Dodaj do ulubionych

o co walczy europoseł ?

14.12.06, 15:05
Z tego adresu dowiemy się, że poseł Czarnecki nasz eurodeputowany z ramienia
dzielnej Samoobrony ma zamiar złożyć petycję do władz Unii Europejskiej w
wsprawie przeniesienia trasy S 7 spod puszczy nad Wisłę;
www.panmedia.pl/serwisy/1613-gddkia/2006/2006-12/pdf/20061214_zycie-warszawy+warszawa_01.pdf

Z tego skoleji adresu dowiemy się , że jakiś poseł Czarnecki (nie wiem czy to
ten sam, ale też z szeregów walecznej Samobrony) jest właścicielem
posiadłości w okolicach rezerwy trasy S 7 pod puszczą. Jest też ten Czarnecki
zwolennikiem szybkich inwestycji drogowych:
www.bemowa.pl/forum/viewtopic.php?t=361&sid=9a068103c8e81451e8922ffcc1d26f3a
Europoseł Czarnecki w wyborach prezydenckich w Warszawie zdobył nieco poniżej
jednego tysiąca głosów.
Obserwuj wątek
    • lomek2 Re: o co walczy europoseł ? 14.12.06, 15:30
      Z tego wynika że europoseł Czarnecki, ten który sobie kupił ziemię w rezerwie
      pod S7, działa na swoją rzecz i chce wykorzystać stanowisko (za które mu sowicie
      płacimy z budżetu) do prywatnych celów, aby się finansowo obłowić.

Czekam na pozew o pomówienie, nie mogę się doczekać kiedy to pójdzie w TV,
      zawadzając o interesy sokołowych.
      • kowalik22 Re: o co walczy europoseł ? 14.12.06, 15:33
        No a niedawno ktoś (a może wielu ktosiów) z uporem tłumaczył tu na forum, że
        można coś robić bezinteresownie. Bez żadnego prywatnego interesu. Dla innych.
        powyższe, jak rozumiem, w tym przpadku nie zachodzi? ;)
        • esscort Re: o co walczy europoseł ? 14.12.06, 15:40
          Kowalik, ale muł i w dodatku nieuczicwość.
          Tak mówiono na jakieś chamskie zaczepki i niczym nie umotywowane, nie
          trzymajace sie kupy zarzuty.
          I w dodatku chyba nie chodziło o wykorzystywanie publicznych funkcji
          Pewnie ci to wisi, ale informuje, że tym mułem w moich oczach spadłaś na dno.
          • kowalik22 Re: o co walczy europoseł ? 14.12.06, 15:52
            Ess, no co Ty. Jaki muł i w dodatku nieuczciwość?
            Dostrzegłeś jakieś drugie dno w moim poście?
            Buźkę wklepałam, co - niewłaściwą? A może w niewłaściwym miejscu?

Co do tego dna, o którym piszesz, to mnie zaskoczyłeś jednak: to dotąd tam nie
            byłam?
            Ale faktycznie - mam Twoją ocenę w nosie. Choć nie rozumiem, dlaczego to dno
            osiągnęłam powyższym postem.
            Pozdrawiam
        • jozef127 Re: o co walczy europoseł ? 14.12.06, 15:40
          Bezinteresownie , jak cholera. Jak się patrzę na tą całą klasę polityczną, tych
          bezinteresownych posłów to się zbiera na wymioty.
        • lomek2 Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 00:08
          Że co? Coś mi umknęło? Nie śledze juz pilnie grupy :)
      • redakcja.lomianki.info Re: o co walczy europoseł ? 14.12.06, 19:05
        Lomek no co ty... :)
        na swojej stronie czarnecki napisał:
        "Los żadnego Obywatela nie może być zależny od dobrego humoru i osobistej
        korzyści przedstawicieli jakiejkolwiek władzy."
        wiec o jakich działaniach piszesz.
        przecież wynikałoby że perfidnie kłamie :)
        • kowalik22 Re: o co walczy europoseł ? 14.12.06, 19:43
          > "Los żadnego Obywatela nie może być zależny od dobrego humoru i osobistej
          > korzyści przedstawicieli jakiejkolwiek władzy."
          > wiec o jakich działaniach piszesz.
          > przecież wynikałoby że perfidnie kłamie :)

nie, nie kłamie to zdanie dobrze brzmi i ładnie wygląda na stronie
          internetowej każdy polityk powinien takie mieć (a może ma?)

PS buźki nie wklepałam, bo okazało się, że nieumiejętnie je (te buźki) stosuję
          na wszelki wypadek nie użyłam też żadnego znaku "."
          • redakcja.lomianki.info Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 00:42
            kowalik22 napisała:
            > nie, nie kłamie to zdanie dobrze brzmi i ładnie wygląda na stronie
            > internetowej każdy polityk powinien takie mieć (a może ma?)

Nie wiem czy każdy ma... i czy powinien.
            ale jeżeli europoseł coś deklaruje publicznie
            to znaczy się się tego będzie trzymał...?
            więc zakładam że jeżeli podejmuje jakieś działania
            to nie sa one wynikiem chęci załatwienia prywaty.
            Stąd moje pytanie do Lomaka...
            i dziwi się że wogóle mógł na coś takiego wpaść!
            no normalnie jestem na Lomka oburzony straszliwie-strasznie i okrutnie :)

A do szanownego EuroPosła napisze maila z zapytaniem co i jak...
            może coś EuroPoseł odpisze - choć wątpie bo pewnie jest bardzo zajęty
            jak na EuroPosła przystało. Zapewne walczy o dobro ogółu :)
            • kowalik22 Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 11:57
              redakcja.lomianki.info napisał:
              > ale jeżeli europoseł coś deklaruje publicznie
              > to znaczy się się tego będzie trzymał...?
              > więc zakładam że jeżeli podejmuje jakieś działania
              > to nie sa one wynikiem chęci załatwienia prywaty.

Przytoczę najpierw kilka liczb:
              Uprawnionych do udziału w referendum było 16.275 osób. Udział wzięło 4.583 osób
              (czyli 28,16%). Za trasą nad Wisłą było 4.033 – czyli 88,48% głosujących.
              Ze względu na zbyt niską frekwencję referendum nieważne jest.
              Ale dane statystyczne są takie, jak przedstawione powyżej.
              A statystyka królową nauk jest.
              Zatem w świat idzie informacja, że blisko 90% biorących udział w referendum
              mieszkańców Ł. jest za tym właśnie wariantem (choć jednocześnie piszą, że
              referendum nieważne). I nie ma tam informacji, że 12.000 mieszkańców jest
              przeciw. Bo nie da się obronić stanowiska, że ci, którzy nie wzięli udziału w
              referendum, są przeciw. Nie ma na to dowodów. Domniemanie dowodem być nie może.
              Zatem może i jest tak, że Pan europoseł ma interes własny w tym, by trasa szła
              nad Wisłą, ale jego działań nie da się podciągnąć li tylko pod ten czynnik.
              Bowiem jeżeli ma nawet w tym „prywatny” interes, to jest to interes wspólny
              (zbieżny ) z „interesem” ponad 4.000 tysięcy Łomiankowiczów. „Interesem”
              mieszkańców Ł. potwierdzonym wynikami referendum.
              I to jest już „interes” publiczny.

Teraz mnie pewnie ukamienujecie, ale takie są fakty.

Mnie bardziej interesuje, jak poseł zamierza umotywować wyższość ochrony 5 ha
              drzewostanu nad ochroną obszaru Natura 2000. Nie znam się na tym. Co jest w
              świetle prawa unijnego wyżej chronione: parki narodowe, czy Natura 2000?

PS. Redakcjo, liczę na opublikowanie odpowiedzi europosła, jeśli oczywiście
              odpisze.
              • kmsanczia Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 12:40
                Kowalik ten post to mistrzostwo świata. Świetnie wymyślone, tylko po co
                udowadniać coś, co po prostu nie istnieje - bo jest NIEWAŻNE? I jak można mówić
                "interes mieszkańców Łomianek"? Co najwyżej interes mniejszości zamieszkałej po
                stronie trasy.
                • esscort Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 12:58
                  Muł, po prostu typowy muł kowalikowy.
                  I oczywiscie kolejne naduzycie. Bo referendum albo jest ważne, albo nie.
                  Natomiast nie można na podstawie nieważnego referendum mówić o opiniach i
                  interesach mieszkańców.
                  • lolaxyz Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 13:26
                    Można na podstawie nieważnego referendum wysnuć wniosek, że mieszkańcy nie byli
                    zinteresowani zmianą lokalizacji trasy mszczonowskiej.
                    Niech już kowalik ma ...
                • kowalik22 Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 13:52
                  > Kowalik ten post to mistrzostwo świata.

Przesadzasz - jakie tam mistrzostwo. Parę liczb i tyle.

> Świetnie wymyślone, tylko po co
                  > udowadniać coś, co po prostu nie istnieje - bo jest NIEWAŻNE?

Nie udowadniam ważności lub nieważności referendum. Ono jest nieważne. Ale
                  wynik, choć nieważny, swoją wagę ma. Czy to się komuś podoba, czy nie. I może
                  zostać wykorzystany, czy tego ktoś chce, czy nie.
                  I właśnie o tym pisałam. Że europoseł może wynikiem referendum (czyli tymi
                  liczbami), choć nieważnego, uzasadniać swoje działania w tej sprawie. I
                  argumentować zasadność takich działań interesem większości. Większości spośród
                  tych, którzy się wypowiedzieli w referendum.

> I jak można mówić "interes mieszkańców Łomianek"? Co najwyżej interes
                  > mniejszości zamieszkałej po stronie trasy.
                  A dlaczego nie można? Czyż w referendum nie brali udziału mieszkańcy Łomianek?
                  Ci, którzy zechcieli wziąć w nim udział? W demokracji nieobecni (czyli
                  nieuczestniczący w wyborach czy referendach) nie mają racji.
                  Dlaczego? Bo się nie wypowiedzieli, więc trudno domniemywać, czego chcą.
                  Wiadomo byłoby, gdyby wzięli udział.
                  Zatem dlaczego nie można uznać, że udokumentowana wola ("interes") tych,
                  którzy wzięli udział w referendum, ma wyższą wagę, niż nieudokumentowana
                  wola "interes" pozostałej, nie biorącej udziału w referendum większości?
                  (abstrahując oczywiście od tego, że obie zgadzamy się, w świetle obowiązującego
                  prawa, referendum jest nieważne).

Co do tego, że ten „interes” jest jedynie interesem mieszkańców zamieszkałych
                  po stronie trasy - wyniki referendum nie potwierdzają tej tezy. Jedynie w
                  okręgu nr 1 za wariantem II było więcej osób. W pozostałych okręgach (a chyba
                  nie wszystkie leżą tuż przy trasie nad Wisłą) większość uzyskał wariant I.

Nie będę się więcej wypowiadać w tej kwestii.
                  Odpowiedziałam po prostu na post Redakcji:
                  > więc zakładam że jeżeli podejmuje jakieś działania
                  > to nie sa one wynikiem chęci załatwienia prywaty.
                  Chciałam pokazać, dlaczego poseł może wykorzystać wyniki nieważnego referendum
                  do dalszych działań. I je uzasadniać działaniem publicznym.
                  Ale pisanie na tym forum inaczej, niż przeciw trasie nad Wisłą (nawet, gdy się
                  nie pisze „za”) oznacza zamulanie (dzień dobry, Ess).

Pewnie trudno mi zrozumieć Waszą ocenę moich postów, bo nie jestem zaangażowana
                  po żadnej ze stron. Natomiast Wasze zaangażowania w sprawę tras powoduje, że
                  nie możecie spojrzeć obiektywnie na moje posty.

Pozdrawiam
                  PS. Może ktoś mi wyjaśnić, co z wyższością ochrony obszaru Natura 2000 nad
                  ochroną PKN?
                  PS1. KM, czy Ty już się przeprowadziłaś do Ł.?

• esscort Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 14:02
                    Naciągasz Kow.
                    Referendum jest jak głosowanie - np. w sejmie. Jeżeli jakis klub nie bierze
                    udziału w głosowaniu i nie ma "kworum", to głosowanie jest po prostu nieważne i
                    nie mają żadnego praktycznego znaczenia głosy tych, ktorzy brali udział w
                    głosowaniu.
                    • kowalik22 Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 14:21
                      Ess, przeczytaj wątek, proszę Cię. Zobaczysz, że chodziło o to, CZY europoseł
                      działa dla własnych prywatnych celów.
                      Nie stwierdziłam nigdzie, czy moim zdaniem tak własnie jest, czy nie. Pokazałam
                      jedynie, że MOŻE uzasadniać swoje działania interesem publicznym.
                      Udokumentowanym.
                      I tyle.

Pozdrawiam
                      z samego dna mułu
                      Kow

PS. czy ktoś może mnie oświecić, czy uda się europosłowi uzasadnić
                      ekologicznymi argumentami wyższość ochrony obszaru Natura 2000
                      nad ochroną KPN?
                      • lolaxyz Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 14:38
                        kowalik22 napisała:

> PS. czy ktoś może mnie oświecić, czy uda się europosłowi uzasadnić
                        > ekologicznymi argumentami wyższość ochrony obszaru Natura 2000
                        > nad ochroną KPN?

ja mogę.
                        Nie uda się wręcz przeciwnie - zostanie wyśmiany.
                        UE chroni obszary Natura2000 bo uważa je za szczegolnie cenne a tu nagle
                        wyskoczy europoseł i zaprponuje żeby wcisnąć na taki obszar trasę bo on mieszka
                        pod lasem gdzie jest rezerwa a ten las jest tez ok i on nie chce tam tej trasy.
                        • kowalik22 Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 15:18
                          > Nie uda się wręcz przeciwnie - zostanie wyśmiany.
                          > UE chroni obszary Natura2000 bo uważa je za szczegolnie cenne

Dzięki, Lola. Na Ciebie zawsze mogę liczyć:)
                          Ja jednak dalej mam wątpliwości, choć powoli (sama) je rozwiewam i jednocześnie
                          nachodzą mnie nowe (te wątpliwości).
                          Dzięki oczywiście nieocenionemu internetowi.
                          On mówi, że KPN to także obszar Natura 2000:
                          natura2000.mos.gov.pl/natura2000/pl/info.php?KodOstoi=PLC140001&NazwaOstoi=Puszcza+Kampinoska&all=Zaznacz+i+wy%
                          B6wietl+wszystko

No to który obszar Natura 2000 jest cenniejszy? Bardziej godny ochrony?
                          Ile km ma mieć trasa w obszarze nad Wisłą, a ile przy puszczy (może to ma
                          znaczenie?)
                          • lolaxyz Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 15:25
                            Są jednakowo cenne z tą różnicą, że trasa mszczonowska nie narusza obszaru
                            Natura2000, ktory jest w Puszczy bo trasa przebiega poza Puszczą a nad Wisłą
                            planuje się wpuścić ją po chamsku w środek tego obszaru.
                            • kowalik22 Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 15:32
                              Lola, a jak się nazywa ten obszar Natura 2000 nad Wisłą, bo nie pamiętam? a
                              chcę znależć w internecie.
                              Las Bemowski, jak rozumiem, nie jest częścią KPN? Bo teraz doczytałam, ze to
                              jego dotyczyć ma wycięcie 5 ha.
                              • papirus22 Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 15:57
                                Oj robku58=kowliku jaki Ty jesteś niespostrzegawczy-zamulacz:)
                                Tyle o tym pisalismy a Ty nie rozumiesz jak zawsze, co ja pisze ZAMLUASZ jak
                                zawsze!
                                A poza tym ile można powtarzać zamulaczowi!!!

Dolina Środkowej Wisły wchodzi w 48 ha na całej długości trasy od Bielan do
                                Kazunia.
                                pocztaj sobie waraint V
                                www.lecsokole.pl/obw_dhv.htm#ocena

natura2000.mos.gov.pl/natura2000/pl/media.php?KodOstoi=PLB140004&NazwaOstoi=DOLINA%20ŚRODKOWEJ%20WISŁY

poza tym dwa rezerwaty chronine prawem Polskim, awice Kiepinskie i lachy
                                kazunskie. Lasek bielanski to obaszar cenny w warszawie.
                                • kowalik22 Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 16:05
                                  Dzięki, Piotrze. To ten obszar nazywa się Dolina środkowej Wisły?
                                  Widzisz, "zamulam" (wg Ciebie), czyli pytam (wg mnie), bo nie rozumiem, na co
                                  chce powołać się europoseł, skoro przy puszczy trasa ma iść skrajem, a nad
                                  Wisłą środkiem obszaru.
                                  I chciałabym zrozumieć. No chyba, ze jego działania miałyby jedynie odsunąć
                                  sprawę budowy trasy w czasie. Tylko po co?
                                  Pozdrawiam
                                  Kow
                  • kmsanczia Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 16:50
                    kowalik22 napisała:
                    > PS1. KM, czy Ty już się przeprowadziłaś do Ł.?

A co, chcesz się spotkać czy bombę podłożyć? ;))

p.s. Kow czy Cow? ;]
                    • pszczelarz7 Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 17:36
                      kmsanczia napisała:

> kowalik22 napisała:
                      > > PS1. KM, czy Ty już się przeprowadziłaś do Ł.?
                      >
                      > A co, chcesz się spotkać czy bombę podłożyć? ;))
                      >
                      > p.s. Kow czy Cow? ;]
                      >

To w rozumieniu Autorki, w żaden sposób nie może być zakwalifikowane jako ZAMULANIE.

To jest tylko kretyńska reakcja (bo za odpowieðź tego bełkotu nie można uznać)
                      wypracowana przez Erudytkę wielu forów (dla Niej foróf).

Pozdrawiam
              • redakcja.lomianki.info Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 15:39
                kowalik22 napisała:
                > Za trasą nad Wisłą było 4.033 – czyli 88,48% głosujących.
                > Ze względu na zbyt niską frekwencję referendum nieważne jest.
                > Ale dane statystyczne są takie, jak przedstawione powyżej.
                > A statystyka królową nauk jest.

Statystyka też jest ogarnięta pewnymi zasadami - próba reprezentatywna itp.

Referendum niestety jest nieważne - co jest moim zdaniem porażką demokracji
                lokalnej. I niestety do bojkotu - o czym pisałem - nawoływały organizacje,
                które moim zdaniem ne powinny popełniać takiego błędu... ale to przeszłość.

Faktem jest że wynik referendum nie jest wiążący, nie ma znaczenia i nie
                powinny być głosem w dyskusji - i kropka.
                A napewno nie powinno sie pisać itp że to głos mieszkańców Łomianek generalnie.
                Moim zdaniem to nadużycie, nieprawda i bezodstawne uogólnienie.

Poseł czanecki odpisał:
                www.lomianki.info/document.php?did=426
                • kowalik22 Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 15:57
                  > Faktem jest że wynik referendum nie jest wiążący, nie ma znaczenia i nie
                  > powinny być głosem w dyskusji - i kropka.
                  > A napewno nie powinno sie pisać itp że to głos mieszkańców Łomianek
                  generalnie.
                  > Moim zdaniem to nadużycie, nieprawda i bezodstawne uogólnienie.

Moim też:) Dlatego nie lubię polityki i polityków.
                  A rzetelność przekazów prasowych też pozostawia wiele do życzenia.
                  Redakcjo, nie bronię posła. Ani trasy po wale. Napisałam jedynie, czym może i
                  dlaczego(jako polityk) uzasadniać swoje działania (interesem publicznym).
                  Zapewniam Cię, że takie informacje "przemawiają" do opinii publicznej:)

> Poseł Czanecki odpisał:
                  Dzięki, czytałam. Nie wiem, czy wezmę udział, mam ważne spotkanie dwie godziny
                  póżniej, nie wiem, czy pogodzę terminy.
                  Pozdrawiam
                  • redakcja.lomianki.info Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 16:31
                    kowalik22 napisała:
                    > Redakcjo, nie bronię posła. Ani trasy po wale.

kowalik - wiem
                    tak samo ja nie ganie posła ani nie bronie trasy przy puszczy
                    i tak jak Ty zwracam jedynie uwage na nieścisłość w artkule.
                    które faktycznie mogą być interpretoane jako znaczące dla sprawy.

Jakby udalo Ci sie wpaść na "briefing :)" - daj relacje na maila.
    • redakcja.lomianki.info Re: o co walczy europoseł ? 14.12.06, 19:01
      Marek Czarnecki to nasz ziomal :) - mieszkaniec Łomianek
      www.lomianki.info/document.php?did=218
      ale se wykombinował... pewnie i tak go nikt nie traktuje poważnie.
      • jozef127 Re: o co walczy europoseł ? 14.12.06, 19:51
        Kurcze, nawet nie wiedziałem, że moim ziomelem jest taki sławny Pan. Redakcjo
        czy wiesz gdzie Pan Europoseł ma swoją Posiadłość (taki ważny Pan to ma
        posiadłość) ? Jeżeli blisko mszczonowskiej, to faktycznie trzeba zmieniać plany
        i trasę prowadzić nad Wisłą ? I jęki bidaków nic nie pomogą
        • esscort Re: o co walczy europoseł ? 14.12.06, 23:40
          Wiadomo z grubsza czego się można spodziewać po ludziach z samoobrony. Dlatego
          dzialania europsła czarneckiego w ogole mnie nie dziwią. Mysle, że za
          posrednictwem m.in. organizacji ekologicznych w kraju i za granicą oraz innych
          europosłów warto poinformować szeroka opinię publiczna, że poseł Czarnecki chce
          zmienić przebieg planowanej trasy i wykorzystuje do tego swoje stanowisko
          publiczne, by mieć ją dalej od swojego domu.
    • redakcja.lomianki.info Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 02:11
      Moim zdaniem powoływanie sie na wyniki referendum jest niedorzeczne.
      Z tego co pamiętam to referendum jest nieważne. Czy coś żle pamiętam?

Napisałem (LOMIANKI.INFO) do europosła prośbę o wyjaśnienie przyczyn
      popracia "trasy po wale".
      Mam nadzieje że p. Czarnecki odpowie :)

www.lomianki.info/document.php?did=426
      • ptasznik11 Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 11:27
        Brawo Redakcjo. Czekamy na odpowiedź z niecierpliwością. Szkoda że nie udało
        się ustalić co Marcinkiewicz powiedział Kondratowiczowi i Sokołowi, kiedy
        proponowali mu wariant V trasy przez Las Młociński. Pamiętacie jak ukazała się
        w Echu kuriozalna informacja , że obaj panowie byli u niego. Moje podejrzenie
        jest takie, że ktoś wynajął agencję PR by walczyć przeciw trasie
        mszczonowskiej. Poziom informacji prasowych na ten temat sięga bruku. Redaktor
        ŻW wypisuje głupoty, że unia może zatrzymać budowę trasy S 7 bo ktoś napisał
        skargę. Efekt tych działóań może być co najwyżej taki, że na skutek opóźnienia
        w budowie S 7 mieszkańcy Łomianek będą tkwić w kilometrowych korkach. Trzeba
        mieć dużą fantazję by sądzić, że Unia poparłaby wariant trasy w Dolinie Wisły w
        Obszarze Natura 2000.
        • lolaxyz Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 13:27
          Fantazje i tupet :))
        • redakcja.lomianki.info Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 15:04
          Niestety jaie efekty dała wuzyta u Marcinkiewicza nie udało mi sie ustalić.
          Chociaż mam wrażnie że po wizycie "informacyjnej" - jak mówił b. Sokołowski nie
          ma sensu się czegoś konkretnego spodziewać.
          Poseł Czarnecki odpisał... zaprasza na konferencje.
          • ptasznik11 Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 16:34
            Sam wywołałem temat ale teraz myślę, że petycje pana europosła z samoobrony nie
            mają żadnego znaczenia. Niech sobie pisze ile chce petycji na papierze firmowym
            i prywatnym. Petycje nawet najgłupsze każdy obywatel EU ma prawo składać, w tym
            i Czarnecki też. Nagłaśniając tą sprawę tylko nobilitujemy polityka ze ślepego
            toru. Pewnie też o to mu chodzi.
            • redakcja.lomianki.info Re: o co walczy europoseł ? 15.12.06, 16:38
              tez mam wrazenie ze ta petycja nic nie wniesie.
              mimo to - sądzę że warto by wiedzieć co się dzieje :)
              a zwłaszcza jeżeli może dzieje się np. głupio.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka