esscort 02.12.06, 15:53 ... przy skrzyzowaniu Warszawskiej i Wiślanej. Oczywiście chodzi o plakat wyborczy. Może straż miejska zdjęłaby go (na koszt wlaściwego komitetu wyborczego) przed poniedzialkową uroczystą sesją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papirus22 Re: sokołowski wisi na latarni 02.12.06, 16:14 plakaty wiszą w wielu innych miejscach, np. róg wiślanej i rolniczej. Tak tylko podpowiadam, bo powinny już zniknąć... Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: sokołowski wisi na latarni 02.12.06, 17:02 Oj, jeśli przed poniedziałkiem, to chyba nie na koszt komitetu wyborczego. Czyżby termin ustawowy do usunięcia plakatów przez komitety wyborcze już minął? Odpowiedz Link Zgłoś
ziomalreaktywacja Re: sokołowski wisi na latarni 02.12.06, 23:31 Plakat już nic nie napsuje A ja jak się tak napatrzę i napatrzę to będę miał tak dość że nigdy więcej brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
oomek88 Re: sokołowski wisi na latarni 03.12.06, 18:05 esscort napisał: > ... przy skrzyzowaniu Warszawskiej i Wiślanej. Oczywiście chodzi o plakat > wyborczy. Może straż miejska zdjęłaby go (na koszt wlaściwego komitetu > wyborczego) przed poniedzialkową uroczystą sesją. A ma mokre gacie? Podobno po tym akcie sprawiedliwości - to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: sokołowski wisi na latarni 03.12.06, 18:22 A propos Potrzebni. Na rogu Warszawskiej i Jeziornej wiszą trzy spore bannery Wielkiej Pszczoły. Jak rozumiem, one Wam aż tak nie przeszkadzają, jak niewielki Sokół na latarni? No i oczywiście wierzę, ze znikną we właściwym czasie. Prawda? Chyba, że staną się zapowiedzią realizacji hasła: "Wielka Pszczoła Śledzi Cię". W każdym miejscu Wesołego Miasteczka... Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: sokołowski wisi na latarni 03.12.06, 18:33 Gdybyś nie czuł się aż tak onieśmielony spojrzeniem Pszczoły z plakatu, nie odwracał ze zmieszaniem zawstydzonych oczu, to zauważyłbyś, że widnieje na nich podziękowanie dla mieszkańców za wybór i jest całkiem sporych rozmiarów. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: sokołowski wisi na latarni 03.12.06, 19:00 Dostrzegłem, drabbu i ten element. Ile jednak Wielka Pszczoła będzie dziękować??? Wygrał, podziękował i wystarczy. Czy myslisz, że wyborczy plakat z napisem "dziękuję" to coś innego, niż zdezaktualizowany już papier, który trzeba usunąć? Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: sokołowski wisi na latarni 03.12.06, 19:41 frags napisał: Czy myslisz, że wyborczy plakat z > napisem "dziękuję" to coś innego, niż zdezaktualizowany już papier, który trzeba > usunąć? Frags, masz rację. I dlatego ten post skieruj, proszę, do byłego. Przegrał i też wystarczy. Jest równie zdezaktualizowany jak papier, na którym nie ma nawet "dziękuję". Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: sokołowski wisi na latarni 03.12.06, 19:46 Myślę, drabbu, że w naszej debacie jest remis. Zarówno Sokołowi powinni posprzątac, jak Potrzebni już mogą powoli zacząć zdejmować plansze z Wielką Pszczołą o przenikliwym spojrzeniu. Chyba, że nowe Słoneczko zamierza nam wisieć aż do kolejnych wyborów. Były już nawet całe kraje, gdzie na ulicach masowo wisiały portrety Przywódców. Może ten zwyczaj zaszczepią u nas i Potrzebni? Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: sokołowski wisi na latarni 03.12.06, 20:49 Dobrze, Fragsie - remis. Ale, poza debatą, sądzę że w zaszczepianiu zwyczaju z portretami bardzo znaczne sukcesy odnieśli Sokołowi (przypomnij sobie tylko ilość portretów na stronę "Gazłomu") i nie wydaje mi się, żeby Potrzebni mogli i chcieli przewyższyć owe osiągnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: sokołowski wisi na latarni 03.12.06, 20:57 Może między wami jest remis, ale chciałem zauważyć, że z miejsc publicznych (np. latarnie) plakaty nowego burmistrza szybko zniknęły. pozostało kilka dużych, usytuowanych w miejscach prywatnych, na ktorych są podziękowania dla wyborców. Myślę, że po objeciu urzędu, co nastąpi jutro, nowy burmistrz spowoduje usuniecie tych plakatów. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: sokołowski wisi na latarni 03.12.06, 19:40 Wisi też na wprost Tęczy na Staszica. Jak pożyczę od kogoś widły to ściągnę osobiście... Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lomianki.info Re: sokołowski wisi na latarni 05.12.06, 00:04 i wisi na wiślanej na siatce kraciastej :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzybowaa Re: jak wiszą inni? 06.12.06, 21:47 Raszyn dotrzymuje nam kroku :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35660&w=53316956 Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: jak wiszą inni? 07.12.06, 09:11 A oni nadal wiszą i wiszą. Ależ mocno sie uwiesili. Kowalik jak ich zmusić do zdjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: jak wiszą inni? 07.12.06, 09:27 j46, to bardzo proste, jak ich zmusić. Poobservvuj okolicę, dobrze Ci to wychodzi. Zlokalizuj plakaty, potem wejdź na stołeczek i mocno je ciągnij. Dla ułatwienia dodam, że poza plakatami Pszczółkowskiego na rogu Jeziornej i Warszawskiej, możesz ze swoim stołeczkiem podejść na Brukową między Kolejową a Warszawską. Tam na sporym bannerze wisi nadal p. Pszczółkowski - to ten plakat, co obok niego reklamowano schab po 12,99, a teraz o ile dobrze przeczytałem przez łzy wzruszenia - zestaw edukacyjny. Tylko weź spory stołeczek Mały Rycerzu! Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: jak wiszą inni? 07.12.06, 09:41 Odpowiem, skoro nie wiesz. Reguluje to ustawa, więc mógłbyś poczytać. Ale co tam. powtórzę, choć juz pisałam: jeszcze nie minął termin, w którym komitety muszą usunąć takie wyborcze plakaty. Zapewne wiedzą o tym obie strony, skoro p. P. też wisi. Zatem nici ze "zmuszenia" - za wcześnie, i już... Natomiast można grzecznie przypomnieć, ale wówczas i samemu trzeba dać przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
grzybowaa Re: jak wiszą inni? 07.12.06, 10:32 nie wiem, czy zauważyłać ale za wiszenie na dużym banerze (np. takim na Brukowej) to się płaci i można sobie wisieć przez nastepne lata, jeśli zapłaci się właścicielowi banera. Ppodobnie z prywatnymi tablicami na prywatnych posesjach. A ten pan na S. - to wisi na publicznych latarniach i zupełnie za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: jak wiszą inni? 07.12.06, 11:06 > nie wiem, czy zauważyłać ale za wiszenie na dużym banerze (np. takim na > Brukowej) to się płaci i można sobie wisieć przez nastepne lata, jeśli zapłaci > się właścicielowi banera. Ppodobnie z prywatnymi tablicami na prywatnych > posesjach. A ten pan na S. - to wisi na publicznych latarniach i zupełnie za > darmo. A jakie to ma znaczenie dla obowiązku ich usunięcia w ustawowym terminie? Żadnego. Przytaczam treść komentarza: "5. Plakaty i hasła wyborcze należy umieszczać w taki sposób, aby można je było usunąć bez powodowania szkód. Nakaz ten dotyczy zarówno własnych urządzeń ogłoszeniowych, jak i plakatów i haseł wyborczych umieszczanych na innych obiektach. Fakt wyrażenia zgody przez właściciela lub zarządcę nieruchomości na umieszczenie plakatu lub hasła wyborczego na określonym obiekcie nie zwalnia od odpowiedzialności karnej za wykroczenie z art. 199a ust. 1 pkt 3, jeżeli usunięcie tych urządzeń spowoduje określone szkody, chyba że powstałe szkody zostaną usunięte. 6. Plakaty i hasła wyborcze oraz urządzenia ogłoszeniowe ustawione w celu prowadzenia kampanii wyborczej pełnomocnicy komitetów wyborczych obowiązani są usunąć w terminie 30 dni po dniu wyborów (art. 71 ust. 5 ordynacji). Niewywiązanie się z tego obowiązku rodzi odpowiedzialność osobistą pełnomocnika za wykroczenie z art. 199a ust. 2 pkt 1. Z odpowiedzialności tej nie zwalnia pełnomocnika wyborczego okoliczność, że do usunięcia materiałów wyborczych zobowiązała się inna osoba lub że pełnomocnik sam nie jest w stanie tych wszystkich materiałów usunąć w oznaczonym terminie. Obowiązkiem pełnomocnika wyborczego jest takie zorganizowanie kampanii wyborczej, by po jej zakończeniu wszystkie materiały (plakaty, hasła wyborcze, urządzenia ogłoszeniowe) zostały w terminie 30 dni usunięte". Niezależnie od tego, gdzie wiszą - muszą być usunięte. Także te z prywatnych posesji. Odpowiedz Link Zgłoś