwoznego :)

Zresztą chyba zbyt wiele nie zahandlował byś. Słyszałem, że jacyś sponsorzy sie podobno wycofali, więc nie wiadomo, czy szarża wogóle dojdzie do skutku.
      • tessoro79 Re: Impreza pod znakiem zapytania 05.09.11, 20:45
        roberto16933 napisał:

> O ile mi wiadomo formua imprezy nie przewiduje handlu obwoznego :)
        >
        > Zresztą chyba zbyt wiele nie zahandlował byś. Słyszałem, że jacyś sponsorzy sie
        > podobno wycofali, więc nie wiadomo, czy szarża wogóle dojdzie do skutku.
        >
        Chyba na górce kiełbasianej słyszałeś he he
        • neptun666 Re: Impreza pod znakiem zapytania 05.09.11, 21:12
          tessoro ja na górce kiełbasianej słyszałem że dziś szalałeś na polu bitewnym u Zwoniarskiego.
          Tylko nie pamiętam dobrze czy Ty aby nie jesteś zatrudniony w urzędzie w kancelarii tajnej?
          Czy do obowiązków urzędnika należy organizacja bitew?
          Piszecie w gazłomie że urząd nie jest organizatorem, to co diabła tam robisz?????
          • tessoro79 Re: Impreza pod znakiem zapytania 05.09.11, 22:38
            Hej PEŁO-wiaku za dużo choresterolu w przestraszonej wałbrzyskim wariancie pustym łbie. Nikt z wami nie gada i wasze plucie zostawcie dla swoich PEŁO-wiackich odbić w lustrze.
            • neptun666 Re: Impreza pod znakiem zapytania 05.09.11, 23:02
              tessoro79 napisała:

> Hej PEŁO-wiaku za dużo choresterolu w przestraszonej wałbrzyskim wariancie pust
              > ym łbie. Nikt z wami nie gada i wasze plucie zostawcie dla swoich PEŁO-wiackich
              > odbić w lustrze.

Znowu pudło, nigdy nie byłem członkiem żadnej partii więc raz na zawsze wbij sobie to do pustego łba ( cytuję autora ) w związku z tym codziennie przy goleniu z przyjemnością patrzę w lustro.
              Coś chyba nie idzie po waszej myśli bo jesteś bardzo rozedrgany:)
              • tessoro79 Re: Impreza pod znakiem zapytania 05.09.11, 23:03
                neptun666 napisał:

> tessoro79 napisała:
                >
                > > Hej PEŁO-wiaku za dużo choresterolu w przestraszonej wałbrzyskim warianci
                > e pust
                > > ym łbie. Nikt z wami nie gada i wasze plucie zostawcie dla swoich PEŁO-wi
                > ackich
                > > odbić w lustrze.
                >
                > Znowu pudło, nigdy nie byłem członkiem żadnej partii więc raz na zawsze wbij so
                > bie to do pustego łba ( cytuję autora ) w związku z tym codziennie przy goleniu
                > z przyjemnością patrzę w lustro.
                > Coś chyba nie idzie po waszej myśli bo jesteś bardzo rozedrgany:)

Łoj, PEŁO-wcu widzę, że próbujesz oderwać się od swego stada, nic z tego, pamiętamy:-)
    • neptun6666 Re: Odpust 10 IX w Wilczeńcu 05.09.11, 21:05
      sindaco2006 napisał:

> Dziecko mnie pyta, czy na tym odpuście będą jakieś stragany, na których można b
      > ędzie kupić np. pańską skórkę, obwarzanki, czy watę cukrową?
      >
      > Cieszy się bardzo na to święto, bo gdyby nie to musiałaby czekać aż do Święta Z
      > marłych. Czy wie ktoś, czy planowane są jakieś stragany? Czy można gdzieś załat
      > wić pozwolenie na rozłożenie się ze swoimi bibelotami? Mam trochę staroci, któr
      > ych chętnie bym się pozbył.

>>Poważnie będzie odpust? Wszystkie grzechy, nawet te mocno pojemnościowe/1,9/ zostaną odpuszczono?
      Pewnie będzie nuncjusz Watykański?
      Alleluja wardecka i do przodu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka