Dodaj do ulubionych

Forumowy relatywizm

07.06.06, 09:44
Widzę, że jak radny Psz. przoduje w sondach to jedynie słuszna prawda.
Ale już wynik Sokoła (20%) to wg. kmsanczia to oszukaństwo.
GRATULACJE

A może wynik oglądalności lecsokole to też lipa?
Może poprzednie wybory to lipa?
Może wszystko co niewygodne to lipa?
A może papirus22 to lipa?
Kmsanczia co ty na to?
Obserwuj wątek
    • papirus22 Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 09:46
      oj jak ten papirus Was denerwuje! świetnie własnie taki od początku miałem
      zamiar:)
      Pewnie chcielibyście mnie ocenzurować, ale tu się nie da:)))
    • athlon_linux Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 09:47
      papirus22 napiał: Athlon, czy Wy wszystkim musicie manipulować, nawet zwykłą sondą?

Ale jaja.
      Czym manipuluje, że Psz. przoduje.

Proszę, idź do lekarza!!!
      • papirus22 Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 09:49
        Czekam az Karolus otworzy, na razie się schował. To przez te wyjazdy nad zalew,
        wszyscy się uciszyli jakoś, czyzby pranie mózgów się nie udało?
        • kmsanczia Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 09:50
          No właśnie, podobno znów jakiś wyjazd a Linuxa nie wzięli? ;)
          Kmsanczia może ci przysiąc, że nie manipuluje, chociażby dlatego, że ma stałe IP
          i zwyczajnie nie może. ;)
          • athlon_linux Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 09:53
            Kmsanczia dlaczego posądzasz mnie o niecną działalność?
            • kmsanczia Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 09:56
              Dlatego że ty pierwszy zacząłeś.
              • athlon_linux Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:02
                Królowo nie ja zacząłem.
                Komentowałem tylko wynik sondy bo mnie zaskoczył.
                Myślałem, że zdecydowana wiekszość osób udzialjących się na forum do wrogowie
                burmistrza. A tu niespodzianka.

Ty zasugerowałaś, miła moja, oszukiwanie licznika.
                cytuję: "No Linux, nie uwierzę, że nie wiesz jak oszukać licznik. ;)"

Feee
                Wstydź się.
                • krzysiom1 Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:06
                  Jak zwykle się myliłes, jak widzisz forum jest czytane przez rożne osoby.
                  Generalnie to o co Ci chodzi?
                  Pszczółkowski ma 60% a Sokół 20% i tyle..
                  Przestań bić pianę.
                  • athlon_linux Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:09
                    O widzę, że papi się przelogował.
                    Trochę wolno, czyżby brak wprawy.
                    • kmsanczia Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:11
                      Chyba się zgubiłam... na co Papi się przelogował, na mnie czy Krzysioma??
                      • athlon_linux Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:13
                        kmsanczia napisała: Chyba się zgubiłam... na co Papi się przelogował, na mnie
                        czy Krzysioma??
                        Odpowiadam
                        Nie ważne, skoro ja mam kilka nicków (słowa papiego) to ja też mam prawo do
                        takich żartów. Nieprawdaż.
                        • papirus22 Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:15
                          masz prawo, to nie jest GŁ, tu cenzury nie ma, można miec kilka loginów, mozna
                          nawet się spotkac w cztery oczy i sobie pogadać, tylko czy masz na tyle odwagi-
                          ja mam!
                          • athlon_linux Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:16
                            Ale po co mam sie z tobą spotykać?
                            • papirus22 Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:17
                              pogadamy sobie, spróbujesz mnie przekonać, a ja na 100% sie przekonam że znowu
                              miałem rację:)
                            • lolaxyz Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:19
                              athlon_linux napisał:

> Ale po co mam sie z tobą spotykać?

Tradycyjnie już zwolennicy (zwolennik?) sokoła nie ma odwagi ujawnić sie na
                              żywo. W sumie sie nie dziwie, ja tez bym sie wstydziła :))
                          • kmsanczia Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:17
                            Papi przestań, bo Linux pomyśli, że go podrywasz. ;)
                            • papirus22 Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:19
                              Niech sobie mysli co chce, ja jestem zywy, bo mnie kilkunastu forumowiczów
                              widziało, zna, a linyx to wirtualna kreacja stworzona przez Sokoła i na jego
                              życzenie:)
                              • athlon_linux Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:23
                                No własnie kto ty jestes skoro napisała(e)ś "po pierwsze skąd wiesz, że jestem
                                facetem?"
                                Czyżby kłopot z ustalenie płci.
                                • papirus22 Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:26
                                  dlatego chciałbym sie spotkać, zapewne się znamy. Potwierdzi to tylko moja
                                  teorię, że Sokoła bronia ludzie od niego zalezni-w jakikolwiek sposób:)
                                  Jako obrońca reżimu zapewne korzystasz z jego "uroków".
                                  • athlon_linux Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:29
                                    papirus22 napisał: po pierwsze skąd wiesz, że jestem facetem?

Papi
                                    Nie odpowiedziała(e)ś na pytanie o płeć.
                                    Ja nie lubię "chłopców".
                                    • lolaxyz Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:33
                                      athlon_linux napisał:

> Ja nie lubię "chłopców".

Czy to nie karolus12 używał juz tej argumentacji wzbraniając sie prrzed
                                      spotkaniem?
                                      • kmsanczia Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:34
                                        Lola, sugerujesz! Wstydź się. ;)
                                      • athlon_linux Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:35
                                        Hurrrrra
                                        Jestem też karolusem!!!!!!!!!
                                        WIELKIE BRAWA
                                        • lolaxyz Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:37
                                          athlon_linux napisał:

> Hurrrrra
                                          > Jestem też karolusem!!!!!!!!!
                                          > WIELKIE BRAWA

od początku :)
                                          • athlon_linux Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:43
                                            No to mi się podoba.
                                            A może ja też jestem papirusem?
                                            Komedia. Ale to jest zaraźliwe.

Może zatrudnicie sie CBA.
                                            Są wolne posady śledczych.

• lolaxyz Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:41
                                          Dziwnym zbiegiem okoliczności nieliczni zwolennicy sokoła za nic nie chcą
                                          ujawnić sie poza netem i argumentują to strachem przed czyhającą na nich ze
                                          strony pozostałych forumowiczów napastliwością seksualną :))
                                          Czyżbyście byli aż tak pociągający ?
                                          • kmsanczia Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:43
                                            Lola to dlaczego my popieramy tych niewyględnych zwolenników Pszcz.??
                                          • athlon_linux Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:46
                                            lolaxyz napisała: "Dziwnym zbiegiem okoliczności nieliczni zwolennicy sokoła za
                                            nic nie chcą ujawnić sie poza netem"

Co będziesz sobie żałować!
                                            Napisz tak: Dziwnym zbiegiem okoliczności jeden zwolennik sokoła za nic nie chce
                                            ujawnić sie poza netem
                                            • papirus22 Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 11:07
                                              Nie jeden tylko wszyscy. Rozmawiam z wielom ludzmi wszyscy chcą zmiany władzy,
                                              Ci co jej nie chca to jak się póxniej okazuje korzystają z niej finansowo. I
                                              weźmy takiego pana od zarządu stow. trasy po wale. Mówił wszystkim, że on
                                              niezalezny od Sokoła, że nie jest z nim związany, a tu sie okazuje, że on
                                              został w ramach zasług Prezesem Rady Nadzorczej spółki Wod-kan. Ładna ta
                                              niezalezność i krążą plotki, że ktos z jego rodziny wynajmuje cos w ICDS
                                              za "grosze"-ale to tylko niepotwierdzone informacje które trzeba sprawdzić,
                                              więc nie piszę. Jak ktos z forumowiczów chciał wynając cos w ICDS to
                                              powiedzieli, że nie można,bo nie ma, a swoim rozdają.
                                              • athlon_linux Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 11:15
                                                Miły papi (płeć nieustalona)

Piszesz i jednocześnie nie piszesz(ciekawe):
                                                "Ładna ta niezalezność i krążą plotki, że ktos z jego rodziny wynajmuje cos w
                                                ICDS za "grosze"-ale to tylko niepotwierdzone informacje które trzeba sprawdzić,
                                                więc nie piszę."

A jak ktoś (zapewne stwierdzisz że ja pod innym nickiem) napisał "nie pisząc",
                                                że spekulujesz ziemią czy kablami to bardzo sie oburzyłeś.

• papirus22 Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 11:23
                                                  Linux u mnie płeć ustalona nie musisz sie martwić, gorzej z Tobą wirtualna
                                                  postać i na dodatek tchórzliwa:)
                                                  Tym się różnimy, prawie wszyscy wiedzą kim jestem, nie jest to żadna tajemnica
                                                  zreszta się z tym nie kryję, bo się nie boję Was wszytskich(czytaj reżimu),
                                                  piszę to samo na forum co mówię publicznie w obecności Twojej i Sokoła. Ot taka
                                                  mała różnica. To co ujawnisz się w końcu? Możesz się spotkać nie ze mną skoro
                                                  się mnie boisz, naprawdę nie gryzę, możesz się spotkac z kims innym, chodzi
                                                  tylko abyś zaprzeczył swoją osobą mojej "bzdurnej" teorii, że Sokoła bronią
                                                  ludzie od niego zalezni. Czy jestes gotów-czy dalej tchórzysz?
                                                  • lolaxyz Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 12:48
                                                    papirus22 napisał:

To co ujawnisz się w końcu? Możesz się spotkać nie ze mną skoro
                                                    > się mnie boisz, naprawdę nie gryzę, możesz się spotkac z kims innym, chodzi
                                                    > tylko abyś zaprzeczył swoją osobą mojej "bzdurnej" teorii, że Sokoła bronią
                                                    > ludzie od niego zalezni. Czy jestes gotów-czy dalej tchórzysz?

To może ze mną? Subtelna kobieta jestem i też nie gryzę. Nawet mnie nie
                                                    proś! :))
                                                  • mwsylwia Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 14:35
                                                    lolaxyz napisała:
                                                    > To może ze mną? Subtelna kobieta jestem i też nie gryzę. Nawet mnie nie
                                                    > proś! :))

Linux - kobiecie się nie odmawia.
                                                    A TAKIEJ Kobiecie jak Lola to wręcz nie wypada odmówić!!!
                                                  • lolaxyz Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 15:28
                                                    mwsylwia napisała:

> Linux - kobiecie się nie odmawia.
                                                    > A TAKIEJ Kobiecie jak Lola to wręcz nie wypada odmówić!!!
                                                    >

Dzięki Sylwia za reklamę, zaraz znajdzie sie rzesza pocieszycieli :)) bo
                                                    obawiam się, że Linux właśnie zaszył sie na dobre, coś czuję, że TAKIEJ kobiety
                                                    to dopiero on musi się bać, biedak taki płochliwy :((
                                              • robert_58 Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 11:21
                                                Papi,
                                                chyba trochę zbyt generalizujesz. Nie zapominaj o osobach podatnych na wizerunek
                                                np. z ambony. Takie osoby mogą chcieć dalej tą sama osobę jako burmistrza. Są
                                                też zapewne inni i do tego kompletnie nie związani z gminą. Nie musisz
                                                wszystkich posądzać. No chyba, że znasz wszystkich mieszkańców Łomianek:)

Czytając forum nasuwa się jedna myśl - w wyborach obecny burmistrz nie powinien
                                                otrzymać więcej niż kilkanaście lub kilkadziesiąt głosów. A jeżeli otrzyma
                                                kilkaset? Lub kilka tysięcy? To, co - "umoczonych" tyle jest?
                                                • kmsanczia Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 11:23
                                                  robert_58 napisał:
                                                  > Czytając forum nasuwa się jedna myśl - w wyborach obecny burmistrz nie powinien
                                                  > otrzymać więcej niż kilkanaście lub kilkadziesiąt głosów. A jeżeli otrzyma
                                                  > kilkaset? Lub kilka tysięcy? To, co - "umoczonych" tyle jest?

A twój prezydent jak został wybrany? Bo ja znam osobiście tylko 1 osobę, która
                                                  się przyznaje że na niego głosowała. ;)
                                                  • robert_58 Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 11:34
                                                    Km,
                                                    mój prezydent, Prezydent Polski, z którym mogę się zgadzać lub nie, wybrała
                                                    większość Polaków biorących udział w wyborach.
                                                    Nie jest tu istotne, czy znam dużą czy też mała liczbę wyborców, którzy na niego
                                                    głosowali. Bardziej istotne jest wg mnie podawanie informacji (uważam, że
                                                    błędnej) jakoby wszyscy chcą inną osobę niż Sokołowski, a jeżeli nawet są tacy
                                                    co mogą Sokoła chcieć to są z nim związani/zależni/blablabla.

ps. ciekawi mnie postawa "Twój prezydent". Prezydent jest jeden w Polsce. No
                                                    chyba, że jest jakaś inna Polska i inni Polacy
                                                  • papirus22 Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 12:04
                                                    no nie prezydentów jest wielu, a Prezydent Warszawy?
                                                    To chyba ta sama osoba co Twój Prezydent?
                                                  • kmsanczia Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 12:06
                                                    papirus22 napisał:
                                                    > no nie prezydentów jest wielu, a Prezydent Warszawy?
                                                    > To chyba ta sama osoba co Twój Prezydent?

No tu akurat to jedna i ta sama osoba, tylko zmieniła stołek na wyższy. ;-)
                                                  • robert_58 Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 12:07
                                                    Papi,
                                                    o Prezydencie Polski było.

Cieszę się, że nie opuszcza Was łobiektywizm :-)
                                                  • papirus22 Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 12:10
                                                    Polski czy Warszawy-przecież to ta sama osoba:)
                                                • papirus22 Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 11:29
                                                  Robert wiesz nie przypadkowo nazywam to reżimem, tych osób troche jest
                                                  oczywiście zgadzam się z Tobą co do "ambony" oczywiście, że czasem
                                                  generalizuję. Jednak Ci "najwierniejsi" ta straz przyboczna broni Sokoła, choć
                                                  nie potrafi podac choć jednego argumentu na jego obronę.
                                                  Minęło 8 lat jakie mamy sukcesy, z badań prezentowanych w GŁ przez Sokoła i
                                                  spółkę wynikało, że mieszkańcy oczekują, dobrych dróg, wodociągów i
                                                  kanalizacji, oświetlenia, poprawy tarnsportu publicznego-to były dla ludzi
                                                  priorytety.
                                                  Co w tym zakresie Sokołowi się udało przez 8 lat, co zrobił dla nas mieszkańców?
                                                  • robert_58 Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 11:44
                                                    Ok Papi.
                                                    Zauważ jednak, że nie każdy kto ewentualnie będzie głosował na Sokołowskiego
                                                    musi znać "na wylot" skalę problemów. Głosują tak a nie inaczej z różnych powodów.

Czy "dziadek z babcią", którzy nie chcą podłączenia do sieci (a zakładając, że
                                                    inna władza niesie zagrożenie konieczności przyłączenia i ponoszenia dodatkowych
                                                    kosztów używania sieci) będą radośnie popierać "słuszne idee"? Nie sądzę.
                                                    Czyli problem raczej tkwi w informacji. Forum (z całym szacunkiem) jest medium
                                                    raczej wąskiej grupy w skali wszystkich mieszkańców. Pojedyncza akcja "Leć
                                                    Sokole" (pomijając kwestie anonimowości, języka, formy) niewiele chyba wnosi w
                                                    skali "makro".
                                                    Więc jak "dziadek z babcią" zagłosują na obecną ekipę z pobudek własnych i
                                                    własnego portfela - pretensję należy mieć do siebie (jako konkurencja dla
                                                    obecnych władz).

"Sztywny elektorat" każdy z kandydatów mieć będzie. Z powodów ideologicznych,
                                                    finansowych, rodzinnych itd. To chyba normalne.
                                                  • kmsanczia Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 11:52
                                                    Sam sobie odpowiadasz. "Dziadek z babcią" owszem, są poza podejrzeniami o
                                                    układy, ale i na forum się nie produkują. A "wąska grupka" popierająca ślepo S.
                                                    na forum jest podejrzana. Bo jak dotąd nei zauważyłam, żeby reszta "oszołomów
                                                    rządzących na forum" promowała "jedynie słusznego kandydata". Oni po prostu chcą
                                                    żeby w Ł. coś się zmieniło, a ta ekipa pod wodzą tego b. miała już czas, żeby
                                                    się wykazać. Teraz dajmy szanse innym.
                                                  • papirus22 Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 11:59
                                                    Babcia i dziadek tez ma swój rozum i sami dobrze wiedzą co robić i jeżeli nie
                                                    stać ich na podłączenie do wod-kan to tym bardziej nie stac ich na zapłatę
                                                    opłaty adicenckiej, narzucanej przez Sokołowskiego. Tym bardziej nikt z tych
                                                    naszych dziadków nie będzie nigdy korzystał z przepłaconego basenu i zazwyczaj
                                                    pyta-po co nam ten basen i to jeszcze tyle pieniędzy?
                                                    Skala lecsokole to "macro"- gdzie nie pójdę to się o tym rozmawia i to jest
                                                    świetne ze sie udało OIOMowi dotrzeć do wielu ludzi:)
                                                    No i na koniec od kiedy mieszkańcy są konkurencją dla władz Robert czy Ty nie
                                                    za dużo tej GŁ czytasz? Sokołowski walczy z mieszkańcami czy to nie jest chore,
                                                    natomiast tak alternetywa sie tworzy i to oddolnie, bo ludzie mają Sokoła dość.
                                  • kmsanczia Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:30
                                    papirus22 napisał:
                                    > Sokoła bronia ludzie od niego zalezni-w jakikolwiek sposób:)

Właśnie tego nie rozumiem. Bo przecież jeżeli ktoś jest dobry w tym co robi, to
                                    doceni go również następna władza.
                                    Nie no co ja gadam, układy i układziki partyjne. ;)
                      • lolaxyz Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:15
                        kmsanczia napisała:

> Chyba się zgubiłam... na co Papi się przelogował, na mnie czy Krzysioma??

na Ciebie :))

• kmsanczia Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:08
                  Uuu, jak się wstydzę. ;) Bardziej bym się wstydziła tego, że po 8 latach
                  marnotrawienia pieniędzy mogę dalej jawnie popierać ŁS.
                  Poza tym sugerowanie, że wiesz jak oszukać licznik wynika z twojego nicka
                  (wierszem piszę;), bo jak mniemam znasz się na internecie i po prostu WIESZ, że
                  licznik można oszukać. Nie sugeruję, że ty to robisz. ;)

> Myślałem, że zdecydowana wiekszość osób udzialjących się na forum do wrogowie
                  > burmistrza. A tu niespodzianka.

Faktycznie, 14 głosów na Sokoła przeciwko 43 na Pszcz. i 14 (remis) na
                  Waśniewskiego to zdecydowana większość. ;)
    • mwsylwia Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:10
      athlon_linux napisał:
      > A może wynik oglądalności lecsokole to też lipa?

Może... POdobno to Sokoła pomysł, ta cała strona Leć Sokole i gazetka. Wiesz,
      na zasadzie "nie ważne co mówią, byle mówili"

> Może poprzednie wybory to lipa?

Które: prezydenckie, parlamentarne czy samorządowe - dla mnie wyniki są
      rzeczywiscie lipne. Choć "lipa" ie jest równoważna z fałszerstwem tylko raczej
      z "beznadzieją"

> Może wszystko co niewygodne to lipa?

Generalnie to co jest niewygodne to uwiera, przeszkadza... jest beznadziejne, a
      więc... lipa

> A może papirus22 to lipa?

Nie - chyba widziałam go kiedyś na zywo - więc nie lipa.

> Kmsanczia co ty na to?

Właśnie, Km - co TY na to??
      • kmsanczia Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 10:13
        mwsylwia napisała:
        > athlon_linux napisał:
        > > Kmsanczia co ty na to?
        > Właśnie, Km - co TY na to??

Już sama nie wiem, chyba mam rozdwojenie jaźni i jestem Papirusem (albo Papirus
        jest mną?). Karolusie gdzie jesteś, psychiatra potrzebny. ;)
        • mwsylwia Re: Forumowy relatywizm 07.06.06, 11:04
          kmsanczia napisała:
          > Już sama nie wiem, chyba mam rozdwojenie jaźni i jestem Papirusem (albo
          Papirus jest mną?). Karolusie gdzie jesteś, psychiatra potrzebny. ;)

Schizofrenia jest chorobą artystów i marzycieli :))

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka