Dodaj do ulubionych

RÓWNOLEGŁA

11.09.04, 19:14
Witam, jest tu ktos z osiedla rownolegla??
Obserwuj wątek
    • novy31 Re: RÓWNOLEGŁA 13.09.04, 09:52
      witam,
      pozdrawiam z równoległej.

novy31
      • yo_oo Re: RÓWNOLEGŁA 13.09.04, 12:02
        co porabiasz??
        mieszkam tu od roku a nieielw ludzi znam:)
        • novy31 Re: RÓWNOLEGŁA 14.09.04, 08:49
          Witam,
          też mieszkam na osiedlu od maja tego roku i poza spotkaniami na klatce sąsiadów
          nie znamy /z rodziną/ nikogo bliżej. Co prawda widze że starzy mieszkańcy
          integrują sie nawet, nawet. A to grill w rogu osiedla, spotkania przy placu
          zabaw, czy nawet jakieś piwko przy sklepie osiedlowym. Ja jak narazie to praca,
          praca no i jakieś wekendy poza miastem u rodzinki.
          pozdrawiam,

novy3
          • yo_oo Re: RÓWNOLEGŁA 14.09.04, 10:27
            no wlasnie ta integracja, czuje sie jakbym tu nie pasowala, Jakies takie dziwne
            klany tu sa:) Ale mam andzieje ze jaos ie to rozkreci. A wogole to zadowolony
            jestes?
            • novy31 Re: RÓWNOLEGŁA 14.09.04, 13:17
              Czy jestem zadowolony? Powiem szczerze jest spokój, lub aż za bardzo duży
              spokój. Ja ze względu na to że dojeżdzam samochodem do firmy mam spokój, ale
              mojej rodzinie, no może nie całej / dwa samochody/ utrudnia troszke brak
              komunikacji miejskiej. Trzeba sobie zupełnie inaczej organizować dzień, to w
              jaki sposób i z kim kto jedzie do pracy, szkoły i z powrotem. Po za tym
              przydałoby sie troszke zagospodarowania i utrzymania czystości wokół naszego
              osiedla. Te wszędzie przy drodze rosnące chwasty nie są ozdoba naszego osiedla.
              Uważam że o to powinna już zadbać gmina. Martwi mnie troche sprawa rozwiązania
              komunikacyjnego trasy szybkiego ruchu. No ala poczekamy zobaczymy.
              Ale jak widze to władze Łomianek mają chyba wszystkich i wszystko co dotyczy
              tej strony Łomianek głęboko gdzieś.
              Po za tym nie narzekam i być może wszystko będzie ok!. pozdrawiam,
              novy31
        • ibslomianki Re: RÓWNOLEGŁA 05.10.04, 14:12
          Halo - nie wiem czy panstwo wiecie ale osiedle rownolegla ma swoje wlasne
          forum - co prawda zainteresowanie tym forum jak i sama strona
          www.rownolegla.waw.pl jest niewielkie ale moze panstwo bedziecie tym
          zainteresowani. na osiedlu jest takze siec poprzez ktora firma operatorska
          oferuje dostep do internetu - telefon do firmy IBS to 751 71 92
          Pozdrawiam
          • hiuppo Re: RÓWNOLEGŁA 06.10.04, 12:55
            Nie zebym bym zlosliwy, ale wyglada na to, ze zainteresowanie tamtym forum jest
            takie samo jak oferta firmy ;)
            • ibslomianki Re: RÓWNOLEGŁA 11.10.04, 12:04
              tzn sugeruje Pan ze oferta firmy jest malo atrakcyjna?
              • hiuppo Re: RÓWNOLEGŁA 12.10.04, 10:28
                Moze tylko tyle, ze forum nie wskazuje na duza ilosc ludzi z Rownoleglej
                korzystajacych z Internetu.
    • hiuppo Re: RÓWNOLEGŁA 30.09.04, 10:35
      Jestem.

Mieszkam tu de facto od grudnia. Nie jestem zbytnio zadowolony z tej
      lokalizacji - wies zapadla. Gdy samochod w warsztacie to mozna juz tylko isc na
      urlop.
      Sasiedzi z klapkami na oczach - praca, kasa, zakupy, dobranoc (jak
      wiekszosc ;). Troche emerytow, wiekszosc na dorobku. Jest paru fajnych ludzi,
      ale na 'dzien dobry' mozna liczyc co najwyzej od ochrony i sasiadow z klatki.

Taki 'Przystanek Alaska'

Qna, kiedy zaczna w koncu grzac? U mnie wszyscy chodza podziebieni.
      • yo_oo Re: RÓWNOLEGŁA 30.09.04, 20:46
        witaj
        co do lokalizacji to fakt, bez auta ani ani. A co do ludzi.. masz racje, trozke
        dretwo. na placu zabaw mmy sie znają a sasiedzi... no cóz ja znam 4 z mojej
        klatki. A to juz rok jak tu mieszkam. Moze forum jest rozwiazniem:) napiszcie z
        ktorych blkow jestescie. Ja mieszkam w 3.
        • novy31 Re: RÓWNOLEGŁA 30.09.04, 22:02
          Witam sąsiadów,
          jestem z jedynki, życzę miłego wekendu.

novy31
          • hiuppo Re: RÓWNOLEGŁA 01.10.04, 13:45
            Z 3-ki :-)

I zyczac milego jesiennego weekendu znikam do poniedzialku ( w domu jestem
            praktycznie beznetowy) ;)
            • yo_oo Re: RÓWNOLEGŁA 02.10.04, 12:58
              jako ze caly tydzien jestem notowa to mam w takim razie pytanko z ktorek
              klatki jestes?
              • hiuppo Re: RÓWNOLEGŁA 04.10.04, 12:40
                Witka w nowym tygodniu,
                O ile sie nie myle to 2-ga.
                • yo_oo Re: RÓWNOLEGŁA 05.10.04, 13:23
                  nie ma 2ki:)
                  1,3,5??
                  taki jaki masz adres
                  • hiuppo Re: RÓWNOLEGŁA 06.10.04, 12:56
                    yo_oo napisała:

> nie ma 2ki:)
                    > 1,3,5??
                    > taki jaki masz adres

Jak nie ma parzystych to srodkowa ;)
                    • yo_oo Re: RÓWNOLEGŁA 07.10.04, 10:05
                      sorki
                      pomylilo mi sie
                      coagle myslalam o bloku a nie o klatce:)
                      sorki
    • macinak1 Re: RÓWNOLEGŁA 12.10.04, 14:31
      nie mieszkam na Równoległej ale bywałam tam często, kiedy jeszcze byłam domową
      mamą. Moje dzieci uwielbiały ten placyk zabaw. Udało mi się bez większych
      problemów zintegrować z mieszkańcami przy piaskownicy i nawet byłam na
      imprezach :). Teraz to się troszeczkę urwało bo nie mam czasu a dziewczynki
      mają placyk przy przedszkolu.
    • oskarro Re: RÓWNOLEGŁA 22.10.04, 14:21
      a cóż nam szkodzi, drodzy sąsiedzi, użądzić np. jesiennego grila w sobotę ?.Ponoć ma być nadzwyczajnie ciepło. I poznać i pogadać będzie można.
      • hiuppo Re: RÓWNOLEGŁA 26.10.04, 14:36
        Pomysl dobry, ino skrzyknac luda ciezko :(
        Lacznie ze mna - dostep do tego forum mam w wybrane dni tygodnia (kiedy nei
        jestem w rozjazdach).
    • hiuppo Re: Zamykają sklep osiedlowy 26.10.04, 14:34
      ... z tego co slyszalem ostatnio, maja nam zlikwidowac sklep na osiedlu.
      Jak latwo zauwazyc, niezbyt on na siebie ostatnio zarabia...
      • yo_oo Re: Zamykają sklep osiedlowy 27.10.04, 13:25
        no jak maja ceny wieksze nic np w marcplu to sie nie dziwie. prawie wszyscy sa
        zmotoryzowani i zakupy w naszym sklepie robi sie zazwyczaj z koniecznosci niz z
        wygodny.
    • asia98 Re: RÓWNOLEGŁA szukam mieszkania 07.12.04, 14:13
      Jestem zainteresowana zakupem mieszkania na tym osiedlu. najlepiej 2 pokojowe.
      Czy są jakieś oferty. proszę o info jak jest z dojazdem do Warszawy. Ile
      zajmuje dojazd samochodem, czy poranne i popołudniowe korki są normą ? jak
      wygląda sprawa dojazdu do centr. Warszawy bez samochodu.
      jak spisuje się administracja i jak kształtują się koszty (czynsz, fr. inne
      opłaty) na tym osiedlu.
      pozdrawiam
      • yo_oo Re: RÓWNOLEGŁA szukam mieszkania 08.12.04, 18:31
        witam
        co do ogloszen o mieszkaniach... wystarczy odwiedzic czasem nas sklepik. Tam sa
        najczesciej zostawiane informacje o mieszkaniach do sprzedania.
        a co do dojazdow....
        centrum jest duze. jak sie jedzie wislostrada do w godzinach gdy nie ma korkow
        jade na centralny jakies 20min. Zazwyczaj bywam na zolibozu i tez jest dobry
        dojazd. W sumie to ja wogole nie narzekam na dojazdy. Oczywiscie samochodem bo
        licyc na autobusy i to w dodatku ima to porazka. Korki zazwyczaj sa rano na
        trasi gdanskiej. Ale i tak niezle sie jedzie bo w sumie sie jedzie calyczas a
        nie stoi godzinami. Tra to okolo 10-15min. Kwestia przyzwyczajenia:). Jesli
        chodzi o powrot to korki sa chyba tylko w piatki wieczorem jak ludziska
        uciekaja z wawy:)
        Do autobusu 701 trzeba dojsc 10 min. Jedzie sie nim na zoliboz a tam juz
        wszytskim dojedziesz do centrum. Mozna tez "Ł" ale troszke dalej trzeba isc bo
        na druga srtrone trasy. I nia tez sie dojedzie na zoliboz.
        Ja nie narzekam. Mi tu jest dobrze:) Ale samochod to koniecznosc hcyba, choc sa
        tu rodzinki ktore nie sa zmotoryzowane. Rowery tez sie sprawdzaja:)
        • asia98 Re: RÓWNOLEGŁA szukam mieszkania 10.12.04, 10:28
          bardzo dziękuje za odpowiedz. Niestety mieszkam w tej chwili po drugiej stronie
          Wisły i w Łomiankach bywam sporadycznie, tak wiec zaglądanie do sklepiku
          odpada - a szkoda. Bede sledzić ogłoszenia w internecie. Gdyby jednak coś
          pojawiło sie w sklepiku to bardzo prosze o info - jesli nie sprawi to kłopotu.
          Chodzi o mieszkanie dwupokojowe (chetnie na poddaszu), pozdrawiam bardzo
          serdecznie.
          • hiuppo Re: RÓWNOLEGŁA szukam mieszkania 14.12.04, 13:15
            Ostatnio bylo jakies ogloszenie na sklepie o sprzedazy czy zamianie 2-pokojowego
            na poddaszu z antresola do zabudowy.

Napewno jest to lepsze miejsce do mieszkania niz druga strona Wisly, a zwlaszcza
            Tarchomin, Jablonna czy Legionowo.
            Jesli o mnie chodzi to znam duzo lepsze miejsca do mieszkania, niestety wyglada
            na to, ze utkne tu na czas jakis.

Z dojazdem jest nieciekawie - do petli 701 jest 1,5 km, do przystanku Ł-ki
            jakies 800-900 m z przejsciem przez trase gdanska. Mozna czasem zlapac na
            Warszawskiej PKS z Nowego Dworu lub Ł "D" na Zachodniej.
            W sumie bez samochodu jak bez reki.

Dojazd do Wawy na 2 sposoby - Kolejowa wjazd Wislostrada (Zoliborz) i przez
            Dabrowe Lesna wylot na Estrady/Radiowa (Zoliborz/Bemowo). Wislostrada jest
            zwykle zakorkowana do Pulkowej - min. 20 minut stania. Apogeum w poniedzialki
            rano - zeby zdarzyc trzeba wstac zwykle ze 30-40 minut wczesniej niz w inne dni
            tygodnia. Dojazd na Zoliborz ew. do centrum moze byc, gorzej gdzie indziej.
            • asia98 Re: RÓWNOLEGŁA szukam mieszkania 15.12.04, 10:56
              a samo osiedle, jak się mieszka?. jacy ludzie ? Czy bliskośc trasy jest bardzo
              uciazliwa ? Jak sprawdza sie administracja osiedla.pozdrawiam.
              • hiuppo Re: RÓWNOLEGŁA szukam mieszkania 16.12.04, 13:33
                Mieszka sie spokojnie. Sasiedzi sie czesto zmieniaja, a stara gwardia zdaje sie
                trzymac razem. Straszna rotacja ludzi - w ciagu roku zmieniali sie mieszkancy
                pewnie ze 40 % mieszkan na klatce. Nie ma miesiaca bez jakiejs przeprowadzki czy
                remontu.

Adm w zasadzie ok - wkurzaja mnie tylko wspolne liczniki, fundusz remontowy
                niezalezny od metrazu i podwyzki oplat bez podania uzasadnienia.

No i zdaje sie ze od poniedzialku zamkniety jest sklepik osiedlowy - chyba juz
                definitywnie. Takze trzeba zakupy przywiezc z miasta albo ruszyc sie ten 1 km do
                najblizszego sklepu (najblizsze chyba 3 spozywcez na Dabrowie - Wiosenna,
                Zachodnia, Zielona).
                • asia98 Re: RÓWNOLEGŁA szukam mieszkania 16.12.04, 14:09
                  ciekawe czym spowodowana jest taka rotacja. Rzeczywiście jak sie przeglada
                  ogłoszenia to ofert z równoległej jest sporo.
                  O co chodzi z tymi wspólnymi licznikami (na jakie media są wspólne i jakiego
                  rzedu miesięcznie są to opłaty)? Jakie są opłaty za czynsz, fr, miejsce
                  postojowe ?
                  pozdr.
                  • hiuppo Re: RÓWNOLEGŁA szukam mieszkania 17.12.04, 11:15
                    Ujme to tak - jesli chodzi o oplaty to ja juz dawno stracilem rachube. :(

Rotacja jest spowodowana pewnie tym, ze sa lepsze miejsca do mieszkania ;)
                    Tak naprawde wiekszosc mieszkancow to sa ludzie na dorobku, wiec zwykle sa to
                    albo wynajmujacy albo w trakcie zarabiania na lepsze mieszkanie.
                    Poza tym jesli ktos blokowiska w Wawie nazywa sypialniami, to Rownolegla to jest
                    taka micro sypialnia, gdzie wstaje sie o 6 rano a wraca po 19-ej.

Wracajac do pytania o halas - tak, jest on slyszalny, zwlaszcza w nocy przy
                    stosunkowo niskim tle halasu z osiedla (wystarczy uchylic okno). Przydalyby sie
                    ekrany akustyczne, ale nie widze chetnych na ich zalozenie.

Tak sie sklada, ze zarzadza trasa gdanska ten sam administrator, co opaskowa
                    ulica Kolejowa, w ktorej dziury z roku na rok sa coraz wieksze. MOzna sie
                    obudzic rano jezdzac slalomem miedzy dziurami.

Szczesliwie nowa nawierzchnie ma ulica Sierakowska i via Zachodnia mozna
                    dojechac do Wislanej i do 2-ich swiatel w Ł.

Planowane jest przyblizenie trasy Ł-ki od strony Dabrowy, ale w tym celu
                    potrzebne jest jeszcze kilka inwestycji zwiazanych z drogami.
                    • yo_oo Re: RÓWNOLEGŁA szukam mieszkania 17.12.04, 12:54
                      witam
                      ja tak czarno nie widze naszego osiedla.
                      Halasu nie slysze wogole. Nie narzekam, jest cicho i spokojnie chyba ze w bloku
                      na przeciwko jest impreza to wszystko sie slyszy, nawet poszczegolne rozmowy:)
                      co do rachunkow...
                      czynsz za mieskznaie 44m2 wynosi 380zł srednio miesiecznie place 90zł za
                      eergie, ale u mnie prawie stale chodza 2 komputery. Woda, zawsze mam doplaty z
                      tej racji ze zameldowana jest nas 2 a mieszka 3 osob wiec ryczalt na wode nie
                      starcza. Za ogrzewanie mam zawsze zwroty. Mieszkania sa cieple. Nawet teraz
                      okazjonalnie odkrecamy grzejnik w duuzym pokoju. W pokoju cory i lazience mamy
                      zakrecone. A uwielbiamy cieplo i po domu chodzimy w spodenkach i koszulkach z
                      krotkim rekawkiem.
                      Gaz... srednio jakies 20-30zł miesiecznie przy codziennym gotowaniu.
                      Ja jestem zadowolona. Kazdy ma jedno miejsce parkingowe. Kazde mieszkanie sie
                      znaczy. Jest dodatkowo jeden parking dla gosci i dla tych co maja wiecej niz
                      jeden samochod. Ale ten parking w pogody deszczowe to jedno wielkie bagiienko.
                      Zwykla ziemia. Na osiedlu jest plac zabaw dla dzieci. Podbno bardzo malo jest w
                      lomianakch placow zabaw i do nas przychodza inne rodzinki spoza osiedla.
                      Co do remontow.. fakt czesto sie cos slyszy, czesto to wkurza. A juz kompletnie
                      dopija gdy wierca ludzie w niedziele od 8 rano albo po 22ej. Mam dziecko, i
                      godziny takich remontow mniw wyjatkowo wkurzaja, jednak nie jest to cos
                      codziennego.
                      I to chyba juz wszystko. Fakt ja naleze do osob dorabiajacych sie wiec mam
                      nadzieje ze za rok sie przeprowadze do domku. Wiec i dzieki nam bedzie rotacja:)
                      I tez mozesz wziac to pod uwage ze meiszkanie to traktuje przejsciowo. Szczerze
                      to nie wybrazam sobie calego zycia spedzic na tym osiedlu ale to glownie
                      dlatego ze wychowana jestem w domku jednorodzinnym i ja poprostu sie dusze w
                      tak malych przestrzeniach:)

pozdrawiam
                      yo_oo
                      • asia98 Re: RÓWNOLEGŁA szukam mieszkania 17.12.04, 13:48
                        Dziękuję bardzo - to się nazywa konkretna i wyczerpująca odpowiedź :)
                        Dopytuje sie tak właśnie z tego względu, ze także do tej pory mieszkałam w
                        domku z kawałkiem własnego ogródka i zastanawiam się czy "dam radę" w bloku.
                        a którym bloku mieszkasz ?.
                        pozdrawiam serdecznie
                        • yo_oo Re: RÓWNOLEGŁA szukam mieszkania 17.12.04, 16:54
                          Na samym poczatu bloki mialy raczej konkretne kolory tynkow. Teraz sa troszke
                          zabrudzone i wyblakle. Ale sa 3 bloki i powiem tak:
                          ten zielonkawy to blok nr 1
                          tez zoltawy to blok nr 5
                          a ja mieszkam w tym rozowawym o numerze 3
                • lw111 Re: RÓWNOLEGŁA najblizsze sklepy 18.12.04, 12:15
                  Najblizsze sklepy wedlug mnie sa po drugiej stronie trasy Gdanskiej przy
                  osiedlu Slonecznym Budimexu na ul. Staszica, jeden na wysokosci budynku
                  administracji kolorowego osiedla a drugi na wysokosci nowej szkoly. Czyli
                  jakies 300 m od osiedla Rownolegla.
    • hiuppo Re: 15.01.2005 ponowne otwarcie sklepu 13.01.05, 12:03
      Na sklepie pewnie kazdy juz zauwazyl afisz, ze 15-ego Otwarcie Sklepu...
      Widac nowy ajent czy cos.
      • novy33 Re: 15.01.2005 ponowne otwarcie sklepu 13.01.05, 13:01
        Jaki by nie był, i jeśli ceny będą mieli na pewnym poziomie nie takim jak
        poprzedni to napewno będę korzystał. Moja rodzina i ja uważałem że pieczywo
        było bardzo niesmaczne, brak mrożonek, czyli coś szybkiego do zjedzenia, więcej
        nabiału.
    • hiuppo Re: RÓWNOLEGŁA - pady zasilania etc. 29.03.05, 13:19
      Ave!

Czy komus padla ostatnio jakas elektronika w domu?

Bo ja mam dziwne podejrzenia, ze w istalacji mamy jakies smieci. W ciagu
      jednego dnia zaliczylem pady zasilacza w drukarce (sprzet do wyrzucenia -
      zasilacz wbudowany), w komputerze, dziwne samoczynne wylaczanie sie sprzetu
      grajacego i prazki na monitorze (jakby ktoras harmoniczna).

Niby osiedle ma wlasne transformatory (czyli nic do tego nie maja okoliczne
      zaklady), ale cos chyba jest nie tak...
    • hiuppo Re: Zamkniecie sklepu 13.06.05, 14:07
      Ave!

Doszly mnie sluchy, ze znow maja zamknac sklep osiedlowy.

W sumie i tak wybor zaden, lepiej by sie sprawdzil ktos robiacy zakupy na
      telefon niz sklep z taka marza.
      • wesola.aneczka Re: Zamkniecie sklepu 14.06.05, 17:11
        tak, słyszałam że sklep funkcjonuje do końca czerwca...porażka...całe szczęście
        mam samochód i mam ten komfort że mogę zrobić duże zakupy i dowieść wszystko do
        domku ale i tak żal że nie będzie sklepu w pobliżu, zawsze jest potrzebny...

• mobi1979 Re: Zamkniecie sklepu 25.06.05, 22:52
          Szkoda, że zamykają ten sklep bo właśnie zamierzam kupić mieszkanie na Waszym
          osiedlu i jak zabraknie browaru (o ile tam był) podczas parapetówy to będzie
          wielki problem. :) Mam tylko jedno pytanko: przeglądałem oferty w necie i
          zastanawia mnie dlaczego częśc mieszkań jest hipotecznych a część
          spółdzielczo-własnościowych. Czy moglibyście rozwikłać tą zagadkę? I czy
          moglibyście mi podać czy osiedle ma telewizję kablową i net (stałe łącze) czy
          każdy bezpośrednio wiąże się z Telekomunikacją , albo innymi (a jeśli cable tv i
          stałe to za ile i jaki transfer)? Dzięki za info.

Pozdrawiam,

• hiuppo Re: Zamkniecie sklepu 27.06.05, 10:10
            mobi1979 napisał:

> Szkoda, że zamykają ten sklep bo właśnie zamierzam kupić mieszkanie na Waszym
            > osiedlu i jak zabraknie browaru (o ile tam był) podczas parapetówy to będzie
            > wielki problem. :) Mam tylko jedno pytanko: przeglądałem oferty w necie i
            > zastanawia mnie dlaczego częśc mieszkań jest hipotecznych a część
            > spółdzielczo-własnościowych. Czy moglibyście rozwikłać tą zagadkę? I czy
            > moglibyście mi podać czy osiedle ma telewizję kablową i net (stałe łącze) czy
            > każdy bezpośrednio wiąże się z Telekomunikacją , albo innymi (a jeśli cable
            tv
            > i
            > stałe to za ile i jaki transfer)? Dzięki za info.
            >
            > Pozdrawiam,
            >

1. No tv, no net, no future...
            A powaznie co drugi balkon ma wlasny talerz od tv, net radiowka - firma jest
            gdzies w tym watku. Co do netu jest watek na tym forum pt. net w Lomiankach.

2. Spraw wlasnosciowych nie znam.

3. Browar jeszcze jest w sklepie. W razie czego trzeba myknac do Lomianek - tam
            w nocnym na Warszawskiej w zasadzie nic poza gorzala, browarem i cola nie ma.
            • mobi1979 Re: Zamkniecie sklepu 28.06.05, 17:40
              hiuppo napisał:

>
              > 1. No tv, no net, no future...
              > A powaznie co drugi balkon ma wlasny talerz od tv, net radiowka - firma jest
              > gdzies w tym watku. Co do netu jest watek na tym forum pt. net w Lomiankach.
              >
              > 2. Spraw wlasnosciowych nie znam.
              >
              > 3. Browar jeszcze jest w sklepie. W razie czego trzeba myknac do Lomianek - tam
              >
              > w nocnym na Warszawskiej w zasadzie nic poza gorzala, browarem i cola nie ma.
              >
              Mam jeszcze pytanko apropos sasiadujacej z osiedlem stacji trafo. Z tego co
              słyszałem oficjalnie nic nie grozi, ale takie sasiedztwo nie jest chyba zbyt
              dobre dla zadrowia (fale elektromagnetyczne, etc.).
              Czy te domy naleza do spoldzielni, czy macie wspolnote mieszkaniowa? Czy po
              burzy ze wzgledu na bliskosc przewodow WN nie bylo problemow z elektryka
              chociazby w samochodach? (z tego co pamietam parking jest praktycznie pod nimi)
              • hiuppo Re: Zamkniecie sklepu 29.06.05, 08:36
                Nic mi nie wiadomo o wplywie pol elektromagnetycznych od linii 110 kV
                na 'elektryke' w samochodach. O ile wiem sprawy zwiazane z kompatybilnoscia
                elektromagnetyczna dotycza producentow samochodow, a nie energetyki.

Jesli chodzi o pole elektromagnagnetyczne to sprawa jest znana i dosc dobrze
                opisana:

www.mcw.edu/gcrc/cop/powerlines-cancer-FAQ/toc.html
                www.who.int/topics/electromagnetic_fields/en/
                Jak chcesz cos wiecej o liniach to jest tutaj:
                jastrzab.lhs.pl/?s=technika/&temat=linie
                A jak wyglada osiedle?
                www.lomianki.friko.pl/images/rownolegla.jpg
            • mobi1979 Re: Zamkniecie sklepu 28.06.05, 20:36
              hiuppo napisał:

> >
              >
              > 1. No tv, no net, no future...
              > A powaznie co drugi balkon ma wlasny talerz od tv, net radiowka - firma jest
              > gdzies w tym watku. Co do netu jest watek na tym forum pt. net w Lomiankach.
              >
              > 2. Spraw wlasnosciowych nie znam.
              >
              > 3. Browar jeszcze jest w sklepie. W razie czego trzeba myknac do Lomianek - tam
              >
              > w nocnym na Warszawskiej w zasadzie nic poza gorzala, browarem i cola nie ma.
              >
              Zapomniałem sie zapytac, czy jest mozliwosc korespondowania z Toba na privie.
              Chodziloby mi o kilka informacji na temat osiedla na Rownoleglej. Podaje w razie
              czego swoj mail: mobi79@poczta.onet.pl. Pozdrawiam. Marcin
              • hiuppo Re: Zamkniecie sklepu 29.06.05, 08:24
                Oczywiscie pisz na priva jak cos. Mejla 'gazetowego' sprawdzam.
    • hiuppo Czy ktoś ma neostradę na Równoległej? 07.11.05, 13:02
      Czy ktoś korzysta może z oferty TP?
      Jak wrażenia?
      • krzysiom1 Re: Czy ktoś ma neostradę na Równoległej? 07.11.05, 14:27
        Neostrada bez względu czy na Równoległej czy Warszawskiej działa tak samo.
        Jeżeli są techniczne mozliwości(odpowiednia odległość od centrali)to będzie
        chodzić.
        Polecam 512k, na resztę szkoda pieniędzy.
        • logownica Re: Czy ktoś ma neostradę na Równoległej? 07.11.05, 14:39
          A na co nastawić się na Chopina? Co tam macie, nie ma problemów z założeniem
          telefonu?
          • krzysiom1 Re: Czy ktoś ma neostradę na Równoległej? 07.11.05, 14:51
            TP SA aktualnie unika kładzenia jakichkolwiek kabli.
            Bardzo bym się zdziwił gdyby u Was było innaczej.
            Tak więc raczej nie licz na neostradę. Chyba że oprzytomnieją że przez to tracą
            klientów ale jakos do tej pory nieoprzytomnieli więc nie ma co liczyć.
            Wszystkie radiowe dostępy do netu oferowane przez różne firmy łącznie z
            operatorami GSM wystarczą na obsługę poczty, przeglądanie stronek itp.
            Na to żeby Twoje dziecię mogło na tych łączach pograć w sieciowe gierki lub
            ściągać większe ilości danych nie licz.
            • logownica Re: Czy ktoś ma neostradę na Równoległej? 07.11.05, 15:15
              Tak podejrzewałam, no trudno, konkurencja coraz większa i bardzo dobrze. Co do
              dziecięcia to ja raczej liczę, że odwrotnie - nie będzie grało w gierki ale o
              to będę się martwić za parę lat, na razie za małe.
              • krzysiom1 Re: Czy ktoś ma neostradę na Równoległej? 07.11.05, 15:20
                Małe szanse że nie będzie grało- rodzicom też się przy okazji udziela.
                • logownica Re: Czy ktoś ma neostradę na Równoległej? 07.11.05, 15:33
                  Akurat w tym przypadku dziecie trzeba uchronić przed zgubnym wpływem taty - ten
                  to fanatyk :-/ , a mi nie grozi, już teraz nie mogę przesłuchać tego łubu-dubu
                  i brum-brum, jakby mi tak zaczęli stereo to sie wyprowadzam albo lepiej
                  eksmituje :-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka