esscort 23.04.06, 10:29 Odpust zaczyna się mszą o 11.00. Będzie orkiestra, kiermasz ciast, bieg o puchar proboszcza, konkursy i zabawy dla dzieci. Pogoda ładna, bierzcie dzieci, mężów/żony/ lub co tam macie i przybywajcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brycezion Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 20:43 Byłem na Mszy o 18.00.Burmistrz z małżonką kończyli sprzątanie po odpuście. Odpowiedz Link Zgłoś
athlon_linux Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 20:47 Witajcie po przerwie. A dlaczego nikt nie pisze że brodacz-megaloman w bezczelny sposób sprząta po odpuście??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 20:50 Dobrze że sprząta.. Syf wszędzie, niech trochę posprząta. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 20:51 Nie rozumiem.Czy to miał być dowcip? Odpowiedz Link Zgłoś
athlon_linux Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 21:01 Nie dowcip tylko oczekuje zmasowanego ataku na ... To chyba na tym forum normalne, że wszystko się kojarzy z błędami Sokoła. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 21:02 W sumie to masz rację. Czy to normalne że burmistrz sprząta po odpuście? Wali to kampanią wyborczą na 100km! Odpowiedz Link Zgłoś
athlon_linux Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 21:04 Wydaje mi się, że to kampania permanentna ponieważ on sprząta tam podobno od kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 21:10 O rany nareszcie burmistrz okazał ludzką twarz. Szkoda że tam nie byłem, bo jak do tej pory jego czyny wykonywane w mojej obecności były rażaąco inne. Może zaczyna coś wreszcie rozumieć, choć chyba za póżno. Zresztą stalin bierut i hitler też lubili głaskać dzieci po głować i pozować z nini do fotografii. Pewnie vicek b zna te sprawy doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 21:14 Athlon_linux: Już parę razy,od roku,odpowiadałem publicznie i pisałem w NŁ,że nie.Ani na burmistrza,ani na radnego. Odpowiedz Link Zgłoś
athlon_linux Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 21:15 Łatwiej krytykować. Można się napawać klęską innych i unikać odpowiedzalności. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 21:20 athlon_linux napisał: > Łatwiej krytykować. Można się napawać klęską innych i unikać odpowiedzalności. Od kiedy urzędnicy ponoszą w tym kraju jakąś odpowiedzialność?? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 23:34 j46 napisał: > O rany nareszcie burmistrz okazał ludzką twarz. Szkoda że tam nie byłem, bo jak > do tej pory jego czyny wykonywane w mojej obecności były rażaąco inne. Może > zaczyna coś wreszcie rozumieć, choć chyba za póżno. Zresztą stalin bierut i > hitler też lubili głaskać dzieci po głować i pozować z nini do fotografii. > Pewnie vicek b zna te sprawy doskonale. niezwykle subtelnie wybrałeś J46 przykładowe postacie z historii do porównań burmistrzów. Gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 21:11 Żartowałem.. Wolałbym jednak żeby burmistrz zajmował sie poważniejszymi tematami a nie działaniami pod publiczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
athlon_linux Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 21:14 Każde działanie jest pod publiczkę. A może napisz jakie nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 22:56 athlon_linux napisał: >Wydaje mi się,że to kampania permanentna ponieważ on sprząta tam podobno od >kilku lat. Skoro tak dobrze mu idzie to sprzątanie po odpuście,gdzie go wszyscy mogą zobaczyć,to mam małe pytanko, dlaczego nie posprząta swojej posesji, wszak obejście gospodarza,świadczy o nim samym........czy dlatego że tam nie ma publiczności,przeciesz może zaprosić,zawsze wierne dziennikarki, z Gazety Łomiankowskiej,celem udokumentowania tego wydarzenia, byłby dobry przykład dla mieszkańców,a pół wydania G.Ł.ogladalibyśmy naszego geniusza przy pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 23:12 Mazowianka: Ale będzie napewno w najbliższej GŁ z fotoreportażem z odpustu w Dąbrowie.Pewnie dlatego zabraknie miejsca na sprostowanie w/s "Prawdy o ICDS". Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 21:08 Wolałbym,aby tych błędów było znacznie mniej i mniejszych.Wytykanie ich i udawadnianie wcale mnie nie bawi.Czasem wręcz nudzi.Ale co zrobić gdy rozmawia się ze ścianą.Trzeba odwoływać się wtedy do szerszego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
athlon_linux Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 21:09 Pytanko? Czy chcesz kandydować na burmistrza? Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 21:15 Wszyscy chcemy jak jeden mąż. Każdy kto przeciw burmistraowi to conajmiej przszły burmistrz lub radny. Pomyśl jednak że ktoś może mieć inne zdanie. A może jesteśmy tacy jak radny rozmarynowski. Który jest zazwycaj przeciw a w końcu nawet za. Odpowiedz Link Zgłoś
athlon_linux Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 21:21 Podoba mi sie gość który pisze o walce na noże i padlinie. Wyborny rzecznik prasowy nowego opozycyjnego burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
janek9912 Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 24.04.06, 01:18 athlon_linux napisał: > Podoba mi sie gość który pisze o walce na noże i padlinie. Wyborny rzecznik > prasowy nowego opozycyjnego burmistrza. Tu nie będzie pieszczot zapewniam całą waszą ekipę. Odpowiedz Link Zgłoś
janek9912 Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 24.04.06, 01:08 brycezion napisał: > Byłem na Mszy o 18.00.Burmistrz z małżonką kończyli sprzątanie po odpuście. i tu jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 21:27 Mimo szczerych checi krecilem sie dzis w okolicach Starowki. Odpowiedz Link Zgłoś
athlon_linux Poważne pytanie 23.04.06, 21:23 Nawiązując do wyborów jakich macie kandydatów na burmistrza? Odpowiedz Link Zgłoś
athlon_linux Re: Poważne pytanie 23.04.06, 21:29 Ale z tego co wiem Waśniewski ma liche poparcie w Łomiankch. A kto to esscort? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Poważne pytanie 23.04.06, 21:31 Forumowicz który deklarował chęć kandydowania..... Tylko nie wiem czy to nie był żart... Musimy poczekac na niego... Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Poważne pytanie 23.04.06, 23:19 jestem, jestem. Potwierdzam, rozważam kandydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Poważne pytanie 23.04.06, 23:38 athlon_linux, czy Ty otwierasz filię PKW, i rejestrujesz kandydatów na burmistrza, to zawiadamiam że ja równiesz rozważam kandydowanie na burmistrza i zapewniam Cię, że bedę napewno lepszym gospodarzem niż nasz Geniusz z Dąbrowy,tylko mam jedną wadę nie potrafię śpiewać,ale umiem grać:) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz POWAŻNA ODPOWIEDŹ 24.04.06, 09:06 athlon_linux napisał: > Nawiązując do wyborów jakich macie kandydatów na burmistrza? Czytam i oczom nie wierze. Ode kiedy to forum internetowe wystawia swoich kandydatów na burmistrzów? Pali wam sie grunt pod nogami i z tego zdenerwowania mieszają wam się zmysły. Jako obywatele, normalni mieszkańcy mamy prawo do wyrażania swojego niezadowolenia z polityki lokalnych władz, z wydatkowania publicznych (naszych) pieniędzy. Przynajmiej 30 mln obywateli RP wyraża okazjonalnie swoje niezadowolenie z pracy sejmu, czy to powód aby każdy zawczasu miał przygotowanego własnego kandydata na posła? Mamy swoje zajęcia (często satysfakcjonujące), sprawy którymi żyjemy "na codzień" a wreszcie nie każdy ma taką potrzebę by udzielać sie w życiu publicznym wiec nie rozumiem dlaczego oczekujesz od nas "naszego programu". Czy uważasz, że każdy kto mówi "Balcerowicz musi odejść" ma w szufladzie gotowy projekt budżetu, który udzrowi gospodsarkę i finanse publiczne? Mogę powiedzieć, że naszym programem - oczekiwaniem jest to aby nasze władze nam jak najlepiej służyly i reprezentowaly nasze interesy. Po to je wybieramy. Chyba w większości nie wiemy jacy są kandydaci (czy już są?), czekamy aż sie ujawnią a wtedy każdy będzie ich oceniał i pewnie tutaj sobie pokomentujemy. Uspokój sie juz Athlon z tą kampanią wyborczą i promowaniem sokoła bo już chyba wszyscy mają wyrobione zdanie na jego temat a do kampanii jeszcze troche czasu zostało. Pojawią się kandydaci to sobie poużywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: POWAŻNA ODPOWIEDŹ 24.04.06, 10:34 Napiszę, zanim mnie ktoś ubiegnie ;) Lola jak zwykle ma rację. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: POWAŻNA ODPOWIEDŹ 24.04.06, 10:58 To już można powiedzieć "Lola ma rację do kwadratu" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 23.04.06, 23:54 A na odpuscie bardzo mi sie też podobał wicebyrmistrz Jan G., ktory w białym fartuchu kierowal smażeniem kiełbasy. Musialem iść do domu i nie wiem, czy potem handlowal tą kielbasą, czy rozdawał. Ktoś jadł? Smaczna była? Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 24.04.06, 00:19 Ja byłam,widziałam pewnie po pażdziernikowych wyborach, przyda mu się ta praktyka smażenia kiełbasek,niestety nie jadłam,bo smażący miał trochę brudny fartuch i nie widziałam żeby robił to w ochronnych rękawiczkach,jak przemiła Pani która miała chleb ze smalcem i poszedł jak woda,bo był sprzedawany z wdziękiem,a 2 zł za pajdkę przepyszny.Co do kiełbasek i kaszanki bo ta też była, pewnie smakowała bo radny Wawer jeszcze niósł na wynos:) Kiełbasą nie handlował,tylko rozdawał bo i tak sami sobie ją kupiliśmy z naszych podatków, i nie tylko bo jeszcze o godz.16.00 był występ zespołu zapłaconego też przez nas wszystkich. Ciekawe czy w każdej parafii na odpuście będzie tak fajnie,bo już niedługo 13 lipca odpust w parafii Św.Małgorzaty w Łomiankach i zapewne w Burakowie,no nie można zapomnieć o nowej parafii w Sadowej która już lada dzień powstanie,więc nie wiem czy budżet miasta to wytrzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 24.04.06, 00:33 Mazowianka, chyba trochę pojechałaś nie kosztując potraw opisujesz gusty mieszając je sosem polityki łomiankowskiej ... Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 24.04.06, 00:51 >nie kosztując potraw opisujesz gusty mieszając je sosem polityki łomiankowskiej Z takich rąk,chyba udławiłabym się po pierwszy kęsie,:)) Odpowiedz Link Zgłoś
janek9912 Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 24.04.06, 01:24 > Z takich rąk,chyba udławiłabym się po pierwszy kęsie,:)) upapranych Odpowiedz Link Zgłoś
janek9912 Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 24.04.06, 01:22 > parafii w Sadowej która już lada dzień powstanie,więc nie wiem > czy budżet miasta to wytrzyma? Sokołowski będzie proboszczem Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 24.04.06, 17:09 A Giertycha nie było? Podobno serwuje niezłą kaczkę w buraczkach? ;) W końcu to jego parafia. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 24.04.06, 17:23 Serwuej, ale w Buraczkowie, widocznie preferuje ten kościół. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 05.05.06, 10:47 A ostatnio spotakelm go na Dąbrowie. Jest ode mnie o głowę wyższy... hmmm. Odpowiedz Link Zgłoś
dziekanoszczak Re: dziś odpust w/na Dąbrowie 24.04.06, 20:26 hiuppo napisał: > A Giertycha nie było? Podobno serwuje niezłą kaczkę w buraczkach? ;) > W końcu to jego parafia. > Hiuppo wysmaży im (kaczorom)on kotlet oj wysmaży jeszcze trochę..... Odpowiedz Link Zgłoś