Dodaj do ulubionych

Devcor - osiedle tecza

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 19:11
Czy ktos ma jakies info n/t osiedla tecza w Lomiankach, czy jest to
wiarygodny developer DEVCOR
Obserwuj wątek
    • Gość: esscort Re: Devcor - osiedle tecza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.02, 00:50
      Czy developer wiarygodny to nie wiem, ale jeżeli osiedle tecza jest przy ul
      Staszica, to nie radzę sie wto bawić. Juz gdzieś na tym forum troche pisałem,
      jak to wyglada. Domy b. blisko szosy, na której ruch jest cała dobę (w nocy
      głownie wielkie tiry). Mieszkam w łomiankach kilkakrotnie dalej od szosy i tez
      słyszę w nocy tiry. Tobie bedą one niemal przejeźdżały przez pokój. Hałas to
      jedno, zanieczyszczenie z szosy - to drugie. Ponadto przy ul. Staszica władze
      lomianek stawiają: zespół szkół (w związku z tym pewnie gdzies pod twoim domem
      bedzie odchodziła tzw. dilerka); duż basen (czyli co pół godziny przejedzie pod
      twoim oknem kilkanascie -kilkadziesiąt dodatkowych samochodów, autokray z
      dziećmi itp); dużą halę sportowo-widowiskową na ok 1500 miejsc (więc co jakiś
      czas twoja najbliższa okolica zamieni sie w gigantyczny parking - 1500 widzów
      to pewnie jakieś 500 samochodów). Jeżeli masz zamiar wyprowadzic się z
      Warszawy, zeby mieszkać w takich warunkach, to faktycznie ul. Staszica w
      Łomiankach jest super. Inna sprawa to te domy: działka jak duża doniczka,
      sąsiad praktycznie na Twoim tarasie. Zwariujesz, bo bedziesz slyszał, gdy
      sąsiadowi się zachce wyznac cos żonie na ucho. Skoro ty bedziesz słyszał jego,
      to on bedzie słyszał ciebie. Mieszkanie w takiej szeregówce jest zdecydowanie
      gorsze niż w tzw. bloku, w którymi mimo wszystko masz jakąś intymność. W
      szeregowce nie masz żadnej.
      Nie wiem, ile kosztuje domek przy Staszica, ale mysle, ze za podobne pieniądze
      kupisz w łomiankach lub okolicach coś w lepszym miejscu. jeżeli nie chcesz sie
      bawić w uzywany dom, to po prostu kup działke i zbuduj dom. To dzisiaj nie jest
      zaden problem.
      • sloggi Re: Devcor - osiedle tecza 02.12.02, 08:43
        Zamiast zachęcać, odstraszasz.
        A może to nie chodzi o troskliwość, tylko masz jakieś osobiste "ale" do tej
        inwestycji?
        esscort - przyznaj się, co oni Ci zrobili?
        • Gość: esscort Re: Devcor - osiedle tecza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.02, 23:21
          Sam nie wiem. Jakos mnie tak nosi. Chyba mnie wkurza, ze faceci buduja domy dla
          ludzi w miejscu, w ktorym mogłyby co najwyzej stać jakieś biura, punkty
          usługowe, tzw "przemysłówka" (nie mylic z dawna przemysławką). Tymczasem tam
          sie wpuszcza naiwnych, którzy myslą, ze przeniesli sie za miasto, a faktycznie
          ida mieszjkać na pobocze wielkiej drogi. To nie jest uczciwe. Ale przestaje sie
          juz czepiać, bo faktycznie to wyglada, jakbym miał jakąś konkurencyjna firme
          budowlaną, której niestetynie mam.
      • hiuppo Re: Devcor - osiedle tecza 09.01.04, 08:13
        Gość portalu: esscort napisał(a):

> jedno, zanieczyszczenie z szosy - to drugie. Ponadto przy ul. Staszica władze
        > lomianek stawiają: zespół szkół (w związku z tym pewnie gdzies pod twoim
        domem
        > bedzie odchodziła tzw. dilerka); duż basen (czyli co pół godziny przejedzie
        pod
        >
        > twoim oknem kilkanascie -kilkadziesiąt dodatkowych samochodów, autokray z
        > dziećmi itp); dużą halę sportowo-widowiskową na ok 1500 miejsc (więc co jakiś
        > czas twoja najbliższa okolica zamieni sie w gigantyczny parking - 1500 widzów
        > to pewnie jakieś 500 samochodów).

Spojrz na to od strony mieszkanca - pod nosem szkola, basen, boisko. Jak na
        Lomianki to City i szczyt cywilizacji. Zyc nie umierac.
        • esscort Re: Devcor - osiedle tecza 09.01.04, 13:06
          Jeżeli zamieszkałaś/eś w łomiankach, zeby mieć pod domem city, to wszystko OK,
          masz rację. Ja tylko stwierdziłem, że wolałbym tego nie mieć
          • hiuppo Re: Devcor - osiedle tecza 12.01.04, 08:04
            Ja nie mowie o sobie, tylko mowie pod kontem swoich przyszlych dzieci.
            Mam osobiscie mieszane uczucia, gdy beda mialy one przechodzic codziennie przez
            trase gdanska po przejsciu dla pieszych bez swiatel...
    • control Re: Devcor - osiedle tecza 02.12.02, 00:56
      developer chyba jest z warszawy a nie z łominek. W Łomiankach tylko buduje. Ale
      po co pytasz o developera? Co on cie obchodzi? Po prostu nigdy nie kupuj domu,
      który nie jest w 100% skończony. Jeżeli masz kasę na dom, to nikt ci robi
      łaski. Podaz jest duża. Poczekaj az sie skończy budowa, popatrz, jak jest
      zrobione i ewentualnie kupuj. Nie daj sie nabrac na te "ostatnie szanse" itp.
      Zobaczysz, ci którzy beda kupować póxniej, zapłacą jeszcze taniej. A z resztą
      uwag na temat osiedla Tecza zgadzam się z przedówcą.
      • stan.borys Re: Devcor - osiedle tecza 08.12.02, 16:25
        control napisał:

> developer chyba jest z warszawy a nie z łominek. W Łomiankach tylko buduje.
        Ale
        >
        > po co pytasz o developera? Co on cie obchodzi? Po prostu nigdy nie kupuj
        domu,
        > który nie jest w 100% skończony. Jeżeli masz kasę na dom, to nikt ci robi
        > łaski. Podaz jest duża. Poczekaj az sie skończy budowa, popatrz, jak jest
        > zrobione i ewentualnie kupuj. Nie daj sie nabrac na te "ostatnie szanse"
        itp.
        > Zobaczysz, ci którzy beda kupować póxniej, zapłacą jeszcze taniej. A z
        resztą
        > uwag na temat osiedla Tecza zgadzam się z przedówcą.

Popieram !
    • Gość: macinak Re: Devcor - osiedle tecza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 22:33
      Niestety zgadzam się co do lokalizacji. Ja mieszkam zdecydowanie dalej od trasy
      a i tak wieczorami nieźle niesie się hałas. Niby daje się znieść ale jednak
      uwiera. Tak blisko mieszkać bym nie chciala. Ale generalnie Łomianki polecam.
      Sama jestem desantem z Konstancina i dobrze mi tu :))
      Gośka
      • Gość: Jagoda BZDURY IP: 212.244.180.* 13.05.03, 15:52
        Szanowni przedmówcy!!!
        Bzdury gadacie jeśli chodzi o lokalizację Tęczy. Owszem widać z okien trasę
        gdańską, ale na litość boską ona jest naprawdę bardzo daleko i w ogóle jej nie
        słychać!!!!! Jeśli chodzi o to że ci którzy będą kupowali tam mieszkania
        później, to będa taniej płacili to też się nie zgadzam. Kupiłam mieszkanie w
        styczniu tego roku i w tej chwili m2 jest drożzy o 200-300 zł.....więc wiem co
        mówię. Developer jest solidny i terminowy. Osiedle - cóż to kwestia gustu.
        Mnie się podoba. A poza tym przed osiedlem będzie szkoła i basen to co mam
        więcej chcieć?
        Tak czy inaczej pozdrawiam wszystkich ziomków - Łomianków, bo niedługo też się
        będe do Was zaliczać:)
        Acha, i proszę bez komentarzy, że co ja miałam innego o tym osiedlu napisać,
        skoro zdecydowałam się tam mieszkać....Sprawdzałam wiele lokalizacji wokół
        Warszawy, o Warszawie nie wspominając, i Tęczs to NAPRAWDĘ bardzo dobra
        inwestycja.
        pzdr
        Tęczowa Jagoda
        • control Re: BZDURY 13.05.03, 23:16
          Gość portalu: Jagoda napisał(a):

Owszem widać z okien trasę
          > gdańską, ale na litość boską ona jest naprawdę bardzo daleko i w ogóle jej
          nie słychać!!!!!
          Skoro dla ciebie to bardzo daleko, to OK. Mówisz, że w ogóle nie schać? A to
          ciekawe. Ja mieszkam jakieś 3-4 razy dalej i słyszę. Witaj w Łomiankach!
          • Gość: Jagoda głośno - pojęcie względne:) IP: 212.244.180.* 14.05.03, 13:31
            Do tej pory mieszkałam przy ul.Powstańców Śląskich, a wcześniej przy
            Sikorskiego na Stegnach więc poziom hałasu dochodzącego z trasy gdańskiej to
            pojęcie względne. Dla mnie nie ma z tym problemu:) w porównaniu z poprzednimi
            miejscami zamieszkania:)
            pozdrawiam
    • sloggi Re: Devcor - osiedle tecza 15.05.03, 10:55
      Ilu mieszkańców ma mieć docelowo to osiedle?
      • Gość: Jagoda ilość mieszkań IP: 212.244.180.* 15.05.03, 13:59
        Z tego co wiem to chyba w sumie jest ok. 200 mieszkań
        pozdrawiam
        • sloggi Re: ilość mieszkań 08.01.04, 18:17
          Gość portalu: Jagoda napisał(a):

> Z tego co wiem to chyba w sumie jest ok. 200 mieszkań
          > pozdrawiam

Czy tylko 200?
          • hiuppo Re: ilość mieszkań 12.01.04, 08:12
            Znalazlem ich strone: www.osiedle-tecza.pl

Niestety nie wynika z niej ile mieszkan. Ale powiem szczerze, ze identyczne
            osiedle domkow kanadyjskich znam z okolic Piaseczna -> Jozefoslaw, ul. Ogrodowa
            i okolice.
            • josi Re: ilość mieszkań 15.01.04, 09:58
              Docelowo ma byc 196 mieszkan. Do tej pory notarialnie wykupionych jest 112, ale
              podpisanych umów wstepnych na pewno wiecej.
              J.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka