gazeta_pis 08.03.12, 19:58 jak już tak szperacie w archiwach lomianki info to zobaczcie to: lomianki.info/document.php?did=1843 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazeta_pis Re: Z achiwum lomianki.info 08.03.12, 20:00 tu też: lomianki.info/document.php?did=1155 Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_pis Re: Z achiwum lomianki.info 08.03.12, 20:03 a tu: lomianki.info/document.php?did=1957 Odpowiedz Link Zgłoś
vox.populi666 Re: Z achiwum lomianki.info 08.03.12, 20:41 Stan Borys? cały czas jednak na firmamencie gwiazd , niczym jaskółka. A Ingrid ? gwiazdka jednego sezonu? Oto dalekosiężna myśl naszego pszczelarza oraz jego wielkiej głowy Asa. Jak zwykły obywatel mógł mieć zaufanie?, skoro słowo jest ulotne. I tak ze wszystkim ,tylko na piśmie. Nigdy na słowo/mimo że w wielu krajach umowa słowna jest wiążąca!!!!!!/ Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Z achiwum lomianki.info 08.03.12, 21:20 Dziwne, że Lobotomia-d nie zakwestionowała doktoratów pp.Sieraka i Ziółkowskiego. Co oni robią w Katedrze Ekonomiki i Finansów Samorządu Terytorialnego SGH ? Jakim prawem pouczają światłą Lobotomię-d ? Co to znaczy "Strategia dla Łomianek" ? Kto to zlecił i zapłacił ? Odpowiedz Link Zgłoś
z.lomianek Re: Z achiwum lomianki.info 08.03.12, 21:40 Odwołać burmistrza Pszczółkowskiego ze stanowiska .... już go mieszkańcy odwołali ? sory wydawało mi się że nadal jest burmistrzem dla niektórych No to możecie podstawić w tych tekstach zamiast Pszczółkowskiego - Dąbrowskiego I mamy powtórkę z rozrywki kolejna porażka Tyle że teraz możemy to szybko naprawić i nie zmarnujemy kolejnych 4 lat Mieszkańcy Chopina jeżeli nie chcecie jeździć po dziurach to pomachajcie białą chusteczką Rusieckiemu, Dąbrowskiemu i zatrudnionym przez nich kolesiom których nie można się doprosić wyrównania drogi Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Z achiwum lomianki.info 08.03.12, 21:47 Czy z.lomianek to przypadkiem nie pan Hieronim ? Podobny styl. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Z achiwum lomianki.info 09.03.12, 07:32 brycezion napisał: > Czy z.lomianek to przypadkiem nie pan Hieronim ? Podobny styl. Dawno powinien pójść do przychodni geriatrycznej, może dadzą mu coś na lepszy nastrój . Odpowiedz Link Zgłoś
kw40 Moja refleksja po przeczytaniu linków 08.03.12, 22:10 Warto polecić radnym z opozycji przeczytanie cytowanych linków. Większość radnych opozycyjnych była wtedy u steru władzy i nie zauważyłem, żeby protestowała przeciwko wykorzystywaniu urzędu (reklama Ronsona) i przeciwko postępowaniu wobec Stana Borysa (wstyd jak cholera na całą Polskę). Za to łatwo przychodzi im obwiniać burmistrza za to, że Rada odrzuca współpracę i działa na zasadzie im gorzej, tym lepiej. Prawdziwy rekord świata w zakłamaniu. Polecam też radnym przeczytanie podsumowania kadencji 2006-2010 autorstwa Piotra Rusieckiego. Możecie się uczyć. Szkoda, że w tamtych latach mało zrobiliście dla uniknięcia zaniedbań, o których tam mowa. Ale tak też bywa, że radny jest mierny, bierny ale wierny. gazeta_pis - dzięki za linki Odpowiedz Link Zgłoś
siemasz.1 Re: Moja refleksja po przeczytaniu linków 08.03.12, 22:34 No, jak uważasz, że obecna kadencja nie ma czego się wstydzić...:( A może nie z archiwalnych linków, tylko o pewnym panu, co apel napisał ze skargą, że obecny radny go dusił. Tego samego pana przygoda w urzędzie. Tłumaczenia na pół gminnej strony widocznej na całą Polskę. O tym, że na komisji technicznej na temat wodociągów nie było dziś żadnego z burmistrzów. A to podobno taki ważny temat, żebyśmy kar nie płacili... Jak byś to widział? Odpowiedz Link Zgłoś
be-cacy Re: Moja refleksja ,czy tak ma być 08.03.12, 22:57 Na Komisji nie było włodarzy bo poszli dziękować Księdzu Dziekanowi za wczorajsze modlitwy w ich obronie , na mszy o godz.18-tej. Ksiądz wyczytuje rożne intencje,za które bierze pieniądze,ciekawe kto zapłacił za intencję w obronie burmistrza. To się już ostro zaczyna mącenie ludziom w głowach nawet na mszy,żeby utrudnić zbieranie podpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
siemasz.1 Re: Moja refleksja ,czy tak ma być 08.03.12, 23:17 be-cacy napisał: > Na Komisji nie było włodarzy bo poszli dziękować Księdzu Dziekanowi za wczorajs > ze modlitwy w ich obronie , na mszy o godz.18-tej. Co takiego??? Rzeczywiście była taka intencja mszalna? Nie żebym Ci nie wierzył, ale wręcz trudno uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Moja refleksja ,czy tak ma być 09.03.12, 07:39 siemasz.1 napisał: > be-cacy napisał: > > Na Komisji nie było włodarzy bo poszli dziękować Księdzu Dziekanowi za wc > zorajs > > ze modlitwy w ich obronie , na mszy o godz.18-tej. > > Co takiego??? Rzeczywiście była taka intencja mszalna? Nie żebym Ci nie wierzył > , ale wręcz trudno uwierzyć. re: trzeba chodzić, bardziej do spowiedzi póżniej by odpokutować i wysłuchać intencji. Alleluja i do przodu. Pltafusy do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Moja refleksja ,czy tak ma być 09.03.12, 07:37 be-cacy napisał: > Na Komisji nie było włodarzy bo poszli dziękować Księdzu Dziekanowi za wczorajs > ze modlitwy w ich obronie , na mszy o godz.18-tej. > Ksiądz wyczytuje rożne intencje,za które bierze pieniądze,ciekawe kto zapłacił > za intencję w obronie burmistrza. > To się już ostro zaczyna mącenie ludziom w głowach nawet na mszy,żeby utrudnić > zbieranie podpisów. Gramy w pici-polo? Proszę. Pszczółkowskiego nie było podczas najważniejszego spotkania z przedstawicielami GDDiKA, Była Vice ,ale nie przygotowana i mocno nie w temacie bełkotała coś o klimatyzacji , a problem był konsultacyjno drogowy. I tak możemy pierniczyć do końca świata i jeden dzień dłużej. Kogo to? gdy ludzie chcą normalności , a wy ciągle mieszacie bez sensu, chcąc powrotu do pańskiego stołu.. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Moja refleksja ,czy tak ma być 09.03.12, 07:49 N4, pamięć Cię zawodzi (delikatnie rzecz ujmując). Opisywałem Ci już też ze cztery razy i szczegółowo, że na spotkaniu z GDDKiA reprezentacja urzędu obecna była, w osobach obu wiceburmistrzów, kierowników referatów i wielu radnych. A także wielu mieszkańców. Na klimatyzację narzekali wtedy wszyscy. Z niedawnych wypadków przypominam sobie jakąś dość głośną sprawę, że pan burmistrz Dąbrowski nie przekazał na czas uwag radnych i mieszkańców co do organizacji ruchu w czasie przebudowy Brukowej. Było wiele pretensji o to. To chyba będziesz dobrze pamiętał, bo świeże. Odpowiedz Link Zgłoś
kw40 Re: Moja refleksja po przeczytaniu linków 09.03.12, 10:28 Obecna kadencja Rady na pewno może się wstydzić za przegłosowanie likwidacji autobusu do Ożarowa, storpedowanie budowy wodociągu w Dz. Bajkowym, kretyńskiego uzasadnienie wniosku o obniżenie pensji burmistrzowi ( sorry, Pani Magdo, nie rozumiem, bo stać Panią na dużo lepszy poziom), kłamstwami na temat finansowania Szarży bitwy pod Łomiankami. Trzeba się wstydzić za głosowanie uchwał tylko pod kątem swojej opozycyjności do burmistrza, bez patrzenia czy dany projekt jest korzystny dla mieszkańców. Tych spraw jest tak dużo, ze warto pokusić się stworzenie Księgi Linków Internetowych. Będzie jak znalazł do bicia rekordu Guinessa w głupocie politycznej. Jeśli chodzi o Komisje Techniczną na temat wodociągów i nieobecności burmistrza. Zadaję sobie pytanie czy jest tam jeszcze z kim rozmawiać. Czy warto na temat rozbudowy sieci debatować z ludźmi, którzy dwa miesiące wcześniej głosowali przeciwko wodociągowi w Dz. Bajkowym? Jeśli chodzi o duszenie obywatela w urzędzie. Obywatel zgłosił to na policję. Poczekajmy, zobaczymy. Bardzo dużo było kłamstw na tym Forum. Na koniec nikt niczego nie "odszczekał" nawet drobnym drukiem. Prawda daleko leży od kłamstwa. Zupełnie jak w dowcipie, że gdzieś rozdają za darmo samochody. Na koniec okazało się, że w zupełnie innym miejscu, nie samochody, ale rowery i nie rozdają, ale kradną. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Moja refleksja po przeczytaniu linków 09.03.12, 10:54 kw40 napisał: > Tych spraw jest tak dużo, ze warto pokusić się stworzenie Księgi Linków Interne > towych. Dobrze byłoby, gdyby w tej księdze znalazły się też linki do spraw już wyjaśnionych także na forum. Na przykład, kwestię autobusu do Ożarowa zaledwie kilka dni temu wyjaśnił tu już p. radny Mazan i stwierdził, że autobus będzie kursował. W sprawie duszenia obywatela - link do apelu i zawartej w nim skargi. W jakiś sposób była też wyjaśniana drażliwa sprawa "storpedowania" budowy wodociągu w Dziekanowie Bajkowym - można się z nim nie zgadzać, niemniej ono było. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Moja refleksja po przeczytaniu linków 09.03.12, 17:13 drabbu napisał: > kw40 napisał: > Tych spraw jest tak dużo, ze warto pokusić się stworzenie K > sięgi Linków Interne > > towych. > > Dobrze byłoby, gdyby w tej księdze znalazły się też linki do spraw już wyjaśnio > nych także na forum. Na przykład, kwestię autobusu do Ożarowa zaledwie kilka dn > i temu wyjaśnił tu już p. radny Mazan i stwierdził, że autobus będzie kursował. > W sprawie duszenia obywatela - link do apelu i zawartej w nim skargi. W jakiś > sposób była też wyjaśniana drażliwa sprawa "storpedowania" budowy wodociągu w > Dziekanowie Bajkowym - można się z nim nie zgadzać, niemniej ono było. Dobra ,teraz drabbu z innej beczki. -dlaczego nie możemy współpracować dla dobra gminy. Przez kilku nielotów żeśmy podzielili się na dwa obozy? patrząc z boku zaczynam odczuwać durnotę tego stanu rzeczy. Im dalej tym trudniej nam będzie ze sobą rozmawiać ,tym bardziej współpracować. Czy tego nie dostrzegasz. Właśnie przez taki fundamentalizm wybuchały wojny , lub palono ludzi na stosie. Odpowiedz Link Zgłoś
lobotomia-d Re: Moja refleksja po przeczytaniu linków 09.03.12, 10:54 Szanuję Pana. Jednak w tej gminie powstało tyle bajek, ze czas najwyższy z nimi skończyć. No weźmy sprawę autobusu do starostwa! Od lat wielu jeździł busik 9 osobowy z Ośrodka Pomocy Społecznej w Sadowej do Starostwa. Bodajże 2 razy w tygodniu. Na palcach można było policzyć przypadki gdy był wykorzystany w 50%. Najczęściej jeździł pusty, czasem z jedną lub dwiema osobami. Za ten busik płaciło starostwo. Teraz mamy równie pusty autobus, który kosztuje około 100 000 zł. Gminę. Interes doprawdy kuriozalny. I dziwić się radnym że głosowali przeciw?! A takich spraw i sprawek jest więcej. Proponuje przed napisaniem o nich wpierw się z nimi zapoznać, bo w przeciwnym przypadku będzie Pan działa na poziomie różnych oszczerców i matołku u władzy! Odpowiedz Link Zgłoś
jwc3 Re: Moja refleksja po przeczytaniu linków 09.03.12, 19:43 DO kw40. Szanowny Panie Konradzie. Niepotrzebnie broni Pan obecnej ekipy. Jeżeli Panu coś obiecali to raczej nie wywiążą się z tego. Są tego dowody. Ostatni przykład to Pan Łucjan Sokołowski. Piszący na tym forum mają rację. Na przykład w tym tygodniu kilka razy widziałem autobus L-7. Zawsze pusty. Napisał więc Pan nieprawdę. Autobus jeździ. Po co? Bo tak chce Rusiecki? POzdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: KW40 09.03.12, 20:32 Jwc-3 nie rozumie, że ktoś może coś robić/pisać bezinteresownie. Z czystej uczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: KW40 10.03.12, 09:35 brycezion napisał: > Jwc-3 nie rozumie, że ktoś może coś robić/pisać bezinteresownie. Z czystej uczc > iwości. Każdy mierzy swoją miarą. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Do kw40 10.03.12, 10:12 kw40 napisał: ( sorry, Pani Magdo, nie r > ozumiem, bo stać Panią na dużo lepszy poziom), Panie Konradzie, to ja nie rozumiem, gdzie ja się wypowiadałam na temat wniosku o obniżenie pensji burmistrzowi, albo o autobusie do Ożarowa? Radni Powiatu podjęli uchwałę o dofinansowaniu tego autobusu. Jak Pan pewnie zauważył od długiego już czasu nie piszę na forum a jeśli już zabieram głos to zawsze pod swoim nazwiskiem. Miłego dnia Panu życzę. Magda Wójcicka. Odpowiedz Link Zgłoś
vox.populi666 Re: Do mazowianki 10.03.12, 10:58 owszem jeden z pani nicków nie pojawia się ostatnio. Jak widzę woli pani te , których nie można przypisać do nazwiska. Rozumiem. Ale , wiele rzeczy czy awantura w Sadowej, czy obniżenie pensji TD, czy też poprawki budżetowe, zbiórka i obrabianie Burmistrzowi ,,tyłka, to robota MW. Grała i gra pani w tych zadymach pierwsze skrzypce. Cóż nie ma się co wypierać . Ma pani takie , poglądy nie inne , trzeba je jakoś zaakceptować/choć trudno czasem/. Ale święta to pani nie będzie nigdy ,nawet gdyby miała się p. wykąpać w święconej wodzie. Może kondzio to ,, łyknie,, , ja nie, zbyt często widuję panią w ,,akcji, . Sylwia ma się od kogo uczyć, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Do vox.populi 10.03.12, 11:25 Jak widzę pani wszystkich mierzy według siebie, nigdy nie pisałam że jestem święta natomiast nie zamierzam udawadniać że nie jestem wielbłądem, od kiedy na forum szarpie się ludzi do czwartego pokolenia wstecz przestałam w tym uczestniczyć,dlatego czytam forum lecz rzadko piszę, mam jeden nick od wielu lat ( kiedy pani jeszcze nie wiedziała że takowe forum jest) chyba że się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
vox.populi666 Re: Do vox.populi 10.03.12, 11:42 Nie będę wdawać się w sprzeczki personalne. Jedno tylko wiem. Jest pani wielce aktywna w kampanii antyburmistrzowskiej. Nie piszę tu o referendum. W każdej zadymie czy na posiedzeniach czy też w Sadowej. Rozgrywa pani swoją partię. Nie wiem jeszcze w co pani gra? Ale niebaw em zobaczę i ja i mieszkańcy następną odsłonę ,,mazowianki,,. A jak i co się dzieje w Powiecie. Czy tam ma pani szansę być tak aktywnym politykiem jak w Łomiankach? Ile razy tam pani zabrała głos? Może jakieś roczne sprawozdanie dla wyborców z pełnionej funkcji w powiecie? Mam nadzieję niebawem , zobaczyć upublicznione sprawozdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Do vox.populi 10.03.12, 11:45 Prawdę mówiąc, to nie bardzo wierzę, aby Mazowianka zajmowała się pomysłami na referendum. Zawsze lubiłem Ją i ceniłem za uczciwość w wykonywaniu swych obowiązków np. w Komisji Antyalkoholowej. Na pewno zdaje sobie sprawę, że referendum, a później przedterminowe wybory, to strata całego 2012 roku. A 2015 rok co raz bliżej. Mnie, powtarzam jeszcze raz, referendum mało obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś