Dodaj do ulubionych

Działka w Łomiankach

30.05.05, 23:30
Byłabym wdzięczna za info o działkach na sprzedaż w przystępnych cenach.

Ok. 1000 metrów (albo ok. 2000 do podziału), budowlana odrolniona!, cena za
metr max. 140 zł. Okolice: Łomianki, Kiełpin, Dąbrowa, Łom. Dolne.

pozdr. :)
Obserwuj wątek
    • logownica Re: Działka w Łomiankach 31.05.05, 09:28
      Konkretów nie podam ale zajrzyj pod ponizszy adres, moze coś sobie dobierzesz
      (ja swoją znalazłam wlaśnie tutaj):

www.trader.pl/pl/nieruchomosci/rw-form.asp?categoryid=193&operacja=sprzeda%BF&Region=&miasto=%A3omianki

i ew. tutaj: www.oferty.net/wyniki/?typ=z
      • kmsanczia Re: Działka w Łomiankach 31.05.05, 13:28
        Dzięki Logo. :) Właśnie szperam i jestem lekko zaniepokojona cenami i opisami.
        Niby budowlana, ale jak się wczytać to:
        - zero mediów
        - nie odrolniona ale obok sąsiad buduje ;)
        - w trakcie odralniania
        - brak planów zagospodarowania
        - 160 metrów urwą na drogę
        - Łomianki, ale gmina Czosnów ;)
        - Gmina Izabelin, ale od strony Łomianek
        - 14 metrów szerokości od drogi
        itp itd
        a mimo to ceny z kosmosu. :/

Co tam, nie pali się. Postanowiłam, że jednak nie ma na co czekać tylko trzeba
        brać kredyt, bo ziemia nie tanieje. Ale też nie kupię byle czego, tylko poczekam
        aż znajdę "moją" działkę.

Napiszcie jak szukaliście i gdzie znaleźliście swoje miejsce na ziemi. ;)
        • aga375 Re: Działka w Łomiankach 31.05.05, 19:57
          Siadaj na rower i szukaj w terenie. Jak zobaczysz coś co Cię interesuje to
          pytaj ludzi. Oczywiście w ten sposób łatwiej znaleźć mniejszą działkę (bo można
          odkupić część z dużej), ale większe też się trafiają. Moja znajoma w ten sposób
          kupiła 2000 m2 w super miejscu i dobrej cenie (dodatkowo wyremontowała dom
          właścicielom ziemi). Trzymam kciuki.
        • habibi77 Re: Działka w Łomiankach 08.06.05, 15:28
          mam namiar na całkiem fajna działke w Kiełpinie, jak jestes zainteresowana, to
          daj znać.
          Ja dzisiaj zapłaciłam zaliczkę, mam nadzieję, że niedługo( czyli za miesiąc
          stane się właścicielką działki). Wiecej szczegółów napiszę jak będę miała akt
          własności w ręku.
          Pozdrawiam
          Aneta
          • logownica Re: Działka w Łomiankach 13.06.05, 08:35
            Napisałam do Ciebie maila ale widze, że zawarte w nim informacje mogą posłużyć
            już tylko jako ciekawostka. Nie chcę straszyć ale ja swoją działkę kupowałam
            2,5 m-ca ze względu na różne pojawiające się okoliczności. Niemniej, gratuluje
            i nie zyczę podobnych przejść!
            • esscort Re: Działka w Łomiankach 13.06.05, 10:01
              2,5 miesiąca? O, to błyskawicznie. U mnie trwalo to ze dwa lata. W pewnym
              momencie juz nawet zapomniałem, że dalem jakąś zaliczkę. Dlaczego tak długo? Za
              mają zaliczkę właściciele przeprowadzali jakieś sprawy spadkowe, więc już z
              tego względu to musiało trwać. W dodatku część współwlascicieli była trunkowa i
              nijak nie dało się jednego z nich doprowadzic do notariusza - zawsze był na
              bani albo w ogóle gdzieś znikał. W końcu został przechwycony, pojony kilka dni
              i gdy juz całkiem stracił orientację, zawieziony na kacu do natariusza.
              • logownica Re: Działka w Łomiankach 13.06.05, 10:40
                My daliśmy dwie zaliczki żeby nie zapomnieć :-)) Otóż właściciele przy umowie
                przedwstepnej powiedzieli nam że "tej służebności z księgi wieczystej to
                faktycznie już od dawna nie ma bo ci uprawnieni nie zyją" a my te naiwne
                cielęta uwierzyliśmy, bo to tacy zacni państwo... zreszta służebność dotyczyła
                mieszkania więc generalnie bez sensu, reszty łatwo się domyślić - okazało się
                że jedna z dwóch uprawnionych osób nie żyje a druga owszem, chociaż "jest
                niewidoma i nie słyszy i też juz prawie nie żyje", musieliśmy wyprostować
                sprawę służebności, potem pojawiła się konieczność zapytania Agencji
                Nieruchomości Rolnych, czy raczy skorzystać z prawa pierwokupu gdyż w przypadku
                gdy nie ma planów zagospodarowania przyjmuje się chyba, ze wszystko jest
                gruntem rolnym (w planie który utracił ważność ta działka miała status
                budowlanej)a ma na to miesiąc. I tak się zeszło, dodam tylko, że wcale się w
                tym czasie nie nudziliśmy, nie było w tym okresie tygodnia czy nawet 3 dni
                żebyśmy nic w sprawie działki nie załatwiali.
                • habibi77 Re: Działka w Łomiankach 13.06.05, 10:52
                  Logownica, odpisałam na priva.
                  • logownica Re: Działka w Łomiankach 13.06.05, 11:35
                    odpisałam
                    • habibi77 Re: Działka w Łomiankach 13.06.05, 12:22
                      Z ta osobą, co prawie nie żyje, to naprawde niezłe. Czego to ludzie nie
                      wymysla, aby sprzedać ;).
    • kmsanczia Re: Działka w Łomiankach 22.06.05, 13:48
      Dzięki Logo i Habi. :)
      Szukam dalej, ale ceny powalające. :/ Praktycznie działki 1000m zaczynają się od
      140 tys.

Najbardziej mnie rozwalają opisy, np. "Łom. Dolne, obok Wisła i jezioro, 150
      metrów do autobusu". Zna ktoś takie miejsce? ;) Oczywiście działka tylko
      teoretycznie budowalana.
      • logownica Re: Działka w Łomiankach 22.06.05, 15:17
        Jeśli to jest ta działka 100 m. od Puszczy to ja wiem gdzie to jest :-))

Ps. napisałam do Ciebie wczoraj maila, mam nadzieje ze dostałaś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka