Dodaj do ulubionych

Lomianki info dla parti

14.08.13, 17:21
Uważam, że niestety zarówno portal jak i gazeta jest miejscem promocji partii PO i jej członków oczywiście z dodatkiem pana Jana G. W gazecie info widzę jej członków panią Sylwię, pana Wiesława, pana Marcina i ulubieńca wszystkich i sojusznika PO w obecnej kadencji Jana G. Niestety nie ma tam stanowiska urzędujących władz i rozumiem, że to celowe działanie polegające na odcięciu mieszkańców od najważniejszych wydarzeń w gminie.

Za to na zdjęciach zawsze są wszyscy radni opozycji, choćby siedzieli w ostatnim rzędzie to na siłę się ich promuje, byle wcisnąć społeczeństwu partyjnych działaczy.

Dlaczego info tak robi? Na siłę próbuje nam wmówić, że partie są niezbędne w samorządzie? Nie wiem- wiem tylko, że informacji o olbrzymim sukcesie Łomianek czyli Funduszu Spójności i 40 mln dotacji dla gminy praktycznie nie ma. Szczególnie w gazecie, a tyle się teraz buduje. Nie widziałem żadnych zdjęć, żadnych informacji z budowy, żadnych harmonogramów. NIC.

Przecież wiadomo, że chodzi tylko o dokopanie burmistrzowi i wywalenie go z urzędu, a na jego miejsce wpakowanie swoich kolegów z partii

Obserwuj wątek
    • neptun666 Mam w ręku gazłom 14.08.13, 17:40
      i co widzę obiektywizm Piotra Rusieckiego, którego tak domaga sie od niezależnego portalu.Strona druga sprawozdanie z uroczystości w Dąbrowie i co widzę 6 zdjęć na których widać uczestników biorących udział w tej uroczystości i gdzie na tych zdjęciach widać delegacje ze szkół ze sztandarami? gdzie licznie zebrani mieszkańcy, gdzie delegacja rady miejskiej,gdzie delegacja straży miejskiej, pożarnej, widzę natomiast dwóch burmistrzów, kombatantów i największe zdjęcie jakiś ludzi?
      To nazywasz obiektywizmem, to proszę o odpowiedż czemu na oficjalnej stronie gminy, nie ma ostrzeżenia przed sobotnim meczem, gdzie na wszystkich forach zwołują się kibole i planują najazd na Łomianki, a jest ogłoszenie Dobra Wspólnego zapraszającego na wspólne modlitwy pod kapliczką? to jak rozumiem jest najważniejsza wiadomość dla mieszkańców????????
      • okleoik Re: Mam w ręku gazłom 14.08.13, 17:54
        Panie Marku, panie radny.

Lekcja pierwsza. Jak się coś pisze to trzeba to najpierw sprawdzić a nie manipulować informacją

www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=2460
        Lekcja druga. Jeżeli wcześniej było w biuletynie GŁ 16 stron, to można było wrzucić wszystkie zdjęcia z uroczystości. Teraz gdy pan głosował za likwidacją GŁ, w związku z reklamami jest 8 stron i niestety trzeba ograniczyć ilość zdjęć i wszyscy się nie zmieszczą. Poza tym niemoralnym byłoby umieszczenie np. pana zdjęcia gdy idziecie pan pod rękę z panem Janem G, w momencie gdy głosowaliście za likwidacją tej gazety ORAZ z powodów innych, ale o tym na forum już pisać nie będę.
      • stefanprawo do neptun666 23.08.13, 10:27
        Dobro wspólne Pana Gawdy niech zajmie się dobrem współnym jakim jest walka o obwodnice Łomianek przez Dąbrowę...Panie Gawda oprócz modlitwy potrzebne jest działanie na rzecz szybkiego powstania trasy S-7 przez Dąbrowę niech Pan działa na rzecz DOBRA WSPÓLNEGO wśród swoich sąsiadów...czyli na rzecz powstania trasy S-7 przez Dąbrowę
    • drabbu Re: Lomianki info dla parti 14.08.13, 19:28
      okleoik napisała:>> Dlaczego info tak robi? Na siłę próbuje nam wmówić, że partie są niezbędne w sa
      > morządzie? Nie wiem- wiem tylko, że informacji o olbrzymim sukcesie Łomianek cz
      > yli Funduszu Spójności i 40 mln dotacji dla gminy praktycznie nie ma. Szczególn
      > ie w gazecie, a tyle się teraz buduje. Nie widziałem żadnych zdjęć, żadnych inf
      > ormacji z budowy, żadnych harmonogramów. NIC.

Okleoik, daj spokój, bo wszyscy razem strzelacie sobie w kopyto. Portal Info jest portalem prywatnym i zapraszać do współpracy może kogo chce. I przyswój sobie wreszcie, że wcale nie jest zobowiązany do prezentowania stanowiska urzędujących władz. Ani trochę. Nie jest niczym do tego zobowiązany - od tego macie własne 3 tuby.
      Portal nie nosi żadnego partyjnego logo, ani nie pisze w imieniu partii. Zaś członkom partii nikt nie odebrał prawa głosu. Przecież to są zupełnie elementarne sprawy i naprawdę dziwię się, że ciągle brniecie w stare bajędy o upartyjnieniu samorządu. Osoby partyjne mają prawo być w samorządzie. Weszły do niego poprzez wybór dokonany przez mieszkańców. Weszły już jako partyjne, weszły dzięki poparciu wyborców, już są, i sam Info niczego nie musi upartyjniać. Więc nie zawracaj kijem Wisły.

Jeżeli piszesz, że Info prowadzi "celowe działanie polegające na odcięciu mieszkańców od
      najważniejszych wydarzeń w gminie" - to znaczy, że "zapomniałaś" nagle o Gazłomie i o gminnej stronie, na której te wydarzenia są. Są też (takie same) na ekranach infokiosków, któreście postawili za grube pieniądze (są, o ile infokioski działają) . To znaczy, że obawiasz się, że Info cieszy się znacznie większą poczytnością i wiarygodnością od wszystkich gminnych organów razem wziętych i każdego z osobna.

W ostatnim numerze Gazłomu jest 5 portretów panów burmistrzów. Jest też zdjęcie z budowy GPSZOK ujęte tak, że nie widać zupełnie wysypiska, jakie tam powstało i tych paru wagonów różnych odpadów. I jedno i drugie, i GPSZOK i wysypisko jest spowodowane przez tę samą gminną władzę. Dlaczego Gazłom o nim milczy?! dlaczego odcina mieszkańców od wiedzy o tej kompromitacji urzędu? Nie ulega wątpliwości, że celowo. Dlaczego nie ma żadnej oficjalnej wzmianki o tym, co urząd zamierza z tym zrobić i kiedy. Czy w ogóle urząd wie, co zrobić?
      • offnick Re: Lomianki info dla parti 14.08.13, 19:46
        drabbu napisał: >To znaczy, że obawiasz się, że Info cieszy się znacznie większą poc
        > zytnością i wiarygodnością od wszystkich gminnych organów razem wziętych i każd
        > ego z osobna

Pewnie właśnie tak jest. I tu ich piecze, a czym bliżej do wyborów będzie jeszcze bardziej piekło.
    • 2hestia Re: Lomianki info dla parti 14.08.13, 22:02
      Nie widzisz okleik bo jesteś ślepy. na razie nie będę linkować bo będzie za łatwo:
      spróbuj sam:
      str 7 z nr 3/20111 z 31.03.2011, str 1 nr 5.2011 z 7.06.11, aaaaapel Tomaszka Dabrowskiego str 4 z n4 4/2012 z 06.06.12, Jest jeszcze Umowa na dofinansowanie podpisana str 4 nr 2/2013 z lutego 2013, trochę na str 8 nr 4/2013 mak 2013.
      Jak sobie nie poradzisz z lekturą okleik to załączę linki, tylko postaraj się proszę. W końcu licencjat w Koźmińskim zobowiązuje.
      • okleoik Re: Lomianki info dla parti 15.08.13, 09:13
        Pani radna partyjna też w obronie info. No to mamy komplecik działaczy.
    • okleoik Re: Lomianki info dla parti 22.08.13, 07:39
      a szkoda, że serwis staje się partyjny. Samorząd powinien być bezpartyjny.
      • stefanprawo Partie a samorząd 22.08.13, 10:09
        Moim zdaniem partie polityczne w samorządzie lokalnym to przeżytek. Osobiście nie chcę żeby partyjne rozgrywki przenosiły się z sejmowej mównicy na sesje na przykład Rady i nie dotyczy to tylko Łomianek....nadszedł czas dla społeczeństwa obywatelskiego. Pomogą nam w tym okregi jednomandatowe...pamiętajcie głosujecie w przyszłych wyborach na człowieka a nie na partię!!!
        czas wyrugować moim zdaniem Partie polityczne z samorządów a wy co o tym sądzicie?
        • ani51 Re: Partie a samorząd 23.08.13, 19:09
          Gdy popatrzeć co wyrabiasz ze swymi postami i organizacją Łomianki razem, aż dreszcz przerażenia zaczyna mnie ogarniać i okręgi jedno mandatowe, których dotychczas byłam zwolenniczką. Okazać się bowiem może, że sprawny cwaniak i manipulator, najspokojniej powtarzający określone zero warte, acz publicznie nośne hasła, może zostać przez pomyłkę wybrany. Porażające!
          • papirus33 Re: Partie a samorząd 23.08.13, 19:47
            partie ruskowi nie szkodziły jak się pod nie czepiał.
            ale i teraz beret do prezesa się przytula i za dyrektorem łazi

• okleoik Re: Partie a samorząd 25.08.13, 18:17
              Panie Janie ile ma pan nicków do obrażania innych?
              • 11chwilka Re: Partie a samorząd 25.08.13, 18:41
                Pytanie dlaczego w Łomiankach info brakuje jedynie słusznej partii obecnego burmistrza. Zapewne dlatego że jej nie zdążył utworzyć, bo na może liczyć poparcie jedynie garstki najbliższych współpracowników. W dodatku kto z jego zwolenników jest w sanie sklecić dwa słowa do kupy, bez zniewag, demagogii i pustosłowia? Dlatego zapewne do redakcji Łomianek info, nie docierają żadne pisma od tego ugrupowania. Stąd tez bierze się rzekoma pustka. Zresztą w nadmiarze wypełniana w lokalnym organie burmistrzowskim, czyli Gazecie Łomiankowskiej. Tam to dopiero panuje pluralizm z pełną gęba pod warunkiem iż obejmuje jedynie słuszną garstkę popleczników burmistrza. Co artykuł, to ku chwale burmistrza. A ile fotek o podobnej treści. Wszystko ocenzurowane i aliganckie, a jakże.
                Czy starczy za całą odpowiedź okleoik ? Czy masz jeszcze wątpliwości, kto tu i teraz jest i w jakim piśmie monopolistą? Bo ja nie mam żadnych.
                Natomiast domyślam się powodów czepiania się przez ciebie i tobie podobnych Łomiank info ? Oni nie chcą wprowadzić cenzury pod żadna postacią. I jak tu szlag nie ma trafić miłośników burmistrza?!
              • papirus33 Re: Partie a samorząd 25.08.13, 19:52
                Jak ruski na polaków pluli to było OK
                a jak ruskim przygadali to larum wielkie podnieśli

ot tupa do stołka się przyssała

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka