Dodaj do ulubionych

S-7 ważne spotkanie

22.10.13, 12:32
w dniu wczorajszym odbyło się ważne spotkanie zorganizowane przez stowarzyszenie Łomianki Razem 2013 w sprawie trasy S-7 Tłumnie przybyli mieszkańcy byli jednomyślni w sprawie przebiegu trasy. Podjęto ważne zobowiązania. Ciekawe czy zgadniecie kogo z Radnych Miejskich nie było na tak ważnym spotkaniu na rzecz DOBRA WSPÓLNEGO jakim jest realizacja trasy S-7. Inicjatywę poparli mieszkańcy i zarządy poszczególnych osiedli oraz stowarzyszenie młocin i inne.
Władze miasta reprezentował Wice Burmistrz....a kto reprezentował Radnych Miejskich,którzy winni działać na rzecz mieszkańców? Ilu Radnych było na spotkaniu zorganizowanym oddolnie przez mieszkańców? Uważam,że gdy chodzi o DOBRO WSPÓLNE to WSZYSCY Radni winni się interesować działaniem na rzecz DOBRA WSPÓLNEGO jakim jest budowa trasy S-7 przez Dąbrowę...ale to tylko moje skromne zdanie...każdy może mieć inne
Obserwuj wątek
    • j.urek Re: S-7 ważne spotkanie 22.10.13, 13:33
      Stefan, wszyscy wiedzą, po co wasza inicjatywa powstała i że jest to projekt polityczny służący do budowania zaplecza na wybory, a po wyborach ma być odrolnienie i wykiwanie wszystkich. Trasa s7 jest tylko zasłoną dymną. Gdybym był radnym, to też na taką imprezę bym nie przyszedł. Musicie żerować na naiwnych
      • 11chwilka Re: S-7 ważne spotkanie 22.10.13, 16:34
        Ciekawa jestem, który przebieg trasy przegłosowano i dlaczego nie było przy tym burmistrza. W dodatku kto i gdzie informował o spotkaniu?
        • stefanprawo Re: S-7 ważne spotkanie 22.10.13, 17:15
          11chwilka spotkanie było jawne, a informacje o spotkaniu zostały podane do publicznej wiadomości. Każdy mógł przyjść...Niestety przybył tylko zastępca Burmistrza a większość Radnych,którzy reprezentują wszystkich mieszkańców niestety inicjatywą oddolną mieszkańców Łomianek się nie zainteresowali...może są już zmęczeni i czas ich wymienić na nowych, oddając głos w wyborach...Czas też wyrugować partie polityczne z naszego samorządu...mam nadzieję,że tak się stanie...
          Sprawa trasy S-7 jest ważna nie tylko dla mieszkańców Łomianek...połączyła w walce o trasę samorząd Młocin, mieszkańców Czosnowa, Nowego Dwory Mazowieckiego Izabelina i innych więc nieobecność większości Radnych w kontekście problemu pokazuje moim zdaniem stosunek nieobecnych Radnych do mieszkańców Łomianek i tyle...powtórzę miejsce i data spotkania była podana do publicznej wiadomości...hmm może jednak Radni nie interesują się tym co dzieje się w Łomiankach....to mogłoby tłumaczyć absencję bo przecież nie zarzucam Radnym,że wiedzieli o spotkaniu i z premedytacją nie przyszli olewając w ten sposób mieszkańców...przecież tego by nie zrobili...buahahhaahh
          • l-dam Re: S-7 ważne spotkanie 22.10.13, 17:24
            Akurat na forum, na ktorym piszesz co chwilę, zaproszenia NIE BYŁO.
            • stefanprawo Re: S-7 ważne spotkanie 22.10.13, 17:30
              Zaproszenia były drukowane w gazecie łomiankowskiej.pl wisiały również na wszystkich tablicach ogłoszeń w gminie więc trudno było je przeoczyć chociaż rzeczywiście jak ktoś się nie interesuje sprawami gminy to trudno oczekiwać od niego,że będzie przeglądać ogłoszenia...Mam taką nadzieję,że Radni nie przeczytali ogłoszeń - choć trudno było ich nie zauważyć...bo drugie wytłumaczenie to to,że olali mieszkańców,których winni reprezentować...a to już byłby skandal...Spotkanie poparły samorząd Młocin, mieszkańcy Czosnowa, Nowego Dworu Maz. Izabelina,SISKOM,oraz Burmistrz Łomianek...
              Przpyominam,że Radni mają obowiązek reprezentowania wszystkich mieszkańców i winni się zainteresować inicjatywą oddolną mieszkańców nawet jak się z nią nie zgadzają...może są zmięczeni....jeżeli tak to nie ma problemu w nadchodzących wyborach mieszkańcy Łomianek wystawią rachunek radnym przy urnie wyborczej...
              • papirus33 Re: S-7 ważne spotkanie 22.10.13, 21:09
                Razem deweloperzy robią ludzi w bambuko.
                Dla ściemy krzyczą o drodze która i tak będzie przy lesie a później odrolnią to co wisła zalewa i sprzedadzą tysiącom i w korki nas wpedzą.
                Tak to spotkali się cwaniaki od ruska co został niemcem, leszka z domu poli i stefy i tej co co kit wciska
                • stefanprawo do papirus33 23.10.13, 09:53
                  Panie Marku trochę kultury proszę...coś nerwy Panu puszczają...oj nieładnie nieładnie...
                  Pana słownictwo zostawia wiele do życzenia...trochę pokory Radnym się bywa...
    • sindaco2006 Re: S-7 ważne spotkanie 22.10.13, 22:15
      "Podjęto ważne zobowiązania."

A któż to i do czego się zobowiązał? Chętnie wysłucham, czy aby te zobowiązania nie zostały zaciągnięte kosztem zwykłych mieszkańców...

Było dużo obszarników? Jakieś kolejne wz-eczki się posypały?
      • lomek2 Re: S-7 ważne spotkanie 23.10.13, 03:04
        Zobowiązania, kto na następny raz przyniesie bimber a kto zagrychę.
        • prochownia2 Re: S-7 ważne spotkanie 23.10.13, 09:56
          widzę że burak z podlasia martwi się, że nie sprzeda za miliony swoich działek
          • lomek2 Re: S-7 ważne spotkanie 23.10.13, 15:23
            Dla mnie cała sprawa jest śmieszna i pokazuje śmieszność ludzi i działaczy lokalnych.
            Teraz, kiedy WIADOMO że S7 jest odsunięta w czasie bo nie ma pieniędzy, zbierają się, radzą, "podejmują zobowiązania".
            Kogo to obchodzi i czemu służy? Teraz? Sprawa jest na razie zamknięta. Wbijcie to sobie w łepetyny. I podziękujcie tym którzy oprotestowali budowę.
            ŻENADA.

Nikt na tym nie skorzystał, wszyscy stracili. Te FIU.Y, które spowodowały, że budowa nie ruszyła i tak nic z tego nie będą mieli, bo niczego tam nie zbudują ani nie sprzedadzą (rezerwa jest utrzymana). Wszyscy razem będą dalej gnić w korkach na Kolejowej, bo innej opcji dojazdu nie ma.
            • jojcorz Re: S-7 ważne spotkanie 26.10.13, 18:47
              Szanowny lomku, nie wszyscy w korkach stoją, nie wszyscy.

Ja, przykładowo, świadomie pozbyłem się samochodu lat temu 15, do pracy zasuwam "pieszkom" a do "stolycy" gdy muszem, okrakiem siadam na "łełce" i jadem.

Religa odszedł (palił jak kotłownia), doktora G. Ziobro wbił w glebę a serducho "kera" wymaga.

Liche zarobki (belfer ci ja) wymuszają oszczędne odżywianie, co przy 60 000 tysiącach kroków dziennie powoduje że antropolog tkanki tłuszczowej w moim "ja" nie uświadczy wiele.

Umiłowanie oleju rzepakowego cholesterol ustawia na przyzwoitym poziomie.

W dupie mam korki na Kolejowej i w każdym innym miejscu Łomianek i to jest mój wielki problem, bo mimo iż błonnika (pieczywo ciemne) wtranżalam krocie, te korki (w d...) mogą powodować zaparcia.
              ;)))
              • lomek2 Re: S-7 ważne spotkanie 27.10.13, 19:05
                Postrzeganie na forum ogólnym świata w kategoriach własnego "ja", ma tylko wtedy sens, jeśli dotyczy o ile nie większości to liczącej się grupy INNYCH forumowiczów. Tymczasem w Gminie Łomianki cały niemalże przyrost ludności i dochodów gminy, związany jest z obywatelami którzy są z kolei zawodowo związani z najbliższym miastem, czyli Warszawą.
                Przykład Twojej osoby, jakkolwiek warty zauważenia, nie liczy się więc ;) Poza tym, na koniec, korki na Kolejowej dotyczą również, swoimi skutkami, pojazdów komunikacji miejskiej.
      • stefanprawo do sidaco2006 23.10.13, 10:03
        Panie sidaco2006 sformułowania typu "obszarnik" przypominają mi komuchów i ich zgniłą ideologię...więc proszę nie stosować sformułowań rodem z PRL-owskiej i UB-eckiej propagandy - obszarnikami tak kiedys nazywano prawowitych właścicieli,kórych sługusy Związku Radzieckiego okradły z własności więc radzę ostrożność w szafowaniu takim słownictwem...
        Skoro nie był Pan na spotkaniu mieszkańców Łomianek,Młocin etc to Pana strata...Uważam,że absencja Radnych jest co najmniej niezrozumiała w kontekście sprawowania przez nich funkcji publicznych gdyż Radni reprezentują przynajmniej w teorii WSZYSTKICH mieszkańców i moim zdaniem winni brać udział w życiu społecznych a już na spotkaniu mieszkańców w sprawie trassy S-7 był to ich co najmniej moralny obowiązek względem wyborców, ale to tylko moje zdanie....Mieszkańcy jednak po raz kolejny wyręczą radnych i wspólnie z mieszkańcami Młocin,Nowego Dworu,Czosnowa,Izabelina i innych gmin będą walczyć o szybką budowę trasy S-7 A radni..tja Radnymi się bywa wkrótce nowe wybory więc zobaczymy przy urnie wyborczej...zapowiadają się duże zmiany. Czas również na wyrugowanie z samorządu partii politycznych - wszyscy widzimy co się dzieje w Sejmie...chyba tego w naszej Radzie Miejskiej nie chcemy...mam nadzieję,że nowa Rada będzie współpracowała z mieszkańcami i wykonywała ich wolę...
        • stefanprawo Re: do sidaco2006 23.10.13, 10:05
          Przypominam,że na pierwszych konsultacjach społecznych w sprawie planu miejscowego dla Łomianek Dolnych i Kępy Kiełpińskiej też nikt z Radnych się nie pojawił...pokłosiem tego było oburzenie części mieszkańców i założenie Stowarzyszenia Łomianki Razem 2013,które patrzy teraz na ręce Radnym....przez co naraża się zapewne na ataki...
          • j.urek Re: do sidaco2006 23.10.13, 10:11
            Radnej Podolskiej też nie było?
          • stefanprawo do j.urek 23.10.13, 11:34
            Stowarzyszenie nie prowadzi działalności politycznej tylko społeczną zgodną ze statusem...
            Zapraszają WSZYSTKICH do współpracy. Opluwanie ataki na mieszkańców Łomianek mogą się brać z tego,że niektórzy mierzą innych swoją miarą i wszędzie widzą spiski i złą wolę...hehhehe
            Stowarzyszenie mieszkańców Łomianek działa i to niektórym przeszkadza...mieszkańcy nie chcą budzić się w nowej nieprzyjaznej rzeczywistości jak to dotychczas było za poprzednich Burmistrzów czyli nagle obudzili się z blokami przy Fabrycznej/Wiślanej, z budynkami wielokondygnacyjnymi w rezerwacie przyrody przy jeziorku kiełpińskim, z obszarem 4.2a,który jest niezurbanizowany a z czyjejś inicjatywy został wydzielony i dopuszcza obecnie zabudowę, z możliwością budowy bloków przy Chopina...Mieszkańcy mają dość tych zaskakujących decyzji po prostu...Czas odpartyjnić samorządy w tym ten łomiankowski czas wyrugować partie polityczne z rady miejskiej to możemy zrobić oddając swój głos w nadchodzących wyborach w okregach jednomandatowych...czas partii politycznych w samorządach się kończy...jeżeli macie dosyć tego co dzieje się w Sejmie to wiecie jak głosować w wyborach samorządowych...j.urek tych zmian już nie cofniecie...społeczeństwo obywatelskie wygrało i tyle...a niektórych to boli...boją sie o swe synekury?
            • j.urek Re: do j.urek 23.10.13, 12:22
              Ale to w końcu radna Podolska była, czy nie? Bo tyle słów ci wyciekło, a na to pytanie nie odpowiedziałeś. Piszesz, że radni olali wasze spotkanie, to spytałem, czy radna Podolska też.

Rozumiem, że ty pod określeniem "społeczeństwo obywatelskie" rozumiesz zakładanie stowarzyszeń, które mają załatwić kosztem innych swoje partykularne interesy ekonomiczne.
            • 2hestia Re: do j.urek 23.10.13, 12:23
              Łomianek Razem też mamy dość.One rządziły przez 8 lat.

wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/geoGmina0e34.html?id=143205&type=0
              • prochownia2 Re: do j.urek 23.10.13, 12:36
                Towarzyszu Uwiejski daj sobie spokój z tą Twoją ignorancją
              • stefanprawo Re: 2hestia 23.10.13, 16:36
                Nieładnie tak próbować wprowadzać nieudolnie w błąd. W 2006 roku nie istniało stowarzyszenie mieszkańców Łomianki Razem 2013 Jednocześnie stowarzyszenie nie prowadzi na obecną chwilę i nie prowadziło dotychczas działalności politycznej ani nie wystawiało żadnych swoich kandydatów Poza tym inicjatywa Pana Grądzkiego nie ma nic wspólnegoe stowarzyszniem Łomianki Razem 2013
                Widać,że 3hestia musi bardzo obawiać się mieszkańców Łomianek,którzy muszą wyręczać Radnych przy różnych inicjatywach...a może boi się,że PO nie wejdzie do Rady Miejskiej bo ludzie nie będą chcieli głosować na partie...Poza tym 2hestia czy to nie radni obecni PO współpracują z Panem Grądzkim,który zdaje się swego czasu miał coś z PIS-em wspólnego? Ojoj jak brak argumentów to się próbuje wprowadzać w błąd....ale 2hestia teraz nadszedł czas mieszkańców i my zwykli mieszkańcy patrzymy Wam Radnym na ręce i Was podsumujemy przy urnie wyborczej...podsumujemy Wasze nieobecności na spotkaniach mieszkańców w sprawie konsultacji społecznych dot. planów miejscowych Kępy i Łomianek Dolnych oraz trasy S-7....wystawimy rachunek Wam Radnym w nadchodzących wyborach czas na zmiany nadszedł i dla niektórych będą "bolesne" hehehehe
                Zaczęliście głośno mówić o planach miejscowych dopiero jak Łomianki Razem 2013 i mieszkańcy oto Was zapytali....w sprawie trasy jakoś nie było Was widać na spotkaniu mieszkańców ale skoro taki macie stosunek do mieszkańców to mieszkańcy przy urnie wyborczej Was podsumują. Wszyscy widzimy co dzieje się w Sejmie....wyrugujmy partie polityczne z samorządu....idea samorządu to samorząd mieszkańców a nie partie polityczne ogólnopolskie....czas na społeczeństwo obywatelskie...niektórzy jak widać ujadają bo być może boją się utraty synekur.....i dobrze...dobre mają przeczucie...
    • okleoik Re: S-7 ważne spotkanie 23.10.13, 16:25
      Na takich spotkaniach nie spodziewałbym się radnych, bo oni tylko zajmują się zwalczaniem burmistrza. Za to przed samymi wyborami na pewno zaczną przychodzić i błagać o głosy
      • tuzimka Re: S-7 ważne spotkanie 23.10.13, 18:26
        A spośród radnych, którzy burmistrza popierają, to którzy byli na spotkaniu? Bo jakoś Stefan żadnego nie zobaczył. Czy oni (to znaczy, ci popierający) uważają, że przyszłoroczne głosy już mają w kieszeni i nie będą zabiegać o poparcie wyborców? Będą wyżsi, będą ponadto? Nie przyjdą do elektoratu? Wal śmiało, Okleoik, jak już to o wszystkich coś napisz.
        • stefanprawo do tuzimka 23.10.13, 19:00
          JA w wasze gierki personalne rozgrywki się nie bawię...nie interesuje mnie kto z kim o czym rozmawia w odróżnieniu od Ciebie tuzimka. Interesuje mnie stosunek Radnych do nas mieszkańców...więc mówiłem Radni nie personalizując...nie interesują mnie personalia...nie jestem taki małostkowy jak ty... Fakty sa takie,że większość Radnych nie przyszła posłuchać co do powiedzenia maja mieszkańcy Łomianek i gminy ościennych chociaż informacja na temat spotkania była podana do publicznej wiadomości...i to pokazuje moim zdaniem stosunek Radnych do mieszkańców czyli wyborców...Radnych również nie było na konsultacjach w sprawie planów miejscowych dla Kępy i Łomianek Dolnych przynajmniej moim zdaniem szacunek wobec wyborców,mieszkańców wymaga,żeby chociaż przewodniczący odpowiedniej komisji rady miejskiej na takie spotkanie przybył...ale no cóż niczego wielkiego po tej Radzie Miejskiej się nie spodziewam...podzielona wewnętrznie w żałosnych wzajemnych atakach, pyskówkach...oraz częściowo pokłócona z Burmistrzem...ehhh sami wiemy jak jest na sesjach Rady Miejskiej i na komisjach...na szczeście już blisko wybory i skoro Radni są na przykład zmęczeni to my wyborcy im pomożemy i wymienimy na takich ,kórym będzie się chciało słuchać mieszkańców i tyle w temacie więc tuzimka mnie jako bezpartyjnego zwykłego mieszkańca Łomianek od urodzenia nie interesuje kto personalnie rządzi czy jaką sprawuje kto funkcje tylko jak postępuje ja nie wartościuję Radnych na tych z jakiejś jedynej słusznej opcji i na tych innych ja wskazuję na fakty i myślę, wiem ,że większość Waszych wyborców teraz tak myśli...czytajcie Łomianki Razem 2013 facebook społeczeństwo obywatelskie wyruguje partie polityczne z samorządu!!!!
    • stefanprawo Radny Berger i spotkanie vs trasy S-7 23.10.13, 19:03
      Panie Berger wypowiadał się Pan niejednokrotnie na temat trasy S-7 więc dlaczego nie przybył Pan jako RADNY WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW na spotkanie zorganizowane przez Mieszkańców?
      Szacunek do wyborców/mieszkańców wymagałby moim zdaniem obecności na tak ważnym spotkaniu i wysłuchaniu mieszkańców Łomianek...PAnie Radny Berger Radnym się BYWA...
      • papirus33 Leszku nie idz drogą ruska co został niemcem 23.10.13, 20:02
        Leszku z domu poli i stefy znów idziesz drogą ruska co został niemcem. I tak Cie beret na końcu wydmucha, ale zostanie ci nad wisłą to żyć będziesz.

A tą ściemę razem deweloperzy nieźle urządzili, piękny teatrzyk byle do żłobu i po działeczki

Ciekawe kiedy znowu z trumną na sesje wjadą ???
        • stefanprawo Panie Marku nie tędy droga... 24.10.13, 17:24
          Panie Marku nie tędy droga wiedzie...nadszedł czas społeczeństwa obywatelskiego..sondaże Pana partii lecą raczej w dół...nie tędy droga dziwi jedynie jak łatwo jest zmienić sojusze...na szczęście nie jestem nie byłem i nie będę pracownikiem,urzędnikiem etc...niektórzy widać boją się o swe synekury i tyle....czytajcie Łomianki Razem facebook...
          Trasa S-7 Panie Marku powstanie...
          Panie Marku jak to było z obszarem 4.2 a i z warunkami zabudowy dla wielokondygnacyjnych budynków w REZERWACIE PRZYRODY, może Pan zna kulisy tych spraw i kto wtedy był Burmistrzem jak rozpoczęto prace nad wydzieleniem dla WYBRANYCH z doliny łomiankowskiej obszaru 4.2a i kto bł inicjatorem tego krzywdzącego w moim przekonaniu resztę mieszkańców doliny łomiankowskiej projektu? Był Pan przewodniczącym rady miejskiej zdaje się w 2010r? ale może się mylę? Panie Marku jeszcze jest czas żeby zawrócić....nas mieszkańców Łomianek nie interesują personalne wojenki i to musicie zrozumieć w innym razie mieszkańcy Was podsumują przy urnie wyborczej...
    • j.urek Re: S-7 ważne spotkanie 24.10.13, 14:20
      stefanprawo napisał:
      Tłumnie przybyli mieszkańcy byli jednomyślni w sprawie przebiegu trasy.

:-) Widać te tłumy tu na dole: www.lomianki.info/document.php?did=3180

W gabinecie burmistrza wszyscy by się zmieścili ;-)
      • prochownia2 Re: S-7 ważne spotkanie 24.10.13, 15:09
        Towarzysz uwiejski taki dowcipny jak jego pryncypał co skierował go do rady nadzorczej gdzie nie wiedział co mówią;-) I teraz też wali bezsensowne teksty, nic dziwnego, że mieli go dosyć i hukiem go wywalili;-)
        • j.urek Re: S-7 ważne spotkanie 24.10.13, 15:20
          Idź człowieku leczyć gdzieś swoje obsesje.

No jasne, tłumy byly
          • stefanprawo j.urek 24.10.13, 17:28
            czy było więcej czy mniej mieszkańców to niema dużego znaczenia...fakt jest,że mieszkańcy przybyli a Radni nie i to się liczy więc my mieszkańcy podsumujemy Was Radnych przy urnie wyborczej i tyle niema co dyskutować czy był jeden mieszkaniec więcej czy mniej...Do Waszych czyli Radnych obowiązków należy działanie na rzecz WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW więc pytam się gdzie byliście Radni Miejscy gdy toczyło się spotkanie w jednej z najważniejszych spraw w gminie czyli w sprawie S-7? jak się zmęczyliście to nie ma problemu my mieszkańcy możemy Was wymienić na takich co się nie męczą wystarczy jedno głosowanie na wyborach...
            • j.urek Re: j.urek 24.10.13, 18:22
              Stefan, to po cholerę piszesz, że były tłumy? Po co tak manipulujesz?
              Naprawdę uważasz, że wszyscy radni powinni przychodzić na wszystkie spotkania jakichś grupek nacisku? Przecież to nierealne.
              Byli przedstawiciele Rady? Byli! No to o co ci chodzi? Dlaczego mieliby przychodzić wszyscy?
              • musiyeti Re: j.urek 24.10.13, 23:00
                Radny krystecki jak zwykle musiał obrazić inych. A jeszcze jakiś ,,fachowiec,, cos o radnym w trumnie wyjechał. Poziom imponujący.

wystarczy zobaczyć:
                www.lomianki.info/document.php?did=3180
                • olbas8 Re: j.urek 24.10.13, 23:20
                  Byłem widziałem, tak radni w zasadzie są nam niepotrzebni, co zresztą widac dobrze na sesjach. Spotkanie trwało 2 godziny i nikt sie nad sobą nie użalał ze nie było burmistrza. Mieszkancy potrafua czytać pisma i wyciągać logiczne wnioski. Gdyby byli radni skonczylibysmy pewnie po pierwszej w nocy i nic bysmy nie ustalili... Po za tym nie liczy sie ilosc tylko jakość:) tak jak z mozgiem nie wystarczy go miec tylko trzeba go używać...
                  • stefanprawo Re: j.urek 25.10.13, 11:26
                    Może to prawda...mi również wystarczy to co widzę i słyszę często na sesjach Rady Miejskiej...dla mnie to żenujące i tyle....kłótnie kłótnie,które tak naprawdę nic nie wnoszą dla mieszkańców...a nas mieszkańców naprawdę nie interesują Wasze wojenki...my chcemy konkretnych działań a nie personalnych wyskoków...skoro Rada Miejska nie daje rady czyli kłóci się między sobą i z Burmistrzem to jedynym wyjściem jest według mojej opinii wymienić Radnych przy następnych wyborach oraz wyrugować partie polityczne z samorządu gdyż sesje rady miejskiej przypominają mi coraz bardziej posiedzenia Sejmu...a wszyscy wiemy jak to na posiedzeniach Sejmu jest z doniesień prasowych i wystąpień przedstawicieli poszczególnych partii...czas na społeczeństwo obywatelskie nadszedł i zbliżające wybory pokażą nam w którym miejscu jesteśmy...
                • esscort Re: j.urek 25.10.13, 12:36
                  musiyeti napisała:
                  A jeszcze jakiś ,,fachowiec,,
                  > cos o radnym w trumnie wyjechał. Poziom imponujący.
                  >
                  Wnoszenie trumny na sesję RM też nie było na imponującym poziomie ;)
    • stefanprawo Re: S-7 musi powstać 25.10.13, 12:35
      Wbrew niektórym Radnym uważam,że S-7 przez Dąbrowę MUSI POWSTAĆ gdyz większość mieszkańców Łomianek na pewno ma dosyć stania w porannych korkach w drodze do pracy przy wjeździe do W-wy od strony Łomianek...
      Trasa S-7 to DOBRO WSPÓLNE,które winien popierać KAŻDY RADNY gdyż Radni winni działać na rzecz DOBRA WSPÓLNEGO niezależnie od swoich prywatnych przekonań i interesów...
      Blokowanie przez niektórych budowy tak ważnej dla Łomianek,dla Warszawy,dla Polski jest niedopuszczalne...
      Mieszkańcy Łomianek podsumują pracę Radnych Miejskich, podsumują te wszystkie kłótnie na Sesji Rady Miejskiej,podsumują obecności Radnych na spotkaniach organizowanych przez mieszkańców,podsumują odpowiedzi na pisma składane do Rady Miejskiej,których nie mogą się od Radnych doprosić...RADNYM SIĘ BYWA a tego niektórzy moim zdaniem zapomnieli...
      • esscort Re: S-7 musi powstać 25.10.13, 13:14
        Stefan, zaklinasz rzeczywistość, wznosisz jakieś banalne hasła. To chyba nie tędy droga.
        Radnych jasne że wymieniaj. Ale co to ma S7? To nie radni blokują S7. Tyle opowiadasz o tym społeczeństwie obywatelskim, ale rozumiesz to pojecie (podobnie jak wiele osób) bardzo prymitywnie. Dla ciebie działania obywatelskie są te, które robią "dobrze" tobie. Pozostali są wg ciebie jakimiś zaprzańcami, szkodnikami i trzeba ich wyeliminować. Czyli operujesz terminem "społeczeństwo obywatelskie" w celach egoistycznych i politycznych, zupełnie niezgodnie z tym, o co w społeczeństwie obywatelskich chodzi. Poczytaj, pomyśl.
        • tabit Re: S-7 musi powstać 25.10.13, 14:26
          Stefan działania obywatelskie wzoruje na platformie "obywatelskiej" i tej w sejmie i na tej łomiankowskiej
          • stefanprawo Re: S-7 musi powstać 26.10.13, 11:11
            Nie wzoruję niczego na żadnej partii politycznej. Partie polityczne trzeba wyrugować z Rady Miejskiej w nadchodzących wyborach...poza tym kto z Radnych Łomiankowskich działających w Platformie OBYWATELSKIEJ przyszedł na OBYWATELSKIE spotkanie zorganizowane przez mieszkańców Łomianek...w sprawie trasy S-7? Jakoś nikogo z Radnych Platformy OBYWATELSKIEJ razem z obywatelami na spotkaniu nie widziałem...
        • stefanprawo Re: S-7 musi powstać 25.10.13, 18:42
          Czy naprawdę uważasz,że niektórzy Radni nie blokują budowy tak potrzebnej DOBRU WSPÓLNEMU trasy S-7 przez Dąbrowę? Esscort ty chyba w jakimś równoległym świecie żyjesz!! Nie ośmieszaj się...przecież wiedza na temat kto z Radnych jest przeciwny trasie przez Dąbrowę czyli DOBRU OGÓLNEMU nie jest tajemnicą i wszyscy wiedzą kto i dlaczego jest na NIE...
          • okleoik Re: S-7 musi powstać 25.10.13, 21:43
            Esscort zwyczajnie się pomylił albo zapomniał, że decyzję zablokował radny Berger z PO .
            • stefanprawo Re: S-7 musi powstać 26.10.13, 09:49
              He4h skoro Radny Berger jest z PO to dziwny "sojusz" nam się stworzył bowiem chyba Radny i PRzewodniczący Rady Miejskiej Pan Grądzki jak sądzę po jego wypowiedziach, które są dostępne w mediach również jest przeciwny budowie trasy przez Dąbrowę...hehehe
              Niech POwiedzą dlaczego tak naprawdę są przeciwni DOBRU OGÓLNEMU...a oprotestowana decyzja środowiskowa została podana jako jeden z pretekstów właśnie do przesunięcia środków na budowę dróg i autostrad z trasy S-7 jak podał dziennik METRO powołując się na słowa Premiera...hmmm Moim zdaniem trzeba partie polityczne wyrugować z samorządu...mieszkańcy będziemy mieli na to szanse w nadchodzących wyborach samorządowych...
            • esscort Re: S-7 musi powstać 26.10.13, 12:47
              Nie, nie zapomniałem ;)
              O czymś zupełnie innym pisałem
              • grochownia Re: S-7 musi powstać 27.10.13, 10:43
                I znów brunatna nienawiść towarzystwa bezradniackiego - widać nakręcili się na parteitagu.
                że bezradniactwo nigdy się na to nie zgodzi, bo wszystko ładują w przyszłą pracę dla starej buraka z podlasia
                Kijekant w natarciu - ciekawe ile ma nicków - ciekawe co mu bezradniactwo obiecało za opluwanie innych?
                Bezradniaki pokazują klasę z wieczora:-)
                Bezradniaki nie próbujcie zmieniać nicków wasz niepowtarzalny styl nienawiści jest rozpoznawalny natychmiast
                Na więcej was bezradniaki nie stać, tylko na lżenie, ubliżanie i kłamstwa. Nudni jesteście
                W kłamstwie, cwaniactwie, pomówieniach i upodlaniu innych nikt wam bezradniaki nie dorówna
                niedoszacował - przecież on jako towarzysz był tam tylko do zasiadania a nie do myślenia
                widać że partaitag nienawiści pracował cała sobotę i mamy kochać ryżego nawet jak nas kopie po tyłku - na szczęście już niedługo porządzą
                Biorąc pod uwagę delikatność i wrażliwość bezradniackiej spółdzielni skoku na kasę mówimy nie o krówkach a o cykucie
                Towarzyszu uwiejski już niedługo wasza partia miłości dostanie w wyborach po grzbiecie i skończy się wasz folwark
                I znów brunatna nienawiść towarzystwa bezradniackiego - widać nakręcili się na parteitagu
                • prochownia2 Re: S-7 musi powstać 27.10.13, 11:04
                  Brawo - celne cytaty
                  • grochownia Re: S-7 musi powstać 27.10.13, 11:18
                    Podlaski burak widzę na siłę próbuje zainteresować sobą innych, a wychodzi mu to jak zwykle.
                    Towarzyszu uwiejski już niedługo wasza partia miłości dostanie w wyborach po grzbiecie i skończy się wasz folwark
                    Widać że bezradniactwo nic już nie ma do powiedzenia niż własne homofobiczne strachy - i to w partii miłości hehe. Tak boli odcięcie od żłoba cwaniaczko spółdzielnio skoku na kasę?
                    O to bezradniku ze spółdzielni skoku na kasę możesz byś spokojny....
                    Kolejna odsłona brunatnego bezradniactwa, nie oceniajcie innych według własnych pokręconych i psychopatycznych osobowości.
                    Wieczorne wycie towarzyszy z bezradniackiej spółdzielni skoku na kasę, daj se pronówa z synową spokój....
                    O matko jakie żałosne, nie martwcie się, nikt już waszej spółdzielni skoku na kasę nie dopuści nigdy do władzy!
                    Król jest tylko jeden -to burak z podlasia
                    • grochownia Re: S-7 musi powstać 27.10.13, 11:20
                      Dajcie spokój wy towarzysze z partyjnego portalliku i bezradniackiej spółdzielni skoku na kasę - nikt waszych kłamstw nie czyta i wszyscy się śmieją z tej prymitywnej propagandy.Dyskusja z bezradniactwem kończy się zawsze tym samym, oplują, obrażą i zaleją stekiem kłamstw. Nie polecam.I znowu homofobia brunatna wyziera z każdej wypowiedzi bezradniaka, leczyć się trzeba i nie tylko na francuskie choroby:-)Brunatny bezradniak widzę w fazie upojenia - jak to musi boleć sukces innych i wyśmiewanie bezradniaków przez normalnych ludzi.
                      Największym sukcesem było oderwanie od żłoba brunatnej bezradniackiej spółdzielni skoku na kasę, co zrobili już kilkakrotnie w głosowaniach mieszkańcy miasta. Pozostałości spółdzielni w bezradzie znikną po następnych wyborach i nie mogę się tego doczekać
                      Podlaski burak widzę na siłę próbuje zainteresować sobą innych, a wychodzi mu to jak zwykle.
                      Widać że bezradniactwo nic już nie ma do powiedzenia niż własne homofobiczne strachy - i to w partii miłości hehe. Tak boli odcięcie od żłoba cwaniaczko spółdzielnio skoku na kasę?
                      O to bezradniku ze spółdzielni skoku na kasę możesz byś spokojny....
                      Kolejna odsłona brunatnego bezradniactwa, nie oceniajcie innych według własnych pokręconych i psychopatycznych osobowości.
                      Wieczorne wycie towarzyszy z bezradniackiej spółdzielni skoku na kasę, daj se pronówa z synową spokój....
                      O matko jakie żałosne, nie martwcie się, nikt już waszej spółdzielni skoku na kasę nie dopuści nigdy do władzy!
                      Król jest tylko jeden -to burak z podlasia
                      I znów brunatna nienawiść towarzystwa bezradniackiego - widać nakręcili się na parteitagu.
                      że bezradniactwo nigdy się na to nie zgodzi, bo wszystko ładują w przyszłą pracę dla starej buraka z podlasia
                      Kijekant w natarciu - ciekawe ile ma nicków - ciekawe co mu bezradniactwo obiecało za opluwanie innych?
                      Bezradniaki pokazują klasę z wieczora:-)
                      Bezradniaki nie próbujcie zmieniać nicków wasz niepowtarzalny styl nienawiści jest rozpoznawalny natychmiast
                      Na więcej was bezradniaki nie stać, tylko na lżenie, ubliżanie i kłamstwa. Nudni jesteście
                      W kłamstwie, cwaniactwie, pomówieniach i upodlaniu innych nikt wam bezradniaki nie dorówna
                      niedoszacował - przecież on jako towarzysz był tam tylko do zasiadania a nie do myślenia
                      widać że partaitag nienawiści pracował cała sobotę i mamy kochać ryżego nawet jak nas kopie po tyłku - na szczęście już niedługo porządzą
                      Biorąc pod uwagę delikatność i wrażliwość bezradniackiej spółdzielni skoku na kasę mówimy nie o krówkach a o cykucie
                      I znów brunatna nienawiść towarzystwa bezradniackiego - widać nakręcili się na parteitagu
                      A Jak wiadomo w peło nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie pelorera jak to przypadku kijekanta i pronowy pewnie są ciekawe relacje z wyjazdów aktualnych bezradniakow z dziećmi w Bieszczadach, nie tylko kościół ma się z czego tlumaczyc
                      • burakzlomianek Re: S-7 musi powstać 27.10.13, 11:37
                        Wydrukujcie sobie te cytaty i zapamiętajcie żeby na to bezradniackie towarzystwo nigdy już nie zagłosować!

________________________________________________________________________
                        40000 zł na radnych w Łomiankach miesięcznie - a tak mówią że mają za niskie diety!
                        • grochownia 11500 miesięcznie na dobrych radnych 27.10.13, 16:47
                          Wydrukujcie sobie te cytaty i zapamiętajcie żeby na to bezradniackie towarzystwo nigdy już nie zagłosować!
                          ________________________________________________________________________
                          40000 zł na radnych w Łomiankach miesięcznie w tym ok 11500 na tych bezkrytycznych burmistrzowych - a i tak burmistrzowi stale chcą je podwyższać i mówią że mają za niskie diety!
                          • burakzlomianek Najwyższe diety w historii 27.10.13, 16:52
                            A po radnym zmiany jak koszą 40000 zł miesięcznie? I za nic nie odpowiadają
                        • porzlomianek Re: S-7 musi powstać 27.10.13, 19:28
                          O do diabła!
                          Musiałeś o tym wspominać??
                          • prochownia2 Re: S-7 musi powstać 27.10.13, 19:30
                            _______________________________________________________________________
                            40000 zł na radnych w Łomiankach miesięcznie - a i tak mówią że mają za niskie diety!
    • stefanprawo Re: S-7 ważne spotkanie 15.11.13, 18:31
      Za S-7 przez Dąbrowę opowiedziały się samorządy Młocin,Czosnowa,Nowego Dworu,Izabelina
      Inne warianty są albo nierealne ( droga po wale tzw. wariany nadwiślański) albo czasochłonne ( jałowa modernizacja istniejącej trasy E-77 oraz związane z tym wyburzenia)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka