sumero12 11.07.14, 16:49 Pojawił sie drugi numer gazety "Porozumienie Samorządowe". Artykuły nienapastliwe pokazują że można o sprawach Łomianek pisać normalnie. Jedyną wadą pewnie ze względu na koszty jest kiepski papier. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emma.0.07 Re: Porozumienie Samorządowe 2 12.07.14, 18:09 Ja kupuję gazety i czasopisma ze względu na tematy i treści w nich zawarte. Dlatego nie zwracałabym uwagi na jakość papieru. Bardzo ważne, autorzy tekstów są znani z imienia i nazwiska. Ciekawy artykuł wieloletniego samorządowca o ogromnym doświadczeniu Edwarda Wołyńskiego o samorządzie. Dobre merytoryczne artykuły Wojtka Bergera, Jana Grądzkiego, Witolda Gawdy, ciekawy artykuł o wynagrodzeniach Jolanty Niegrzybowskiej, chociaż brakuje konkretnych nazwisk i zestawienia zarobków włodarzy w sąsiednich gminach. Podoba mi się ostra reakcja osób pomówionych przez "czerwoną gazetę", szczególnie krótkie oświadczenie Bogdana Kłodkiewicza "Kto mieczem wojuje od miecz ginie" Odpowiedz Link Zgłoś
red68 Re: Porozumienie Samorządowe 2 12.07.14, 19:48 Słaby papier i trochę nieczytelna forma, ale po przebrnięciu felietonów okazuje się że bardzo merytoryczna w treści. Dobrze że pokazała się alternatywa dla "chamstwa" z gazetki wydawanej u pana radnego z ulicy Orzechowej i permanentnego kłamstwa publikowanego przez Burmistrza Dąbrowskiego. Brakuje mi jednak więcej informacji z życia gminy. Bardzo proszę o pokazanie mieszkańcom jak zbudowana została ulica Warszawska w Burakowie. Budowała ją jedna firma ale z dwóch stron. Niestety oba odcinki minęły się ze sobą i kierowcy jadą wprost na siebie. Z tego co się dowiedziałem w Urzędzie inwestycja została zakończona i odebrana. Odpowiedz Link Zgłoś