tomuss83 13.10.15, 22:39 witam. Czy mozecie polecic dostawce drewna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexir Re: drewno kominkowe 21.10.15, 19:03 Bardzo dużo osób pali w kominku, tylko ludzie boją się że zostaną oskarżeni o reklamowanie kogoś lub czegoś. I nie chce im się tłumaczyć że nie są wielbłądami a po prostu dzielą się własnymi dobrymi doświadczeniami. Ja kupiłem 3 palety drewna brzozowego, pociętego na ok 40 cm i połupanego, z dowozem po 170 zł za m3. Na palecie jest 1,7 m3 x 3 palety = 5,1 m3. Ułożyłem po swojemu, kawałek po kawałku i wyszło mi po ułożeniu 5,14 m3. Plus 3 duże palety robione ręcznie z drewna liściastego, tego będzie pewnie z 0,15 m3. Dokładnie nie wiem bo jeszcze ich nie pociąłem. Czyli moim zdaniem więcej niż uczciwie. Pierwszy raz od kiedy kupuję drewno wyszło mi po ułożeniu własnoręcznym więcej niż miało być. A miałem w poprzednich latach przypadki, że zamiast metra było 0,7. Czyli ja jestem bardzo zadowolony. Nie znaczy to oczywiście że wszyscy inni też będą, to mój pierwszy zakup u tego dostawcy. Więc w razie czego proszę nie mieć do mnie pretensji. Numer do dostawcy : 606404476 Odpowiedz Link Zgłoś
tomuss83 Re: drewno kominkowe 23.10.15, 17:17 dziekuje alexir za odpowiedz. Ale po to jest forum, zeby informowac, reklamowac. Dzwoniłem do dostawcy, ktorego podałeś - jest z Płoń(2-3m3). W każdym razie dziekuje za pomoc. Moze ktos może lokalnie polecic jakiegos dostawce? Łomianki i okolice Odpowiedz Link Zgłoś
sat.1 Re: drewno kominkowe 27.10.15, 14:45 Witam. Niestety z przykrością muszę napisać, że ciężko będzie znaleźć uczciwego dostawcę z Łomianek i okolic. Wszystkich nie przerobiłem, ale dość sporo. W większości przypadków wygląda to tak, że pierwsza dostawa jest ok, a już przy kolejnej drewno zupełnie inne i ilość też nie taka jak powinna być. Do mnie przyjeżdża drewno z pod Płońska - tańsze około 60zł na m3 i na kilkanaście transportów jeden nie taki jak powinien być (reklamacja uznana oczywiście, choć mały nie smaczek pozostał). W Łomiankach nawet jak wyskoczę z miernikiem i udowodnię, że drewno "sezonowane" takie nie jest to sprzedawcy i tak idą w zaparte, więc można sobie tylko pogadać. Bardzo często drewno jest mieszane - część suchego część świeżyzny, często zamiast ładnych kawałków drewna wrzucone gałęziowe lub spróchniałe. Być może Panu uda się znaleźć wyjątek od tej reguły :) Powodzenia. Jeśli tak się stanie to z miłą chęcią poznam namiary na uczciwego dostawcę. Jak na ten moment polecam poszukać troszkę dalej od Łomianek, gdzie bardziej szanują klienta. Może to kwestia popytu i podaży? Odpowiedz Link Zgłoś