hiuppo 23.02.13, 19:03 Kilka lat minęło od wprowadzenia w Polsce LTE. Czy ktoś na terenie gminy Łomianki korzysta z takowego - u kogo i jak z zasięgiem? Jak cenowo? Bo przepustowość łącza radiowego zaczyna być przymała jak na dzisiejsze potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hiuppo Re: LTE 26.02.13, 11:40 Dziękuję za liczne odpowiedzi. To był mój ostatni wpis tutaj. Miłego obrzucania się fekaliami i innym mięsem. Dajecie świetne świadectwo swoim ukochanym Łomiankom. Niestety ze wsi nawet nazwa "miasto" miasta nie uczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
4roger Re: LTE 26.02.13, 14:11 spokojnie 99% wieśniaków łomiankowskich nie wie co to LTE wiec nie dziw się ze nikt Ci nie odpowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
catalabamaa Re: LTE 26.02.13, 15:24 Sam jesteś wieśniak, kurcze ludzie, czy nie umiecie nie obrażając nikogo nic napisać ??? Nie mam LTE wolę swoją neostradę z którą od kilku lat żadnych problemów nie miałam, ale znajoma ma na Równoległej LTE i czasami narzeka na zasięg jednak, jak już stanie w jednym miejscu i jest ok, to nie można narzekać na prędkość czy problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
fregata10 Re: LTE 26.02.13, 17:49 odnośnie LTE miałem okazje na tą chwilę kilka razy spróbować ustrojstwa. W Łomiankach na wysokości stacji gazu działało to średnio bez rewelacji. Pingi około 60 do prędkośći reklamowanej nigdy nie dobiłem. Fakt komp był na wysokości parteru co w przypadku sieci z palucha bywa istotne. Drugi LTE mokotowska wawa , wciągał 64 MB i pingi około 20-30 całkiem spoko choć była to kamienica. Jeden minus paluchów to brak stałe IP i stabilność sieci co w moim przypadku jest dosyć istotne. Na tą chwilę korzystam z sieci po radiu z panela 5 Ghz i nie reklamuje od kogo ale działa i bez częstych zawieszek korzystam. Wcześniej Równolegla a teraz Łomki Dolne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: LTE 28.02.13, 17:53 Używam, polsatowski ale w Czosnowie. Bez zewnętrznej anteny nie ma większego sensu, przepływności żałosne a łącze niestabilne. Zewnętrzna antena na kominie +router wi-fi obsługujący modem LTE po USB załatwia problem. Przy połączeniu HSPA+a, nie LTE mam stabilne łącze ok 30M z pingami nie większymi niż 30ms. Problem to ograniczona abonamentem ilość danych do pobranai. Odpowiedz Link Zgłoś
przepior Re: LTE 03.03.13, 20:58 krzysiom1: a masz dwie anteny czy tez jedną? Do LTE potrzebne są dwie anteny np. takie www.dipol.com.pl/antena_trans-data_lte_kyz_7_5-8-10_A741031.htm , lub jedna dualna np. taka allegro.pl/antena-lte-dual-huawei-e398-cyfrowy-polsat-iplus-i3055445541.html Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: LTE 03.03.13, 21:12 Mam jedną, obsługujące obie polaryzacje. Też do LTE ale nie te o któe pytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
veldon Re: LTE 28.02.13, 13:54 hiuppo napisał: > Dziękuję za liczne odpowiedzi. To był mój ostatni wpis tutaj. Kurcze, to jest forum, a nie pogotowie ratunkowe z dyżurami i SuperKomputeremZnającymOdpowiedźNaKażdePytanieWeWszechświecie. Jeżeli nikt nie odpowiada, to powinno ci to dać do myślenia, że widocznie nikt nie posiada tego LTE. Następnym razem dopisz - "Uprasza się osoby nie posiadające wiedzy na dany temat o poinformowanie mnie o tym", a z pewnością doczekasz się wielu wpisów :D Odpowiedz Link Zgłoś
artekas Re: LTE 02.04.23, 16:04 dobry montaż anten lte zrobiła mi ta firma Internet śmiga szybko i stabilnie Odpowiedz Link Zgłoś