Dodaj do ulubionych

2hestia - od radnej Elżbiety Podolskiej

20.12.13, 18:52
Szanowny Panie 2hestia,
W związku z Pana wpisem na forum dyskusyjnym w dniu wczorajszym pt. „Czy radna Podolska opuściła klub Krysteckiego" oraz załączeniem linku do w/w wypowiedzi

forum.gazeta.pl/forum/w,229,148316283,148316283,_przeprosiny.html

informuję, iż nigdy nie pisałam żadnych komentarzy pod jakimkolwiek nickiem na tym forum, nie obrażałam Pana Jana Grądzkiego, ani innych osób, w tym osób publicznych czy prywatnych.

Wszystkie moje ewentualne wypowiedzi podpisane były moim nazwiskiem.

Nie jestem też autorem przytoczonych przez pana przeprosin.

Ponieważ podaje Pan moje nazwisko sugerując, iż to ja napisałam w/w wypowiedź, informuję Pana zatem , że publicznie oskarża mnie Pan o popełnienie przestępstwa karnego z art. 212 k. k . , i 216 k. k . , co w moim mniemaniu jest naruszeniem moich dóbr osobistych, a także zniesławieniem.

Pełniąc funkcję publiczną będę zmuszona podjąć kroki prawne w celu ochrony mojego imienia i dóbr osobistych.

Zatem proszę Pana o zdementowanie w/w wypowiedzi, w przeciwnym razie będę zmuszona wstąpić na drogę prawną , zgłosić sprawę z art. 212 k.k. z powództwa prywatnego.

Polecam też lekturę niniejszego forum ( historia) i przeanalizowanie dat i godzin wpisów pod nickami " 90procent" a także "nasze.lomianki" i zestawienie ich z datami sesji RM i komisji na których byłam obecna. Łatwo zauważyć , że wiele wpisów z tych nicków wykonanych było podczas trwania sesji czy też komisji.
Mój numer telefonu i adres e-mail dostępny jest w biurze rady miejskiej, Warszawska 115.
Z poważaniem,
Elżbieta Podolska
Obserwuj wątek
    • deng-lom Re:do radnej Elżbiety Podolskiej z uprzejmą prośbą 20.12.13, 19:52
      Pani Radna, serdecznie witam Panią na forum. Forum jest czytane przez mieszkańców Łomianek, w tym Pani wyborców i sąsiadów z Dziekanowa. Rzadko mamy możliwość zapytania Pani , jako naszego reprezentanta, o bieżące sprawy. Zamknięcia domu kultury szczególnie bulwersuje mieszkańców. Korzystając z okazji uprzejmie proszę o wyjaśnienie Pani stosunku do tej sprawy:
      1. Czy dyrektor domu kultury nie powinien odpowiednio wcześniej wystąpić do rady o zwiększenie środków na utrzymanie tej placówki , tak by nie doprowadzać do sytuacji ,w której przejściowy brak finansowania doprowadzi do zamknięcia domu kultury bez uprzedzenia, bez wcześniejszego odwołania zajęć ?
      2. Czy nie uważa Pani że odpowiedzialny dyrektor placówki powinien jej wydatki dostosować do uchwalonego budżetu , a jedynie w ostateczności liczyć na zwiększenie środków ? A w sytuacji, gdy zajdzie konieczność zwiększenia środków wystąpić z wnioskiem o dodatkowe finansowanie wcześniej, by nie doprowadzać do zamknięcia placówki.
      3. Czy Pani zdaniem Komisja Rewizyjna Rady Miejskiej ma prawo kontrolować dom kultury i czy jest prawdą, że władze miasta lub dyrektor domu kultury praktycznie niedopuścili do takiej kontroli ?
      4. Czy jest prawdą że w dniu zamknięcia domu kultury na jego konto zostało przelane 100.000 zł.
      5. Czy zamykając dom kultury zaoszczędzono i ewentualnie o ile zmalały koszty utrzymania domu na skutek jego zamknięcia.
      Myślę, że nie tylko ja byłbym wdzięczny za szczerą odpowiedź.
      • lokalny29 chyba za duzo wymagasz o radnej 20.12.13, 20:40
        raczej nie odpowie, bo po co...

pytanie jest takie co zrobiła dla dziekanowa oprocz tego, że prawdopodobnie pobierania diety przysługujące radnemu

drugie pytanie jest takie czy prawda jest , że opościła grajdół tomusia
      • elzbieta.podolska Re:do radnej Elżbiety Podolskiej z uprzejmą prośb 20.12.13, 21:19
        Z przyjemnością odpowiem na Pańskie pytania:
        1. Czy dyrektor domu kultury nie powinien odpowiednio wcześniej wystąpić do rady o zwiększenie środków na utrzymanie tej placówki , tak by nie doprowadzać do sytuacji ,w której przejściowy brak finansowania doprowadzi do zamknięcia domu kultury bez uprzedzenia, bez wcześniejszego odwołania zajęć ?

Sądzę, że dyrektor Domu Kultury powinien o wiele wcześniej wystąpić o dofinansowanie, natomiast zupełnie niezrozumiały dla mnie jest sposób zamknięcia, bez uprzedniego powiadomienia o fakcie uczestników zajęć i instruktorów. Jeżeli istnieje konieczność wstrzymania zajęć należało zabezpieczyć inne sale w szkołach lub ICDS i stosownie wcześniej powiadomić o fakcie rodziców dzieci i inne osoby, które w nich uczestniczą.

2. Czy nie uważa Pani że odpowiedzialny dyrektor placówki powinien jej wydatki dostosować do uchwalonego budżetu , a jedynie w ostateczności liczyć na zwiększenie środków ? A w sytuacji, gdy zajdzie konieczność zwiększenia środków wystąpić z wnioskiem o dodatkowe finansowanie wcześniej, by nie doprowadzać do zamknięcia placówki.

Dyrektor powinien dostosować wydatki do istniejącego budżetu, jakkolwiek w trakcie roku budżetowego zachodzi potrzeba jego weryfikacji, i tak się działo, gdyż radni niejednokrotnie przyznawali dodatkowe fundusze w bieżącym roku na potrzeby domu kultury. Natomiast, dziwi mnie sytuacja, gdy pod koniec roku okazuje się , że nie ma środków na opłaty za media. Jest to wynik wielkiej nieodpowiedzialności lub ignorancji osób zarządzających domem kultury.

3. Czy Pani zdaniem Komisja Rewizyjna Rady Miejskiej ma prawo kontrolować dom kultury i czy jest prawdą, że władze miasta lub dyrektor domu kultury praktycznie niedopuścili do takiej kontroli ?
        Zgodnie ze statutem gminy zadaniem komisji rewizyjnej jest kontrola finansowa instytucji gminnych. Jeśli chodzi o niedopuszczenie komisji do wykonywania jej statutowych obowiązków, faktem jest , że Komisja nie mogła wejść do domu kultury i wykonywać swoich obowiązków, gdyż właśnie w tym dniu dom kultury został zamknięty przez dyrektora placówki.

4. Czy jest prawdą że w dniu zamknięcia domu kultury na jego konto zostało przelane 100.000 zł

Dyrektor domu kultury poinformował o tym fakcie radnych podczas sesji Rady Miejskiej 17 grudnia.

5. Czy zamykając dom kultury zaoszczędzono i ewentualnie o ile zmalały koszty utrzymania domu na skutek jego zamknięcia.

Nie posiadam takich danych więc trudno mi jest zająć stanowisko, choć biorąc pod uwagę fakt, że pracownicy domu kultury przebywają wewnątrz, oszczędności są niewielkie, nawet przy obniżonym ogrzewaniu.

Elżbieta Podolska
        • lokalny29 Pani Elu! 20.12.13, 21:27
          Jestem pod wrażeniem!
          I zdaje się, że mylilem sie co do Pani osoby.
          Jeśli będzie w dalszym ciągu Pani tak rzeczowo informować/odpisywać ma Pani moj głos!

Dziękuję za zamieszczone informacje.

Ja mam jeszcze jedno pytanie:
          Czy prawdą jest, że opuściła Pani klub Twoje Łomianki (Klub radnego Krysteckiego) Pani wybaczy, ale nie wiem dokładnie jak sie nazywa to zrzeszenie
          • deng-lom Re: Pani Elu! 20.12.13, 21:35
            Dzięki za wyczerpujące informacje. Gratuluję odwagi "pokazania się " na forum. Całkowicie się z Panią zgadzam. Serdecznie pozdrawiam.
            • deng-lom Re: Pani Elu! 20.12.13, 21:40
              I jeszcze jedno :). Dom kultury była zamknięty dla publiczności (bez sensu i bez podstaw). Niedopuszczeniem komisji rewizyjnej do wykonania czynności powinien zająć się prokurator.
              Zamknięcie domu kultury na moje oko przysporzyło dodatkowych strat. Nie tylko nie przyniosło oszczędności ale przysporzyło dodatkowe straty.
          • j.urek Re: Pani Elu! 20.12.13, 21:39
            ale co jest niezwykłego w opinii pani Podolskiej? Przecież tak chyba wszyscy w Łomiankach (poza 5 osobami) uwazają
            • lokalny29 Re: Pani Elu! 20.12.13, 21:43
              wlasnie to jest niezwykłe, ze ma inne zdanie niz pozostała piatka
              dla mnie najwieksza zagadka jest zaleska
              wydawala sie byc ok, ale z tego co ją obserwuje to sie grubo pomylilem
              • deng-lom Re: Pani Elu! 20.12.13, 21:51
                Ja zastanawiam się jak czuje się w tym hmmm towarzystwie pani Skarbnik, jak czują się inni wykształceni i nie głupi pracownicy urzędu i podległych jednostek ? Co myślą słuchając swojego "elokwentnego" przełożonego.
                • j.urek Re: Pani Elu! 20.12.13, 21:55
                  Urzędnika obowiązuje podległość służbowa. No, może się na znak protestu zwolnić z pracy. Ale radny może mieć swoje zdanie, nawet powinien. Radnym się bywa. A potem trzeba żyć między ludźmi i patrzeć im w oczy.
                • lokalny29 Re: Pani Elu! 20.12.13, 21:56
                  tez mnie zastanawia pani skarbnik

jestem ciekaw czy zdaje sobie sprawe z tego co ludzie o niej mowia
    • j.urek Re: 2hestia - od radnej Elżbiety Podolskiej 20.12.13, 20:39
      elzbieta.podolska napisał(a):
      Polecam też lekturę niniejszego forum ( historia) i przeanalizowanie dat i godzin wpisów pod nickami " 90procent" a także "nasze.lomianki" i zestawienie ich z datami sesji RM i komisji na których byłam obecna. Łatwo zauważyć , że wiele wpisów z tych nicków wykonanych było podczas trwania sesji czy też komisji.

No i co z tego?
      • mazowianka Re: 2hestia - od radnej Elżbiety Podolskiej 20.12.13, 20:58
        Ela daj sobie spokój bo wywołasz lawinę, wpisy nie biorą się od tak z kapelusza, ja sama jestem ciekawa kto ukrywa się pod nickiem 90 procent w dniu 18.12.12 dokonał wpisu na tym forum na mój temat i obiecuje że doprowadzę sprawę do końca i wtedy napewno nie będzie mu do śmiechu. Najlepszy sposób pisać pod jednym nickiem, podpisywać się pod swoimi wpisami i nie pozwalać nikomu korzystać ze swojego komputera.
        Życzę wszystkim spokoju i radosnych świąt w gronie rodziny.
        Magda Wójcicka
        • lokalny29 popieram 20.12.13, 21:10
          wszystkich ktorzy obrzucaja gownem nalezy pociagnac do odpowiedzialnosci

mozna lubić , nie lubic popierac bądz nie, ale zawsze z minimum szacunku nalezy sie wypowiadac
          • brycezion Re: popieram 20.12.13, 21:33
            Oczywiście. Dr_sztrosmajer się skończył, gdy ujawniono jego nazwisko. Do tego radny.
            • lokalny29 Re: popieram -brycek 20.12.13, 21:38
              kochany Brycku
              ja obstawiam, że gdyby najwiekszych gownorzutow tego forum odkryc to nawet by znalazł sie ktoś wyżej postawiony niz tylko radny

• 2hestia Re: popieram -brycek 20.12.13, 22:33
                forum.gazeta.pl/forum/w,229,148316283,148316283,_przeprosiny.html
            • dr_sztrosmajer1 do brycka od białej księgi 20.12.13, 23:04
              Skończył, to się Panu papier toaletowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka