Dodaj do ulubionych

POŻEGNANIE

30.01.06, 16:37
Powiem szczerze. Mam dość.

Do ostatnich dni listopada Łomianki były dla mnie:

1. Niezłą sypialnią z czystym powietrzem,
2. Dobrą lokalizacją do mieszkania,
3. Miejscem życzliwych sobie ludzi,
4. Miejscem hipotetycznie do rozważenia jako "mała Ojczyzna",
5. Interesującą lokatą kapitału

Po dwóch miesiącach na forum Łomianki są dla mnie:

1. Miejscem skorumpowanym i pełnym przekrętów
2. Poligonem starć grupy trzymającej władzę z grupą frustratów,
3. Miastem zagrożonym zmieceniem z mapy przez falę powodziową,
4. Ohydnie wyglądającą architektoniczną wymiociną bez centrum miasta
5. Fatalną inwestycją, z której w ciągu 10 lat trzeba się wycofać

Ostatnie posty na mój temat podziałały na mnie otrzeźwiająco. Dość. Nie muszę
z wami dyskutować, rozmawiać, nie muszę znosić waszych impertynencji. Znikam.

na zakończenie odpowiadając jednemu z poklepywaczy po pleckach, który pytał
kto i kiedy pisał o kosztach, jakie poniesie gmina w związku z budową auchan
odpowiadam cytatami:

Łomianki

Re: Co osoba z zewnątrz myśli o Łomian. czytają f
Autor: papirus22
Data: 01.12.05, 10:22

Łominki od lat słyna z drobnego handlu, mamy tu ponad 3000 firm
najczęściej jednososobowych lub rodznnych i nie jest to zaśługa b, a samych
ludzi i ich przdsiębiorczości, pamiętaj w markecie jedno miejsce zabiera 7
miesc w drobnym handlu, to będzie zagłada tych sklepików, dodoatkowo dochodzą
problemy komunkacyjne i podpisana umowa z auchan która jest tak podpisna, że
gmina do budowy marketu dokłada ok. 2 mln złotych.

Łomianki
Biuletyn Komitetu Obywatelskiego Łomianek
Data: 14.09.05, 10:00

Najciekasza moim zdaniem jest sprawa związana z hipermarketem, udało sie
dotrzeć do pilnie strzezonej przez Sokoła i Grądzkiego umowy z Auchan,
niestety jak zawsze okazało się, że umowa jest bardzo, bardzo niekorzystna
dla Łomianek, zobowiązuje nas do pokrywania częsci inwestycji za Auchan w
sumie od 1 do 2 mln zł!!!

Łomianki
jutro spotkanie z GDDKiA
Data: 19.12.05, 12:09

a jutro ma być spotkanie B. z GDDKiA w sprawie wiaduktu przy hipermarkecie.
No chyba "nasz agent Auchan", czyli burmistrz dostał polecenie z firmy aby
ten wiadukt popchnąc do przodu. No ciekawie się zapowiada, bo ok. 1,5 temu
opiniował ten przejazd pod dyktando nie mieszkańców Łomianek tylko marketu,
co z tego wyszło nie wiem. Najpierw ta podczyszczalnia na nasz koszt teraz
ten wiadukt pod dyktando Auchan, ciekawe ile jeszcze nas ten market będzie
kosztował.

To by było na tyle.

Obserwuj wątek
    • iod Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 16:43
      frags - pozdrawiam serdecznie, rozumiem, mam nadzieję, że będziemy w kontakcie.
      Obcy mi jest ostracyzm; mam w nosie, co myślą o mnie inni, jeśli chcą - lubią,
      jeśli nie - nie muszą. Ja uważam, że przegięliśmy na forum w ostatnim czasie.
      Najbardziej nie lubię w ludziach niezrozumiałej zawiści i pieniactwa.
      Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam :)
    • vivi22 Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 16:50
      ja tez pozdrawiam i mam nadzieje, ze sie spotkamy chocbysmial mnie z
      porzystanku zabrac :) Pamietaj, czerwona torebka i biala kurtka :)
      Do zobaczenia.
      vivi22 :)))
    • mama.restauracyjna Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 17:04
      Ja dla tych samych powodow przestalam sie kiedys na tym forum udzielac.To
      kazdorazowe konczenie wszsytkich postow sokolowskim z ekstra dodatkiem zolci -
      nawet posty typu "od jakiego wieku dziecko moze zaczac nauke jazdy a rolkach"
      mozna przeciez zakonczyc ,ze ten sokolowski nie wybudowal nam drogi dla
      rollkarzy, a GDDKIA itp itd.......brr- ze zdumieniem kiedys po wielu miesiacach
      zauwazylam,ze papirus w ogole zna sie na czymkolwiek innym nixz "szeroko pojeta
      tematyka laomiankowska" i nawet wtedy inteligencja u niego blyska..
      frags moze pojdziesz z nami do kina???
    • drabbu Re: FAREWELL! 30.01.06, 17:29
      Oto kilka wyjątków z postów Fragsa do różnych Forumowiczów, także do kobiet
      (wszystkie są autentyczne):

"Ty naprawdę jesteś tępy...nie masz pojęcia o czym mówisz"

"Nie tępaku... to tak jakbym o tobie powiedział, że jesteś inteligentny"

"Należą mi się przeprosiny, ale nie oczekuję ich od ciebie, boś byle kto jak
      mniemam"

"Nie muszę rozmawiać z byle kim i nie będę"

"Ma styl pracownika obory, otwiera drzwi i zamyka pierdząc"

NIKT Z NAS NICZEGO PODOBNEGO NA FORUM MU NIE NAPISAŁ.

Jeszcze wizja miasta według Fragsa:

"Hobbity na radnych, Harry Potter na burmistrza"

i propozycja: "Zmiana nazwy miasta na Głupiejewo".

Pisze on teraz: "Ostatnie posty na mój temat podziałały na mnie otrzeźwiająco"

No cóż, to naprawdę była najwyższa na to pora.

"Nie muszę
      z wami dyskutować, rozmawiać, nie muszę znosić waszych impertynencji. Znikam."

I bardzo dobrze.
      • iod Re: FAREWELL! 30.01.06, 17:43
        to trochę nie tak, drabbu, ale to znowu na rozmowę, a nie na pisanie.
        Mnie tylko jedno zastanawia - póki wirtualnie, niech sobie będzie byle jakie,
        ale myśmy się zdecydowali poznać, nie oznacza to żadnych wielkich przyjaźni,
        ale skoro przestaliśmy być tylko tym, co piszemy, może moglibyśmy wnieść na
        forum odrobinę szacunku...
        Za swoje "brzydkie zachowanie" frags przeprosił. Właśnie po poznaniu. I było mu
        głupio.
        A wizję miasteczka może mieć jakąkolwiek - może prowokuje tylko dyskusję.
        Nie jestem niczyim adwokatem, po prostu lubię ludzi. W ogóle. I to moja
        największa wada...
        • papirus22 Re: FAREWELL! 30.01.06, 18:08
          a może jednak zacytuję fragsa:(
          po takich tekstach np. iod przestalabyś z nim pisać, a ja nie przestałem:)
          nie obraziłem się
          "Nic z tego nie rozumiem. Jeśli Drodzy Muzułmanie nie macie pieniędzy to
          zwińcie kramik i idźcie z Bogiem. Jeśli chcecie prowadzić jakąkolwiek
          działalność - polityczną, gospodarczą, kulturalną itp, mamona jest warunkiem
          niezbędnym. Jak mi to wyjaśniła swego czasu pewna Pani Lekkich Obyczajów w
          miejscowości zagranicznej - "Ne pa penendzy, ne ma pie..." I basta"

coś o mnie

"...Drogi Papirusie rzeczywiście gdzieś w bucie słoma pospolitości
          skrzeczy..."

no i było jeszcze kilka bardzo obraźliwych o innych uczestniach, esscorcie,
          brycezionie i o KOŁ. A to akurat KOŁ robi duzo pracy dla mieszkańców, pomaga w
          wielu sprawach ludziom, wyjaśnia i skupia ludzi którzy chca innych Łomianek:)

no i jeszcze inne, ale nie chce mi się ich szukac:(
        • drabbu Re: FAREWELL! 30.01.06, 18:11
          iod napisała: ...po prostu lubię ludzi.

Droga Iod, ja także lubię ludzi, choć nie wszystkich udaje mi się lubić
          jednakowo.
          "A wizję miasteczka może mieć jakąkolwiek - może prowokuje tylko dyskusję."
          Podobnie - wcale nie ze wszystkimi czarnymi wizjami tu przedstawianymi się
          zgadzam, i także nie całkiem mi się podoba, że na każdy temat i z każdego kąta
          zaraz nam wyłazi zły burmistrz (choć sam się do tego przyczyniłem trochę).
          Prowokowanie dyskusji - wszystko jedno, czy tylko komputerowych, czy "w realu" -
          przez wypisywanie na przemian to umizgów to epitetów, jak to robił Frags, to
          marna metoda. Jeśli pod adresem kogoś, kogo zdanie akceptuję, albo tylko
          zastanawia mnie ono, czytam dalej "ty tępaku" albo serię wątpliwych dowcipów to
          czuję się źle.
          Popieram bardzo Twoje że: "Może moglibyśmy wnieść na
          forum odrobinę szacunku..." i własne opinie przedstawiać bez zaciekłości.
          Łączę szczere pozdrowienia.

Forum Łomianki
    • papirus22 Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 17:57
      Cześć frags, mogłbys po prostu odejśc, a nie robić z tego sensacji- ale Ty
      muszisz w swoim stylu:( To tylko potwierdza to co pisałem o Tobie)-Skoro mnie
      cytujesz aż 3 razy to pewnie dlatego, że chcesz skierować na mnie gniwe za
      Twoje odejście, no trudno jak tak uważasz to jest to Twój problem:( Co do
      hipermarketu to potwierdzam to co pisałem, jeszcze niedawano Lomianki były oaza
      przedsiębiorczości, wysoko stojąca w rankingach -spada od 7 lat. To nie są
      moje "widzimisie" tylko fakty niezależnych ekspertów, co do cytatów, to
      zapewniam Ciebie że tak jest. Pisałem już nie raz nie ma obowiązku czytania
      forum, a w szczególności odpowiadania na nie, nie ma też obowiązku czytania
      moich postów, nawet zalecałem, że jak kogoś nie interesuje polityka to niech
      wogóle nie wchodzi do moich psotów. Są tacy którzy czytają chętnie, chca się
      dowiedzieć co słychać w gminie oraz tacy którzy nie wchodzą do moich postów. Ty
      do nich nie należych zawsze szedłeś ząb za ząb, co więcej wielokrotnie to ja
      Tobie odpuszczałem, co można przesledzić na forach. Wrócę do sprawy
      hipermarketu tak, gmina nie powinna dopłacać do budowy hipermarketu, ale
      równiez nie powinna preferować jednych podmiotów godpodarczych nad innymi.
      Konstytucja gwarantuje równośc równiez w tej dziedzinie. Około 1.5 miesiąca
      temu napisałeś, że nie będziesz pisął o polityce i niestety złamałeś dane
      słowo, Twoja sprawa. Jak tylko zacząłeś to zaraz się wycofujesz? tylko jeszcze
      raz pytam po co tak ostentacyjnie, czy Ty nawet odejśc nie potrafisz po cichu,
      zawsze musisz być na wierzchu. Czy każdy post musisz Ty zamknąć, proponuje
      poczytać nasze dyskusje, zawsze musiałes być ostatni, ja ostatnio tez mniej
      piszę, ale nigdy nie deklarowałęm, że przestanę krytykowac Sokoła, teraz
      zadeklaruję , jak stąd odejdzie to przestanę. Chciałbym aby moja mała ojczyzna
      w której mieszkam od ponad 30 lat była miasteczkiem przyjaznym mieszkańcom,
      zielonym, ekologicznym, bez tras szybkiego ruchu, z umiejętnym wykorzytsaniem
      naszych walorów przyrodniczym i jeżeli to możliwe równiez bez hipermarketu, bo
      chcę aby mieszkańcy którzy mają właśnie małe sklepiki mogli spokojnie
      funkcjonować, utrzymywac swoje dzieci, rodziny a nie być skazanymi na
      bezrobocie i wegetację. Chciałbym, aby to miasto nie miało spalarnii (pomysł
      ostatnio odżył), oraz nie spłacało kredytów, na basen skoro mógł kosztować dwa
      razy mniej. Chciałbym aby nasze szkoły miały wysokie notowania i aby nasze
      dzieci bez problemu szły na studia (dziś pracuję tam wiele osób po znajomości i
      nie podnoszą poziomu, a jak trafi się ktoś lepszy to go zaraz b. Grądzki wywala-
      pocztaj Krzysiom). Chciałbym jeszcze wiele rzeczy, wodociągów dla innych ludzi
      i kanalizacji, a zamiast centrum Ścieżek rowerowych, wolałbym same ściezki,
      chciałbym także, aby umiec wykorzytać wisłe w celach turystycznych i
      jednocześnie zapewnic nam mieszkańcom bezpieczeństwo. Chciałbymk aby kluby
      takie jak KS Łomianki mogły trenować dzieci, aby nie wychodziły niszczyć
      przystanków i ćpać pod szkołą (b. Grądzki próbował niszczyć ten klub). Jest
      jeszcze wiele innych spraw w których się nie zgadzamy, chocby to że Ty
      traktujesz mieszkanie jako inwestycję a ja, nie wyobrażam sobie innego miejsca
      na ziemi, w końcu moja rodzina mieszka tu kilka pokoleń i zawsze przyczyniała,
      się do rozwoju tego miasta, teraz czas właśnie na nasze pokolenie, chciałbym
      aby jak najwięcej osób się interesowało tym co się tu dzieje. Oczywiście takie
      taematy jak ksiązki, przepisy, filmy sa fajne i potrzebne, sam w nich tez biorę
      udział, ale to nie one będa decydowały o naszej przyszłości. O tym co tu będzie
      będa decydowali politycy, czyli czy chcesz czy nie wracamy do polityki. No ale
      w tym wszystkim najwyraźniej się rozmijami, Ty masz inny pomysł na Łomianki, z
      którym ja się akurat nie zgadzam i nie musze, mam do tego prawo tak jak i Ty.
      Ja chcę zielonego małego miasteczka, a o czym konkretnie pisze to odsyławm do
      moich wcześniejszych postów. Jeżeli czułes się obrażony to sorry, ale nie
      zamierzam nie pisać jak się z czymś zgadzam cenię sobie szczerośc i otwartość,
      nawet jak jest odmienna, ale jeszcze raz napisze nie musze się z nia zgadzać i
      sie nie zgodzę.
      Miałem Ciebie zacytowac szczególnie o tych paniach lekkich obyczajów, jak
      obrażałęś innych wyzywając no ale tego nie zrobię. Możesz mnie obrażac juz Ci
      kiedyś pisałem, ale mnie to nie rusza. A co do Ciebie to zdania nie zmienię:)

Pozdrawiam
      Papirus
      • iod Re: POŻEGNANIE - do papirusa 30.01.06, 18:08
        Papirus, wiem że się trochę kłóciliście, ale on Cię cytował, bo go męczyli
        ostatnio na temat pieniędzy, które gmina dokłada do Inwestycji zwanej Auchan -
        konkretnie kto o tym pisał. Padło na Ciebie.
    • po.prostu.kobieta Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 17:59
      Ale się dzieje.
      Hej, ludzie, ja właśnie weszłam a Wy uciekacie??
      • randolff Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 18:04
        Dla ścisłości: Jeden wychodzi reszta zostaje.
        • po.prostu.kobieta Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 18:06
          Ja na razie tez zostaję - w końcu dopiero przyszłam:))

Ale ten co wychodzi, to chyba po angielsku tego nie robi????
      • iod Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 18:05
        nie martw się, babki są fajne - najwyżej sobie naubliżamy prosto w oczy, potem
        sobie popłaczemy, a potem przy kawce o dzieciach, mężach itp poplotkujemy :)))
        • po.prostu.kobieta Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 18:09
          A mnie tam sie podoba - czytam Was od kilku dni - płodni to Wy jesteście bardzo
          :) I naprawde mi sie podoba. Przede wszystkim widać zaangażowanie. Jak tu sie
          sprowadziłam to najgorsza ta pustynia byLa - wszyscy rano wyjeżdzają, wieczorem
          wracają, zakupy w Marcpolu i do domu. I tak mniej więcej zachowują się
          uczestnicy innych forów. A tu widze, że Wam sie chce coś zdziałac.
          • iod Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 18:11
            miałam to samo przez pierwsze 4 lata, eh, depresja na całego...
        • papirus22 Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 18:11
          Iod masz prawo lubić fragsa, ja tez go poza forum lubię, ale nie broń go, on
          zawsze sobie z tym radził, ja też bym tak chciał, abys i mnie pobroniła przed
          atakami fragsa a tu nic:)
          • iod Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 18:12
            no patrz, prawda, ja to niedobra kobieta jestem.
            Ps. ulepszyłam Twojego grańca ;)
            • iod Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 18:12
              grzańca miało być, oczywiście :)))
              • papirus22 Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 19:49
                a co dodałaś tnz ulepszyłas, pewnie dałąs ten rum razy dwa:)
                • iod Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 21:16
                  papirus, dodalam pomarancze i cytrynem Mniam, szkoda, ze po mrozach juz...
                  • krzysiom1 Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 21:20
                    Za zdrowie dzieci zawsze można...
                    • papirus22 Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 21:36
                      cytryna była, trzeba było tylko ja nadziewac goździkami. No ale pomarańcza moze
                      być ciekawe
                      • robert_58 Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 21:46
                        fajne te licytacje, co kto napisał (zwłaszcza wyrwane z kontekstu jakiegoś
                        tematu, w którym było i grubo ponad 100 odpowiedzi a atmosfera dyskusji z każdej
                        ze stron dochodziła do wrzenia). Licytację nt bardziej merytoryczne (odpowiedź
                        na pytanie a kto coś napisał w sprawie pieniędzy) pomijam - są nudne (sprawa
                        rozwiązana natychmiastowo) i też nikt na nie zwraca na to uwagi (bo i sprawa
                        rozwiązana natychmiastowo a nie o to chyba tutaj chodzi).

I tylko Iod widzi trochę przegięć na forum z ostaniego czasu ... No to chyba
                        tylko Iod jest winna jakimś przegięciom skoro tylko ona coś wypatrzyła ;)
                        • iod Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 21:50
                          no bardzo Ci dziękuję, robert, naprawdę :)))
                          Głównie to mój mąż uważa, że przeginam, ale skoro i on, i Ty, to chyba musi tak
                          jest :)
                        • kmsanczia Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 22:39
                          Robert nie podburzaj nam Iod, nie oddamy jej bez walki. ;)
                          A swoją drogą wy z wielkim nieobecnym to chyba telepatycznie się porozumiewacie,
                          zawsze przybywasz z odsieczą.

Iod: Tomuś ecie-pecie czyli zostało 8. ;-)
                  • iod Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 21:49
                    o, cytrynem mi wyszło :))) Wszystko przez brak polskiej czcionki, ale jestem
                    kreatywna, no, no...
          • po.prostu.kobieta Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 18:15
            Jak się wciągnę to może stanę w obronie - tylko Ty okropnie długie listy
            piszesz. Jak ktos chciał najpierw się Was nauczyć (jak ja), to wie ile to
            kosztowało zaangażowania i czasu. No i co post Papirusa (masz coś wspólnego z
            Egiptem??) to cała strona :)
    • j46 Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 19:17
      No i pożegnal sie z nami Frags. Nie wiem czy cieszyć się czy martwić. Bo brak
      opozycji w naszych szeregaćh może spowodować, że wpadniemy w samouwielbienie. A
      frags jak każdy zarażoni internetem napewno będzie gdzieś występował. Może i na
      naszym forum pod inną nazwą. Bez urazy, część.
      • kmsanczia Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 19:58
        j46 napisał:
        > No i pożegnal sie z nami Frags.

Jak to było z tymi 10 murzynkami? No i zostało 9. Ecie-pecie, kto następny? ;)
        • krzysiom1 Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 20:54
          Jeszcze niedawno chciałem napisać że za chwilę frags zacznie pisać "Nikt mnie
          nie kocha , nikt mnie nie lubi...."
          "Współczujcie mi wszyscy!"
          A tu bach!!!
          Napisał i jeszcze trochę rozwinął..
          Frags odszedł stylu właściwym dla siebie.
        • iod Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 21:52
          ecie, pecie - kiedyś nas już ktoś porzucił (Tomuś mu chyba było)
          • randolff Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 21:58
            Aż patrzeć kiedy zaraz powstanie "łomiankowski salon odrzuconych".
            • robert_58 Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 22:15
              iod napisała:

> no bardzo Ci dziękuję, robert, naprawdę :)))
              > Głównie to mój mąż uważa, że przeginam, ale skoro i on, i Ty, to chyba musi tak
              > jest :)

ja dużym autorytetem to nie jestem ale mąż to raczej zawsze ma rację ;)
              A do tego nawet żadnego cytaciku nie wkleiłaś coby można się obrazić ...
              Ty coś zbyt za tym Fragsem, co go tu już niema, jesteś.
              A wiadomo, wtedy sprawy proste się robią ... za Fragsem ... a Frags to albo
              burmistrz albo ktoś z jego rodziny ... a Ty mało tego Fragsa obsmarowałaś ... ;)
              • iod Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 22:24
                czemu ja tego Fragsa raz, a porządnie nie obsmarowałam, teraz mam za swoje...

cytacik, jaki by tu...co ja będę cytaciki wklejać, będzie trzeba, to się
                przerzucę do "odrzuconych" za tę miłość do Fragsa ;)))
                Sama nie wiem, mnie nie tak łatwo wykurzyć, chyba, że z sensowną odprawą,
                hmmmmm..... ;)
            • krzysiom1 Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 22:20
              Przeczytałem jeszcze raz fragsa i poczułem się wywołany do odpowiedzi to o
              poklepywaczu to chyba o mnie.
              iod o robert_58 też mnie wywołują.
              Frags odszedł bo chba trafiłem w jego czuły punkt przy okazji dyskusji o
              supermarkecie i wałach ale sam się tego prosił.
              Jeżeli tak to sorry bo nie o to mi chodziło.
              Sam na tym forum nawołuję do umiaru często broniłem fragsa jednak w tym
              tematach przeszedł samego siebie więc mi nerwy pusciły.
              Odpowiadając fragsowi:
              Dalej nie wskazałeś gdzie na tym forum ktokolwiek pisł o tym że "za wszystko"
              przy okazji supermarktu będziemy płacić.
              Kwoty które padają w Twoich cytatach dotyczą właśnie wartości działki pod
              podoczyszczalnię , budowy drogi itp.
              Jest to również odpowiedż dla roberta_58 kolejnego specjalisty od zarzucania
              wszystkim że nie o prawdę nam tu chodzi i posłgujemy się wypowiedziami
              wyrwanymi z kontakstu.
              Powtarzam jeszcze raz jak czegos nie wiem to o tym nie piszę a jak nie potrafię
              udowodnić zarzutów do forumowiczów to trzymam gębę na kłódkę.
              I tylko tyle.
              • mazowianka Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 22:29
                Krzysiom,myślę że powiniśmy zakończyć ten temat,
                nikogo nie można zmusić aby pisał na tym forum,
                myślę że nikogo tu nie obrażamy i nikogo przepraszać,
                nie będziemy,szkoda tylko że podjął swoją decyzję,
                w tak niestosownym czasie,gdy nasze myśli i serca,
                są zupełnie z kim innym,ale to była zapewne przemyślana
                przez niego decyzja,więc dajmy temu spokój.
                A Fragsowi życzę powodzenia.
                • krzysiom1 Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 22:42
                  Pozwolicie że zakończę temat taką opowiastką z ksiązki Voneguta.
                  Nie pamiętam tytułu, nie będzie też dosłownie.
                  Była sobie planeta której mieszkańcy porozumiewali się popierdując i
                  przytupując.
                  Pewnego dnia mieszkaniec tej planety przyleciał na ziemię swym latającym
                  talerzem. Leci patrzy a tu się stodoła na farmie pali.
                  Wylądował, biegnie do domu, wpada do środka.
                  W środku farmer z żoną i dziećmi.
                  Biedak próbuje przytupując i popierdując powiedzieć że im się stodoła pali a
                  farmer wziął kij do golfa i mu łeb rozwalił....
                  • kmsanczia Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 22:44
                    Hi hi niezłe, ale ja chyba jakas tępa jestem, bo nijak nie moge zakumać kto z
                    nas popierduje, a kto wali kijem. ;-)))
                    • krzysiom1 Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 22:47
                      I to własnie jest w tej histori najciekawsze...
                • robert_58 Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 22:49
                  Krzysiom - wywołany to może poczuć się każdy a nie to miałem na myśli pisząc do
                  Iod aby jakieś nożyce się odzywały,
                  Ja specjalistą od czegoś tam - no to co Krzysiom - mam od Ciebie oczekiwać teraz
                  przykładów kiedy to ja takie coś napisałem i dlaczego zarazem czy sobie darujemy?
                  A na powyższe cytaciki sam popatrz - dokładnie pamiętasz, który z jakiego wątku
                  się tu znalazł? O co był spór? W jakim tonie była prowadzona dyskusja przez
                  wszystkich uczestników? Nie wspomnę już o tych, co po nigdy nie czytali
                  martyrologi tematów politycznych na forum.
                  • robert_58 Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 22:51
                    OK - kończmy
                  • krzysiom1 Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 22:51
                    Przeczytaj tylko to co w tym wątku napisałeś.
                    I nic więcej...
    • elpr1 Re: POŻEGNANIE 30.01.06, 23:28
      No nie frags tak się nie odchodzi poczekaj jutro też będzie dzień może lepszy.
      Mówisz, że dostałeś porządnie i odchodzisz, szkoda, bo było ciekawie.

Nie będę opowiadał ile ja dostałem, jak mnie ignorowano, jusz sam mój nick
      działał jak płachta na byka, jak się zalogowałem to od razu miałem ciepło
      jednak wiesz lubię tych ludzi,zawsze jest ciekawie nawet poromansować można. Co
      do waszych nieporozumień z papirusem, przecież nie musimy się we wszystkim
      zgadzać, ważne, że rozmawiamy, nie może być tak, że jedno dziecko w pewnym
      momencie mówi: ja ciebie nie lubię biorę zabawki z piaskownicy i idę do domu.

Ja z papirusem akurat się zgadzam w sprawach naszych samorządowych, co nie
      znaczy, że neguję twoje opinie, właściwie nigdy mi tak poważnie nie dokopałeś,
      więc zrobisz, co będziesz uważał za stosowne. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka