Dodaj do ulubionych

Sprzątanie Świata

15.09.12, 09:07
Czy Łomianki w tym roku nie sprzątają świata? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji. Chciałam choćby na własną rękę zabrać dzieciaki nad Wisłę, tylko co potem zrobię z workiem śmieci - całkiem nieswoich, więc o ile mogę je wyzbierać, o tyle nie chciałabym jeszcze płacić za ich wywiezienie?
Obserwuj wątek
    • samly Re: Sprzątanie Świata 15.09.12, 13:10
      Na podobny temat: może ktoś wie, jaki jest stan przygotowań naszej gminy do nowego systemu odbierania śmieci z gospodarstw domowych? Na jakim etapie to się znajduje? Pytam tutaj, bo też nigdzie ani wzmianki. Wiele gmin, w tym ościennych, już to wdrożyło.
      • l-dam Re: Sprzątanie Świata 15.09.12, 21:02
        Także na to czekam z utęsknieniem. Wtedy przestanie się opłacać wyrzucanie śmieci gdzie popadnie. Gmino - czekamy!!!
        • nasze.lomianki Re: Sprzątanie Świata 15.09.12, 21:51
          Nie od dziś wiadomo że śmieci od roku 2013 będą odbierały firmy wyłonione w przetargu. Opłata zostanie wliczona w podatek.

Nie rozumiem bezzasadnych uwag.
          Proszę spytać o szczegóły swojego Sołtysa bądź Radnego .

Może jakieś ,,przepraszam,, za kampanię pomówień przed referendum.
          No chyba że amnezja, ale wtedy nie byłoby zapytania o śmieci.
          • samly Re: Sprzątanie Świata 16.09.12, 00:28
            To nie była uwaga, to było pytanie. Rozumiem, że odróżnienie sprawia ci duży kłopot. Pytam,
            na jakim etapie są przygotowania przed tą datą. Automatycznie to się nie dzieje. Akcję całą musi przygotować urząd dla całej miejscowości, a nie sołtysi czy tym bardziej radni. Może tego nie wiesz, ale to też urząd wystawia nakazy podatkowe, a nie robią tego radni. Również oni będą temu podlegali. Referendum do tego nic nie ma.
          • gray_ghost Re: Sprzątanie Świata 16.09.12, 00:43
            Nie sołtysa, czy radnego. Uchwałę śmieciową przygotowuje burmistrz i leży to wyłącznie w jego kompetencji, dlatego nie bądź "adwokatem diabła" i pozwól władzy odpowiedzieć na zadawane jej pytania. I trochę mniej jadu, proszę.
            • 90procent Re: Sprzątanie Świata 16.09.12, 07:36
              Coś mi się zdaje że tego rodzaju pytania ,,państwo Radni,, winni zadawać na sesji\ch.
              Zadają natomiast na forum. Czyżbyście spali, może byliście na ,,wagarach,,
              • samly Re: Sprzątanie Świata 16.09.12, 10:04
                Ja radnym nie jestem. Byłem na wakacjach, nie na wagarach. Radni też mieli wakacje. Pytanie zadaję na forum, licząc na informację. Urząd forum czyta, więc może pytanie przeniknie na któreś urzędowe biurko. A ty gdybyś choć raz coś zrozumiał, nie na 100 procent, nie na 90, nawet nie na 50, ale chociaż na 30% - to byłoby w gminie święto. Chyba że wyraźnie za dużo wymagam.
                • 90procent Re: Sprzątanie Świata 16.09.12, 13:35
                  Weszliśmy na wakacje. Otóż samly, Radni wakacji / o ile biorą diety miesięczne / mieć nie powinni.
                  Nie jest to etat, tylko ,,służba publiczna,, i jako taka nie podlega prawom etatu.
                  Owszem jeżeli ty jako Radny nie przyjdziesz na sesję, powinieneś mieć potrącone pieniądze ze swojej diety .
                  Jeżeli tego nie rozumiesz powinieneś na 100% złożyć dymisję.

Wyrażnie zbyt ,,wiele,, od siebie oczekujesz.
                  A może to ,,Oni,, ci ,, niedobrzy wyborcy,, mają zbyt wielkie wymagania co do twojej osoby,kto wie?
                  • l-dam Re: Sprzątanie Świata 16.09.12, 16:43
                    No i oczywiście pytanie o śmieci zostało zakrzyczane: radnymi, wakacjami, wagarmi i oczywiście referendum. Na pytanie nigdy nie można uzyskać odpowiedzi. Taka gmina.
                  • samly Re: Sprzątanie Świata 16.09.12, 19:47
                    90procent napisał(a): > Owszem jeżeli ty jako Radny nie przyjdziesz na sesję

Ja jestem prywatnym mieszkańcem, nie jestem radnym, powtarzam. Czy nie pojąłeś tego za pierwszym razem? To przyjmij słowa serdecznego współczucia i pocieszenia.
                    • 90procent Re: Sprzątanie Świata 17.09.12, 07:21
                      samly napisał:

> 90procent napisał(a): > Owszem jeżeli ty jako Radny nie przyjdziesz na sesj
                      > ę
                      >
                      > Ja jestem prywatnym mieszkańcem, nie jestem radnym, powtarzam. Czy nie pojąłeś
                      > tego za pierwszym razem? To przyjmij słowa serdecznego współczucia i pocieszeni
                      > a.

Hm, przyjmuję, zaraz pocieszę swój żołądek jajecznicą.
                      Niestety po tym co pisałeś brak mi wiary w twoje oświadczenia.
                      • jorybka1 Re: Sprzątanie Świata 19.09.12, 09:25
                        A ja wrócę do tematu wątku. Zaczęłam juz Sprzątanie Świata .......przepędzając osobników wywożących śmieci pomiędzy ul. Jeziorną a Brukową ( taka szutrowa droga) . Własciciel działki obok tej drogi chyba zgodził sie na wywóz gruzu na nią , bo przyjeżdzają tam duze samochody z gruzem a potem koparkami wyrównują teren. Podpatrzyli to lokalni cwaniaczkowie i zaczęli wywozic tam swoje smieci. Oprócz tego że przegonilismy ich (odgłosem paszczy :)) , mamy zdjęcia i powiadomilismy SM . Proceder odbywa się we wczesnych godzinach porannych. Nie przeszkadza im nawet to ,że tą drogą przejeżdzają inne samochody . A moze gdyby ktoś z tych samochodów zaineresował się co robi pan z przyczepką smieci , nie dochodziłoby do takich sytuacji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka