Dodaj do ulubionych

Internet TP(Orange)

26.05.12, 16:26
Witam, czy u nas w Łomiankach cokolwiek dzieje się z internetem? Mam 1Mb/s od TP(Orange), lecz to jest prędkość śmieszna. Mieszkam w okolicach Polmo (Łąkowa). Czy da się nakłonić któregoś z operatorów do modernizacji sieci? Wiem, że centrala jest jakieś 4,5 km odległa ode mnie. Może polecacie jakiś inni sposób dostępu do internetu?
Obserwuj wątek
    • libr90 Re: Internet TP(Orange) 26.05.12, 19:34
      Do każdej oferty polecam zakup anteny kierunkowej jakiś maszcik i net będzie hulał :)
    • morda6 Re: Internet TP(Orange) 27.05.12, 18:30
      Nie wiem czy to już weszło w życie. Polsat proponuje pakiet TV+telefon+szybki Internet w technologii LTE. Ruszyła już kampania reklamowa w TV. Sprawdź to:
      www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Cyfrowy_Polsat_internet_LTE_-_czy_warto_sie_zdecydowac-4123.html
      • krzysiom1 Re: Internet TP(Orange) 27.05.12, 19:17
        Weszło. To samo oferuje Plus ( bo to też Solorz).
        Jednak jakiejkolwiek radiowej techologii nie da się porównać do kabla lub światłowodu..
        Niestety polityka naszego rządu, z UKE na czele skutecznie powstrzymuje operatorów od inwestowania w choćby metr kabla o światłowodzie lepiej nie wspominać...
        Tym sposobem jesteśmy na szarym końcu w dostępie do szerokopasmowego netu. Chyba nawet Albania nas już przegoniła..
    • jadzioreks Re: Internet TP(Orange) 28.05.12, 11:59
      Ostatnio dzwoniłam do Orange z pytaniem co się stało z zasięgiem. Pani mnie poinformowała, że musieli odłączyć jakiś jeden maszt czy inny nadajnik i póki co nie zamierzają niczym go zastępować.
      • mmc_lomianki Re: Internet TP(Orange) 28.05.12, 13:55
        Z Orange jest problem ze stabilnością połączeń. Mam jeden numer w tej sieci i w zasadzie zjawisko zrywania jest stałe. I to nie ważne czy jesteś w Łomiankach czy w Warszawie czy gdzieś na końcu świata. Do tej pory byłem zadowolony z Play, ale od jakiegoś czasu i tu się pogarsza - połączenia nie są zrywane, ale ich jakość bywa skandaliczna. Nie daje się zrozumieć rozmówcy - wszystko jest poszatkowanym bełkotem. Planuję się z nimi więc rozstać z końcem umowy. Niestety prawdą stało się obiegowe stwierdzenie radiowców, którzy mówią, że Play wiesza anteny na przysłowiowym "kiju od miotły".
    • mmc_lomianki Re: Internet TP(Orange) 28.05.12, 13:52
      Załóż sobie IBS-a będziesz miał stabilnie i dobrze, no i więcej niż 1 Mb/s. Widać TP/Netia oddała ten rynek bez walki.
    • lomiankowska Re: Internet TP(Orange) 23.06.12, 00:31
      u mnie działa dobrze
    • lomiankowska Re: Internet TP(Orange) 24.06.12, 17:13
      polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka