Dodaj do ulubionych

Straż miejska

15.01.14, 02:16
Podjeżdżam samochodem na basen i widzę zaparkowane auto straży miejskiej. Rozglądam się aby zobaczyć co się stało i widzę jak pan strażnik wypisuje mandaty wszystkim samochodom które nie stoją na miejscach parkingowych.
Kto chodzi na basen, ten wie że w godzinach 17-21 ciężko jest znaleźć miejsce, dlatego ludzie parkują samochody np w ostatniej alejce poprzecznie do miejsc parkingowych i wszędzie dookoła.
Jako kierowca nigdy nie mam z tym problemu tzn nie utrudnia mi przejazdu/parkowania.
Tak się zastanawiam, czy straż miejska musi robić takie rzeczy? Rozumiem że są znaki zakazu parkowania/postoju i strażnicy w świetle prawa postępują poprawnie. Jednak jeśli spojrzeć na to z drugiej strony, to przecież te samochody nikomu krzywdy nie robią. Nikt tego kawałka kostki brukowej nie potrzebuje, nie widać tłumów które chciałyby tam spacerować albo robić cokolwiek innego. Czy strażnicy nie mają innych , bardziej pilnych obowiązków??!?
mam wrażenie to działanie tylko na szkodę obywateli. Szkoda.
Obserwuj wątek
    • malarzpokojowy Re: Straż miejska 15.01.14, 08:37
      Straż wiejska raczej sama z siebie nic nie zrobi. Musiał ktoś "życzliwy" zgłosić i biedne chłopaki nie mieli wyjścia.
      • mo-7 Re: Straż miejska 15.01.14, 08:47
        Szkoda, że nie spieszą się tak, kiedy jakiś mniej rozgarnięty zastawi wyjazd z posesji albo sąsiedzi robią ognisko w ogrodzie i głośno bawią się do 3 w nocy.

Jeżeli tak ma działać ta służba to jestem za jej likwidacją.
        • boryska Re: Straż miejska 15.01.14, 09:13
          Mnie straż miejska uświadomiła, że psy szczekające przez całą noc u sasiadów to "dobro sasiedzkie" a nie problem:)
          • nani1916 Re: Straż miejska 15.01.14, 16:38
            Po pierwsze straż miejska podlega burmistrzowi i to ten daje większość poleceń komendantowi, a ten patrolom. Nie wiem co komu przeszkadzają te samochody. Można bez problemu pomiędzy nimi się poruszać. Lepiej, gdyby teraz burmistrz zlecił im przejechanie się po osiedlowych uliczkach, czy nawet takiej Wiślanej, aby pouczali mieszkańców o obowiązku odśnieżania chodników przed posesjami.
            • malarzpokojowy Re: Straż miejska 15.01.14, 17:30
              I przycinania krzaczorów które zasłaniają widocznośc na skrzyżowaniach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka