Dodaj do ulubionych

Lecsokole - cynizm czy ignorancja

22.04.06, 12:31
Do rozpoczęcia tego wątku zmusili mnie twórcy strony lecsokole kolportując
swoją “gazetkę” na terenie Łomianek. Widocznie uznali, że ich radosna
twórczość jest mało doceniona.

Chciałbym ustosunkować się do artykułu o ICDS.

Autor tego tekstu jest albo ignorantem lub skrajnym cynikiem.
Pisze z kpiną (podważając tym fachowość projektanta obiektu), że basen jest
zbudowany na I pietrze.
Nikt przy zdrowych zmysłach nie buduje w Łomiankach głębokich piwnic (wody
podskórne), więc nic dziwnego, że basen jest umiejscowiony wyżej. Byłem pod
basenem w dwóch obiektach: w Laskach (dar Norwegów dla dzieci) i w basenie
zbudowanym przed wojną przy ul. Wolskiej róg Działdowskiej. W obu przypadkach
przestrzeń pod basenem jest wykorzystywana jako pomieszczenia techniczne. W
ICDS, jako obiekcie dobrze pomyślanym, obok urządzeń technicznych pod basenem
funkcjonuje też strzelnica na kilkanaście stanowisk. Nie wszyscy o tym
wiedzą. Zdjęcia strzelnicy były publikowane w numerze specjalnym GŁ w maju 2005.

Jeszcze uwaga na temat niewykorzystania ICDS. Tak pisze tylko ten, który albo
nie był w tym obiekcie bądź jest cynikiem czyli wrogiem Łomianek. Wspaniały
obiekt, zazdroszczą nam go wszyscy przyjezdni, rozwija się wspaniale. Coraz
więcej imprez o randze ogólnopolskiej. I Liga Koszykówki Kobiet i mistrzostwa
Polski modeli samochodów to przykład ostatnich imprez. Wystarczy tylko przyjść
i popatrzeć co się tam naprawdę dzieje.

Kłamliwe teksty na temat kosztów eksploatacji ICDS na szczęście już sie
skończyły po artykule p. Mroczkowskiego. Okazało się bowiem, że cały obiekt
kosztuje rocznie niewiele więcej niż dwukrotny nakłady gminy na Dom Kultury. A
jaka skala obiektów.

Kończąc przestrzegam ludzi piszących podobne bzdury. To jest antyreklama
Łomianek. Robicie mieszkańcom wielką krzywdę. Może dla was “im gorzej tym
lepiej”, ale ja jestem zbulwersowany taką antypatriotyczną postawą.
Obserwuj wątek
    • vampi_r Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 14:06
      Nie jestem z Łomianek, a w ICDS byłem tylko 2 razy.
      Znam się natomiast co nieco na budownictwie. Mogę więc napisać, że umiejscawianie basenu na piętrze to zwykła rozrzutność pieniedzy.
      1 m3 wody waży tonę. By utrzymać ciężar basenu wraz z wodą konieczna jest niebywale silna i masywna konstrukcja. A to kosztuje.
      ICDS kosztował, o ile się nie mylę, około 50 mln zł. Centrum Olimpijskie na Żoliborzu przy Wislostradzie kosztowalo 42 mln., a swego czasu było słychać o niebywałej rozrzutnosci PKOl (chyba nawet NIK się tym zainteresował).

Łomiankom zapewne przydaje się taki obiekt. Jednak można było go zbudować za połowę kosztów, jakie zostały w to wpakowane. Tym bardziej, ze (podejrzewam) budżet Łomianek jest kilkakrotnie mniejszy od budżetu PKOl.
      • hiuppo Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 14:25
        Ok, a teraz sobie wyobraźmy wysoką wode na Wiśle i pół Łomianek pod wodą z ICDS
        na czele. Basen jest na I piętrze, więc zostanie czysty. Urządzenia techniczne
        na parterze - też mało prawdopodobne, że uszkodzi je dłuzszy pobyt pod wodą, jak
        byłoby w przypadku urządzeń w piwnicy.
        Spójrzmy prawdzie w oczy - Łomianki to teren zalewowy.
        • esscort Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 15:27
          hiuppo napisał: Ok, a teraz sobie wyobraźmy wysoką wode na Wiśle i pół Łomianek
          pod wodą z ICDS na czele. Basen jest na I piętrze, więc zostanie czysty

No, i wszyscy podpłyną do basenu na pontonach, drzwiach i dętkach, żeby sobie w
          czasie powodzi poplywać. Super pomysł!
          • hiuppo Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 15:48
            Zmierzam do tego, ze czyszczenie basenu to też koszty.
            Zwłaszcza basenu z "aspiracjami".
            • esscort Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 15:55
              hiuppo napisał:

> Zmierzam do tego, ze czyszczenie basenu to też koszty.
              > Zwłaszcza basenu z "aspiracjami".

A ja myslalem, że żartujesz, więc pociagnąlem troche żartem. A jeżeli na
              powaznie, to wydaje mi się, że sprawa konstrukcji budynku ICDS nie ma nic
              wspolnego z groźba powodzi, a nawet gdyby miala, to raczej należaloby chronic
              sprzęt, urządzenia niż wodę w basenie. Bo wode latwo wypuscić i nalac nowej
              (czystej).
              • hiuppo Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 17:15
                Urządzenia na dach?
                Szkoda, że taki pogięty ;)
        • brycezion Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 16:07
          Nie jestem współautorem Lecsokole i nie wiem kto tą stronę i wydany biuletyn
          redaguje.Nie podaje on jednak żadnych rewelacyjnie nowych faktów poza
          powszechnie znanymi.Przynajmniej tym osobom,które się interesują sprawami Łomianek.
          Nie dostrzegam więc w nim ani cynizmu ani ignorancji.
          W ICDS byłem parokrotnie łącznie z uroczystym otwarciem.
          Ale po kolei.
          Hiuppo:Idąc Twoim tokiem rozumowania w Łomiankach wszyscy powinni budować domy
          na palach.Ale, że jest to teren zalewowy,to proszę mi wytłumaczyć,dlaczego
          Burmistrz i szanowna Rada nic przez 8 lat nie zrobili dla podwyższenia wałów
          wiślanych? Nawet nie znaleźli 150 tys. zł dla przyśpieszenia projektu
          technicznego wałów,a na projekt Centrum Rowerowego dla p.Marka Zamany 145 tys
          znalazło się natychmiast!!!
          Sanset:Może i ludziom spoza Łomianek podoba się ICDS,ale oni za to nie płacą.
          Nie będę powtarzał argumentów z biuletynu i strony Lecsokole dodam tylko,że:
          1.Od początku ta inwestycja była prowadzona sprzecznie z podstawowymi zasadami
          dobrej gospodarki.Najpierw określa się założenia (ilość uczniów,hala
          sportowa,basen itp) a potem ogłasza konkurs dla 3 lub więcej biur
          projektowych.Robią to za darmo,łącznie z podstawowymi planami,wstępnym
          kosztorysem,makietą.Za darmo,bo zwycięzca będzie projektantem.Komisja wybiera
          projekt pod kątem użyteczności i kosztów.
          W Łomiankach nic takiego nie było.Przyszedł projektant z gotowym projektem i
          p.Cezary T. i zdecydowano o budowie.
          2.Bursa,szkółki sportowe wspierające rozwój sportu w Polsce.Bardzo dobrze,tylko
          dlaczego za to mają płacić mieszkańcy Łomianek? Burmistrz w trakcie
          zatwierdzania budowy ICDS obiecywał dotacje.Nawet RIO zwracało uwagę (jeśli
          chcesz to mogę zacytować,bo mam to pismo),że jeżeli nie będzie dotacji,to
          Łomianki znajdą się w bardzo trudnej sytuacji finansowej.I znalazły się.A
          v-burmistrz pisemnie podał,że żadnych obietnic dotacji nie było.Dostaliśmy
          jedynie 0,5 mln zł tj. 1 %.
          3.I liga koszykówki.A kto gra w zespole dziewcząt walczących o wejście do I
          ligi? Dziewczyny z Łomianek?
          Sądzę,że forumowicze mający dorastające dzieci wypowiedzą się w sprawie
          udostępnienia ICDS dla naszej młodzieży (mówimy o zajęciach poza lekcyjnych,dla
          których wystarcza zwykła sala gimnastyczna) - dokładniej,na przykładach.
          4.Proponuję przejechać się na Potocką i porównać jak można wykorzystać przestrzeń.
          5.A rozliczenie kosztów utrzymania ICDS wg.p.Mroczkowskiego - jeszcze
          sprawdzimy.Bo jak na razie,to nawet nie wiadomo ile będzie tak naprawdę
          kosztował ICDS. Podane przez p.Niegodzisz w GŁ nr.6 z 24.3.06 koszty 48,7 mln zł
          są nie pełne.Nie uwzględniają one kosztów kredytów 13 mln zaciągniętych,gdyż
          miasto straciło płynność finansową i tylko ok.50% poszło na spłatę ICDS.
          Poza tym jest sprawa z powództwa Mitexu na kwotę 2,6 mln zł za roboty dodatkowe
          i nie wiadomo jak się zakończy.
          Reasumując,nie ma czym się zachwycać,chyba,że dostalibyśmy ICDS za darmo.Bo
          darowanemu koniowi w zęby się nie patrzy.
      • sanset Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 22:40
        Jeżeli znasz się to odpowiedz na pytanie czy byłeś w jakimś podbaseniu?
        Czy może wydaje ci się, że basen to dziura w ziemi obłożona kafelkami.
        Wszystkie baseny które widziałem "od dołu", łącznie z basenem w prywatnym domu w
        Łomiankach maja konstrukcję którą można oglądać "bez wykopalisk". Robią tam
        ludzie np. kręgielnie.
        Jeżeli chodzi o koszty to gratuluję wiedzy. Pomyśl tylko: Centrum Olimpijskie to
        biurowiec a ICDS to kompleks z wieloma urządzeniami technicznymi.
        • brycezion Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 22:47
          Sanset: Basen na Conrada przy gimnazjum o tych samych wymiarach kosztował 6 mln
          a nasz 14 mln.
          • sanset Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 22:52
            A mój znajomy w Klewkach wybudował basen ze szwagrem za pół litra.

Przepraszam za żart ale ciężko dyskutować z samymi biegłymi rewidentami.

A myślałem że wszyscy Polacy to lekarze.
            • brycezion Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 22:55
              Sanset: Nie ironizuj,bo sam zacząłeś o kosztach.
        • esscort Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 23.04.06, 10:37
          sanset napisał:
          Wszystkie baseny które widziałem "od dołu", łącznie z basenem w prywatnym domu
          w Łomiankach maja konstrukcję którą można oglądać "bez wykopalisk"

I nie zapomnij dodac, że po to robi się basen na I pietrze, żeby na parterze
          postawic dwa stoły od ping-ponga.

Forum Łomianki
          OIOM-Leć Sokole
        • duncan.idaho Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 24.04.06, 16:40
          Czepiliście się basenu na piętrze, to akurat jest drugorzędny aspekt tej
          inwestycji, znaczenie mają niebagatelne koszty i sposób jej przeprowadzenia.

Nie przeczę że fajnie jest mieć wieloryba imienia JPII, ale taki obiekt buduje
          się jak już inne pilniejsze potrzeby zostaną zaspokojone.
          • esscort Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 24.04.06, 16:45
            Czepiamy się tego I pietra, bo to jest właśnie w pigułce kwintesencja, symbol
            tych kosztów, sposobu zaincjowania i przeprowadzenia calej inwestycji.
    • esscort Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 15:24
      Sanset, trochę probujesz manipulować. Ja też dostałem biuletyn leć sokole. Tam
      jest napisane tak: "okazuje się, że basen usytuowany jest na pierwszym piętrze,
      podczas gdy parter zajmuja puste przestrzenie, ktore zreszta zupełnie nie
      nadaja się do jakiegoś sensownego zagospodarowania. Na basenie
      jest 550 miejsc siedzacych dla publiczności, a w wodzie z reguły pływa kilka-
      kilkanaście osob. Na większości z tych krzesełek nikt nigdy nie usiadzie".
      Czyli autor nie tyle dziwi się, ze basen jest na pietrze (mnie to dziwi
      bardziej), ile zwraca uwage, że na pieparterze budynku to jakieś wolne
      przestrzenie, które nie nadaja sie do wykorzystania - czyli miejsce
      zmarnowane. Zaraz mi Sanset powiesz, że tam są dwa stoly do ping ponga, ale
      proszę takich argumentów nie uzywać. W ogole ani w tym tekście z biuletynu, ani
      w innych głosach krytykujacych ICDS nie ma krytyki idei basenu czy sali
      sportowej, co tutaj Sanset probujesz insynuować. Basen tak - ale nie takim
      kosztem. Przeciętnego mieszkńca Łomianek basen kosztował 2,5 tys zł. Czyli
      rodzinę ok. 10.000 zl. Nie uważasz, że to troche za dużo? Czy w Łomiankach musi
      byc basen z widownią na 500 miejsc? Po co nam taki moloch?
      Piszesz, ze ktoś nam zazdrosci ICDS. Możliwe. Ale ja bym zdecydowanie wolał,
      żeby celem dzialania władz samorzadowych nie było wzbudzanie zazdrości
      u "wszystkich przyjezdnych" lecz dobro mieszkańców. Zreszta mysle, że ci
      przyjezdni bardziej by nam zazdroscili zadbanego miasta z dobrymi ulicami, z
      kanalizacja, z wodociagiem i z basenem na miare lokalnych potrzeb. Na razie to
      wyglada tak, jakby ktoś, kto chodzi za przeproszenie srać za stodołę, ma
      dziurawy dach, sparciale ubranie, a do domu musi brnąc w błocie w gumiakach,
      kupił sobie wielkiego mercedesa i cieszy sie, ze inni mu zazdroszczą. Sorry,
      Sanset, mnie takie wzbudzanie zazdrości nie rajcuje. Mysle, że wielu
      mieszkańców Łomianek też nie.

• mazowianka Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 15:48
        Ja też dostałam biuletyn leć sokole i właśnie z biuletynu
        dowiedziałam się że moja rodzina,zapłaciła za tę przyjemność,
        27.500 zł.Nie zgadzam się żeby to mieszkańcy Łomianek mieli
        komuś ( czyli przyjezdnym) fundować kąpiel w basenie,wtedy
        gdy nie mamy wody zdatnej do picia i taplamy się w błocie,
        jeżdzimy po dziurawych ulicach a dzieci w szkole podstawowej
        będą chodziły na dwie zmiany,pytam się w imię czego mamy
        ponosić koszty chorej wyobrażni naszych włodarzy,komu chcą
        zaimponować,ja za przeproszeniem mam w d.... ich ambicje
        niech sobie fundują za swoje pieniądze a nie nas wszystkich.
        Nasi Burmistrzowie zdaje się zostali powołani po to by służyć,
        mieszkańcom Łomianek,o czym niestety zapomnieli!!!!! i pora im
        o tym przypomnieć. Więc nie pisz takich dyrdymał jak nie znasz
        dokładnie wszystkiego.
    • atos55 Re: SANSET - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 15:46
      Sanset, poprzednim razem odezwales sie na tym forum 18 lutego z bardzo podobnym
      pytaniem: Czy lecsokole jest uczciwe? Wiele osób Ci odpowiadało, bylo prawie
      100 wpisów. Twoje zastrzezenia do lecsokole zostaly powszechnie uznane za
      bezzasadne, padało mnostwo szczegółowych argumentów. Ale Ty sie juz potem nie
      właściwie odezwałeś, nawet wtedy gdy wzywano Cię do podsumowania rozpoczętej
      przez Ciebie dyskusji. Napisałeś tylko, ze jesteś zajęty i odpiszesz potem.
      Jakoś Ci sporo czasu zeszło i nic, a teraz zaczynasz to samo od innego końca?
      Cynizm czy ignorancja? Więc nie wiem czy warto z Tobą dyskutować ...
      • esscort Re: SANSET - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 16:55
        Jestem pewny, że o tamtych pytaniach z lutego Sanset w nawale zajęć po prostu
        zapomniał, a teraz je odszuka i odpowie. Przecież nie chodzi mu z pewnoscią o
        to, by ludzie czytajacy to forum uważali, że celowo coś mataczy, ze nie ma
        argumentów itp.
        • papirus22 Re: SANSET - cynizm czy ignorancja 24.04.06, 17:58
          sanset nie odpowie, bo nie wie. Reżim nie musi odpowiadać, na żadne pytania, bo
          na tym polega reżim.
    • dziekanoszczak Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 19:14
      Sanset biadolisz szukasz usprawiedliwień, bronisz brodatego, masz tam kolego
      swoie interesy i przestrzegasz że jest to antyreklama Łomianek, więć ci
      odpowiem to dopiero początek, tym razem nie będzie tak różowo jak cztery lata
      temu, eraz idziemy na noże, wyciągniemy takie brudy że wyniosą się jeszcze
      przed wyborami, zwłaszcza ta padlina zresztą on wie bo to czyta.
      • krzysiom1 Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 20:39
        Dziekanoszczak. Trzymam kciuki!
        • mazowianka Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 20:52
          Ja też.
          • robert_58 Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 22:26
            Sanset,
            rzeczywiście rzadko zaglądasz na forum. Tym chyba można usprawiedliwiść, to co
            napisałeś.
            Tyle obiecującego wstępu.
            Racz jednak zauważyć Sanset, że na tym forum obiekt ICDS (oprócz kilku
            wypowiedzi) jest traktowany jako sztandarowy przykład niegospodarności obecnych
            władz Łomianek. Nie twierdzę w tym zdaniu (dla mniej spostrzgawczych), że
            inwestycja została zrealizowana w oparciu o zasady gospodarności (tym bardziej,
            że przecież o wiele bardziej zaangażowani nie mają dostępu do dokumentów, a co
            dopiero ja). Nie jestem również projektantem obiektów takiej skali (zwłaszcza w
            połączeniu z salami gimnastycznymi, szkołą itd) i nie mam z czym tego porównać
            (przykłady na forum przytaczane nie spełniają tylu funkcji co ICDS) - nie
            oceniam więc jednoznacznie.

Jestem natomiast przekonany czytając forum, że o ICDS nie można tutaj pisać w
            jakimkolwiek aspekcie pozytywnym. To jest temat do rodzierania koszul, grzebania
            we własnej ranie, ogólnego szlochu itd.
            Być może o pozytywnych aspektach ICDS będzię więcej po zwycięskich wyborach dla
            obecnych opozycjonistów. Może wtedy pojawi się wysyp pomysłów coby zrobić, aby
            zarobić na ICDS? Teraz tego nie ma - rozumiem, konspira.

Tak więc Sanset - biadolisz czy szukasz jakiś pozytywów? Miej na uwadze, że
            przez Twoją opinię przychylną dla obiektu, zostałeś już uwikłany we wspólne
            interesy z Sokołem. Zostałeś zdemaskowany. Na pewno nie jest to czcze pomówienie
            - tutaj, na forum, przecież znaleźć można tylko rzetelne argumenty, poparte
            konkretnymi informacjami.

Pozdrawiam zwolenników i oponentów ICDS
            • krzysiom1 Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 22:39
              Robercie pisano pozytywnie, pisano.
              Konieczności budowy nowego gimnazjum NIKT na tym forum nie podważał, podobnie
              jak budowy basenu.
              Jak chcesz zobaczyć bardzo podobny obiekt za połowę pieniędzy które u nas
              wydano, budowany przez tego samego wykonawcę z dużo fajnieszym basenem ale bez
              bursy i ogromnych widowni (dla których same plastikowe siedzonka kosztowały
              kilkaset tysięcy złotych) to zajrzyj na stronę JÓZEFOWA
            • sanset Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 22:49
              Jestem uwikłany w to, że moje dzieci chodzą do ICDS, korzystają z basenu, sali
              gimnasycznej a ja przychodzę na koncerty. Pozdrawiam, ale myślę że Sokołowski
              wygra. Brak jest konkurencji. Cała para poszła w gwizdek tzn. czarny pijar, na
              dodatek anonimowy.
              Co do moich wypowiedzi na forum, to gdy coś mi się wciska to próbuję to
              analizować. Anonim wskazywał adres na forum, bo na stronie lecsokole jest
              skrzynka tylko na jedynie słuszne pozytywne reakcje.
              • krzysiom1 Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 23:00
                Sanset> To masz jakieś masochistyczne dzieci..
                Dzieci z Łomianek które ja znam nie wykazują chęci bywania na naszym basenie.
                Wiem że to nie argument, bo może to być wynik np. starań naszych chamskich
                ratowników a nie wyglądu samego basenu.
                Mi osobiście basen ani ICDS się poprostu nie podoba.
                Tandeta wyłazi z każdego kąta ale są gusta i guściki..
                • iod Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 23:03
                  krzysiom1 napisał:

> Mi osobiście basen ani ICDS się poprostu nie podoba.
                  > Tandeta wyłazi z każdego kąta ale są gusta i guściki..

Krzysiom, jakby tak spojrzeć, to nie wiem, co mi się w Łomiankach podoba....ale
                  można się przyzwyczaić, polubić nawet, zauroczyć jest się ciężko jednak...:)
                  • krzysiom1 Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 23:08
                    Nie no! Iod!
                    Ja jestem zauroczony kilkoma miejscami w Łomiankach, tylko akurat do tych
                    miejsc burmistrz i spółka łapek nie przykłada.
                    Próbują ale wojewoda jak na razie im to uniemożliwił.
                    Na szczęście!
                    • iod Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 23:26
                      podziel się, jakie to miejsca? (trochę prowokuję, ale kto z kim przestaje....;))
                      • krzysiom1 Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 22.04.06, 23:31
                        Akurat tam gdzie wg. burmistrza nikt nie bywa.. czyli ogólnie międzywale tzn
                        tereny nadwislańskie.
                        Sokół na spotkaniu z mieszkańcami Kiełpina stwierdził, "że był raz i nikogo tam
                        nie widział"!!!!!!!!!!!!
                        Całe szczęście że tylko raz był bo nie wiadomo co by wymyślił gdyby był tam
                        kilka razy.
                        • esscort Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 23.04.06, 00:11
                          Faktycznie krajobrazy nadwislańskie są urocze, a wycieczka rowerowa po wale to
                          niezapomniane wrażenia. Ale jako mieszkaniec Dabrowy polecam też puszczę. Jej
                          początek może ni wyglada najlepiej , bo niektorzy wynoszą tam smieci, ale dalej
                          jest super. Prawdziwa puszcza!
                          • krzysiom1 Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 23.04.06, 00:30
                            Dla mnie Puszcza to nie Łomianki..
                            Jeżdżąc z Wawy do Puszczy nigdy nie wiązałem jej z Łomiankami i tak mi zostało
                            do dzisiaj..
                            Za to tereny nadwiślańskie są ścisle związane z Łomiankami.
    • j46 Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 23.04.06, 11:04
      Nie jestem z grupy sokoła. Ale to co piszesz to zbliżone jest do demagogii. Był
      na tym forum kiedyś taki człowiek nazywał się chyba bajmot. Też pisał peany na
      cześć obecnych władz. Kiedy Wojewoda odrzucił studium zagospodarowania zamilkł
      zupelnie. Okazało się że tacy jak ja forumowicze i aktywni mieszkańcy Łomianek
      występujący na [publicznych zebraniach mieli rację. Nie bajmot i nie burmistrz.
      Twierdzisz ..”bądź jest cynikiem, czyli wrogiem Łomianek”... to chyba nie znasz
      znaczenia słowa cynik i wróg. Sadzę, że szybciej takie znaczenie można przypisać
      obecnemu burmistrzowi jego zastępcy i całej ekipie tej łącznie z częścią
      radnych. Bo jak nazwać kłamstwa i kłamstewka, którymi jesteśmy codziennie
      karmieni. Przyjaciel czy wróg drenuje kasę gminy do ostatniego grosika? Jak
      nazwać to, że basen z widownią na 550 miejsc nie który nie uzyskał homologacji,
      bo jest po prostu za krótki i żadne zawody sportowe na nim nie mogą się odbyć?
      Dlaczego na tym wspaniałym basenie nie odbyły się żadne zawody wyższej rangi?
      Dlaczego na miejscach siedzących gromadzi się tylko patyna starości i
      megalomanii? Czyż sukcesem jest używanie wspanialej hali sportowej na wyścigi
      zabawek, zamiast dopuścić tam nasze dzieci by, choć po prostu się bawiły. Basen,
      hala sportowa były potrzebne Łomiankom, ale nie takie. Dlaczego nie mamy oburzać
      na to że megalomania burmistrza i s-ki . doprowadziła, że koszt budowy i obsługi
      zadłużenia przekroczył możliwości gminy, że codziennie płacimy za utrzymanie
      setek metrów kwadratowych zbędnej powierzchni, którą trudno będzie kiedykolwiek
      wykorzystać? Że dzięki megalomanii władz od kilku lat prawie nie powstają nowe
      drogi, wodociągi, kanalizacja.
      Piętrowy basen. Pewnie zabezpiecza go w jakimś stopniu przed powodzią, tak jak
      zabezpieczony jest mieszkający w dąbrowie burmistrz. Choć nie zabezpiecza
      infrastruktury technicznej basenu, bo ona czy mieszcząc się na parterze czy w
      podziemiu jednakowo jest narażona jest na wielką wodę. Czy dlatego mamy się
      cieszyć, czy to zwalnia burmistrza od troski o stan zabezpieczenia gminy przed
      powodzią? A winda na piętrowym basenie przydała się w szkole lub nawet w
      urzędzie gminnym, gdzie tak inteligentnie wykonano daszek, że żaden inwalida nie
      wiedzie podjazdem, bo nie zmieści się obok konstrukcji daszku.
      • papirus22 Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 23.04.06, 14:25
        Sanset
        W Łomiankach należy planowac, tego do tej pory nie było. A jak planowac to
        również wyznaczać sobie priorytety. W badaniach które robił Sokół na pierwszym
        mieszkańcy wybrali drogi, zaraz po tym kanalizację i wodociagi, padały tez
        odpowiedzi- chodniki. Na to powinny iść w zasadzie wszystkie Łomiankowksie
        środki, natomiast zamaist tego Sokół zaplanował nam ostatnio Centrum Rowerowe.
        Te potrzeby były wskazywane od zawsze bo tego Łomiankom brakuje, a takie
        inwestycje jak ICDS to sie robi wtedy gdy ma się już infrastrukturę. Przypomne
        megalomańskie pomysły MEgalomana.
        Spalarnia-poszła kasa nie wiem po co?
        iCDS-poszło za dużo kasy po co?- a dlaczego w icds wybudowano liceum skoro to
        zadanie powiatu. Trzeba było zmusić powiat do partycypacji w tej inwestycji,
        równiez trzeba było zmusić związek pięcioboju i koszykówki do dofinansowania
        budowy hali i basenu.
        Centrum rowerowe-znowu jakiś dziwny pomysł najgorsze, że niebyłoby tu scieżek.
        Niedawno w GŁ była prezentowana oczyszczalnia ścieków, juz mi sie wydaje ze
        Sokół ja planuje, mimo że tą którą mamy nie wykorzystujemy w pełni.
        no i dlaczego 90 % swojego czasu poświęca na budowę trasy po wale, skoro ta
        trasa należy do kompetencji GDDKiA (ta instytucja buduje drogi ekspresowe).
        Dlaczego Sokołowski nie zajmuje się zadaniami do których został wybrany przez
        mieszkańców Łomianek?
    • j46 Re: Lecsokole - cynizm czy ignorancja 23.04.06, 14:59
      A jak planuje to popatrrz na ul. Jedności robotniczej po obu stronach ul.
      Rolniczej. Pikne planowanie.
    • sanset Na zakończenie 23.04.06, 20:43
      Widzę,że każde słowo pozytywne o Łomiankach wywołuje pianę na niektórych ustach:
      "teraz idziemy na noże, wyciągniemy takie brudy że wyniosą się jeszcze
      przed wyborami, zwłaszcza ta padlina zresztą on wie bo to czyta"
      Bardzo "miłe i budujące" słowa. A może to pisze przyszły kandydat na burmistrza.
      Pogratulować zaangażowania i kultury osobistej.
      Mam nadzieję, że prawdziwa opozycja odcina sie o takich słów.
      • brycezion Re: Na zakończenie 23.04.06, 20:45
        Oczywiście.
      • krzysiom1 Re: Na zakończenie 23.04.06, 20:47
        Sanset ale zmieniłeś temat.
        Może odpowiedziałbyś na którąkolwiek polemikę w sprawie ICDSu..
        • sanset Re: Na zakończenie 23.04.06, 20:54
          O jakiej mówisz polemice. Przedstawiłem swój punkt widzenia na temat waszej
          strony i ICDS. To wszystko. Na finansach się nie znam, więc nie wypowiadam.
          Oceniam tylko tę inwestycję jako mieszkaniec. Mam chyba do tego prawo. Wam się
          to może nie spodobać, ale trudno. Nie zmieniam zdania.
          • krzysiom1 Re: Na zakończenie 23.04.06, 21:15
            Sanset. Przecież nikt tutaj nie odbiera Ci prawa do własnego zdania.
            Pisz jak najwięcej.
            • kmsanczia Re: Na zakończenie 23.04.06, 21:16
              krzysiom1 napisał:
              > Sanset. Przecież nikt tutaj nie odbiera Ci prawa do własnego zdania.
              > Pisz jak najwięcej.

I zaproś więcej kolegów, bo z samym tylko Athlonem nie dacie rady. ;-))
        • j46 Re: Na zakończenie 23.04.06, 20:55
          Najlepiej zmknij nam usta i dalej bij piane jak to czyni co dwa tygodnie sokół i
          s-ka w gazecie łomiankowskiej. No tupnij i obraź sie śmiertelnie. A może raczej
          kierowana własnym wyrachowaniem przeczytaj co od lat tu piszemy o obecnej ekipie
          i choć trochę pomyśl, nie czekaj aż Ci kolejny kubeł wody wyleje być może tym
          razem na twoją głowę nasz naczelny demagog i cynik. Zastanów się dlaczego mimo,
          że nie zawsze ukrywamy się pod psedonimami i jesteśmy znani b i s-ce nie śmie
          ona nam wytoczyć żadnej sprawy o zniesławienie lub pomówienie. Nie bądż cyniczna
          pomyśl, pomyśl i jeszcze raz pomyśl.
          • sanset Re: Na zakończenie 23.04.06, 20:57
            Wykonałem test Kurskiego i swierdziłem, że jestem chłopcem.
            Dlaczego piszesz o mnie jak o kobiecie?
            • j46 Re: Na zakończenie 23.04.06, 21:02
              Tak mi pasowało.Ten sanset, ta sanset i tak dobrz i tak tyż. Jeżeli obraziłem
              przepraszam. Poprostu gdzieś w życiu czytałem czy oglądałem coś z tą samset.
              Problemem jest czy test kurskiego jest wiarygodny.
      • robert_58 Re: Na zakończenie 24.04.06, 00:11
        sanset napisał:

> Widzę,że każde słowo pozytywne o Łomiankach wywołuje pianę na niektórych ustach
        > :
        > "teraz idziemy na noże, wyciągniemy takie brudy że wyniosą się jeszcze
        > przed wyborami, zwłaszcza ta padlina zresztą on wie bo to czyta"
        > Bardzo "miłe i budujące" słowa. A może to pisze przyszły kandydat na burmistrza
        > .
        > Pogratulować zaangażowania i kultury osobistej.
        > Mam nadzieję, że prawdziwa opozycja odcina sie o takich słów.

Sanset,
        no wiesz co ...
        O Łomiankach pozytywnie można będzie rozmawiać po wyborach. Najciekawsze jest
        dla mnie to, że nie jest tutaj ważne, kto owe wybory wygra. Istnieje jakaś chyba
        psychoza, że każdy inny, oby nie Sokołowski i s-ka, będzie wybawieniem dla miasta.
        Oczywiście można zarzucić, że każde wybory, w których następuje zmiana optyki
        władców, niosą w sobie nadzieję na lepsze (inaczej nie byłoby zmiany
        rządzących). Jest jednakże jakiś rys pretendentów, pomysłów... na nowe Łomianki.

Tutaj, na forum, w Leć Sokole, jest wg mnie, jedynie rys na zasadzie "sokół
        odejdzie wraz z s-ką i będzie dobrze". Na dniu porażki Sokoła i s-ki wizje się
        kończą. Ale... tu bym przesadził... echo Sokoła i s-ki zapewne jeszcze pożyje
        wśród nowych władców jako usprawiedliwienie dla niemocy własnych działań (po
        części być może uzasadnione).

Jestem z dnia na dzień bardziej przekonany, że Łomianki ukażą się w pozytywnych
        barwach jako a)program wyborczy kandydatów (taka kiełbasa), b)wizja powyborcza.
        Potem powrót zagadnienia pt "Sokół i s-ka" jako kłoda rzucona reformatorom pod nogi.

Przecież nie sądzisz Sanset chyba, że wśród Forumowiczów (oraz sympatyków lub
        członków różnych stowarzyszeń) panuje jedynie psychoza rozpaczy nad wylanym
        mlekiem - mlekiem zwanym "świat Łomianek d. 25.04.2006"? Przecież spojrzenie w
        przyszłość nie jest obce temu forum. Tutaj nie pisze się tylko o tym co zostało
        popsute - tutaj szuka się, jak na nowoczesną modę przystało, sposobów
        rozwiązania obecnych problemów bez sosu pt nazwiska byłych, obecnych lub
        przyszłych władców.

Takie nowoczesne forum.

Nieprawdaż?
        • esscort Re: Na zakończenie 24.04.06, 00:18
          robert_58 napisał:

Istnieje jakaś chyba psychoza, że każdy inny, oby nie Sokołowski i s-ka,
          będzie wybawieniem dla miasta.

I tu masz Robercie rację. Myślę, że przepędzenie ptaków jest najważniejsze.
          Bywają takie sytuacje.
          • robert_58 Re: Na zakończenie 24.04.06, 00:23
            Esscort,
            tak - przepędzone zostaną. Nie jest waźne jakie ptaki lub może gady zajmą ich
            miejsce.

Najważniejsze przepędzić - potem będziemy się martwić, co dalej.

Czyżby podobne odczucie nie towarzyszyło wyborcom podczas uprzednich wyborów?
            Każdy inny będzie lepszy oby nie obecny?

I jest obecny. Czyżby w przeszłości również prawie nikt nie zastanawiał się,
            czego wymagać od nowych władców - oprócz wynagań na zasadzie :zrobić nam,
            mieszkańcom, dobrze"?
            • mazowianka Re: Na zakończenie 24.04.06, 00:36
              robert58 zapytałeś-oprócz wymagań na zasadzie zrobić nam
              >mieszkańcom, dobrze"? Trochę przesadziłeś bo od robienia dobrze,
              to my mamy kogo innego,bo nie wiem czy chciałabym aby burmistrz,
              robił dobrze wszystkim,pewnie nie dałby rady:))))
              On ma tak rzadzić gminą aby mieszkańcom żyło się bezpiecznie i
              spokojnie,wiedząc o tym że nasze pieniądze wydawane są na to czego
              najbardziej nam potrzeba,czyli wodę zdatną do picia i drogi bez
              dziur jak ser szwajcarski i wtedy można zacząć igrzyska,niestety
              w nasze gminie jest odwrotnie.
              • janek9912 Re: Na zakończenie 24.04.06, 00:41
                > On ma tak rzadzić gminą aby mieszkańcom żyło się bezpiecznie i
                > spokojnie,wiedząc o tym że nasze pieniądze wydawane są na to czego
                > najbardziej nam potrzeba,czyli wodę zdatną do picia i drogi bez
                > dziur jak ser szwajcarski

I bez żadnej dyskusji a nie realizować jakiś swoje głupie wizje.
            • esscort Re: Na zakończenie 24.04.06, 00:37
              robert_58 napisał:

Czasem jest tak, że trzeba wyciąć raka. I nawet jeżeli dalsze rokowanie jest
              niewiadome, to wiadomo, że z rakiem NA PEWNO się odwali tzw. kitę bardzo
              szybko. Natomiast wycięcie raka daje jakąś szansę. Moim zdaniem Łomianki są w
              takiej sytuacji. Bez definitywnego przegonienia ptakow nic sie nie zrobi.
              A jeżeli już przyrównujesz do sytuacji politycznej kraju, to ja zdecydowanie
              nie jestem entuzjastą tego, co się dzieje. Ale też wiem, że jest to cena, jaką
              płacimy za to, że trzeba bylo definitywnie podziekować Millerowi, Oleksemu,
              Jakubowskiej, Pastusiakowi, Janikowi i wielu innym mordom.
              Trzeba mieć nadzieję, że w Łomiankach uda się lepiej wycinanie raka
              • papirus22 Re: Na zakończenie 24.04.06, 08:55
                Reżim który zbudował nauczyciel z muzkiem jest tak silny, iż wszystkie
                działania musza skoncentrować się na ich usunięciu, co do wizji Łomianek ona
                dawno istnieje i częściwo była przedstwaian na forum. Myślę, że kandydaci
                zaprezetują szczegóły w odpowiednim do tego czasie:)
                • brycezion Re: Na zakończenie 24.04.06, 10:22
                  Co trzeba zrobić KOŁ zaproponował w swym biuletynie nr.3 w artykule pt."Nasz
                  program" /www.lomiankiko.net/.
        • kmsanczia Re: Na zakończenie 24.04.06, 10:27
          robert_58 napisał:
          > Tutaj, na forum, w Leć Sokole, jest wg mnie, jedynie rys na zasadzie "sokół
          > odejdzie wraz z s-ką i będzie dobrze".

Dobrze, że wreszcie to dostrzegłeś Robciu, że "tutaj, na forum" tak jest. Bo
          mogę cię zapewnić, że nie jest to forum aż tak znaczącym medium, żeby tu
          przedstawiać swoje kandydatury i programy wyborcze (chyba że ktoś chce) oraz
          szczegółowe dokonania opozycji. Domagasz się tego tak, jakbyś był przekonany, że
          ktoś z nas piszących (pewnie Papirus;) będzie kandydował na burmistrza.
          Domagasz się od nas deklaracji co zmienimy jak się zmieni władza - a co my
          możemy zmienić? Możemy tylko spróbować wybrać lepiej i na tym nasze możliwości
          się kończą. A ty na kogo będziesz głosował? Na Sokoła i s-kę? Na złość
          przeciwnikom czy masz jakieś konkretne argumenty ZA? Chętnie posłucham, bo na
          razie bronisz go tylko na przekór. :)
          • robert_58 Re: Na zakończenie 24.04.06, 11:29
            Km,
            nie wiem, jak znaczącym medium jest to forum. Nie wiem też jak znaczącym medium
            jst Lec Sokole (w formie elektronicznej i papierowej). Może ktoś wie?

Nikt nie przedstawia kandydatur, programów na forum - zauważyłem, również w
            tematach otwartych przez moją skromną osobę. Nie domagam się prezentacji
            programowej - bo niby z jakiej racji na publicznym forum można się czegoś
            domagać. Mam również na uwadze aspekt konspiry.

Być może niezbyt uważnie czytam forum - żyję w świadomości, że Papirus nie
            będzie kandydował. Takie Jego deklaracje na forum znalazłem. Co więcej - staram
            się pamiętać, aby nie powracać z tym samym pytaniem lub opinią co pewein okres
            czasu.

W dalszym ciągu uważam, że na forum panuje ogólne biadolenie. Rozmowy dot.
            sposobów wyjścia z impasu nie mają miejsca lub też stanowią część marginalną.
            Aspekty pozytywne zwłaszcza inwestycji, których powstanie budzi tyle
            kontrowersji, jakie czasem się pojawiają w wypowiedziach - wykorzystywane są do
            personalnych rozważań nad stanem uzależnienia osoby piszącej od władz lokalnych.

Km - nie domagam się tutaj nieczego. Raczej pragnę zwrócić uwagę, że myśl
            przewodnia, duch forum, skupiony jest wyłącznie na osobie Sokoła i s-ka.
            Odejście tych ludzi traktowane jest jako lekarstwo na wszystkie choroby miasta i
            opisywane bez ustanku wraz z wzajemnym poklepywaniem się w uczestników.

Że bronię - oczywiście. Jakąkolwiek osobą będzie burmistrz, stawianie zarzutów
            jednoosobowego sprawstwa śmierci na drodze - będę bronił. Stawianie zarzutów,
            buńczuczne wymachiwanie rzekomymi dowodami przestępstw i nadużyć, ferowanie
            wyroków w imieniu sądu, strachy o prokuraturze itd. przy jednoczesnym maraźmie
            oskarżycieli - oczywiście, że bronię przed takimi postawami.

Pytasz na kogo będę głosował, pisząc wcześniej o braku kandydatur, programów
            itp. Nie wiem, czy będę głosował w Łomiankach a tym bardziej na kogo.
            • papirus22 Re: Na zakończenie 24.04.06, 12:38
              Robert
              Czyżby Ciebie i Twojego mocodawcę Sokoła strach obleciał, że ewentualnie
              mogłbym kandydować. To się zacznijcie bać-bo idzie na zmiany!
              • j46 Re: Na zakończenie 24.04.06, 18:20
                Napewno nie napiszę programu dla obecnego burmistrza, bo on zawiódł na całej
                linii. Ba nawet tego faktu nie chce przyjąć do wiadomości no wiesz co wódz to
                wódz. Gdybym to zrobił natychmiast wykorzystał moje ide i pomysły. Zrobił by z
                nich jedynie puste /dla niego i jego ekipy/ hasła wyborcze. Wiec wybacz, że ja i
                wielu podobnie myślących narazie nie zabieramy głosu w tej sprawie. Naszym
                głównym hasłem są zielone i przyjazna dla mieszkańców Gmina Łomianki bez
                gigantomani i sokołów.
              • robert_58 Re: Na zakończenie 24.04.06, 20:01
                papirus22 napisał:

> Robert
                > Czyżby Ciebie i Twojego mocodawcę Sokoła strach obleciał, że ewentualnie
                > mogłbym kandydować. To się zacznijcie bać-bo idzie na zmiany!

Nie mam Papirus mocodawców. Na pewno nie jest nim Sokołowski - o czym również i
                Ty dobrze wiesz. Ale żarcik niech Ci będzie - śmieszny.

Bać się również nie mam czego. Nie obraź się - Ciebie również się nie lękam (co
                nie oznacza, że jakiś straszny kozak jestem)

Czemu Papirus, już nie tak zdecydowanie jak kiedyś, nie odżegnujesz się od
                ewentualnego kandydowania?
                • papirus22 Re: Na zakończenie 24.04.06, 22:49
                  mnie się bać nie musisz, ale jednak czy to prawda, że dystrybujesz tego
                  cenzurowanego brukowca GŁ. No naprawde nie wierzę...
                  To pewnie dlatego idziesz ramie w ramie z bajmotami i innymi loginami Sokoła.
                  No nawet koalicje sobie na forum zaczeliscie robic, hmmm. A ja naiwny myslałem
                  przez chwilę, że Ciebie naprawdę nic z Sokołem nie łączy, a tu taka porażka.
                  Potwierdziła sie moja teoria, że sokoła zawsze broni ktos z nim związany albo
                  od niego zależny.Taki naiwny jestem, bo po co miałbys go bronic skoro nawet tu
                  nie mieszkasz nie znasz naszych problemów i nawet ulic. Oczywiście, Ty musisz
                  sokoła bronic bo Tobie wypowie umowę jak bajmotowi...
                  • robert_58 Re: Na zakończenie 24.04.06, 23:11
                    ha ha
                    :-)))))
                    dobrze Papi kombinujesz - nic, z całym szacunkiem dla Twojej wiedzy i (w co
                    nadal wierzę) intencji, nie spodziewałem się usłyszeć.
                    O naiwności - nie mam w zwyczaju wypowiadać o osobach znając ich jedynie z
                    klikunastu wpisów po nickiem (o ile to rzeczywiście ta sama osoba pisze).
                    No tak - nie mieszkam, nie znam problemów, a nawet ulic. Dobrze mnie znasz, choć
                    nie wiem skąd.

Muszę Ciebie jednak zawieść w dwóch płaszczyznach:
                    - nie mnie się spowiadać na forum publicznym
                    - nie jeste, niestety dla Ciebie, zależny od Sokołowskiego (dla mnie nie wiem
                    czy stety czy niestety)

Z dużą sympatią natomiast patrzę na Twoje jakoby:
                    - zawierane koalicje
                    - teorie

Jednak miło czyta się Twoje wpisy. Naprawdę.

Pozdrawiam.
                  • iod Re: Na zakończenie 24.04.06, 23:13
                    Papi, ja jednak myślę, że przesadzasz. Aha, nie jestem związana z Sokołem, ale
                    pijam kawę w lokalu z podsłuchem - ba, nawet lubię ten lokal. Aha, jeszcze coś,
                    na grila do białego domku też będę jeździć w weekendy. Nawet z dziećmi. Ciągle
                    też nie wiem, czy chcę mieszkać w Łomiankach do końca moich dni. Kolekcjonuję
                    też Gazetę Łomiankowską. Muszę przyznać, ze było to dla mnie pierwsze "źródło"
                    wiedzy o zielonym miasteczku. I co teraz o mnie sądzisz? Żałujesz? Zaraz sama
                    siebie zacznę żałować...
                    • krzysiom1 Re: Na zakończenie 24.04.06, 23:20
                      Iod. Naprawdę zbierasz tą makulaturę..?
                    • papirus22 Re: Na zakończenie 24.04.06, 23:21
                      myślałem, że śpicie już, iod nie miałem Ciebie na myśli, raczej naszych
                      kolegów, ja też czytam GŁ, bardzo uważnie. Nie chodze do lokalu z podsłuchem bo
                      nie, ale chodze często do icds na różne spotkania. A dlaczego Ty odpowiadasz,
                      jak ja nie do Ciebie:))
                      Nie kolekcjonuj tego chybą że z sympatii do roberta albo sokoła, nie warto
                      zamiast tego masz w pdf, na stronie urzędu.
                      • robert_58 Re: Na zakończenie 24.04.06, 23:24
                        ja muszę Tobie Papi jakiś prezenta ufundować

Takiego fana to jeszcze nie miałem.
                        • kmsanczia Re: Na zakończenie 24.04.06, 23:26
                          robert_58 napisał:
                          > ja muszę Tobie Papi jakiś prezenta ufundować

i mi, i mi!
                          ;)
                          • robert_58 Re: Na zakończenie 24.04.06, 23:28
                            Km,
                            pracuj, pracuj, pracuj...

a przyznam,
                            łobiektywizma zaloncze
                            dostaniesz ;-)
                      • iod Re: Na zakończenie 24.04.06, 23:27
                        wiem, że mam w pdf, ale teraz to dopiero zacznę kolekcjonować, skoro już wiem,
                        co wiem :)
                        A gdzie mam pić kawę w Łomiankach????? Poza tym, że w domu? Pzresadzacie i tyle.
                        Może tak trzeba.
                        Wino pijam w domu za to. Jeśli w knajpie to w Warszawie ;)
                        • papirus22 Re: Na zakończenie 24.04.06, 23:32
                          jakbyś chciała to ja też mam parę numerów, mogę dołożyć do kolekcji, mnie nie
                          interesuje gdzie kawę pijesz, naprawdę a z bombonierki to sobie wszyscy jaja
                          robili, no co Ty chyba sie nie przestraszyłaś?
                          • robert_58 Re: Na zakończenie 24.04.06, 23:39
                            Iod,
                            przepraszam, że się wtrącę, ale Papi wie co mówi.
                            I ma parę numerków w zanadrzu.
                            Sam widziałem.
                            Potwierdzam
                          • iod Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:12
                            papirus22 napisał:

> mnie nie
                            > interesuje gdzie kawę pijesz, naprawdę a z bombonierki to sobie wszyscy jaja
                            > robili, no co Ty chyba sie nie przestraszyłaś?

No przestraszyłam właśnie, za każdym razem jak tam kawę piję to się chowam ze
                            strachu....;)
                        • dziekanoszczak Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:13
                          iod przestań już pić to wino
                          • iod Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:14
                            dziekanoszczak napisał:

> iod przestań już pić to wino

to silniejsze ode mnie - już nie walczę ;)))
                            • dziekanoszczak Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:19
                              iod napisała:

> dziekanoszczak napisał:
                              >
                              > > iod przestań już pić to wino
                              >
                              > to silniejsze ode mnie - już nie walczę ;)))

żartowałem
                              • iod Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:21
                                Ty też????? to dobrze...mogę dalej pić? Żartowałam!!!!
                                • robert_58 Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:26
                                  Iod,
                                  już nie pij,
                                  nie żartuję
                                  ;-)
                                • dziekanoszczak Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:26
                                  iod napisała:

> Ty też????? to dobrze...mogę dalej pić? Żartowałam!!!!

Ciekawi mnie, co by było jakby Papi wypił parę butelek wina z Robertem
                                  • robert_58 Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:27
                                    jatka
                                    Panie
                                    okrutna
                                    zapewne
                                    winna
                                    jatka
                                    okrutna
                                    • dziekanoszczak Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:28
                                      robert_58 napisał:

> jatka
                                      > Panie
                                      > okrutna
                                      > zapewne
                                      > winna
                                      > jatka
                                      > okrutna

a ja myślę że odwrotnie, faceci czasami muszą sobie nawtykać
                                      • robert_58 Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:30
                                        Dziekan,
                                        w dalszym ciągu winko proponujesz?
                                        • dziekanoszczak Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:31
                                          robert_58 napisał:

> Dziekan,
                                          > w dalszym ciągu winko proponujesz?

zawsze i wszędzie
                                          • robert_58 Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:32
                                            :-)
                                            • dziekanoszczak Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:32
                                              robert_58 napisał:

> :-)

i jeszcze nasza kochana iod
                                              • iod Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:35
                                                dziekanoszczak napisał:

> robert_58 napisał:
                                                >
                                                > > :-)
                                                >
                                                > i jeszcze nasza kochana iod

Cooooooo? a ja Wam po co?????
                                                • dziekanoszczak Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:37
                                                  iod napisała:

> dziekanoszczak napisał:
                                                  >
                                                  > > robert_58 napisał:
                                                  > >
                                                  > > > :-)
                                                  > >
                                                  > > i jeszcze nasza kochana iod
                                                  >
                                                  > Cooooooo? a ja Wam po co?????

trójkącik....pijacki
                                                  • robert_58 Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:38
                                                    fuj,
                                                    Dziekan
                                                  • dziekanoszczak Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:40
                                                    robert_58 napisał:

> fuj,
                                                    > Dziekan

no co roberto, myślisz że iod by nas upiła
                                                  • robert_58 Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:41
                                                    czujny będę
                                                    jak nigdy w życiu
                                                  • iod Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:40
                                                    Dobranoc Panom, bardzo, ja już kończę tutaj....
                                                  • dziekanoszczak Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:41
                                                    Dobranoc nocna mgiełko
                                                  • robert_58 Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:42
                                                    tak,
                                                    Iod ma rację
                                                    idę również spać
                                                    grzecznie
                                                    Pa
                                                  • dziekanoszczak Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:46
                                                    ja też idę bo ona flirtuje z atosem-portosem
                                                  • kmsanczia Re: Na zakończenie 25.04.06, 20:05
                                                    No i kolejny elpeerowiak nam romansuje, chłopaki bierzcie przykład z Dziekana. ;-)
                                              • robert_58 Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:35
                                                będzie jatka Dziekan ...

moja kochana Iod!

Ot co!
                                  • papirus22 Re: Na zakończenie 25.04.06, 08:32
                                    nic by nie było, ja tylko na forum taki jestem, poza forum jestem miły i
                                    wesoły:))
                      • esscort Re: Na zakończenie 25.04.06, 00:05
                        papirus22 napisał:

> > Nie kolekcjonuj tego chybą że z sympatii do roberta albo sokoła, nie warto
                        > zamiast tego masz w pdf, na stronie urzędu.

No właśnie sie ten pdf spoźnia. U mnie w sklepie najnowszy numer był już dwa
                        dni temu, a pdfa jeszcze nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka