Dodaj do ulubionych

Mwojcicka zbiera podpisy

07.03.12, 17:05
Widziana była w ośrodku zdrowia. To pokazuje ostatecznie, KTO STOI za refrendum. Wiadomo teraz nie ma wątpliwości że referendum organizują radni PO. Po co było pisać, że to mieszkańcy. Chodzi tylko o władzę i kasę. Panu z PO mieszkańcy już podziękowali. Po co partie w samorządzie? Może by tak pani Wojcicka się przyznała publicznie do swojej działalnośći destrukcyjnej, bo na razie jako radna niewiele dokonała.
Obserwuj wątek
    • kowalik22 Re: Mwojcicka zbiera podpisy 07.03.12, 17:25
      Zbieranie podpisów w poparciu dla inicjatywy referendum to działalność destrukcyjna?
      A mnie się dotąd zdawało, że to forma demokracji, prawem określona.
      Jej prawo i wybór. Może to robić, a innym nic do tego.
      Ustawa zabranie jedynie wywierania nacisków przy zbieraniu podpisów:
      art. 14 ust. 3 - Podpisy popierające wniosek w sprawie przeprowadzenia referendum z inicjatywy mieszkańców można zbierać w miejscu, czasie i w sposób wykluczający stosowanie
      jakichkolwiek nacisków zmierzających do wymuszenia podpisów.

Takie jest moje zdanie w tej sprawie. Niezależnie od tego, co sądzę o inicjatywie referendum oraz od tego, kto za tym - jak sądzę - stoi.
      • 11chwilka Ona zrebrała więcej!? 07.03.12, 17:39
        Każdemu wolno zbierać podpisy! Nie tylko tobie! Co zazderościsz że zebrala więcej niż ty?
      • neptun6666 Re: Mwojcicka zbiera podpisy 07.03.12, 17:46
        Sylwia zbiera polisy? tfu podpisy?
        Jej demokratyczne prawo, skoro chce. Coraz bardziej mi się podoba jej charakterek.
        Mimo że nie lubię PO.
    • mazowianka Re: Mwojcicka zbiera podpisy 07.03.12, 17:40
      astroi5 napisał:

Może by tak pani Wojcicka
      > się przyznała publicznie do swojej działalnośći destrukcyjnej, bo na razie jako
      > radna niewiele dokonała.

Wiesz dawno się tak nie uśmiałam ( widziana była w ośrodku zdrowia)
      w kościele i na cmentarzu też bywam, tam też zbieram podpisy?
      No popatrz nie mogę spełnić Twojej prośby bo i nie mam do czego się przyznawać
      zastanawiam się czy jednak nie włączyć się w akcję zbierania podpisów, chociaż
      po to aby zadowolić niejakiego astroi5.
      Miłego wieczoru, Magda Wójcicka.

• mezark Re: Mwojcicka zbiera podpisy 07.03.12, 21:34
        Miłego wieczoru Pani Magdo!
        • 2hestia Re: Mwojcicka zbiera podpisy 07.03.12, 22:00
          Do mnie wczpraj po podpis przyszedł Piotr Rusiecki. Skoro już wie, że referendum się odbędzie to zachecał mnie i moja rodzinę, żebyśmy wzięli udział w owym referendum i głosowali przeciwko odwołaniu burmisrza.
          • przyjaciel_siara Re: Mwojcicka zbiera podpisy 07.03.12, 22:07
            2hestia napisała:

Do mnie wczpraj po podpis przyszedł Piotr Rusiecki. Skoro już wie, że referendum się odbędzie to zachecał mnie i moja rodzinę, żebyśmy wzięli udział w owym referendum i głosowali przeciwko odwołaniu burmisrza.

A czym argumentował składane na Sz. Pani ręce życzenia? Czy wspominał coś o szarży?

Twój Przyjaciel Siara
      • przyjaciel_siara Pani Magdo! 07.03.12, 21:58
        mazowianka napisała:

zastanawiam się czy jednak nie włączyć się w akcję zbierania podpisów, chociaż po to aby zadowolić niejakiego astroi5. Miłego wieczoru, Magda Wójcicka.

Szanowna Pani Magdo! Dwa tygodnie minęły i Pani nie włączyła się jeszcze w akcję zbierania podpisów? Z jakiego powodu? Każdy ma prawo zbierać podpisy. Każdy, kto uważa, że urzędujący burmistrz go oszukał, że utracił zdolność pełnienia urzędu albo że nigdy jej nie miał - ma prawo w trosce o los Łomianek pomóc w organizacji referendum.

Bardzo gorąco Panią zachęcam. Ja zbieram podpisy od samego niemal początku... :)

Przyjaciel Pani - Siara
        • mazowianka Posłuchałam rady.... 07.03.12, 22:20
          Posłuchałam rady i od jutra zaczynam zbierać myślę że w sobotę
          rozłożę stolik pod Marc Polem za dwie godziny przeniosę się pod
          Biedronkę tam jest chyba więcej ludzi, nie mogę zawieść oczekiwań:)
          W niedzielę obstawię kościoły.
          • przyjaciel_siara Re: Posłuchałam rady.... 07.03.12, 22:30
            Do zobaczenia! :)

Twój Przyjaciel Siara
        • neptun6666 Re: Pani Magdo! 08.03.12, 07:05
          przyjaciel_siara napisał:

> mazowianka napisała:
          >
          > zastanawiam się czy jednak nie włączyć się w akcję zbierania podpisów, choci
          > aż po to aby zadowolić niejakiego astroi5. Miłego wieczoru, Magda Wójcicka.

>
          > Szanowna Pani Magdo! Dwa tygodnie minęły i Pani nie włączyła się jeszcze w akcj
          > ę zbierania podpisów? Z jakiego powodu? Każdy ma prawo zbierać podpisy. Każdy,
          > kto uważa, że urzędujący burmistrz go oszukał, że utracił zdolność pełnienia ur
          > zędu albo że nigdy jej nie miał - ma prawo w trosce o los Łomianek pomóc w orga
          > nizacji referendum.
          >
          > Bardzo gorąco Panią zachęcam. Ja zbieram podpisy od samego niemal początku... :
          > )
          >
          > Przyjaciel Pani - Siara

NO I MAM ICH AŻ 10 .PIĘĆ Z LISTY I PIĘĆ OD RODZINY

Twój przyjaciel z 4X6
    • behemot.1 czyli jednak partie? 08.03.12, 12:05
      Pytałam już wielokrotnie, czy działające w Łomiankach partie polityczne są zaangażowane w inicjatywę referendalną, bo w samo referendum zaangażują się pewnie wszyscy. Nikt mi nie odpowiedział, ale nie słyszałam, żeby którakolwiek z partii oficjalnie poparła tę inicjatywę.

To po pierwsze. Po drugie, Pani Magda o ile wiem członkiem partii nie jest, a to zasadnicza różnica. Nawet, gdyby była, to i tak nie reprezentowałaby partii, tylko siebie, jeśli organ partii nie podjąłby stosownej decyzji. No, chyba, że organ jest jednoosobowy..ale to inna historia.

Tak więc nie przypisuj proszę żadnej z partii tej inicjatywy, bo też i żadna z nią nie wystąpiła. To zbyt dalekoidący skrót myślowy, i dobrze o tym wiesz. Poza tym, to podpada pod pomówienie, choć tu Papi jest specjalistą.
      • j.urek Re: czyli jednak partie? 08.03.12, 12:48
        A jakie masz w łomiankach partie? Są jakieś kółka wzajemnej adoracji. Nie przykładaj standardów z dużej polityki do takiej dziury. No bo idąc tym tropem, to gdy zobaczysz powiedzmy Jana Grądzkiego w Marcpolu, to dojdziesz do wniosku, że PiS popiera Mikuśkiewicza :)
        • behemot.1 Re: czyli jednak partie? 08.03.12, 14:11
          Grądzki już w PISIe nie jest.

Chodzi mi o to, że mamy działające w Łomiankach oficjalnie partie, i jeśli nie przedstawiły swojego oficjalnego stanowiska, wtedy zdanie nawet jej lokalnego przewodniczącego jest jego własnym zdaniem.

W każdym razie, jeśli ktoś prywatnie popiera inicjatywę referendum, nie oznacza to od razu,że popiera ją partia. I tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka