Dodaj do ulubionych

Czy to prawda

11.05.12, 11:32
Wczoraj odbyło się szumnie zapowiadane na słupach( teraz tak władza komunikuje się z mieszkańcami) spotkanie burmistrza w Łomiankach Starych.
Czy to prawda że mieszkańcy wyszli z sali ( podobno została rodzina PR, pracownicy spółek, członkowie rad nadzorczych i pracownicy urzędu) a mieszkańcy wrócili na salę dopiero po prezentacji?
Obserwuj wątek
    • lomianki_live Re: Czy to prawda 11.05.12, 11:34

neptun666 napisał:

> Wczoraj odbyło się szumnie zapowiadane na słupach( teraz tak władza komunikuje
      > się z mieszkańcami) spotkanie burmistrza w Łomiankach Starych.
      > Czy to prawda że mieszkańcy wyszli z sali ( podobno została rodzina PR, pracown
      > icy spółek, członkowie rad nadzorczych i pracownicy urzędu) a mieszkańcy wróci
      > li na salę dopiero po prezentacji?

Taka prawda jak cenzus wykształcenia niektórych:-)
      • ziomalreaktywacja Re: Czy to prawda 11.05.12, 12:31
        Czy w prezentowanych informacjach ponownie zamieszczone zostały kłamstwa? Jeżeli tak to źle świadczy o Panu Rusieckim i Dąbrowskim.

Przeczytałem broszurę wydaną przez KMŁ chyba za pieniądze z biletów autobusowych, i ponownie stwierdzam że ktoś kto to pisał ma duży problem -nie da się wygrać referendum na kłamstwie.

Nie będę analizował poszczególnych tematów, za wyjątkiem jednego. Panowie burmistrzowie piszą o oszczędnościach i zabraniu pieniędzy zwykłym pracownikom. Otóż zapomnieli napisać, że te pieniądze zostały wykorzystane na podwyżki dla zastępców i zatrudnienie Pana Rusieckiego do robienia prezentacji za burmistrzowską pensję. Pan Dąbrowski nie dopisał, że występował do rady o dodatkowe środki w postaci obligacji na bieżące wydatki gminy. Wydawał na mecenasa po 14.000 miesięcznie i kolegę, który jeszcze przez trzy miesiące siedział jako 4 burmistrz.

Porównując wszystkie pieniądze, jakie wydał Pszczółkowski i Dąbrowski na administrację to okazuje się, że Dąbrowski wydał na urzędników o prawie 2.000.000 więcej.

Ja takim marnotrawcom mówię NIE i w referendum zagłosuję za odwołaniem burmistrza.
        • 2hestia Re: Czy to prawda 11.05.12, 13:00
          ziomalreaktywacja to był I kwartał pracy urzędującego burmistrza jak:

1.Rozwiązał umowę z kancelarią prawną Joanny Malawskiej świadczącą usługi prawne za kwotę 11 000,00 zł brutto i zawarł umowę z adwokatem Markiem Czarneckim, reprezentującym spółkę adwokacką i radcowską "Czarnecki & Bagińska, Adwokaci i Radcowie Prawni sp.k. za kwotę 14 760,00 zł brutto, stanowiącą kwotę większą o 3 760,00 zł brutto miesięcznie,
          2. W okresie od dnia 03.01.2011 r. do dnia 31.03.2011 r. Urząd Gminy Łomianki obsługiwały dwie kancelarie prawne: Kancelaria Radcy Prawnego Joanny Malawskiej i kancelaria adwokata Marka Czarneckiego, reprezentującego spółkę adwokacką i radcowską "Czarnecki & Bagińska, Adwokaci i Radcowie Prawni sp.k. za łączna kwotę 78 000.00 zł brutto,
          3.Dopuścił do pracy dwóch kancelarii w terminie od dnia 03.01.20011 r. do dnia 31.03.2011 r. za łączna kwotę 78 000,00 zł brutto a jednocześnie zlikwidował jeden etat radców prawnych w Referacie Prawnym, przy czym zastrzegł w nowym Regulaminie Urzędu Gminy Łomianki, że obsługa prawna urzędu wykonywana jest przez Referat Prawny a także przez kancelarie prawne oraz niezatrudnionych w urzędzie adwokatów, radców prawnych (Rozdział III Organizacja urzędu par 5),
          4.Zawarł umowę nie określając zakresu obowiązków zleceniobiorcy, dając zapis w umowie, iż „zleceniodawca wyraża zgodę na świadczenie usług w terminach i godzinach, bezpośrednio uzgodnionych z burmistrzem Łomianek”,
          5.Wynagrodzenie adwokata Marka Czarneckiego przewyższało wynagrodzenia Burmistrza Łomianek a nawet Prezydenta Warszawy.

Szybko nauczył się trwonić publiczne pieniądze, później już było tylko gorzej.
          • esscort Re: Czy to prawda 11.05.12, 13:07
            2hestia napisała:
            > 5.Wynagrodzenie adwokata Marka Czarneckiego przewyższało wynagrodzenia Burmistr
            > za Łomianek a nawet Prezydenta Warszawy.
            >
            No jeszcze tego brakowało, żeby adwokat Czarnecki, wybitny działacz Samoobrony, obrońca Renaty Beger w procesie o fałszowanie list wyborczych zarabiał na stanowisku doradcy burmistrza Łomianek mniej niż prezydent Warszawy.
            • mazowianka Re: Czy to prawda 11.05.12, 15:24
              Tak to prawda, na wczorajszym spotkaniu mieszkańcy ul. Gościńcowej poprosili burmistrza czy możemy zacząć to spotkanie od omówienia problemów dotyczących ul. Gościńcowej usłyszeliśmy że burmistrz jest dziś gospodarzem a mieszkańcy są jego gośćmi i nie będzie zmieniał ustaleń, czyli najpierw prezentacja osiągnięć a potem pytania mieszkańców. Nie licząc rodziny wice Rusieckiego mieszkańców Łomianek Starych było około 15 osób,reszta to pracownicy urzędu,spółek i członków rad nadzorczych oraz elektorat Pana burmistrza który jeżdzi z nim na wszystkie spotkania, Pani Kołcz tym razem licznie z mężem i siostrą, bardzo agresywny Pan z Dąbrowy, radny Krystecki.
              Zadałam pytanie Panu burmistrzowi ile czasu przewiduje na prezentację stwierdził ze około 1 godz. czyli do 19.00 wtedy mieszkańcy opuścili spotkanie i wrócili na salę po 19.00 wtedy mogli zdawać pytania.
              Magda Wójcicka.
              • neptun666 Czy burmistrz kupuje głosy? 11.05.12, 17:36
                Że na wczorajszym spotkaniu w Łomiankach Starych burmistrz Dąbrowski rozdawał podwójne zaproszenia na niedzielny spektakl w Domu Kultury?
                Sprawdziłem bilety na ten spektakl DK sprzedaje po 50.00 złotych
                Pytanie kto finansuje te rozdane?
                Czy burmistrz Dąbrowski kupuje sobie głosy przed referendum?????
                Czy płaci z własnej kieszeni ? bo jeśli nie to znaczy że to my wszyscy
                fundujemy te bilety.
                • 2hestia Re: Czy burmistrz kupuje głosy? 11.05.12, 21:57
                  burmistrz Dąbrowski rozdawał podwójne zaproszenia na niedzielny spektakl w Domu Kultury? Ja też dostałam takie zaproszenie. W nagłowku zaproszenia jest napisane"Dom Kultury objęty patronatem Burmistrza Miasta i Gminy Tomasza Dabrowskiego. Pnie burmistrzu patronatem to może Pan objąć inscenizację bitwy pod Łomiankami, występTeatru Sabat " Dama w czerwonej sukni Małgorzaty Potockiej" a nie jednostkę organizacyjną, którą jest Dom Kultury, dotowany z budżetu gminy.
              • l-dam Re: Czy to prawda 11.05.12, 21:12
                No to widzę, że burmistrz nie potrafi się uporać z żadną grupą mieszkańcow. Zniechęcił już wszystkich do siebie.
                Swoją droga ciekawi mnie kiedy wystosuje zaproszenie na słupach do Prochowni. Na razie po demonstracji ulicznej został zmuszony do spotkania z nami 24 kwietnia.
                Nie bylo to jednak typowe spotkanie ze stalymi punktami przedreferendalnymi.
                Prochownia czuje sie pominiętna. Ja też chcę usłyszeć o tych osiągnięciach, a nie tylko czytać na forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka