Dodaj do ulubionych

działka budowlana

21.06.04, 23:22
Kupię działkę budowlaną w Łomiankach.
Obserwuj wątek
    • esscort Re: działka budowlana 21.06.04, 23:32
      Gratulacje. Kiedy?
      • matura5 Re: działka budowlana 21.06.04, 23:56
        mam nadzieję, że juz niedługo!! ale się czepiasz!
        • sloggi Re: działka budowlana 22.06.04, 08:08
          matura5 napisała:

> mam nadzieję, że juz niedługo!! ale się czepiasz!

Ależ skąd, ja również Ci gratuluję.
        • esscort Re: działka budowlana 22.06.04, 11:34
          matura5 napisała:

> mam nadzieję, że juz niedługo!! ale się czepiasz!

Nie, to była taka próba nawiązania kontaktu z przyszłym sasiadem. Masz juz cos
          na oku? Musi byc dzialka, czy może byc dom? Ile to dzisiaj w łomiankach
          kosztuje?
    • osa551 Re: działka budowlana 23.06.04, 13:25
      Cześć,

Ja też chciałam kupić działkę budowlaną w Łomiankach. Po 2 latach szukania
      kupiłam dom.
      Powodzenia
      • esscort Re: działka budowlana 23.06.04, 13:55
        No właśnie. Odnoszę wrażenie, że działka ze starym domem (takim np. klockiem z
        l. 70.) jest tańsza niż działka pusta. Taki stary dom ma plusy i minusy. Plusy
        (chyba jeden) to to, że z reguły można od ręki zamieszkać. Czyli jest to oferta
        dla osób, które nie mają gdzie mieszkać. Minusy - stary dom trzeba generalnie
        przebudować, powumieniać instalacje itp. - czy to nie wyjdzie drożej niż
        zbudować nowy dom? Nie wiem. Pewnie wszystko zależy od tego, na ile sami
        mieszkańcy biorą udział w tej budowie.
        • darek1 Re: działka budowlana 23.06.04, 21:44
          Ale z takiego klocka z lat 70 można zrobić fajny domek. A dodając do tego ładny
          ogródek wyjdzie coś naprawdę fajnego. Apropo remontu- racja to nieuniknione ,
          lecz nie musimy tego robić natychmiast. Z reguły te klocki są piętrowe i możemy
          remontować etapami wedle najpilniejszych lub wedle gustu czy zasobów
          finansowych. No chyba że to kompletna rudera. Na nowe budownictwo też trzeba
          uważać, zwłaszcza te na handel. Co innego jak ktoś budował dla siebie i z
          różnych przyczyn musi niestety sprzedać.
          • matura5 Re: działka budowlana 23.06.04, 22:07
            a czy macie jakieś namiary na takiego "klocka"?
            • esscort Re: działka budowlana 23.06.04, 22:49
              O, jest tych klocków dużo i co jakis czas się słyszy, że którys został
              sprzedany, ale wisi gdzieś tablica o sprzedaży. Musisz odwiedzić łomiankowskie
              agencje nieruchomości oraz pojeździć samochodem i porozgladac się.
              • matura5 Re: działka budowlana 24.06.04, 15:21
                ok, dzięki!
                • esscort Re: działka budowlana 24.06.04, 15:53
                  Widuje się też budowy domów na sprzedaż. Trafiłem na taki (dwa małe, dosyć
                  fajne bliźniaki, ale na małych dzialkach i blisko szosy gdańskiej) przy ul
                  Wyboistej (odchodzi od Dolnej). Facet ma je p;odobno sprzedąc w stanie surowym
                  zamknietym. Obecnie wstawiają okna.
                  Jeżeli szukasz działki, to pogadaj też z któryms z miejscowych geodetów. Oni
                  wiedzą, kto co sprzedaje.
    • kmsanczia Re: działka budowlana 19.03.05, 14:18
      Rozwińmy ten wątek, jeśli można. :)
      • angasc1 Re: działka budowlana 21.03.05, 00:37
        Matura5- a czemu od razu Łomianki? Czy nie warto poszukać w jakiejś wiosce dookoła? 2 km za Łomiankami ceny są 4x niższe. Czyli kupisz działkę 2x większą i jeszcze na dom w stanie surowym zostanie, wraz z ogrodzeniem i mediami.
        Pozdróweczki.
        PS. Ja dzięki temu mam 400m do Kampinosu, święty spokój, bażanty, kuropatwy i zające tuż za oknem, czystsze powietrze i tak jak większość mieszkańców Łomianek ok. 200m do autobusu linii Ł.
        • logownica Re: działka budowlana 21.03.05, 11:09
          Obawiam się, że masz przeterminowane dane. Właśnie kupuję działkę w Łomiankach
          i mam aktualną wiedzę na temat oferty na tym rynku. Interesowałam się dwiema
          działkami w Sadowej i I. Dziekanówku. Ich ceny były średnio licząć ok 10-20 %
          niższe od cen tych łomiankowskich przy zachowaniu podobnego metrażu,
          uzbrojenia ... Zważywszy jednak na wyższe koszty dojazdu, brak infrastruktury
          uważam że ta relacja cen skłania zdecydowanie do zakupu działki
          bliżej "miasta".
    • aga375 Re: działka budowlana 21.03.05, 21:55
      Słyszałam o domu wolnost. do sprzedaży w okolicy ul. Majowej. Cena ok.
      450000zł i o połowie bliźniaka chyba w Kiełpinie, podobno w miarę nowy. Cena
      taka sama - czyli 450000zł. Jak ktoś jest zainteresowany to mogę spróbować
      zorganizować nr tel.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka