esscort 12.12.11, 14:41 Okazuje się (informacja z FB), że są szanse na dwie biedronki www.portalspozywczy.pl/handel/teksty/,61924.html bo biedronka kawałek marcpola przejmuje. Z najdroższego miejsca w Polsce zamienimy się w najtańsze:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przyjaciel_siara Re: dużo biedronek, mało mszyc 12.12.11, 14:53 esscort napisał: Z najdroższego miejsca w Polsce zamienimy się w najtańsze:) Czy to nie zasługa przypadkiem obecnego burmistrza? Domyślam się, że w najnowszej składanej już Gazecie Łomiankowskiej będzie info, że to właśnie burmistrz Dąbrowski w wyniku rozpisanego przetargu na budowę hipermarketu wyłoni ofertę najtańszą. "Społem" wycofało w ostatniej chwili swoją ofertę ;) Twój Przyjaciel Siara Odpowiedz Link Zgłoś
mezar73 Re: dużo biedronek, mało mszyc 12.12.11, 15:05 No co ty, "memory fajf" ? To zasługa PO !!! Jak PO rządzi, to od razu jest taniej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: dużo biedronek, mało mszyc 12.12.11, 15:26 mezar73 napisał: > No co ty, "memory fajf" ? To zasługa PO !!! Jak PO rządzi, to od razu jest tani > ej :-) No i na fryzjera byś wydał tylko 5 zeta w roku. Tableta/nie Józka/ miałbyś pewnie za 2stówki. Nie mówiąc o nawigacji tej z poprzedniego wątku Pewnie baterie do laptopa jako część zapasową mają za stówkę. To tak, by chłopaki i dziewczyny mogły walić w klawiaturę PO nocach. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: dużo biedronek, mało mszyc 12.12.11, 15:08 przyjaciel_siara napisał: > esscort napisał: > > Z najdroższego miejsca w Polsce zamienimy się w najtańsze:) > > Czy to nie zasługa przypadkiem obecnego burmistrza? Domyślam się, że w najnowsz > ej składanej już Gazecie Łomiankowskiej będzie info, że to właśnie burmistrz Dą > browski w wyniku rozpisanego przetargu na budowę hipermarketu wyłoni ofertę naj > tańszą. "Społem" wycofało w ostatniej chwili swoją ofertę ;) > > Twój Przyjaciel Siara Nie, to wynik postu z zeszłego tygodnia. W nim ktoś zauważył że Biedronka zaczyna sprzedawać wyśmienite wina stołowe. Smaka ma wielu , zarówno ci z lomianki.info ,jak i ci z Gaz-łomu. Czyżby porozumienie nad podziałami?/zapomniałem o tych z Twoich Łomianek- oni bardziej preferują destylaty/ Zawsze wiedziałem że faceci się dogadają. Gorzej z babolkami , te to nawet po winie nie odpuszczą. A o słowie przepraszam nie wspomnę, to jakieś przeklęte kobiece zaklęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
boziewicz Re: dużo biedronek, mało mszyc 12.12.11, 20:25 Te peany na cześć to jak kawały o Chucku Norrisie. Chuck Norris potrafi założyć hełm na lewą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: więcej biedronek 12.12.11, 19:15 Nowa wiadomość o Biedronce: Biedronka przejmuje sklepy znanej polskiej sieci! UOKiK wyraził zgodę na nabycie przez Jeronimo Martins Dystrybucja - właściciela sieci Biedronka, części mienia spółki Marcpol. Urząd podał w komunikacie, że po przeprowadzeniu postępowania antymonopolowego prezes UOKiK uznała, że koncentracja nie doprowadzi do istotnego ograniczenia konkurencji. Decyzja regulatora oznacza, że popularny dyskont przejmie część sklepów sieci Marcpol. - Wniosek dotyczył 9 lokalizacji, z których 7 znajduje się w Warszawie, jedna w Łomiankach, a jedna - w Białymstoku - potwierdził Wirtualnej Polsce Paweł Tymiński rzecznik prasowy Jeronimo Martins Dystrybucja. finanse.wp.pl/kat,104124,title,Biedronka-przejmuje-sklepy-znanej-polskiej-sieci,wid,14074820,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: więcej biedronek 12.12.11, 19:45 Szkoda Marcpolu. Trochę dziwne jest pozbywanie się całkiem dobrze prosperującego sklepu. Biedronka go nie zastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: więcej biedronek 12.12.11, 20:41 w łomiankach jest najelepszy markpol w Polsce. Obawiam się, że to nie jest "pozbywanie" się, lecz wierzyciele właściciela dorwali i nie ma wyjścia Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: więcej biedronek 12.12.11, 20:58 Ale moglibyśmy mu pomóc i coś odkupić: Komornik po raz drugi wystawia na sprzedaż akcje MarcPolu Akcje spółki MarcPol po raz drugi zostaną wystawione na sprzedaż. Licytacja odbędzie 22 grudnia w Warszawie. [czyli dość szybko trzeba by zbierać kasę] Licytacją objęty jest pakiet imiennych serii A w ilości 200 000 sztuk. Suma oszacowania wartości rynkowej akcji to 83.244.000 zł, a cena wywołania wynosi 1/2 wartości szacunkowej t.j. 41.622.000 zł. Akcje zostały zajęte w postępowaniu egzekucyjnym przeciwko dłużnikom Grażynie Mikuśkiewicz i Markowi Mikuśkiewicz w celu zabezpieczenia wierzytelności, która na dzień 5 grudnia 2011 roku wynosi 34 086 912,79 zł. Wierzytelność wobec spółki Immowidzew wynika z prawomocnego nakazu zapłaty wydanego przez Sąd Okręgowy w Warszawie. www.dlahandlu.pl/handel-nowoczesny/wiadomosci/komornik-po-raz-drugi-wystawia-na-sprzedaz-akcje-marcpolu,18339.html Wystawia po raz drugi, bo za pierwszym nie było chętnych. No i proszę, jakie tu kwoty padają. A my się handryczymy o jakieś tam skromne 7 milionów. A poważnie, szkoda by mi było "naszego" Marcpolu. Przyzwyczaiłem się, na pamięć wiem, gdzie czego szukać :) Może byśmy własnie ten wykupili? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: więcej biedronek 12.12.11, 21:51 Ciekawe na jakim interesie Mikuśkiewicze aż tak polegli? Nie wiem dlaczego ale komornik nigdy nic nie sprzedaje na pierwszej licytacji. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: więcej biedronek 12.12.11, 22:00 Nie znalazłem, na czym mu się nie powiodło. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: więcej biedronek 12.12.11, 22:02 trochę jest tu: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,10652764,Polski_miliarder_pozostal_prawie_z_niczym.html ale ponoć jakieś inwestycje w nieruchomości na sląsku mu nie wyszły Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: więcej biedronek 12.12.11, 22:12 Znalazłem. Wziął zadatek od Le Clerca na jakiś sklep. Z interesu wyszły nici a kasy im nie zwrócił. Po latach sądowych przepychanek wyrok na korzyś Le Clerca jest prawomocny a kasacja odrzucona. Komornik egzekwuje zwrot tej kasy z imiennych akcji Mikuśkiewicza. Firma Marcpol ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
etaam Re: więcej biedronek 13.12.11, 08:59 Nie bać sie. Da sobie radę. Nie pierwszy to raz komornik tam szuka zwrotu. Kupę śmieci przy Auchem, zostawioną pod spory kredyt bankowy też bank licytował kilka razy. A poza tym to chyba budynek i teren przy Wiślanej jest własnością spółdzielni GS. To co on sprzedaje Logo przy Wiślanej ???. O co tu chodzi, znowu jakiś zapaszek wisi w powietrzu??. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: więcej biedronek 13.12.11, 09:48 Ale czemu mielibyśmy się bać? Może chodzi o sklep przy trenach a nie przy wislanej. Poza tym umowa ze spółdzielnia z pewnością jest wieloletnia. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.alex Re: więcej biedronek 13.12.11, 10:09 Marcpol przy Trenach jest chyba w Laskach a nie w Łomiankach. Odpowiedz Link Zgłoś
etaam Re: więcej biedronek 13.12.11, 15:09 esscort napisał: > Poza tym umowa ze spółdzielnia z pewnością jest wieloletnia. Z pewnością jest jakaś umowa o dzierżawę zawarta z Marcpol a nie z Biedronką. Jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach. Pewnie będzie mogła spółdzielnia negocjować nowe warunki najmu powierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: więcej biedronek 13.12.11, 15:13 zostawmy to biedronce i spółdzielni, bo przecież nie znamy warunków umowy i nawet nie wiemy, o którego markpola chodzi, bo fakt ze treny formalnie są w izabelinie, ale przecież potocznie to chyba każdy przypisuje je do Dąbrowy (czyli łomianek) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_sztrosmajer1 Re: dużo biedronek, mało mszyc 13.12.11, 10:22 Jeśli te mszyce mogą jeść dęby, to wolę mszyce od biedronek. Odpowiedz Link Zgłoś