Dodaj do ulubionych

Gmina pozyskała

27.12.11, 23:10
Dzięki licznym rozmowom z odpowiednimi władzami, gmina pozyskała około trzytygodniowy brak opadów śniegu, a co za tym idzie pokaźne oszczędności w budżecie z tytułu braku konieczności odśnieżania. Trwają negocjacje, aby ten termin przedłużyć. Zaoszczędzone w ten sposób środki zostaną przeznaczone na budowę sieci wod-kan.
Dziękujemy.
Obserwuj wątek
    • roberto16933 Re: Gmina pozyskała 27.12.11, 23:21
      dr_sztrosmajer1 napisał:

> Dzięki licznym rozmowom z odpowiednimi władzami, gmina pozyskała około trzytygo
      > dniowy brak opadów śniegu, a co za tym idzie pokaźne oszczędności w budżecie z
      > tytułu braku konieczności odśnieżania. Trwają negocjacje, aby ten termin przedł
      > użyć. Zaoszczędzone w ten sposób środki zostaną przeznaczone na budowę sieci wo
      > d-kan.
      > Dziękujemy.

Ktos tam na górze też dał sie nabrać :>
      • dendrolog666 Re: Gmina pozyskała 28.12.11, 00:31
        W końcu komandos. Dał radę.
        • malarzpokojowy Re: Gmina pozyskała 28.12.11, 09:46
          Brak wydatków oznacza zysk. Czy zapłacimy od tego podatek dochodowy?
          • dr_sztrosmajer1 Re: Gmina pozyskała 28.12.11, 10:37
            Niewątpliwie. Zostanie on przekazany bezpośrednio na ręce ks. dziekana.
    • refor Re: Gmina pozyskała 28.12.11, 19:05
      Ale zarcik. Myslalem ze naprawde zdarzył się cud i gmina pozyskała jakieś środki.
      • lock-padlock Re: Gmina pozyskała 28.12.11, 23:25
        Taki sam żarcik, jak to, że gmina pozyskała 90 mln na drogi i działkę przy Chopina. Takie tylko żarciki serwuje nam władza. Poza żarcikami tylko rzut łajnem. Ale czego tu oczekiwać. Z gówna bata nie ukręcisz.
        • lomianki2011 Re: Gmina pozyskała 29.12.11, 07:53
          Oj boli was boli, że wreszcie w Łomiankach rządzą mieszkańcy Łomianek, a nie spadochroniarka z Częstochowy z myślicielem z Piaseczna:-)
          • refor Re: Gmina pozyskała 29.12.11, 08:22
            Musze przyznać, że zaczyna mnie naprawde bolec odkrycie ze łomiankami rządzą jacyś przypadkowi pojedyńczy mieszkancy zamiast burmistrza, doświadczonego i kompetentnego. Zdaje sie ze znaleźlismy sie na rowni pochylej. Nawet przedstawiciele wladzy obecni na forum nie mają JEDNEGO konkretnego argumentu, przykładu pozytywnego działania gminy, mam tu na mysli inwestycje. Jedyną inwestycje na przyszły rok podano budowe Auchan i drog dojazdowych, zdaje sie ze to jednak nie jest inwestycja gminy.
            • dr_sztrosmajer1 Re: Gmina pozyskała 29.12.11, 23:38
              Musi boleć, panowie władzowie umieją tylko przypinać sobie ordery, niesdtety ale nie za swoje sukcesy. Na sukcesy trzeba bowiem zapracować i je osiągnąć, a to dla tych panuf zbyt wysokie progi.
              • lomianki_live Re: Gmina pozyskała 29.12.11, 23:44
                Ordery - o ile mnie pamieć nie myli ostatni wysyp medali (a nie orderów) nastąpił w okolicach września 2010 roku - w Kiełpinie krzyże dostał Pan Pszczółkowski, Pani Wójcicka itd. Możesz mi przypomnieć o jakie ordery Ci chodzi i czy na pewno wiesz jakie ordery sa w Polsce przyznawane?
                • dr_sztrosmajer1 Re: Gmina pozyskała 29.12.11, 23:48
                  Ograniczony sposób postrzegania świata jest bardzo charakterystyczny dla pewnego typu ludzi. Ordery, o których pisałem, to oczekiwanie na poklask za rzeczy, które zrobili inni. Łapiesz?
                  • lomianki_live Re: Gmina pozyskała 29.12.11, 23:54
                    Uważam, że trzeba być precyzyjnym w wypowiedziach, bo jak pisałem ostatnie odznaczenia w Łomiankach odbierał poprzedni Burmistrz i aktualna Radna Powiatowa. Taka wypowiedź może sugerować, że dekorowani wypinali piersi do orderów, a to już chyba nadużycie....
                    • dr_sztrosmajer1 Re: Gmina pozyskała 30.12.11, 00:02
                      Kiedy jest powód do przypięcia prawdziwych orderów, to jest. A "przypinanie sobie orderów" w języku korporacyjnym już Ci wyjaśniłem. Pracuję w korporacji i takich "piersiowypinających" jest tam zatrzęsienie. W nowej łomiankowskiej rzeczywistości "przyinanie orderów za nie swoje zasługi stało sie normą.
                      • mezar73 Re: Gmina pozyskała 30.12.11, 10:23
                        Apeluję do sztrosmajera o zaprzestanie leczenia na tym forum swoich korporacyjnych kompleksów.
              • 321art Re: Gmina pozyskała 30.12.11, 10:34
                Przed laty ,jako przypadkowa osoba ,obserwowałem naciągaczy grających w trzy kubki, wyglądało to tak że grupa cwaniaczków robiła przedstawienie w formie gry za obstawieniem i oczywiście obstawiający raz wygrywali , raz przegrywali wywołując emocje wśród przechodniów, wszystko wyglądało wiarygodnie a obserwator z łatwością mógł wskazać odpowiedni kubek. W rzeczywistości chodziło o wciągnięcie naiwniaka w pułapkę przystąpienia do gry z zamiarem oskubania, a całe towarzystwo to była jedna szajka. Wiesz dr i refor do czego piję? Co do przypinania orderów jak to nazywasz , nie uważam że tak jest. Gmina ma swoje zadania, między innymi dokończenie prac rozpoczętych za poprzednika. W wyniku kampanii tych prac się nazbierało co w naszych warunkach jest normą bo chodzi o promowanie. Czy zatem burmistrz Dąbrowski miał wstrzymać wszystkie inwestycje rozpoczęte lub zaplanowane przez poprzednika i od razu przystąpić do realizacji swoich pomysłów?
                • dr_sztrosmajer1 Re: Gmina pozyskała 30.12.11, 23:28
                  Nie wierzę, że nie rozumiesz o co mi chodzi. Kontynuacja jest jak najbardziej potrzebna. Kłuje mnie w oczy jak ta kontynuacja jest przedstawiana przez Wielkiego Brata Piotra. Tylko tyle.
                  • lomianki2011 Re: Gmina pozyskała 31.12.11, 23:33
                    Zazdrość Cię zniszczy człowieku
                    • z.lomianek Re: Gmina pozyskała 02.01.12, 19:16
                      Zazdrość - nie

raczej OBRZYDZENIE
                      Piotrek, sory ale przypisywanie sobie cudzych zasług to ...

no i OBRZYDZENIE bo masz wygnieciony garnitur
                      to WSTYD żeby v-ce burmistrz wyglądał jak ostatnia FLEJA

feeee ......

• obserwatorka1947 Re: Gmina więcej straciła niż pozyskała 02.01.12, 20:10
                      Oprócz braku kompetencji, umiejętności współpracy zabrakło także tego codziennego eleganckiego wyglądu i kultury bycia, na tych niektórych wysokich stanowiskach w urzędzie..
                      • dr_sztrosmajer1 Re: Gmina więcej straciła niż pozyskała 02.01.12, 23:10
                        buty!!! spójrzcie kiedyś na jego buty.
                      • neptun6666 Re: Gmina więcej straciła niż pozyskała 03.01.12, 17:12
                        obserwatorka1947 napisała:

> Oprócz braku kompetencji, umiejętności współpracy zabrakło także tego codzienne
                        > go eleganckiego wyglądu i kultury bycia, na tych niektórych wysokich stanowiska
                        > ch w urzędzie..

Czy masz może na myśli ,brak ,,trwałej,, lub co gorsza nie umyty samochód/ciemnozielony? o ile wzrok mnie nie myli?
                        Z kompetencjami na poziomie powiatu również klapa.
                        • neptun666 Re: Gmina więcej straciła niż pozyskała 03.01.12, 22:26
                          klonie idż do okulisty bo jesteś daltonistą " samochód jest koloru granatowego' więc i ze wzrokiem też masz kłopoty.
                          A kompetencje jak na stanowisko wice żadne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka