Dodaj do ulubionych

Babka, zielarka, szeptucha

29.04.14, 22:01
Kilka lat temu już pytałem, ale nie otrzymałem żadnej sensownej odpowiedzi. Może teraz się uda.
Poszukuję osoby takiej jak w temacie, mieszkającej w miarę blisko. To pytanie raczej do starszych mieszkańców. Do młodszych i przyjezdnych to samo, ale może gdzieś dalej od Warszawy?
Czy istnieją jeszcze w Polsce takie Babki? Bardzo zależy mi na kontakcie. Jeżeli ktoś ma jakieś konkretne informacje, to proszę o info.
PS. Nie chodzi mi o namiary na Pana z Łomianek który siedział/ siedzi w pierdlu. Szukam prawdziwej szeptuchy a nie sprzedawcy ziół.
Obserwuj wątek
    • mister_z Re: Babka, zielarka, szeptucha 29.04.14, 23:22
      Alternatywą dla demokracji jest tylko nienormalność.
      Demokracja, jeśli sensowna a nie łomiankowska, nie ma żadnej alternatywy, która nie prowadziłaby na manowce. Vide - Warszawska 115
      • burakzlomianek Re: Babka, zielarka, szeptucha 30.04.14, 13:54
        Najlepsza jest pronówa co się kociła w zozie
    • jeser Re: Babka, zielarka, szeptucha 30.04.14, 21:26
      tgserwis napisał:
      > . Szukam prawdziwej szeptuchy a nie sprzedawcy ziół.

W temacie podwyższonego cholesterolu i jego oddziaływania, służę pomócą.
      • tgserwis Re: Babka, zielarka, szeptucha 30.04.14, 21:30
        Dzięki, ale to nie chodzi o cholesterol. Chodzi o to że szukam osoby od której mógłbym się uczyć.
    • adserserwis Re: Babka, zielarka, szeptucha 02.05.14, 23:18
      To chyba najbliżej - Międzyborów , warsztaty zielarskie zielarstwo.strefa.pl/
      • tgserwis Re: Babka, zielarka, szeptucha 03.05.14, 00:11
        adserserwis napisał:

> To chyba najbliżej - Międzyborów , warsztaty zielarskie zielarstwo.strefa.pl/

O, to ciekawe. Zwłaszcza Dr Różański do mnie przemawia. Podziwiam i cenię człowieka. Choć nie ukrywam że bardziej interesuje mnie medycyna ludowa a nie ta akademicka. Ale dzięki za podpowiedź, nie omieszkam skorzystać.
    • dubiczecerkiewne Re: Babka, zielarka, szeptucha 07.09.18, 09:37
      Nawet nie wiecie jak niebezpieczne i tragiczne w skutkach może być chodzenie do szeptuch. One nie uzdrawiają modlitwą, ale mają kontakty z biesami. A diabeł nie pomaga za darmo, Tutejsi ludzie prawosławni wiedzą że nie można. Niestety niektórzy nie widzą gdzie się zwrócić. Podpowiem. W 2013 roku w Zaleszanach objawiła się cudotwórcza ikona. A ikony w cerkwi w Terespolu kilka lat temu zamirotoczyły. Szukajcie pomocy w cerkwi, a nie u czarownic.
    • cerkiewne Re: Babka, zielarka, szeptucha 07.02.19, 14:03
      Fizycznie szeptuchy pomagają choremu, ale duchowo prowadzą go do ruiny.
      • jeser Re: Babka, zielarka, szeptucha 17.02.19, 22:55
        Polecam ziolowyzakatek.pl/Podlaski-Ogrod-Ziolowy,41.html natura, zioła, wiedza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka