Dodaj do ulubionych

do kobiet!

22.12.05, 17:11
ja poproszę o przedyskutowanie przy następnym spotkaniu kiedyś podjętej
ochoczo inicjatywy tzw. "męża rotacyjnego". Może każda kobieta zasługuje na
chwilę odpoczynku, hę. Ja tu ciągle czytam, że ten to coś pichci, tamten
zakupy robi. A mój choinkę w stojak włoży i lampki zawiesi. No! To ja
poproszę żebyśmy jeszcze raz omówiły co trzeba. Dodam, że mój dobry chłop
jest, naprawdę, często wyjeżdża, na samochodach się zna i w angielskim (jeśli
trzeba) podciągnie...A - i dzieci go kochają!
Dobra???
Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: do kobiet! 22.12.05, 19:17
      Zostałem upoważniony do złożenia deklaracji w imieniu mojej lepszej połowy.
      "Mój wyjeżdża, zna się na smochodach, dziecko też go kocha a robi zakupy i
      gotuje.
      Nie zamieniam się!"
      • iod Re: do kobiet! 22.12.05, 19:40
        tak czułam, że nie wszystkie kobiety będą chętne.
        Ale mój posłuszny jest (jeszcze spróbuję :))
        • krzysiom1 Re: do kobiet! 22.12.05, 19:52
          Zgodne chłopisko to też coś.
    • mazowianka Re: do kobiet! 22.12.05, 22:23
      Witam,a mój to i pichci,i sprząta,
      i na samochodach się zna jak nikt
      w okolicy,robotę skończył,choinkę
      ubrał,makowce ulepił nawet się udały,
      teraz poszedł spać żeby nie przeszkadzać,
      więc się nie zamieniam,aha ale nie zna
      dobrze angielskiego,chociaż w świecie
      z nim nie zginę.
      • iod Re: do kobiet! 22.12.05, 22:46
        robotny i posłuszny, i zaradny. Taki był od razu, czy został wychowany troszkę
        (tak podpytuję, bo może mam jeszcze jakieś szanse na ulepszenie modelu;))???
        Te makowce to przesada już naprawdę!
        • kmsanczia Re: do kobiet! 22.12.05, 22:52
          No widzisz Iod, same ideały. Zaczynam podejrzewac, że to raczej kwestia
          podejścia kobiet (czytaj: wmówienia sobie), albo mój faktycznie się popsuł. ;)
          • iod Re: do kobiet! 22.12.05, 23:00
            A może to czasu potrzeba? Albo nie wiem czego? Generalnie jak zwykle, dałam
            radę (ale okna też mam brudne ;))
            Ale taki rotacyjny to naprawdę piękna koncepcja była.
            • mazowianka Re: do kobiet! 22.12.05, 23:09
              Makowce naprawdę - zapraszam.
        • mwsylwia Re: do kobiet! 23.12.05, 09:24
          Mój makowca nie tyka, ale jak najdzie go wena twórcza to potrafi tak pyszny
          obiad ugotować, ze mmmmm. Jakoś tak wszystko jest odpowiednio mięciutkie,
          doprawione, soczyste...
          I na moje szczęście coraz częściej ta wena go nachodzi ;)
          • lolaxyz Re: do kobiet! 23.12.05, 10:55
            O jak miło, ze moja koncepcja męza rotacyjnego powraca, ja bym chętnie tę
            machine uruchomiła teraz przed świetami i poprosiłabym dla siebie jakiegoś
            gotującego (jakby miał hobby - sprzatanie to tez by go nie dyskwalifikowało).
            Przypomne walory mojego - ładnie wygląda i oogólnie nie przeszkadza (non-stop
            siedzi przed komputerem), jest też skuteczny w otwieraniu słoików. Lojalnie
            uprzedzam, że rozrzuca skarpetki ale to juz ustaliłyśmy, każdy tak ma. Mozliwe
            nawet, ze przy nowej kobiecie by mu przeszło przez mysl, ze to troche głupio
            tak... i przez pierwsze kilka dni by sie powstrzymał.
            • cn2000 Re: do kobiet! 23.12.05, 11:18
              moj wczoraj zrobil kutie, przygotowal rosol

dzis bedzie sprzatanie:)

zna angielski i nie tylko

ale chwilowo sie dzielic niestety nie moge:), cyrograf mnie zobowiazuje do nie
              dzielenia sie mezem:)
              • lolaxyz Re: do kobiet! 23.12.05, 11:26
                To ja go zamawiam, jak tylko obrobi sie u Ciebie moge go przejąć :))
              • lolaxyz Re: do kobiet! 23.12.05, 11:30
                Dobrze, ze chwilowo, na następne świeta bedzie jak znalazł :)) Rezerwuje ten
                egzemplarz :))
            • iod Re: do kobiet! 23.12.05, 11:33
              Twój Lola, to chociaż ładnie wygląda, jak już się człowiek totalnie zdołuje to
              popatrzeć sobie może :)
              A te słoiki to ptrzydatna bardzo umiejętność, ja myślę.
              Mój sprząta piwnice, ale lojalnie uprzedzam, że wtedy, kiedy setka innych
              rzeczy jest do zrobienia. Ale sprząta.
              • dziucholec1 Re: do kobiet! 23.12.05, 14:03

iod mozemy sie zamienic bo ja bym chciała sie podszkolić w angielskim..
                hmmm...jeśli chodzi o zalety mojego męża to ..np. dobre wino robi i nalewki,
                kawę i herbatę zrobi i poda ...nawet do łóżka, ale na sprzątanie nie masz co
                liczyć..niby posprząta, ale tak jakby nie było tego sprzątania.
                Umie też robć pyszne ciasto drożdżowe i jajecznicę, obrać ziemniaki...:))
                można z nim zagrać w szachy lub scrable
                aha i z dziećmi miałabyś spokój - całkowicie im się popdporządkowuje i
                wspaniale się z nimi bawią
                i co Ty na to?
                • lolaxyz Re: do kobiet! 23.12.05, 14:09
                  No widze, że targ już dobity, wymiana obopulnie korzystna :)) Iod, co do mojego
                  to nie ma co nastawiać sie na niewiadomo jakkie efekty estetyczno-wizualne,
                  pisze tak, żeby mieć cokolwiek na swoją obronę jakby mnie tu wkońcu
                  namierzył :)))
                • iod Re: do kobiet! 23.12.05, 15:55
                  no ja biorę, słuchaj, ta kawa do łóżka, naprawdę, biorę. Mój tu jakieś opory
                  wyczynia i głupie pytania zadaje, ale ja mu mówię, że to nie o to chodzi, czy
                  mu się podoba, tylko,że to kobiety stworzyły tutaj właściwy model przetrwania
                  życia. Właśnie.
                  Znajoma mi właśnie powiedziała, że jak ładny, to musi być obcy, bo jej jakoś
                  nie pomaga, że jej ładny, i tak czasem patrzeć na niego nie może.
                  Bardzo nasi forumowi mężczyźni grzeczni jacyś, pozwalają się nam tu do woli
                  wyżyć, nie sądzicie??? Taki przedsiąteczny nastrój...
                  • lolaxyz Re: do kobiet! 23.12.05, 16:04
                    Zauważyłam, chyba żony ich pogoniły do pracy :-)). Co do ładności to sie
                    zgadza, jak ktos ma paskudny charakter to rzuca mu sie na reszte. Zreszta uroda
                    to pojecie względne.
                    • cn2000 Re: do kobiet! 28.12.05, 11:49
                      moj to na to forum nie zaglada, ale chyba mu link podesle, zeby sobie poczytal:)

a dzis upiekl kaczke z jablkiem i mandarynkami, ale wieczorem bedzie opiekal z
                      drugiej strony, zeby byla sliczna i nie dal rano sprobowac:)
                      • iod Re: do kobiet! 28.12.05, 11:57
                        juz nawet czytac tego wszystkiego nie mogę. Kucharzem to mój na pewno nie jest.
                        A drabina, co mi ją w święta przytargał do pokoju żeby jemiołę powiesić, nadal
                        tu jest. I żeby nie było, przypominałam 2 razy, że chyba do piwnicy powinien
                        znieść. Zastanawiam się, jak długo jeszcze postoi...
                        • shady_man Re: do kobiet! 28.12.05, 12:01
                          A ja chcę, cholera, piwnicę!!!
                          • iod Re: do kobiet! 28.12.05, 12:05
                            rany, jaki krzyk rozpaczy tutaj...no nie wiem, podzielić się za bardzo nie
                            mogę...
                            • shady_man Re: do kobiet! 28.12.05, 12:08
                              No rozpaczy, rozpaczy. Ja mojej żonie kaczusie i inne sprawy, a ona mi się na
                              piwnicę nie chce zgodzić, może ją przekonacie, co??
                              • iod Re: do kobiet! 28.12.05, 12:12
                                aha! Mężczyzna dopuszczony do wątku dla kobiet! Czujność wzrasta!
                                Piwnica dobra rzecz - miód można przechowywać i nie tylko...Drabinę jest gdzie
                                schować ;). Tylko te schody ;(((. Ja chyba nie jestem zbyt dobra w
                                przekonywaniu.
                                • shady_man Re: do kobiet! 28.12.05, 12:17
                                  No dobra, spocznij, juz się odwątkowuję!!
                                  • esscort Re: do kobiet! 28.12.05, 12:36
                                    Popieram piwnicę. U mnie też był problem, ze niby po co piwnica. Tak latwo się
                                    nie poddalem i wywalczyłem, ale niestety nie pod calym domem. I teraz wszyscy
                                    żałujemy. Piwnica w domu jest bardzo potrzebna, więc jeżeli warunki terenowe
                                    (wody gruntowe) pozwalają, to należy bezwzglednie ją zrobić. Gdzie twoja żona
                                    chce wstawić tę całą maszynerię (hydrofor, piec, filtry do wody), gdzie półka
                                    na przetwory, pokoik na rożne narzędzia, miejsce na sterty różnych rzeczy,
                                    ktore trzeba gdzieś trzymać (np. meble z tarasu w zimie, resztki terrakoty,
                                    kawałki podłogi). W piwnicy można tez zrobić siłownię, salę do gry w bilarda i
                                    ping-ponga itp. Piwnica jest - obok sypialni i kuchni - najważniejsza w domu!
                                    • shady_man Re: do kobiet! 28.12.05, 12:37
                                      Żona!!! Czytaj!!!
                                      • esscort Re: do kobiet! 28.12.05, 12:48
                                        Uważam, że generalnie żony trzeba się słuchać, ale w temacie piwnicy, to cię
                                        shady_man namawiam do totalnego nieposluszeństwa. Pod żadnym pozorem nie ulegaj
                                        w sprawie piwnicy! Zrób piwnicę pod całym domem, choćby miała cię odstawić od
                                        stołu i nie daj Boże łoża, choćby groziła rozwodem. Postaw na swoim! Tak samo w
                                        temacie gniazdek elektrycznych - rob w każdym kącie, w każdym pokoju. Tak samo
                                        w temacie wyjścia do anteny telewizyjnej - w każdym pokoju. Tak samo gniazdka
                                        telefonioczne - w każdym pomieszczeniu - nawet w łazience. Nie daj sie
                                        shady_man!
                                        • kmsanczia Re: do kobiet! 28.12.05, 12:56
                                          Esscorcie ty nie podpuszczaj biedaka, sam nie miałeś odwagi się przeciwstawic
                                          więc nie wysyłaj go na zgubę. ;-)
                                          Piwnicę też bym chciała, najlepiej z sauną, siłownią, piwniczką na wino,
                                          kącikiem majsterkowicza, pomieszczeniem na leżaki i inne duperele, salą
                                          bilardową oraz salą imprezową. Ale niestety wiem, że tyle kasy nie będzie, więc
                                          ograniczymy się do kawałka strychu i zapchania garażu po dach. :/
                                          • shady_man Re: do kobiet! 28.12.05, 13:02
                                            No właśnie, ja wychodzę z założenia, że jasnym jest, ze nie będzie kasy od razu
                                            na wszystko. Ale ważne, że będzie miejsce, które sukcesywnie będzie się
                                            zapełniać (oby nie śmieciami, bo nagle może się okazać, że to idealne miejsce na
                                            złom, właśnie). A jak się chałupę już postawi bez piwnicy, to zadek zbity. Nic
                                            się nie zrobi...
                                            Dzięki esscort za wsparcie, będę walczył, jak lew!
                                            • iod Re: do kobiet! 28.12.05, 13:07
                                              ja tylko chciałam niesmiało zauwazyć, że tam też sprzątać trzeba. U mnie bardzo
                                              łatwo piwnica zamienia się w niezłą graciarnię, bo zawsze jest gdzie zrzucic te
                                              rzeczy, które "jeszcze mogą się kiedyś przydać". No ale potem taki Frags
                                              organizuje np. akcję przed świętami i jest dobra motywacja do sprzątania.
                                              • esscort Re: do kobiet! 28.12.05, 14:48
                                                iod napisała:

> ja tylko chciałam niesmiało zauwazyć, że tam też sprzątać trzeba. U mnie
                                                bardzo łatwo piwnica zamienia się w niezłą graciarnię, bo zawsze jest gdzie
                                                zrzucic te rzeczy, które "jeszcze mogą się kiedyś przydać".

I to jest jeszcze jeden argument za piwnicą. Domom bez piwnic mówimy NIE!!
                                            • esscort Re: do kobiet! 28.12.05, 14:34
                                              shady_man napisałb
                                              ędę walczył, jak lew!

Pewnie, ze walcz i nie odpuszczaj nawet centymetra. Albo w ogole nie dyskutuj.
                                              każ zrobic piwnicę i już. Najwyżej przez kilka dni bedzie obrazona, ale
                                              przecież potem jej przejdzie.
                                              Powodzenia.
                                          • esscort Re: do kobiet! 28.12.05, 14:31
                                            kmsanczia napisała:

> Esscorcie ty nie podpuszczaj biedaka, sam nie miałeś odwagi się przeciwstawic
                                            > więc nie wysyłaj go na zgubę. ;-)

Nie podpuszczam, tylko przekazuje doświadczenia. A sam trochę się
                                            przeciwstawilem (na prawie pól piwnicy) i do dzisiaj jestem na siebie zły, że
                                            nie na całą.
                                            Kmsanczia, musisz miec piwnicę! Nie wiem, jakie tam na twoim terenie wody
                                            podskórne, ale jeżeli można mieć piwnicę, to ją koniecznie zrób. Mogę się
                                            zalożyc, że po dwoch latach mieszkania bedziesz mi z wdzięczności przysylać raz
                                            na rok jakąś dobrą flaszkę. A ile ta piwnica kosztuje? Przecież w porownaniu z
                                            calym domem, to nie jest jakiś zastraszający koszt. Najwyżej nie zrób czegoś
                                            innego. Ale piwnica musi być! I nie patrz na wydadtki z dzisiejszego punktu
                                            wiedzenia. Przecież bedziesz miala coraz więcej kasy, a nie coraz mniej.
                                            • iod Re: do kobiet! 28.12.05, 14:55
                                              Esscort jak Ciebie czytam, to zaczynam dziękować mej intuicji, że domu na
                                              Zachodniej kazała nie kupować. Nie miał piwnicy, oczywiście. Ładny był, ale
                                              jakbym miała po 2 latach marudzić, to co my bysmy wtedy zrobili...
                                              • esscort Re: do kobiet! 28.12.05, 15:07
                                                Nic byście nie mogli zrobić. A pomyśl teraz, ze nie masz piwnicy. Ze te
                                                wszystkie urzadzenia i grat trzymasz gdzieś w domu. I może napisz kmsanczi, co
                                                o tym myslisz. Tobie uwierzy.
                                                • randolff Re: do kobiet! 28.12.05, 15:35
                                                  Esscort, nie strasz ludzi. Pewnie, że lepiej być pięknym, młodym i bogatym i
                                                  mieć piwnice. Ale bez piwnicy też da się żyć. Może jak ktoś doświdzczył w życiu
                                                  tego dobrodziejstwa to potem nie może sobie wyobrazić domu bez piwnicy. Ale ja
                                                  np. nigdy nie miałem piwnicy i jej brak jakoś specjalnie mi nie doskwiera
                                                  aczkolwiek doceniem jej zalety. W moim przypadku garaż i strych pełnią jej
                                                  funkcje. A co do kosztów to niestety piwnica pod całym domem sporo podraża
                                                  koszt budowy.
                                                  • frags Re: do kobiet! 28.12.05, 15:37
                                                    Do piwnicy można np spadać po pijaku. Przetrenowałem to w Zakopanem w willi
                                                    Szarotka. Spadłem ze strychu poprzez dwa pensjonatowe pięterka, poziom
                                                    korytarzowo kuchenny aż do piwnicy. Wylądowałem na kartoflach. Od tej pory
                                                    właściciele traktowali mnie z pewnym szacunkiem i częstowali plackami. Mógłbym
                                                    mieć piwnicę w domu.
                                                  • lolaxyz Re: do kobiet! 28.12.05, 15:48
                                                    Widze, że panowie przechwycili nasz wątek :))
                                                    Co do piwnicy uważam że jest zbędna. W starym domu mam piwnicę i wydaje mi sie,
                                                    że taki przybytek tylko zachęca do gromadzenia róznych rupieci. W nowym domu
                                                    będę miała pomieszczenie gospodarcze 12 m., schowek pod schodami 1,7 m., wydaje
                                                    mi się, że to wystrczy na różne graty, piece, hydrofory ... zrezygnowałam nawet
                                                    ze spiżarki (3 m) na rzecz większego wiatrołapu. Uważam, że koszt wybudowania
                                                    piwnicy, praktycznie jest to jeszcze jedna kondygnacja, jest niewspółmierny do
                                                    korzyści jakie ona daje.
                                                  • shady_man Re: do kobiet! 28.12.05, 16:04
                                                    No tak, typowo kobiece podejście ;-)
                                                    A mężczyźnie potrzeba miejsca, gdzie może trzymać swoje klucze, narzędzia, młotki.
                                                    Zobacz, narzędzia i męskie zabawki w piwnicy - ileż to miejsca w domu na
                                                    fatałaszki! Do tego jeśli ma się pół hektara działki to z tego są warzywka i
                                                    owoce, a co za tym idzie: przetwory, wino, nalewki. POtrzebne miejsce na
                                                    ziemniaczki w zimę, na opał, na warsztacik, żeby dokonywac bierzących napraw
                                                    oraz upiększać ogródek.
                                                    Mężczyzna musi miec możliwość samorealizacji... prawda? ;)
                                                    Dla mnie to zdecydowanie jest gra warta świeczki...
                                                    Tym bardziej, że to czy się śmieci gromadzi jest nie tyle kwestią miejsca, które
                                                    się ma (lub nie) ale raczej charakteru. A jak się ma mentalność chomika, to tym
                                                    bardziej lepiej jest mieć piwnicę, a nie zawalać rupieciami przestrzeń do
                                                    mieszkania (tak patrzę na nasze obecne mieszkanko i się zastanawiam, kiedy
                                                    zacznie się wysypywać z szafek i szuflad).
                                                    Ja pamiętam w domu rodziców piwnicę 100m2. I przez 15 lat nie udało się jej
                                                    zawalić... a jaki pożytek był...
                                                  • frags Re: do kobiet! 28.12.05, 16:05
                                                    Można tam zbudować np makietę kolejki elektrycznej i bawić się całymi nocami.
                                                  • shady_man Re: do kobiet! 28.12.05, 16:54
                                                    Oj tak! Właśnie przeglądam stronkę PIKO...
                                                  • frags Re: do kobiet! 28.12.05, 16:56
                                                    Chcę zbudować taką makietę na jednym strychu. Jeden służy jako piwnica, a drugi
                                                    będzie na kolejkę.
                                                  • kmsanczia Re: do kobiet! 28.12.05, 16:07
                                                    No właśnie jak tam na Chopina z tym poziomem wód gruntowych (pewnie Papi wie)?
                                                    Bo ja na pewno piwnicy nie zrobię (Esscorcie nie wiem skąd ten pogląd, że będę
                                                    zarabiac więcej, bo na razie zarabiam mniej;), ale za to piwniczkę na wino i
                                                    przetwory bardzo chętnie, np. pod garażem. Dom ma byc parterowy, więc cała góra
                                                    będzie do wykorzystania, póki dziecie nie dorośnie, także stół bilardowy
                                                    postaram się tam wtargac.
                                                  • lolaxyz Re: do kobiet! 28.12.05, 16:14
                                                    kmsanczia napisała:

> No właśnie jak tam na Chopina z tym poziomem wód gruntowych (pewnie Papi wie)?

Sąsiad ma piwnicę pod całym domem, dom stoi już ze 2 lata i nic podejrzanego
                                                    sie nie dzieje.
                                                  • randolff Re: do kobiet! 28.12.05, 16:18
                                                    Może zainwestował w ciężką izolację przeciwilgociową. Zbudować można wszystko i
                                                    wszędzie tylko pozostaje kwestia kosztów.
                                                  • lolaxyz Re: do kobiet! 28.12.05, 16:22
                                                    randolff napisał:

> Może zainwestował w ciężką izolację przeciwilgociową. Zbudować można wszystko
                                                    i wszędzie tylko pozostaje kwestia kosztów.

chyba tak, chwali sie że ma bunkier
                                                  • kmsanczia Re: do kobiet! 28.12.05, 16:23
                                                    No właśnie. Jak sobie przypomnę wizytę na Śląsku, gdzie wszyscy budują piwnice,
                                                    bo gdzieś trzeba węgiel trzymac i te przez lata rozbabrane, niewykończone domy
                                                    to mi się odechciewa. Piwnica tak, ale jak się ma kasę. Spiżarnia jak
                                                    najbardziej, ale u mnie sie nie da, musiałabym zrezygnowac z wc. ;)
                                                  • esscort Re: do kobiet! 28.12.05, 17:27
                                                    kmsanczia napisała:

Bo ja na pewno piwnicy nie zrobię (Esscorcie nie wiem skąd ten pogląd, że będę
                                                    > zarabiac więcej, bo na razie zarabiam mniej;), ale za to piwniczkę na wino i
                                                    > przetwory bardzo chętnie, np. pod garażem

Ok, z tą piwnicą nie będę się upierać, bo naprawdę nie zrobisz - na przekór. A
                                                    skąd wiem, że będziesz więcej zarabiać? A skąd wiem, ze po zimie bedzie wiosna?
                                                    Nie wiem, skąd, ale wiem.
                                                  • papirus22 Re: do kobiet! 28.12.05, 20:23
                                                    piwnica dobra rzecz, ale na osiedlu chopina raczej polecam zrobienie nasypu na
                                                    1 metr wysokości i tam zrobienie piwnicy. Od 2000 roku poziom wód jest niski,
                                                    ale pamiętam jak na głębokości 1 metra wychodziła, woda. Za kilka lat na pewno
                                                    sytuscja sie powtórzy, więc warto brać to pod uwagę, tu kiedys płynęła Wisła.
                                                    Jak zacznie się rekultywacja jeziorek to poziom wód grunotych wzrośnie i zaczna
                                                    się problemy, na części naszego osiedla na wiosne stała woda we wszystkich
                                                    nawet małych zagłębineiach, dzis ich nie ma bo sa zasypane, ale natury się nie
                                                    oszuka.
                                                  • krzysiom1 Re: do kobiet! 28.12.05, 20:54
                                                    Np w nowo uchwalonym planie zagospodarowania "Jeziorna" jest zakaz budowy
                                                    piwnic.
                                                    Myślę że będzie to powielane w kolejnych planach.
                                                  • mwsylwia Re: do kobiet! 28.12.05, 16:17
                                                    Nie rezygnuj ze spiżarki. Ja mam niedużą - ok. 5 m.kw. - i przydaje sie bardzo.
                                                    Pomimo, ze nie robię przetworów. Wiem, że w czasie budowy albo planowania domu
                                                    czesto mówi się "eee - to mi sie nie przyda, albo jak tego nie zrobimy to
                                                    zaoszczędzimy 3 tys". a potem plujesz sobie w brodę. Ja tak mam. Kilka decyzji
                                                    podjęliśmy na zasadzie "eee, będzie szybciej, taniej, to nie będzi enam
                                                    potrzebne" i teraz widzimy, że to błędne decyzje były :(
                                                  • lolaxyz Re: do kobiet! 28.12.05, 16:22
                                                    mwsylwia napisała:

> Nie rezygnuj ze spiżarki. Ja mam niedużą - ok. 5 m.kw. - i przydaje sie
                                                    bardzo.

Potrzebuje tej przestrzeni na szafę po pradziadkach :)) nie ma mowy!
                                                  • papirus22 Re: do kobiet! 28.12.05, 20:26
                                                    piwnica jest potzrbna, aby facet mógł sie schowac przed zoną, wypic sobie cos
                                                    po cichu itd. Mam mała piwniczkę i na razie mi wystarcza, ale planuję
                                                    wybudowanie takiej wiekszej, ziemnej, jak kiedys budowano, ale jeszcze nie
                                                    teraz. Własnie na kartofle, wina i inne takie, w lato jak znalazł, temperatura
                                                    stała cały ok. 10 stopni. Prawie jak lodówka.
                                                  • randolff Re: do kobiet! 28.12.05, 15:50
                                                    O! i to też jest wadą piwnicy. Ciężko spaść np. do garażu a jeszcze ciężej na
                                                    strych. A ty Fragsie po takich przejściach to mógłbyś mieć nawet piwnicę bez
                                                    schodów :)
                                                  • frags Re: do kobiet! 28.12.05, 15:54
                                                    Faktycznie, mi tam wszystko jedno, czy spadam schodami, czy drogą lotniczą.
                                                    Byleby były worki z kartoflami.
                        • lolaxyz Re: do kobiet! 28.12.05, 12:02
                          Pewnie na trzech króli, widać uznał ją za taka orginalną dekorację świąteczną,
                          w końcu w związku ze swiętami ją przytaszczył :))
                          • iod Re: do kobiet! 28.12.05, 12:05
                            mam światełka zawiesić??? To jest myśl!
                            • mwsylwia Re: do kobiet! 28.12.05, 12:18
                              Z drabiny można zrobić niezłą szafkę na książki albo kwietnik. Wystarczy na
                              szczebelki deski położyć i przybić, umalować na odjazdowy kolor i już mozna
                              książki ustawiać lub co kto chce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka