pablo3212 22.09.16, 18:35 Nowa restauracja wloska na Warszawskiej 90 co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hijinx Re: Restauracja 22.09.16, 20:42 Po pierwsze proponowałbym wrócić do szkoły i nauczyć się budować poprawne gramatycznie zdania/pytania. Po drugie - nie lubię kuchni włoskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
2lanser Re: Restauracja 22.09.16, 22:42 Oczywiście to jedynie twoja opinia.Kuchnia śródziemnomorska akurat mi osobiście pasuje. Bliżej mi do niej niż do surowej ryby/sushi/. Pierwsze słyszę myślę że spróbować można, natomiast pomysł z restauracją w sypialni jaka są Łomianki uważam za nietrafiony.Dobrze że jest to sztuka zrobienia czegoś z niczego/kuchnia włoska/ ale zobaczymy. Oczywiście nie mówię tu o Pizzy i makaronach gdyż tego jest w brud, w Łomiankach również. Jak również widać po wpisie wyżej, ludziska nie znają jej smaków gdyż na południu najwyżej byli w Kielcach. Przypomnę śrudmorze jest kolebką kultury europejskiej, nawet kuchnia polska odziedziczyła wiele po Bonie. Gramatyka do dobrego carapaccio ma tyle co Odpowiedz Link Zgłoś
anonymous6 Re: Restauracja 29.09.16, 14:15 Czy ta restauracja już jest otwarta? Czy jest jakoś specjalnie super schowana? Bo za cholerę nie rzuca się w oczy:-( Odpowiedz Link Zgłoś
anonymous6 Re: Restauracja 06.10.16, 09:27 W końcu jest banner. Z zewnątrz restauracja prezentuje się BARDZO ładnie. Czy można prosić link do strony/menu? Odpowiedz Link Zgłoś
peeska Re: Restauracja 09.10.16, 20:04 Byliśmy rodzinnie w sobotę. Właściciel był lekko przerażony, że nie mamy rezerwacji, ale zaprowadził nas do stolika na górę, po godzinie w całym lokalu nie było wolnego stolika. Oszczędzę szczegółów dotyczących obsługi, żeby nie rozbić nowemu miejscu złej opinii, bo zdecydowanie zainteresowanie knajpą przerosło chyba oczekiwania właścicieli i obsługi, po prostu nie byli przygotowani na taki ruch, więc dajemy im czas na dostosowanie tempa i ilości obsługi do zainteresowania. O samych daniach - generalnie ok. Tagiatelle z grzybami i kurczakiem oraz risotto z ośmiornicą bardzo przyjemne. Consome z pierożkami z szynką parmeńską nie powalało, ale dość smaczne. Niestety minus za dania dziecięce - paluszki rybne wycięte w piękne kształty, jednak smak sugerował niską wartość odżywczą - miałam wrażenie że w masie rybnej, procent ryby był niewielki, za to na pewno sporo buły, której też nie brakowało na panierce. Za to dobre domowe, nietłuste frytki. Wolałabym, żeby dzieci mogły zjeść coś bardziej wartościowego, no ale trudno.. Ogólnie ładne, estetyczne wnętrze, pozycje w karcie zachęcają - kuchnia włoska bez pizzy (nareszcie, bo miejsc z pizzą lepszą czy gorszą jest już w Łomiankach trochę) trzy zupy, makarony, risotto, kilka dań mięsnych, kilka rybnych, podstawowe desery włoskie, sporo win z Faktorii win - na pewno wrócimy tam, jak już troszkę załoga dostroi się do rzeczywistości, bo restauracja zapowiada się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś