Dodaj do ulubionych

referendum w połowie czerwca

26.04.12, 08:20
Widzialem w innyc wątkach ludzie pytają kiedy referendum, załozyłem specjalnie nowy wątek żeby info bylo dobrze widoczne. Taka przynajmniej informacja była podana w Tv przy okazji protestu, może ktos z organizatorów potwierdzi. Przy okazji, zauwazyliscie ze wczoraj caly dzien nie bylo na forum przedstawiciela urzędu? Duzo pracy czy co?
Obserwuj wątek
    • esscort 24 czerwca 26.04.12, 12:08
      A skąd oni w tej TV mogą wiedzieć?
      Pewniejsza informację znalazłem tu: warszawa.pkw.gov.pl/g2/oryginal/2012_04/92f13475b56b0bd3f7e8ca5fcdc70ddd.pdf
      czyli referendum 24 czerwca
      • drabbu Re: 24 czerwca 26.04.12, 12:30
        I to jest bardzo dobry termin.
        Najdłuższy dzień w roku, więc każdemu wystarczy czasu, żeby przyjść do urn.
        A potem noc świętojańska i możemy puszczać wianki :)
        • esscort Re: 24 czerwca 26.04.12, 12:37
          Wcześniej jeszcze ćwierćfinał euro: anglia-włochy.
          • j.urek Re: 24 czerwca 26.04.12, 22:30
            esscort napisał:

> Wcześniej jeszcze ćwierćfinał euro: anglia-włochy.

Proszę, niektórzy to już wiedzą, kto będzie w ćwierćfinale. Nie wydaje ci się, że to jeszcze nie ustalone?
            • esscort Re: 24 czerwca 26.04.12, 23:39
              j.urek napisał:
              > Proszę, niektórzy to już wiedzą, kto będzie w ćwierćfinale. Nie wydaje ci się,
              > że to jeszcze nie ustalone?

całkiem mi się nie wydaje :)
        • przyjaciel_siara Re: 24 czerwca 26.04.12, 13:00
          drabbu napisał:

I to jest bardzo dobry termin.

To jest również dobry dzień, gdyż 24 czerwca 972 r. Mieszko I zwyciężył wojska margrabiego Hodona wspomaganego przez możnowładcę Zygfryda von Walbeck w bitwie pod Cedynią.

Twój Przyjaciel Siara
          • drabbu Re: 24 czerwca 26.04.12, 13:32
            O, i w historii najnowszej też są pewne pamiętne czerwce, które zaznaczyły się oporem obywateli wobec władzy :)
          • morda6 Re: 24 czerwca 04.05.12, 20:47
            Proponuję zorganizować referendum na przełomie listopada i grudnia, ponieważ termin ten nie będzie kolidował z moimi planami. Niestety pod koniec czerwca będę zajęty. Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.
      • refor Re: 24 czerwca 26.04.12, 13:44
        esscort napisał:

> A skąd oni w tej TV mogą wiedzieć?
        > Pewniejsza informację znalazłem tu: warszawa.pkw.gov.pl/g2/oryginal/2012_04/92f13475b56b0bd3f7e8ca5fcdc70ddd.pdf
        > czyli referendum 24 czerwca

Dobra robota, rozporzadzenie jeszcze ciepłe.
        Jak widac zastraszanie nic nie dało, moze nawet zmobilozowalo ludzi, pdpisy zebrane jak należy. Termin bardzo dobry.
        • be-cacy Re: 24 czerwca referendum 26.04.12, 14:40
          Dziękuję za informację o terminie referendum.Jestem zadowolony.
          • prochownia2 Re: 24 czerwca referendum 26.04.12, 15:18
            Szkoda, że ludzie będą na wakacjach, zresztą co zmieni to referendum skoro nie ma kandydatów na zastąpienie obecnego burmistrza. A w ciemno glosować nie będę.
            • refor Re: 24 czerwca referendum 26.04.12, 15:34
              Spoko, wakacje są od 29 czerwca wiec na pewno jeszcze nie bedą na wakacjach, mówiłem, Opacznosc nam sprzyja.
              • ziomalreaktywacja Re: 24 czerwca referendum 26.04.12, 15:42
                Referendum będzie przestrogą dla kolejnych burmistrzów aby nigdy nie występowali przeciwko mieszkańcom. Każdy następny urzędnik będzie wiedział ze mieszkańcy nie są idiotami i nie można im wciskać kłamstw. Pan Dąbrowski razem z Panem Rusieckim i Krysteckim wykorzystali kredyt zaufania i tolerancji.
                • huczka2 Re: 24 czerwca referendum 27.04.12, 09:39
                  ziomalreaktywacja napisał:

> Referendum będzie przestrogą dla kolejnych burmistrzów aby nigdy nie występowal
                  > i przeciwko mieszkańcom. Każdy następny urzędnik będzie wiedział ze mieszkań
                  > cy nie są idiotami i nie można im wciskać kłamstw. Pan Dąbrowski razem z Panem
                  > Rusieckim i Krysteckim
                  wykorzystali kredyt zaufania i tolerancji.
                  Bo to są prostacy i dlatego referendum
              • ulryk.von.jungingen Re: 24 czerwca referendum 26.04.12, 16:00
                refor napisał:

> Spoko, wakacje są od 29 czerwca wiec na pewno jeszcze nie bedą na wakacjach, mó
                > wiłem, Opacznosc nam sprzyja.

Też mi to kiedyś ktoś mówił.
                • kasia.buczkie Re: 24 czerwca referendum 26.04.12, 16:21
                  Słowa uznania dla organizatorów. Pierwszy sukces. Drugi wymaga jednak dotarcia do śpiącej części mieszkańców. Powodzenia.
            • j.urek Re: 24 czerwca referendum 26.04.12, 16:24
              prochownia2 napisał(a):

> Szkoda, że ludzie będą na wakacjach, zresztą co zmieni to referendum skoro nie
              > ma kandydatów na zastąpienie obecnego burmistrza. A w ciemno glosować nie będę.

O, urząd zaczyna akcję zniechęcania pod przykryciem :)))
              • prochownia2 Re: 24 czerwca referendum 26.04.12, 17:10
                j.urek napisał:

> prochownia2 napisał(a):
                >
                > > Szkoda, że ludzie będą na wakacjach, zresztą co zmieni to referendum skor
                > o nie
                > > ma kandydatów na zastąpienie obecnego burmistrza. A w ciemno glosować nie
                > będę.
                >
                > O, urząd zaczyna akcję zniechęcania pod przykryciem :)))

Każdy kto ma inne zdanie niż Ty jest podejrzany:-)?
                • j.urek Re: 24 czerwca referendum 26.04.12, 22:33
                  ależ skąd :))
                  tyle że nieudolnie to robiisz
                  • ziomalreaktywacja Re: 24 czerwca referendum 26.04.12, 23:37
                    Każdy ma prawo do własnego zdania, możesz je wypowiedzieć w referendum. Jeżeli odpowiada Ci deweloperska polityka obecnych władz, postaw krzyżyk we właściwej rubryce. Ja zdecydowałem po zajściach z Panem Hieronimem a upewniłem się widząc zaniechania przy decyzjach na Prochowni.
                    • kulu.ary Re: 24 czerwca referendum 27.04.12, 00:08
                      Dość chamstwa, kłamstwa i obłudy. Dość cynizmu dyskryminacji mieszkańców, dość obrażania i szarpania ludzi starszych. dość tej całej ekipy z TD na czele. Chcemy Łomianek przyjaznych mieszkańcom a nie deweloperom i centrom handlowym, które zabijają naszą przedsiębiorczość. Dlatego wszyscy razem chodźmy na referendum i odsuńmy ich!!!
                      • o.lomianki Re: 24 czerwca referendum 27.04.12, 00:43
                        Brawo ! Tak trzymać ! Trzymam kciuki za udane referendum i będę namawiała mieszkańców żeby licznie się stawili . Zróbcie to samo a się powiedzie.
                        • refor Re: 24 czerwca referendum 27.04.12, 08:45
                          Mieszkancy razem! Ja tez bede agitowal. Nie mialem mozliwosci zlozyc podpisu, nikt do mnie sie nie zglosił ale na referendum na bank pojde i zaciagne z 50 osob.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka