Dodaj do ulubionych

odczyt gazomierzy

09.03.06, 19:03
czy gazownia przesłała wam juz faktury za gaz, odczyt był w lutym, a
wcześniejszy w październiku.
Faktur jak nie tak nie ma. Obawiam się, że rachunki będą baardzo słone.
Obserwuj wątek
    • jorybka1 Re: odczyt gazomierzy 09.03.06, 19:08
      Ja otrzymałam ostatni rachunek 15 grudnia, z płatnością 3 stycznia. Aż boję się
      pomyśleć o nowym rachunku gazowym:(
      • papirus22 Re: odczyt gazomierzy 09.03.06, 19:10
        ja nie dostałem rachunku od października, spodziewam sie bardzo dużej kwoty:(
        -
        Nasze Forum Łomianki
        OIOM-Leć Sokole
        Sokołowski musi odejść!
        • mazowianka Re: odczyt gazomierzy 09.03.06, 21:00
          Ja ostatni płaciłam w listopadzie,podobno już
          zaczęli wysyłać,i aż boję się pomyśleć jaki będzie.
          • osa551 Re: odczyt gazomierzy 10.03.06, 17:43
            uff ... to nie tylko ja nie dostałam rachunku! Ja nie mam rachunku od
            listopada. Dziwniłam do BOK ale oczywiście do 17:00 wszystkie numery
            permanentnie zajęte a po 17:00 nikt nie odbiera. Państwowy standard obsługi.
            Obawiam się, że jak dostanę rachunek to się przewrócę...
            • iod Re: odczyt gazomierzy 10.03.06, 17:49
              jak my wszyscy...
              • kmsanczia Re: odczyt gazomierzy 10.03.06, 18:50
                O co chodzi z ta paniką? Jakieś podwyżki były? Nic nie wiem, z resztą u mnie
                zawsze faktury za gaz i energię przychodzą raz na pół roku, czyli za każdym
                razem można się przewrócić. ;)
                • iod Re: odczyt gazomierzy 10.03.06, 19:05
                  chodzi o to, że zimno było - pamiętasz? grzanie było na max. To i dużo trezba
                  będzie zapłacić. A podwyżki chyba też były.
                  • daisy32 Re: odczyt gazomierzy 10.03.06, 20:37
                    I jeszcze będą przynajmniej 10%, kompletne szaleństwo.
                    • k72 Re: odczyt gazomierzy 21.03.06, 23:10
                      Z tego co wiem to od Nowego Roku w Gazownii odział Żoliborz(to oni nas
                      rozliczają) są wielkie zmiany. Zostali przeniesieni do HBS-u na ul. Kasprzaka,
                      zmienił się program do rozliczeń odbiorców i podobno nieoficjalnie nie mogą
                      wystawić rachunku powyżej 1000,00 zł. Możeby pismo napisać???
                      • papirus22 Re: odczyt gazomierzy 21.03.06, 23:11
                        do kwetnia muszą spisac liczni bo taryfa się zmienia, czekam i ąz boje się
                        pomyślec bo zima była sroga.
                        • k72 Re: odczyt gazomierzy 21.03.06, 23:16
                          Wcale nie muszą, mają komputery to im szacują podwyżkę. Ja też czekam na
                          rachunek już drugi miesiąc. W kwietniu będzie kolejny odczyt, a co z lutowym???
                          • papirus22 Re: odczyt gazomierzy 21.03.06, 23:18
                            dwa?
                            ja nie dostałem od paxdzirnika!!!
                            • k72 Re: odczyt gazomierzy 21.03.06, 23:20
                              Znam trochę tę firmę, obecnie jest tam taki bałagan że jak na jesień rachunki
                              otrzymamy będzie OK.
                              • kmsanczia Re: odczyt gazomierzy 21.03.06, 23:21
                                Rachunek za rok z prognozą na zimę stulecia... brrr!
                              • papirus22 Re: odczyt gazomierzy 21.03.06, 23:21
                                jak kazda państwowa tragedia, nie zalezy im na kasie.
                            • mazowianka Re: odczyt gazomierzy 21.03.06, 23:21
                              Tysiąca złotych,zapomnij pewnie dostaniemy
                              po parę tysięcy,ostatni płacony był w listopadzie.
                              • k72 Re: odczyt gazomierzy 21.03.06, 23:25
                                Pocieszę Was wysyłają ekipę do odcięć po 45 dniach od terminu zapłaty.
                                • mazowianka Re: odczyt gazomierzy 21.03.06, 23:29
                                  To już będzie ciepło,mam nadzieję,niech tną.
                                  • k72 Re: odczyt gazomierzy 21.03.06, 23:31
                                    Ponowne podłączenie ok.120 zł.+opinia kominiarska+... ( 2 dni z życia wyjęte).
                                    • kmsanczia Re: odczyt gazomierzy 21.03.06, 23:32
                                      Zaraza zaraz, a co ta panienka z reklamy UOKiK mówiła? "Wyłączyliści? No to
                                      macie problem!". ;)
                                      • papirus22 Re: odczyt gazomierzy 21.03.06, 23:33
                                        nie widziałem, ale przynajmniej polecony powinien być
                                        • kmsanczia Re: odczyt gazomierzy 21.03.06, 23:37
                                          Nie widziałes reklamy z TePsą?
                                          • k72 Re: odczyt gazomierzy 23.03.06, 22:41
                                            Dzisiaj (po dwóch dniach) dodzwoniłem się do BOK. Na wstępie tłumaczenie o
                                            zmianie programu, itp., itd. Rachunki mają zostać wysłane jeszcze w marcu.
                                            PS.podobno przede mną też dzwonił ktoś z Łomianek.
                                            • esscort Re: odczyt gazomierzy 23.03.06, 23:47
                                              Sorry, ale pierwszy raz widzę (słyszę/czytam), żeby ktoś dzwonił do gazowni i
                                              upominał sie o rachunek. Ja bym wolał dostać ten reachunek jak najpóźniej (lub
                                              w ogóle)
                                              • papirus22 Re: odczyt gazomierzy 23.03.06, 23:50
                                                raz na rok?
                                                chyba lepiej raz na kwartał przynajmniej:)
                                                • esscort Re: odczyt gazomierzy 23.03.06, 23:53
                                                  Wszystko jedno, czym później każą płacić, tym lepiej dla płacącego.
    • papirus22 Re: odczyt gazomierzy 27.03.06, 09:40
      jeszcze nie mam, ile przyjdzie, aż strach się bać:)
      • boryska Re: odczyt gazomierzy 27.03.06, 14:03
        Dobrze, że forum istnieje, bo już się wybierałam na pocztę, czy aby naszej
        faktury nie zgubili:) Ale skoro to szerszy problem,to bede się razem z
        wamimocno furtki trzymała przy otwieranu koperty. Pewnie cieplutkie wakacje
        wypalilismy w ta zimę:(
        • papirus22 Re: odczyt gazomierzy 27.03.06, 15:06
          jeszcz troche i będą mogli zakręcać nie poszczególnych odbiorców w Łomiankach,
          ale od razu kurek główny dla całych Łomianek.
          • drabbu Re: odczyt gazomierzy 27.03.06, 15:44
            W ostatni piątek udało mi się dodzwonić do działu handlowego Gazowni
            jest to nr 691-85-53.
            Bardzo uprzejmie poinformowano mnie, że opóźnienia powstały najpierw
            z powodu jakiejś awarii komputerowej i z powodu "zmiany systemu
            fakturowania".
            Faktury - wystawione według ostatnich odczytów - mają przyjść "w najbliższym
            możliwym czasie i oczywiście będą państwo mieli przesunięte terminy płatności"
            (koniec cyt.) Może jednak nie przymkną nam tego kurka?
            • mmc_lomianki Re: odczyt gazomierzy 27.03.06, 18:45
              Witam :)
              Problem jest - wygląda na to - szerszy niż tylko jakiś region gazowni. Dla
              przykładu - moja znajoma z Nowej Iwiczne (powiat Piaseczno...) również od
              jesieni nie dostała żadnej faktury. Gazownia nieźle wtopiła - w skali całego
              regionu to muszą być jakieś niebotyczne pieniądze, które mocno im się spóźnią...
              A my przy okazji obgryzamy paznokcie zastanawiąjąc się ile przyjdzie zapłacić.
              Pozdrawiam wszystkich zmarzluchów :)
              • krzysiom1 Re: odczyt gazomierzy 27.03.06, 19:55
                Pewnie program podobnie jak ZUS od Prokomu kupili.
              • boryska Re: odczyt gazomierzy 27.03.06, 19:55
                Kupili sobie ten sam genialny system co TP SA :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka