derbeste Re: dodatkowe korki? 27.09.04, 17:21 Jak zauważyłem na drodze z Warszawy do Łomianek zaraz za Mc Donldsem powstają nowe światła - po co? Tam nie ma przejścia, zjazd w lewo jest wcześniej z własnymi światłami, czy ktoś wie więcej na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: dodatkowe korki? 27.09.04, 17:30 Wyglada na to, że będzie tam przejście dla pieszych, ale wówczas musieliby pewnie zrobic jakiś chodznik po stronie lasku, bo na razie to wchodziłoby sie w krzaki. Odpowiedz Link Zgłoś
catala Re: dodatkowe korki? 28.09.04, 04:05 Dokładnie tak. Po wypadku w październiku (?) 2003, gdzie pod McDonaldsem zginęła babcia z 2 wnucząt, i po kolejnym (jakaś radna, która nomen-omen walczyła o ustanowienie tam bezpiecznych przejść), postanowiono, że zrobią nam dodatkowe światełka, żebyśmy się tak bardzo nie rozpędzali. Teoretycznie główne przejście przez pasy z Młocin ma być więc w nowym miejscu (więc chyba i chodnik jakiś zrobią). Nie wiem tylko czy w tym wypadku pozostaną wszystkie 3 przejścia (2 ze swiatłami i 1 bez), co byłoby kompletnym bezsensem, czy też zostawią tylko jedno, to nowe, jako jedyne. Mimo wszystko nie wiem, po co to przejście wprost do lasu, ale, jak powszechnie wiadomo, urzędnicy są wyjątkowo mało rozgarnięci... Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: dodatkowe korki? 28.09.04, 08:01 Ja tez nie mam wielkich złudzeń co do stanu urzedniczych mózgów, ale pozostawienie tych wszystkich przejść z młocin na druga strone byłoby dowodem na to, że tych mózgów w ogóle nie ma. Przecież Młociny to 3 domy na krzyż. Każdy z tych domów nie musi mieć oddzielnego przejscia do lasku. Odpowiedz Link Zgłoś
derbeste Re: dodatkowe korki? 29.09.04, 11:37 A czemu to, nie buduje sie przejść górą, kładkami??? Znacznie bezpieczniejsze dla pieszych, a nie tamują w ogóle ruchu. Ale to chyba zbyt genialny pomysł, aby ktoś na niego wpadł. Podejrzewam, że koszty nie są zbyt wygórowane, tym bardziej, że budowa świateł kosztuje kilkaset tysięcy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś