Dodaj do ulubionych

Brak prądu

16.09.05, 12:22
Zawsze ilekroć brakuje w Łomiankach prądu, tak jak dzisiaj w części Dąbrowy,
zastanawiam się, czy rzeczywiście władze Gminy nie mogą wpłynąć na ZE
Legionowo, aby przewidziano połączenie alternatywne. To jest po prostu
zdumiewające aby w XXI w. zdarzały się (dość regularnie) wyłączenia prądu i
to nie gdzieś na zapadłej wsi suwalskiej, gdzie diabeł mówi dobranoc, ale w
miejscowości należącej do stołecznej aglomeracji.
Obserwuj wątek
    • novy33 Re: Brak prądu 16.09.05, 12:32
      Nikt nie bedzie sie liczyl z miejscowoscia nalezaca do aglomeracji Warszawy a
      nie do samej Warszawy. To samo dotyczy ekranow dzwiekoszczelnych czy tez i
      rozbudowy linii komunikacyjnych. Co tam takie Lomianki. Przykre lecz prawdziwe.
      • piotr1271 Re: Brak prądu 16.09.05, 12:44
        Wierzyć mi się nie chce aby administracyjna przynależność do Wawy cokolwiek
        zmieniła. Mam nawet wrażenie, że byłoby gorzej - co znaczyłaby w ratuszu jakaś
        peryferyjna dzielnica?
      • esscort Re: Brak prądu 16.09.05, 13:58
        tez nie sądzę, żeby to miało cos wspólnego z warszawą. raczej to łomiankowska
        specjalnośc, bo mam znajomych wwielu podwarszawskich "satelitach" - takiech
        dymów z elektrycznością jak w łomainkach nie ma nigdzie. przecież tu byle
        wiaterek, byle deszczyk i już awaria. A potem zanim fachowcy się zjadą, zanim
        sie zabiorą do pracy ...
    • kmsanczia Re: Brak prądu 16.09.05, 12:46
      Bodajże za 2 lata ma być możliwość wyboru dostawcy energii elektrycznej. Mam
      nadzieję, że to wreszcie ukróci ten łomiankowski (i nie tylko) bajzel związany z
      wiecznym brakiem prądu. Jak zaczną walczyć o klienta to od razu będzie lepiej i
      taniej.
      • papirus22 Re: Brak prądu 16.09.05, 14:27
        Raczej nic to nie zmieni, bo będzieli mieli możliwość wybrania jedynie
        operatora (dystrybutora), a PSE będzie właścicielem sieci energetycznej.
        Problem tkwi w liniach kablowych, powinny być pod ziemią, nie byłoby tyle
        awarii.np. Osiedle chopina jest zasilane średnim napięciem zakopanym w ziemi i
        biegnącym do oczyszczalni, i awarii nie pamiętam zadnej, jedynie krótkie
        wyłączenia na czas przyłączania w ciągu dnia (może dwa razy w ciągu trzech lat).
    • sloggi Re: Brak prądu 21.09.05, 12:20
      Przypomniało mi się dzieciństwo, wtedy wystarczyło że gdzieś zagrzmiało i już
      nie było prądu.
      • piotr1271 Re: Brak prądu 21.09.05, 14:15
        Ha, jak dużo musi się zmienić, aby wszystko pozostało po staremu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka