Dodaj do ulubionych

Zlikwidowali GazŁom, czy nie?

10.02.12, 16:45
Wpadła mi dzisiaj do ręki świeżutka "Gazeta Łomiankowska". Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że wiceburmistrz Rusiecki żegnał się z nią definitywnie na łamach przedostatniego numeru. Nawet dał tytuł "Czy to ostatni numer Gazety Łomiankowskiej?".

W dzisiejszej numerze czytam anonsy burmistrza Dąbrowskiego na temat likwidacji gazety. I przyznam, człowiek ten ma chyba jakieś rozdwojenie jaźni... W jednym miejscu pisze: "radni pozbawili gminę możliwości wydawania biuletynu", w innym miejscu: "w kolejnym numerze GŁ przedstawimy Państwu główne założenia budżetu...", jeszcze gdzie indziej: "obcięto wydatki na promocję, a więc de facto radni likwidują wydawanie GŁ".

Panie burmistrzu, jak to jest? Będzie? Nie będzie? "Obcięli" Panu, czy nie "obcięli"?

Co można powiedzieć o najświeższym numerze? Krótko - bez zmian.
Zawartość:
- 3 zdjęcia burmistrza (w tym jedno w busiku na trasie L-7);
- ŁNŁ i PO - wstrętni radni, przy czym burmistrz zapomina zawsze o wstrętnych radnych niezaleznych;
- Kilka zdań na temat niedobrego Przewodniczącego Rady;
- W ramach przedwstępu do ruchów kadrowych w KMŁ - artykuł "Za zimno w eŁkach" (na pewno prezes KMŁ to ciepło wywozi ukradkiem do swojego domu);
- Ferie, zima, kulig i mammografia.

I w zasadzie byłoby tyle, gdyby nie wątpliwości dotyczące finansowania? Radni obcięli, a jednak. KTO ZA TO płaci panie burmistrzu? ZWiK? Dom Kultury? A może jakieś zaskurniaczki zostały z zeszłego roku...?

Wasz Przyjaciel Siara
Obserwuj wątek
    • drabbu Re: Zlikwidowali GazŁom, czy nie? 10.02.12, 16:55

Jest też obietnica: "... pragnę jednocześnie zapewnić, że szukamy rozwiązań, by biuletyn w ogóle mógł się ukazywać". No pewnie, że szukają. Przecież pan burmistrz byłby ciężko chory
      ze zgryzoty, gdyby musiał odpuścić sobie drukowanie skarg na radnych.
      • neptun666 Re: Zlikwidowali GazŁom, czy nie? 10.02.12, 17:03
        Burmistrz niech nie zajmuje się szukaniem rozwiązań a zacznie szukać klucza, bo czas ucieka a w gabinecie burmistrza ostatnio urzęduje wicek Rusiecki i a chybi mu go zwinie?
        Mnie też bardzo ciekawi KTO ZAPŁACIŁ za wydanie tej gazety????
      • neptun6666 Re: Zlikwidowali GazŁom, czy nie? 10.02.12, 18:03
        Wystarczy dodać ogłoszenia płatne i wypuszczać gazetkę raz w tygodniu, zmniejszyć etaty i jakoś się utrzyma.
        PS
        Ale SM trzeba przynajmniej zredukować do 4 etatów. I niech dzielą służbę co 24h,
        Ani nikomu nie zaszkodzą ani nie pomogą zupełnie jak w obecnej chwili-a jakie oszczędności.
        • drabbu Re: Zlikwidowali GazŁom, czy nie? 10.02.12, 18:07
          neptun6666 napisał: > Wystarczy dodać ogłoszenia płatne

Jeżeli to ma być gazeta samorządowa, to nie można tego zrobić.
          • drabbu Re: Zlikwidowali GazŁom, czy nie? 10.02.12, 18:24
            P.S. Etaty najbardziej widoczne w ost. numerach Gazłomu to przede wszystkim pan burmistrz
            i pan wiceburmistrz. JAK proponujesz je zmniejszyć?
        • przyjaciel_siara Re: Zlikwidowali GazŁom, czy nie? 10.02.12, 18:57
          neptun6666 napisał:

Wystarczy dodać ogłoszenia płatne i wypuszczać gazetkę raz w tygodniu, zmniejszyć etaty i jakoś się utrzyma. (...) Ale SM trzeba przynajmniej zredukować do 4 etatów. I niech dzielą służbę co 24h.

Znowu jakieś rewolucyjne pomysły? "Płatne ogłoszenia" w GŁ?

Przypomnę się Neptunie, bo chyba ci uciekło...
          1. O jakiej straży dla zwierząt pisałeś, co to te biedne zwierzęta z drogi miałaby zgarniać?
          2. Kto ma strażników miejskich przekazać do dyspozycji MSW? Burmistrz? A może należy załatwić sprawę Uchwałą Rady Miejskiej.

Dla przypomnienia: link do twoich złotych myśli.

Zaintrygowałeś mnie stefan swoimi pomysłami. Ooops. Pomyliłem się, oczywiście nie stefan tylko neptun.

Twój Przyjaciel Siara
          • lomianki2011 Re: Zlikwidowali GazŁom, czy nie? 10.02.12, 19:13
            Oj musi boleć bezradnych Gazłom oj musi boleć....
            • 11chwilka Re: Zlikwidowali GazŁom, czy nie? 10.02.12, 19:28
              Co tu ma boleć? Burmistrz jednoznacznie narusza dyscyplinę finansową, albo radni zbyt duże kwoty w budżecie przyznali mu na propagandę. Trzeba to skorygować!
              Sprawa ukazuje jądro konfliktu. Kto tu rządzi? Gorzej ze trwa to już rok, a w efekcie burmistrz ogranicza do minimum inwestycje, zabiera place pracownikom, wywala na bruk, każdego bardziej samodzielnego lub podejrzanego o sprzyjanie opozycji. W moje ocenie jest to wyłącznie wina burmistrza, który od samego początku zamiast iść na kompromis wybrał rozwiązanie siłowe.
              • lomianki2011 Re: Zlikwidowali GazŁom, czy nie? 10.02.12, 20:12
                Widzę, że mateczka pod nowym nickiem 11chwilka. Nudno na tym ZUS-owskim zwolnieniu co?
                • mieszkanka19 Re: do lomianki 2011 11.02.12, 02:14
                  lomianki2011 napisał:

> Widzę, że mateczka pod nowym nickiem 11chwilka. Nudno na tym ZUS-owskim zwolnie
                  > niu co?
                  Odczep się od mnie,ty perfidny krętaczu.
                  • lomianki2011 Re: do lomianki 2011 12.02.12, 13:24
                    Mateczko bez nerwów, każdy i tak się ciebie śmieje i nie może doczekać się cyrku pt. "powrót mateczki do tzw. pracy". Oj pośmiejemy się pośmiejemy..... Na razie korzystaj z ZUS-owskiej ochronki....
            • przyjaciel_siara Re: Zlikwidowali GazŁom, czy nie? 10.02.12, 19:51
              lomianki2011 napisał:

Oj musi boleć bezradnych Gazłom oj musi boleć....

Tak to prawda. Boli mnie, jako podatnika łożącego na Gminę. Bo jak widzę, jak trwonione są moje pieniądze na nic nie warty periodyk, z którego więcej krzywdy niż pożytku to uważam za słuszne, że radni skroili środki na ten cel. Pan Rusiecki, Pan Krystecki i Pan Dąbrowski (chyba w dobrej kolejności napisałem) mają obecnie własną czerwoną gazetę i na jej łamach mogą do woli się produkować.

Twój Przyjaciel Siara
              • lomianki2011 Re: Zlikwidowali GazŁom, czy nie? 10.02.12, 20:15
                A jakim to trzeba być bezradnym głupkiem, żeby promocję obiąć do 8 tysięcy? Toż to by nawet nie starczyło na 1/3 ceny 20 kartkowego raportu Pana Stryczuli o promocji Łomianek. Taki drogi raport i bezradni nie pozwalają teraz go realizować, he he
                • przyjaciel_siara Re: Zlikwidowali GazŁom, czy nie? 10.02.12, 20:35
                  lomianki2011 napisał:

A jakim to trzeba być bezradnym głupkiem, żeby promocję obiąć do 8 tysięcy?

Jeśli to ty doradzałeś burmistrzowi w konstruowaniu budżetu to dobrze się stało, że został uwalony. Skąd ci się wzięło 8 tysięcy? Jak to obliczyłeś? To straszne, co piszesz! Proszę o więcej szczegółów. Aha. I wymień jeszcze pod spodem tych radnych, co podwójną kasę biorą. Będziesz bardziej wiarygodny. Śmiało!

Albo, wiesz co? Przeloguj się i zmień temat... :)

Twój Przyjaciel Siara.
                • oobserwatorka1 Re: Zlikwidowali GazŁom, czy nie? 10.02.12, 21:25
                  a jakim trzeba być głupkiem żeby pisać 8 tyś na promocję szkoda, powinno być 8 tyś choć to i tak za dużo , Rusiecki i to rozpieprzy jak wszystkie inne fundusze
                  • lomianki2011 Re: Zlikwidowali GazŁom, czy nie? 12.02.12, 13:25
                    Mateczko - likwidacja Twojego etatu będzie największą oszczędnością dla Łomianek
              • neptun6666 Re: Zlikwidowali GazŁom, czy nie? 11.02.12, 07:04
                przyjaciel_siara napisał:

> lomianki2011 napisał:
                >
                > Oj musi boleć bezradnych Gazłom oj musi boleć....
                >
                > Tak to prawda. Boli mnie, jako podatnika łożącego na Gminę. Bo jak widzę, jak t
                > rwonione są moje pieniądze na nic nie warty periodyk, z którego więcej krzywdy
                > niż pożytku to uważam za słuszne, że radni skroili środki na ten cel. Pan Rusie
                > cki, Pan Krystecki i Pan Dąbrowski (chyba w dobrej kolejności napisałem) mają o
                > becnie własną czerwoną gazetę i na jej łamach mogą do woli się produkować.
                >
                > Twój Przyjaciel Siara

Siara mnie boli że radni PO nie potrafią w sprawach Gminnych iść na kompromis tylko rozpoczęli wojnę z burem za nasze pieniądze. Czy mają jakiś pomysł na przyszłość-dla mieszkańców. Obawiam się że walka o władzę stała sie dla nich celem samym w sobie.

Jeżeli tego nie widzisz ,porobiło ci się coś ze wzrokiem.
                • przyjaciel_siara Re: Zlikwidowali GazŁom, czy nie? 11.02.12, 10:05
                  neptun6666 napisał:

Siara mnie boli że radni PO nie potrafią w sprawach Gminnych iść na kompromis tylko rozpoczęli wojnę z burem za nasze pieniądze. Czy mają jakiś pomysł na przyszłość-dla mieszkańców. Obawiam się że walka o władzę stała sie dla nich celem samym w sobie.

Jeżeli tego nie widzisz ,porobiło ci się coś ze wzrokiem.

A, to mamy inne bolączki :)

A jak tam twoje rozważania ekonomiczne? Odszukałeś już odpowiedź na moje pytania.
                  Dla przypomnienia, bo chyba ci uciekło:

1. O jakiej straży dla zwierząt pisałeś, co to te biedne zwierzęta z drogi miałaby zgarniać?
                  2. Kto ma strażników miejskich przekazać do dyspozycji MSW? Burmistrz? A może należy załatwić sprawę Uchwałą Rady Miejskiej.
                  Dorzucam jeszcze:
                  3. Jak chcesz zamieszczać płatne ogłoszenia w GŁ?

Zaintrygowałeś mnie stefan swoimi pomysłami. Ooops. Pomyliłem się, oczywiście nie stefan tylko neptun.

Twój Przyjaciel Siara
                  • neptun6666 Re: ZlikwidowaĆ STRAŻ 11.02.12, 11:06
                    Siara -zlikwidować Straż Miejską.
                    • przyjaciel_siara Re: ZlikwidowaĆ STRAŻ 11.02.12, 11:09
                      neptun6666 napisał:

Siara -zlikwidować Straż Miejską.

I tylko tyle masz do powiedzenia?

Twój Przyjaciel Siara.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka