Dodaj do ulubionych

tajne komitety wyborcze

29.09.06, 10:52
Minał termin rejestrowania komitetów wyborczych. Czy oprócz KWW Potrzeba
Zmian są jakiekolwiek informacje o innych komitetach? Czyżby komitety nie
miały programów i kandydatów? A może nie ma innych komitetetów?
Obserwuj wątek
    • lolaxyz Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 11:54
      Może są wstydliwi :))
      • frags Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 12:02
        Moi Drodzy! Piszecie bzdury, powiem wprost. Komitety nie mają obowiązku
        informować Pana Esscorta i Pani Loli o swojej rejestracji. Natomiast P. Esscort
        i P. Lola mogą zajrzeć na stronkę www.pkw.gov.pl i tam poszperać. W ciągu kilku
        minut zaspokoją swoją ciekawość, ja to zrobiłem i oto wynik:

1. KWW "Potrzeba Zmian"
        2. KWW "Zgoda"
        3. KWW "Łomianki Razem"
        4. KWW "Młoda Krew"
        5. KWW Katarzyny K.
        6. KWW "Głos Kiełpina i Kępy"
        7. KWW Wojciecha Tarnowskiego "Porozumienie"
        8. KWW Wojciech Gocławski
        9. KWW Zdzisław-Teofil Szcześniak
        10. KWW "Lepsze Łomianki"
        11. KWW Aleksandry Zygmunt

Jak rozumiem, essc zaczynając ten wątek chciałeś wykazać jaki to wspaniały i
        jedyny jest komitet Pszczółkowskiego. Kulą w płot...
        • lolaxyz Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 12:14
          Panie fragsie a skąd założenie, że ja pragnę poznac komitety wyborcze?
          Nie chce mi się szperać po stronach pkw, podane tam nazwy i nazwiska nic mi nie
          mówią. Raczej czekam na ofertę z ich strony.
          Szczególnie "Młoda krew" mnie zaintrygowała :))
          • frags Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 12:18
            OK, Lola, głosuj na Pszczółkowskiego. Znasz gościa, bywa w Wernisażu, jest
            fajny i ma niezłą stronę. Na jednym ze zdjęć wygląda jak podróbka Piłsudskiego -
            takie zdjęcie w dolnej części podstrony "kandydaci". Siedzi podobnie, ale nie
            ma szabli i wąsów. Za to ma stalowy wzrok Prawdziwego Wodza.
          • waleo Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 12:19
            Frags startuje w komitecie Łomianki Razem:)?
            Co to za komitet?
            • frags Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 12:22
              waleo, czy wymieniając po kolei komitety zarejestrowane w PKW automatycznie
              staję się kandydatem Łomianki Razem??? Ciekawa teoria. Weź parę głębokich
              oddechów i zastanów się nad nią. Naprawdę godna uwagi...
              • lolaxyz Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 12:24
                Czy mi się zdaje fragsie, czy Ty jakiś spięty dzisiaj jesteś? Co się stało?
                • frags Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 12:28
                  A skąd, wręcz przeciwnie. Zupełnie jestem wyluzowany. Mam niezłą zabawę
                  oglądając stronkę "Potrzeba Zmian"... Na przykład, jako człek naiwnie litościwy
                  napisałem, że podróbka Piłsudskiego kryje się na podstronce "kandydaci", a to
                  nieprawda! Ona jest na podstronce "radni", bo Oni już wiedzą, że radnymi są!
                  Potrzeba Zmian. Na netowej stronce też...
                • lomek2 Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 12:29
                  Zespół napięcia przedwyborczego?

:)
                  • frags Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 12:31
                    Hahaha, dobre! Na podstronie PKW masz namiary na przedstawicieli Komitetów, na
                    pewno mają foldery programowe itp.
                    • lolaxyz Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 13:01
                      Frags rozumiem, że może nie podobać Ci się strona PZ, nie komentuję bo nie
                      analozowałam jej. Który komitet Twoim zdaniem ma lepszą stronę? Poleć coś jako
                      specjalista, chętnie zerkne. Nie aż mam tyle czasu aby szperać po necie, tylko
                      tyle co tu wpadnę.
                      • frags Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 13:11
                        Po co??? Przecież Ty Lola już wiesz, kto ma rację?
                        • lolaxyz Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 13:16
                          Skąd wiesz co ja wiem?
          • lomek2 Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 12:28
            Szkoda, że nie "Pierwsza Krew" albo przynajmniej "Młode Wilki"
            :)
            Wrócę z wyjazdu i biorę się do roboty ;)
        • grzybowaa Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 12:46
          Jako że Komitet Potrzeba Zmian w każdym calu jest nieprofesjonalny, śmieszny i
          nie w Twoim stylu sugeruję, żebyś szybciutko udał się na ul. Długą 61 do
          Komitetu Wyborczego Łomianki Razem. Oni przecie są najbardziej profesjonalni,
          najlepiej zorganizowani i mają kandydata, który ani na jotę nie przypomina
          żadnego wodza. NIe wiesz gdzie to jest? To proste - najbardziej
          charakterystyczny dom na ulicy Długiej z wybitą szybą - tam gdzie to
          swiatełko... no... wiesz przecież....
          • frags Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 12:52
            ale jaja... to forum rzeczywiście jest monolityczne, a zarazem hmm - silne
            zwarte i gotowe. Pana Pszczółkowskiego popiera nawetapolityczny KOŁ, co można
            zobaczyć na stronie www. Życzę Mu wielu sukcesów... Jezu, ja dzisiaj pęknę ze
            śmiechu. Piszcie dalej, proszę Was, piszcie...
            • grzybowaa Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 12:54
              Proszę nie pękaj, nudno będzie.
              • frags Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 13:11
                Ok, powstrzymuję pękanie. Przechodzę na ocieranie radosnych łezek :)))
                • ptasznik11 Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 13:20
                  W nawiązaniu do łez i pękania: fajne niektóre nazwy komitetów (łomiankowskie są
                  ok, chodzi mi o inne). Np "Szara pajęczyna" , "Piwo i wędlina". Ogłaszam a'
                  polityczny konkurs na najbardziej poetycką i fantazyjną nazwę.
            • lolaxyz Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 13:16
              frags napisał:

> ale jaja... to forum rzeczywiście jest monolityczne, a zarazem hmm - silne
              > zwarte i gotowe. Pana Pszczółkowskiego popiera ...

Frags, czy Ty masz jakiś kompleks z tym Pszczółkowskim? Tylko Pszczółkowski i
              Pszczółkowski, "przez 5 był w Wernisażu minut 8 m-cy temu, co teraz będzie"?
              Zrelaksuj się.
              Może zaproponujesz jakąś strategię swojemu pupilowi zamiast koncentrować się na
              kampanii Pszczółkowskiego.
              • frags Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 13:17
                Mojemu pupilowi??? Naprawdę uważasz, że Tinky-Winky zgodzi się i wystartuje w
                wyborach w Łomiankach???
            • frags Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 13:16
              Poprawiam się i przepraszam KOŁ. Przeczytałem uważnie Biuletyn nr3 i KOŁ
              apolitycznie może popierać politycznego P. Pszczółkowskiego. Jak byk jest tam
              napisane, że jak się Im ktoś spodoba, to go poprą. Gratuluję p.
              Pszczółkowskiemu. Niewielka cena. Trzy-cztery miejsca na liście kandydatów...
              • lolaxyz Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 13:26
                Ależ Ty sobie zadajesz trudu, żeby dowieść jak złym kandydatem jest
                Pszczółkowski, godne podziwu zaangażowanie.
                Może byłoby odrobinę prościej jakbyś sobie napisał w stopce "Pszczółkowski był
                w Wernisażu" wtedy wszyscy wiedzieliby, że w żadnym wypadku nie można na niego
                głosować :))
        • esscort Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 13:17
          frags napisał: Moi Drodzy! Piszecie bzdury, powiem wprost. Komitety nie mają
          obowiązku informować Pana Esscorta i Pani Loli o swojej rejestracji. Natomiast
          P. Esscort i P. Lola mogą zajrzeć na stronkę www.pkw.gov.pl i tam poszperać. W
          ciągu kilku minut zaspokoją swoją ciekawość

Sam piszesz bzdury. Mnie nie obchodzi, jakie nazwy maja komitety, lecz, jakich
          kandydatów, jakie programy. Czytaj ze zrozumieniem, a potem pisz o bzdurach.
          Nie chcę, by ktoś mnie informował, że zarejestrował komitet. Chciałbym, by mi
          powiedział coś więcej o swoich zamiarach. Niedawno przewaliła sie tu dyskusja,
          że to komitet ma obowiazek szukać wyborców, a nie odwrotnie. Nie pamietam, czy
          przypadkiem pan Frags nie brał w tej dyskusji udzialu, domagając sie programu
          KWW Potrzeba zmian (leniwy jestem, więc nie chce mi sie szukać). W każdym razie
          generalnie stanęło na tym, że psim obowiązkiem każdego komitetu, który nie
          lekceważy wyborców, jest podejmowanie wszelkich starań, by docierać do
          wyborców. Rozumiem, że jako zwolennik Sokołowskiego jesteś usatysfakcjonowany
          informacją, że zostało zarejestrowanych 12 komitetów i że jest to dla ciebie
          wystarczająca informacja. OK. Twoja sprawa. Pozwól jednak innym poznać lepiej
          zamiary tych komitetów. To nie są zadne bzdury.
          • frags Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 13:19
            Essc, jak chcesz to tam na stronie PKW są odnośniki do każdego komietteu, na
            pewno Ci wyjaśnią kto i co zacz. Podziwiam Twoją postawę obywatelską. Wybory
            dopiero 26 listopada, a Ty już chcesz wszystko mieć na talerzu. Wolno czytasz,
            czy po prostu lubisz mieć "wszystko w kupie"? :)))
            • esscort Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 13:28
              frags napisał: Essc, jak chcesz to tam na stronie PKW są odnośniki do każdego
              komietteu, na
              > pewno Ci wyjaśnią kto i co zacz. Podziwiam Twoją postawę obywatelską. Wybory
              > dopiero 26 listopada, a Ty już chcesz wszystko mieć na talerzu

Teraz to mnie, chłopcze, serdecznie ubawiłeś. Przecież Ty z tymi wyborami
              szarpiesz się tutaj od jesieni ubiegłego roku. Przecież juz na spotkaniu
              posylwestrowym wykryłeś kampanię. Mnie podziwiasz? Słusznie. Bierz pryzklad.
              • frags Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 14:24
                Oczywiście, że podziwiam essc.
            • zenia13 Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 14:08
              frags napisał:

Podziwiam Twoją postawę obywatelską. Wybory
              > dopiero 26 listopada, a Ty już chcesz wszystko mieć na talerzu.

Panie frags marny z Pana dziennikarz,wybory są 12 listopada
              druga tura 26 listopada.
              • frags Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 14:26
                Marny, niemarny - moim zdaniem druga tura będzie decydująca i ją traktuję jako
                nośnik najciekawszych rozstrzygnięć.
    • waleo Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 13:36
      Mam potwierdzoną informację frags jest współorganizatorem komitetu Łomianki
      Razem-to jest komitet pana burmitrza Sokołowskiego. Już się nie dziwię dlaczego
      walczy ze swoimi przeciwnikami. Ciekawe co ma obiecane może to nowy redaktor GŁ.
      • lolaxyz Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 13:39
        Cz to prawda fragsie?
        To by nam rzeczywiście wyjaśniało skąd ta, irracjonalna wydawałoby się, walka z
        Pszczółkowskim.
      • esscort Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 13:42
        E, to pewnie polotka albo jakaś nadinterpretacja. Sokołowski nie jest dobrym
        buristrzem, ale chyba troche myśli
      • frags Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 14:23
        waleo napisała:

> Mam potwierdzoną informację frags jest współorganizatorem komitetu Łomianki
        > Razem-to jest komitet pana burmitrza Sokołowskiego. Już się nie dziwię
        dlaczego
        >
        > walczy ze swoimi przeciwnikami. Ciekawe co ma obiecane może to nowy redaktor

To piękna wiadomość. Pressserwis zapewne uzna ją za news dnia. Niestety -
        nieprawdziwa. Znów kulą w płot...
        > .
        • frags Nerwy, nerwy, nerwy... 29.09.06, 14:29
          Moi mili Forumowicze. Po poście Loli i Esscorta napisałem im że bzdurne są
          zarzuty o nieśmiałość, czy "tajność" komitetów i wskazałem gdzie szukać o nich
          informacji. Z tego wszystkeigo zrobiła się piękna Kołomyja. Cóż z niej wynika:

1. Jestem jednym z członków komitetu Sokołowskiego (Łomianki Razem?)
          2. Histerycznie zwalczam Pszczółkowskiego (?)
          3. Od listopada prowadzę kampanię wyborczą (??)

No po prostu przepięknie tu jest... hahahaha. Miłego dnia i wieczoru. Piszcie,
          jutro po południu sobie poczytam!
          • esscort Re: Nerwy, nerwy, nerwy... 29.09.06, 14:39
            Frags, napij się wody, odetchnij
          • papirus22 Re: Nerwy, nerwy, nerwy...fragsia 29.09.06, 14:45
            Frags zwróć uwagę odpowiadasz na prawie każdy post, róznych ludzi, atakujesz,
            niszczysz, reagujesz nerwowo, chaotycznie.
            Nie denerwuj się drugiej tury może nie być, sokół odleci szybciej i zakończy
            się Twoja męka niepewność jutra, jeszcze troszkę wytrzymaj, troszeczkę:)
            Pewnie zniknie strona lecsokole.pl , która dodatkowo dostarcza niekorzystne
            informacje dla Ciebie i Twojego ulubieńca burmistrza Sokoła:)
          • lolaxyz Re: Nerwy, nerwy, nerwy... 29.09.06, 15:13
            Od razu wyczułam, że frags jakiś znerwicowany dzisiaj :))
            • zenia13 Re: Nerwy, nerwy, nerwy... 29.09.06, 15:30
              Pan frags poszedł koić skołatane nerwy do psychiatry komuś tu wcześniej
              zalecał wizytę pewnie doszedł do wniosku że to jemu bardziej potrzebne.
              Niech Pan się leczy jeszcze wszystko przed Panem w listopadzie przyda się
              Panu dużo zdrowia jak Pański pupil będzie odlatywał w siną dal.
              • lolaxyz Re: Nerwy, nerwy, nerwy... 29.09.06, 15:43
                A ja myślę, że uczy się na pamięć biuletynów KOŁ, zawsze się chwali, że tak
                dobrze je zna, mógłby cytować nam fragmenty z pamięci :))
    • englishman.in.warsaw Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 15:49
      English with a native speaker in Lomianki. English for Business People and
      English for Children. All interested people can contact me
      Englishmen.in.warsaw@gazeta.pl
      • esscort Re: tajne komitety wyborcze 29.09.06, 15:51
        O, i wreszcie coś rozsądnego! W dodatku chyba faktycznie nativ, bo do
        pierwszego z brzegu watku się wpisał
        • kwwrodzinasernickich Re: tajne komitety wyborcze 30.09.06, 21:25
          W imieniu naszego niedoszłego koła powyborczego
          pragniemy poinformować iż frags jest w naszym układzie
          otaczającym wszystko szarą siecią

Nie będziemy mieli strony internetowej
          ale kampanię wyborczą juz prowadzimy
          Nasza negatywna kampania ma na celu
          okłamanie mieszkańców i szkalowanie
          POtrzebnych kandydatów na burmistrza
          Frags jest naszy liderem,
          ale wśród was są inni
          którzy bedąwas szkalować

• robert_58 Re: tajne komitety wyborcze 30.09.06, 21:30
            ??
            • krzysiom1 Re: tajne komitety wyborcze 01.10.06, 00:11
              Wciągnij pięć razy odbytnicę, trzymaj wysoko nogi i na pewno bedzie Ci lepiej.
              Nie będziesz musiał wrzucac idiotycznych komentarzy lub ???? w kazdym wątku...
              • robert_58 Re: tajne komitety wyborcze 01.10.06, 00:21
                Re: tajne komitety wyborcze
                robert_58 30.09.06, 21:30 + odpowiedz

??

krzysiom1 napisał:

> Wciągnij pięć razy odbytnicę, trzymaj wysoko nogi i na pewno bedzie Ci lepiej.
                > Nie będziesz musiał wrzucac idiotycznych komentarzy lub ???? w kazdym wątku...

rozumiem, że to do mnie Krzysiom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka