Dodaj do ulubionych

Bez komentarza

30.06.12, 21:09
Burmistrz Tomasz Dąbrowski zaprasza w najbliższą niedzielę (1 lipca 2012 roku) o godzinie 18.00 do łomiankowskiego kościoła św. Małgorzaty na mszę dziękczynną za udane referendum oraz na godzinę 19.15 na kawę i herbatę do Domu Kultury w Łomiankach...
Obserwuj wątek
    • netciem Re: Bez komentarza 30.06.12, 21:33
      Takiej buty to nie jeszcze w Łomiankach nie nadawali... Wciąganie Kościoła w te brudne rozgrywki to ohyda. Proboszcz stracił wyczucie, ze taką intencję przyjął?
      WSTYD!!!!!
      • czapkadlakasi.b Re: z komentarzem. 30.06.12, 21:49
        Nie widzę nic zdrożnego w tym spotkaniu. Burmistrz powinien spotykać się mieszkańcami. Przecież przed referendum padały zarzuty że zbyt mało.
        Zdaje się że wszyscy zostali zaproszeni. Owszem niektórzy wsydzą się przyjść, bo jak tu rozmawiać z Burmistrzem na którego pluto. Jak dalej żyć? Skoro władza wychodzi do ludzi. Myślę że nawet wy możecie przyjść jutro i przeprosić za swe niecenzuralne zachowanie. Zobaczycie ideę chrześcijaństwa w czystej postaci.

Przecież uważacie że władza pochodzi od Boga, a tu niespodzianka pluralizm się wkrada. Nikt z was nie przewidział tego w swoich najgorszych snach.
        Byście nie myśleli Bóg wie co uprzedzam, na poczęstunek wygrzebał z własnego, okrojonego portfela. Pewnie też dla was to nowość-rewolucja!!
        • netciem Re: z komentarzem. 30.06.12, 22:02
          na poczęstunek wygrzebał z
          > własnego, okrojonego portfela.
          Taaaa... komisja rewizyjna powinna sprawdzić ile zapłaci ze swojego portfela za wynajem sali Domu Kultury w osobistej sprawie i to poza godzinami pracy, w niedzielę. Jak nie zapłaci to ja też chcę tam zaprosić przyjaciół na opijanie swoich sukcesów.
          A wy nie macie jakiś sukcesów do opijania w Domu Kultury?
          • czapkadlakasi.b Re: z komentarzem. 30.06.12, 22:05
            netciem napisał:

> na poczęstunek wygrzebał z
            > > własnego, okrojonego portfela.
            > Taaaa... komisja rewizyjna powinna sprawdzić ile zapłaci ze swojego portfela za
            > wynajem sali Domu Kultury w osobistej sprawie i to poza godzinami pracy, w nie
            > dzielę. Jak nie zapłaci to ja też chcę tam zaprosić przyjaciół na opijanie swoi
            > ch sukcesów.
            > A wy nie macie jakiś sukcesów do opijania w Domu Kultury?

Sloro ty nie masz tyle klasy i kasy by przeprowadzić taką imprezę, nie znaczy że Burmistrzowi nie wolno.
        • samly Re: z komentarzem. 30.06.12, 22:04
          czapkadlakasi.b napisał(a):> Zdaje się że wszyscy zostali zaproszeni.

jesteśmy wszyscy głęboko wzruszeni gestem burmistrza.

czapkadlakasi.b napisał(a): > Przecież uważacie że władza pochodzi od Boga, a tu niespodzianka pluralizm się wkrada.

przypomnij, kto tak uważał? Juan Carlos hiszpański jest monarchą "dei gratia", ale burmistrz łomiankowski? Jestem zdumiony.
      • jojcorz Re: Bez komentarza 30.06.12, 22:11
        Nie zapominajcie o 95 tezach Marcina Lutra.
        One są ciągle AKTUALNE!!!!

Teza 43.
        Należy nauczać chrześcijan, że lepiej wspierać ubogich lub pomagać potrzebującym, niż kupować odpusty.

Teza 45.
        Należy nauczać chrześcijan, że ten, kto bliźniego widzi w niedoli, a mimo to kupuje odpust, nie zyskuje odpustu papieskiego, ale ściąga na siebie gniew Boży.

Retorycznie zaś.

Teza 86.
        Będąc bogatym ponad magnatów, czemu to papież nie za swoje własne pieniądze, lecz za pieniądze ubogich wiernych buduje kościół św. Piotra?

Wiecej: www.eioba.pl/a/1ne6/protestantyzm-i-reformacja-tezy-marcina-lutra#ixzz1zJCbnfjD
    • ofelia89 Re: Bez komentarza 30.06.12, 21:37
      Msza w intencji, że nie daliśmy się oderwać od koryta?
    • hycek1 Re: Bez komentarza 01.07.12, 00:21
      l-dam napisał(a):

> Burmistrz Tomasz Dąbrowski zaprasza w najbliższą niedzielę (1 lipca 2012 roku)
      > o godzinie 18.00 do łomiankowskiego kościoła św. Małgorzaty na mszę dziękczynną
      > za udane referendum oraz na godzinę 19.15 na kawę i herbatę do Domu Kultury w
      > Łomiankach...
      Proponuję postawić przed urzędem gminy krzyż dziękczynny i każdego 24tego organizować przez burmistrza pielgrzymkę dziękczynną
      • 90procent Re: Bez komentarza 01.07.12, 10:09
        hycek1 napisał(a):

> l-dam napisał(a):
        >
        > > Burmistrz Tomasz Dąbrowski zaprasza w najbliższą niedzielę (1 lipca 2012
        > roku)
        > > o godzinie 18.00 do łomiankowskiego kościoła św. Małgorzaty na mszę dzięk
        > czynną
        > > za udane referendum oraz na godzinę 19.15 na kawę i herbatę do Domu Kult
        > ury w
        > > Łomiankach...
        > Proponuję postawić przed urzędem gminy krzyż dziękczynny i każdego 24tego organ
        > izować przez burmistrza pielgrzymkę dziękczynną

WYCIE i zawodzenie przegranych z referendum. Czy wyrwałaś sobie już wszystkie włosy z głowy? Czy masz opory przed wychodzeniem z domu, wstydem po tych referendalnych kłamstwach?
        • l-dam Re: Bez komentarza 01.07.12, 20:15
          Panie 90% - na 100% nie jestem osobą o której myślisz.
          • 90procent Re: Bez komentarza 01.07.12, 20:46
            l-dam napisał(a):

> Panie 90% - na 100% nie jestem osobą o której myślisz.
            < a skąd droga paniusiu wiesz o kim myślę?
            • 321art Re: Bez komentarza 01.07.12, 22:21
              90procent napisał(a):

> l-dam napisał(a):
              >
              > > Panie 90% - na 100% nie jestem osobą o której myślisz.
              > < a skąd droga paniusiu wiesz o kim myślę?
              Jest pewna że myślisz o niej.
            • l-dam Re: Bez komentarza 02.07.12, 09:04
              Bo juz wcześniej o tym pisałes, że to radna MW.
              • nasze.lomianki Re: Bez komentarza 02.07.12, 17:07
                l-dam napisał(a):

> Bo juz wcześniej o tym pisałes, że to radna MW.
                Wreszcie pycha nakłoniła panią do ujawnienia swoich personaliów.
                Można było przed referendum, odwagi zabrakło?
    • behemot.1 Re: Bez komentarza 03.07.12, 07:33
      I jak było na mszy oraz na spotkaniu? Cóż, tak ekstremalne zjawiska powinny być nagłaśniane, w końcu takie rzeczy tylko w ...Łomiankach? No, teraz brakuje tylko jakiegoś objawienia na szybie radnego Tadeusza...Przyjmuję zakłady, kogo lub co będzie przedstawiał wizerunek okienny.
      • lomiankowska Re: Bez komentarza 03.07.12, 08:17
        behemot.1 napisała:

> I jak było na mszy oraz na spotkaniu? Cóż, tak ekstremalne zjawiska powinny być
        > nagłaśniane, w końcu takie rzeczy tylko w ...Łomiankach? No, teraz brakuje tyl
        > ko jakiegoś objawienia na szybie radnego Tadeusza...Przyjmuję zakłady, kogo lub
        > co będzie przedstawiał wizerunek okienny.

Typowe dla PO-laczków wyśmiewanie poglądów innych - co jak widać, jak nie licza głosów, daje poparcie cirka 15 procent.
        • nasze.lomianki Re: Bez komentarza 03.07.12, 19:18
          lomiankowska napisał(a):

> behemot.1 napisała:
          >
          > > I jak było na mszy oraz na spotkaniu? Cóż, tak ekstremalne zjawiska powin
          > ny być
          > > nagłaśniane, w końcu takie rzeczy tylko w ...Łomiankach? No, teraz braku
          > je tyl
          > > ko jakiegoś objawienia na szybie radnego Tadeusza...Przyjmuję zakłady, ko
          > go lub
          > > co będzie przedstawiał wizerunek okienny.
          >
          > Typowe dla PO-laczków wyśmiewanie poglądów innych - co jak widać, jak nie licza
          > głosów, daje poparcie cirka 15 procent.

Spytam się poza konkursem:
          jakiej narodowości raczy ...być, lomiankowska?
          Rozumiem że większość Rady zaliczy do mniejszości. Ale chyba kiedyś w dzieciństwie
          ktoś go skrzywdził wyzywając od Polaczków.
          Takie wyzwiska Polaczki padają:
          a)w USA, gdy Polak niedaj boże sprząta u białej chołoty.
          b) w Holandii , gdzie panuje duża nietolerancja na obcokrajowców.
          c) w Izraelu, w środowiskach Syjonistycznych / dla kontrastu podkreślam to z upodobaniem/ gdyż tam większośc normalnych i inteligentnych ludzi emigrowała z Polski/Ben Gurion, przypomnę z Płońska/.A rasizm i ksenofobia szerzą się w środowiskach emigrantów z USA,

To kto cię ,,skrzywdził? że podkreślasz słowo Polaczki?
          • kasia.buczkie Re: Bez komentarza 03.07.12, 19:34
            Udział w wyborach i referendach jest traktowany jako obywatelski obowiązek, obowiązek wobec wolnej i niepodległej Polski- b o tylko w wolnym i niepodległym kraju akt ten ma sens i znaczenie. Organizowanie mszy dziękczynnej za to że obywatele nie poszli do urny jest jakimś kuriozum, dowodem na całkowity brak wyczucia.
            • nasze.lomianki Re: Bez komentarza 03.07.12, 22:17
              kasia.buczkie napisała:

> Udział w wyborach i referendach jest traktowany jako obywatelski obowiązek, obo
              > wiązek wobec wolnej i niepodległej Polski- b o tylko w wolnym i niepodległym kr
              > aju akt ten ma sens i znaczenie. Organizowanie mszy dziękczynnej za to że obywa
              > tele nie poszli do urny jest jakimś kuriozum, dowodem na całkowity brak wyczuci
              > a.

Mylisz się . Przejawem wolności i danej demokracji jest decyzja o tym co zrobię ze swoim czasem.
              To co tak negujesz jest również wolnym wyborem. Można wybrać ,,nogami,, nie dając wciągnąć się w grę o miejsce w windzie mającej wywieźć organizatorów do dobrych zarobków, kosztem mieszkańców. Podaj mi choć jeden przykład patriotycznej myśli u referendarzy wszystko to prywata. ?zdaje się że niedawno pan Cyngiel jeżdził zbierać składkową kasę od udziałowców referendum? sądząc po jego minie nie spotkał się z waszą rozrzutnością. Jak zwykle naobiecywaliście złote góry które okazały się tombakiem/złotem głupców/
              Ja wybrałem nie po twojej myśli więc między innymi mnie oskarżasz o brak hierarchi wartości. O to że nie jestem Obywatelem.
              Racz przyjąć do widomości jedno zdanie które bardzo mi się podoba, zacytuję tu jojcorza/mimo że czasem go nietrawię /
              mam cały łomiankowski establishment w dupie włącznie z twoimi manipulacjami.
              Minęłaś się z powołaniem. Jest nim niesienie demokracji w zawodzie>> lekarz proktolog<<. Wszystko co tak chwalisz i czym się podpierasz jest schowane tam , gdzie ten lekarz wkłada wziernik. Zanim zaczniesz dotykać rzeczy tak ważkich o których brak ci pojęcia/ patriotyzm/ , stuknij się w pusty łeb starając się przemyśleć swoje głupie koncepcje bycia ,, Prawdziwym Polakiem,, prawdziwym w świecie Monty Paitona?. A może prawdziwym w przyszłym, mającym nastąp[ić po referendum przsczelim ,,RAJU,,?
              • samly Re: Bez komentarza 04.07.12, 00:50
                nasze.lomianki napisał(a):>
                > Mylisz się . Przejawem wolności i danej demokracji jest decyzja o tym
                > co zrobię ze swoim czasem.

Proktologia i posiadanie wszystkich w dupie absolutnie nie pasuje mi za kryterium "prawdziwego Polaka" i patriotyzmu. Jakieś denne jest (żeby inaczej nie powiedzieć) takie pojęcie.
                Jeżeli uważasz, że tylko Wy macie właściwe rozumienie demokracji, a reszta nie ma, jeżeli uważasz, że tylko Wy wiecie co to są wybory, jeżeli uważasz, że tylko Wy wybieracie słusznie, prawidłowo i właściwie, jeżeli uważasz, że burmistrz znowu zwyciężył - to po jaką cholerę wciąż od nowa aż tak się angażujesz w przekonywanie wszystkich o tym, mnożąc kolejne nicki? Przecież bez względu na to co kto napisze i tak wszelka niewzruszona prawda będzie przy Was. Czyżbyś wcale nie był tego aż tak do końca pewien? Może siebie samego chcesz przekonać do tego "zwycięstwa" ?
                I po co te chamstwa w postach?
        • behemot.1 Re: Bez komentarza 03.07.12, 19:38
          I znów kompleksy...Ja się nie śmieję z religii, bo ją cenię i szanuję, choć nie wyznaję. Ja się wyśmiewam z hipokryzji pseudo-katolickiej i wykorzystywaniu religijnych obrzędów do świeckiego sprawowania władzy. To istotna różnica.

Pytam poważnie - była intencja " za nieważność demokratycznego referendum" czy za "nawrócenie biednych liberałów"? Bo to ciekawe jest niezwykle. Jak u mistrza suspensu - zaczęło się od księgi, może być już tylko lepiej...Chrześcijaństwo to religia kompromisu i miłosierdzia. Ja nie neguję prawa chrześcijan do swoich poglądów, więc oczekuję tego samego od wyznawców Jezusa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka