papirus22 17.11.07, 12:24 Prezentacja Siskom www.siskom.waw.pl/obwodnice-pokaz.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brycezion Re: Warszawski węzeł drogowy 17.11.07, 12:45 Jest więc szansa,że za 4 lata zmniejszą się korki na Kolejowej. O ile zdążą drogowcy, a Stowarzyszenie bajmota nie będzie przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_c Re: Warszawski węzeł drogowy 20.11.07, 02:50 Stowarzyszenie bajmota g... może. Raczej jak będą opóźnienia to z powodów biurokratyczno-organizacyjnych. Możliwe skargi przegranych firm w przetargach lub unieważnianie przetargów z powodu przekroczenia kosztorysu. A ci od bajmota, co chcą powodzi w Łomiankach też zapewne będa skarżyc się po sądach, ale to nie wpłynie na nic, a szanse na wygraną mają takie same jak ja na zostanie królową angielską. Odpowiedz Link Zgłoś
grzybowaa Re: Warszawski węzeł drogowy 20.11.07, 08:52 Fakt - szanse to ty masz niewielkie :) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Warszawski węzeł drogowy 22.11.07, 22:22 Ja to widzę w ten sposób, że zaraz po zbudowaniu przeprawy Mostu Północnego zaczną się schody z dojazdem do centrum, a rozładowanie problemu ma szansę nastąpić w 2013 roku. Ale na to nie ma co liczyć, bo do tego czasu ilość aut na trasie wzrośnie potężnie, więc oby tylko udało się zakonserwować stan obecny :))) Szukajcie pracy w Łomiankach! Odpowiedz Link Zgłoś
czesiu71 Re: Warszawski węzeł drogowy 20.11.07, 08:50 U mnie pokazuje się ciemność, czyli same niebieskie tło. A moze o to właśnie chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_c Re: Warszawski węzeł drogowy 21.11.07, 01:00 czesiu71 napisał: > U mnie pokazuje się ciemność, czyli same niebieskie tło. A moze o to > właśnie chodzi??? To masz problem. Zainstaluj sobie flasha. www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash Czy widzisz bannery na stronach gazeta.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
womek88 Re: Warszawski węzeł drogowy 21.11.07, 17:19 No, i ten pogardzany przez pilcową robert_c okazuje się ojcem opatrznosciowym idiotów_internautów. Brawo robercie, za wiedzę ogólną i za merytoryczne wstawki okołodrogowe. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_c Re: Warszawski węzeł drogowy 22.11.07, 02:30 womek88 napisała: > No, i ten pogardzany przez pilcową robert_c Kto to jest pilcowa? I dlaczego mną pogardza? czyżbym miał z nią cokolwiek...? >okazuje się ojcem > opatrznosciowym idiotów_internautów. E tam, od razu idiotów. Nie każdy musi się znać na wszystkim... > > Brawo robercie, za wiedzę ogólną i za merytoryczne wstawki > okołodrogowe. ;) No... ja nie jestem każdy i znam się na wszystkim. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Warszawski węzeł drogowy 22.11.07, 09:18 Kow pogardza wieloma ludzmi, Wami tez bo w siskomowiej prezentacji nie ma jej ulubionej bajki jak i kilku innych mieszkańców Łomianek- STN. A kow lubi bajki, lubi posiedzieć w ciepłym bujanym fotelu z boku kominek, robią na drutach i marzy jak jedzie szybką STN, po lewej wyburzone budynki, po prawej fale wybetonowanej Wisły. Taka już jest...naiwna:) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Warszawski węzeł drogowy 22.11.07, 11:55 Ot, durak :) Pogardą tego, co czuję do ludzi, usiłujących robić innym wodę z mózgu nawać nie można. Powiedziałabym, że szacunku mojego nie wzbudzają. Ja różnicę miedzy tymi dwoma odczuciami widzę, ale u mnie nie jest tak, jak u niektórych, że albo białe, albo czarne. Są jeszcze rózne odcienie szarości...;) Nawet nie masz pojecia, Papi, jak mi daleko do "lubienia bajek". Gdybym bajki lubiła, zaczytywałabym się do imentu Twoimi wypowiedziami... Pozdrawiam i baw się dalej doskonale w swoim wyimaginowanym świecie ;) ps. a kominek jest NAPRZECIW fotela ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Warszawski węzeł drogowy 22.11.07, 12:06 Jasne, zgadzam się z Tobą:) Ja też czuję niechęc do tych co próbują ludziom robić wodę mózgu Samorządową Trasą Nadwiślańską, jako najlepszym i realistycznym rozwiązaniem dla Łomianek.W tym wypadku do tej grupy należysz i Ty, a szkoda bo to bajka-więc chyba jednak lubisz:( Pewnie przestawiałaś fotel. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Warszawski węzeł drogowy 22.11.07, 12:23 Jasne.Jeśli coś okazuje się być inne, niż Ty WIESZ, oznacza, ze było, jak pisałeś, tylko POTEM ktoś to zmienił ;) Do czego należę? Do "grupy" probującej robić wodę z mózgu w sprawie tras? Naprawdę? To ja zaczynam co chwilę wątek dotyczący tras? I nagminnie w nich podsyłam linki do opracowań DHV czy jakoś tak? Naprawdę??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Warszawski węzeł drogowy 22.11.07, 12:52 Nie Kow, każdy może myśleć i pisac co chce, ale pisac o STN jako o czyms realnym, jako o czymś co chroni nas przed powodzią, o czymś co jest ratunkiem dla Łomianek jest zwykłą manipulajcją. Wszystkie powazne opracowania w tej sprawie a było ich kilka w przeciągu kilunastu lat wskazują wariant 2 (mszczonowska)jako najlepszy. Również specjaliści w tej sprawie wielorkotnie to potwierdzali, poza mała grupką brodatych do której należych:( To co piszę w tych sprawach udowadniam i podaję fakty. Nie chce jak Ty operować mitami, bzdurami i wyobrażeniami. Zawsze odsyłam do materiałów źródłowych, opracowań-ekspertów. Wiem trudno Ci to zrozumieć? Widocznie tak już masz, ten wiek co? Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Warszawski węzeł drogowy 22.11.07, 12:56 Cwała Bogu, to chyba(?) jednak nie nalezę (do brodatych). Nie pisałam nigdy >o STN jako o > czyms realnym, jako o czymś co chroni nas przed powodzią, o czymś co > jest ratunkiem dla Łomianek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Warszawski węzeł drogowy 22.11.07, 13:03 Jak to nie należysz? Oczywiście ze należysz, to wszyscy Ci co wspierają byłych- brodaci, jankopodobni i ekipa spod znaku frustrata- cyrkowca. Do której podgrupy sie zaliczasz, dla mnie nie ma znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Warszawski węzeł drogowy 22.11.07, 13:41 Papi wysunąl teze: Oczywiście ze należysz, to wszyscy Ci co > wspierają byłych- brodaci, jankopodobni i ekipa spod znaku frustrata- > cyrkowca. Do której podgrupy sie zaliczasz, dla mnie nie ma znaczenia Teza ta więcej mówi o samoświadomości Papiego niż o rzeczywistości.;) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Warszawski węzeł drogowy 22.11.07, 13:57 Kow ja nie wysnułem tezy tylko napisałem fakty. Pamiętasz wybory 2006, kto kogo bronił? Zapomniałaś? Naprawdę masz taką krótką pamięć? Nie musisz się wstydzić swoich poglądów. Każdy ma prawo bronić brodatych, może niektórym wtedy było lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Warszawski węzeł drogowy 22.11.07, 14:20 Papi, i to włąśnie w Tobie lubię ;)) "kto kogo bronił"? dla Ciebie każdy, kto nie był przeciwko sokołowi (tzn. nie wypowiadał się w jedynie słusznej formie, jedynym poprawnym stylu i ustalonym kanonie), był jego zwolennikiem. Śmieszny jesteś, jak zwykle. sokoła nie ma, trzeba znaleźć nowych przeciwników? pisz dalej te bajki, wiele mowiące o Twojej samoświadomości, która ma niewiele wspólnego z rzeczywistością:( Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Warszawski węzeł drogowy 22.11.07, 15:04 Kow z każdym rokiem pamięć Ci się pogarsza? A pamiętasz kto prezentował na forum cv sokiego przed wyborami? Nie pamiętasz? Mam poszukać? To apropo's rzeczywistości... Nie szukam żadnych przeciwnków Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Warszawski węzeł drogowy 22.11.07, 15:11 Jaki ty uparty jesteś (to uparty zamiast innego slowa na "u") CV Sokoła? Szukaj. Podrzuć jednak cały wątek, by było widać, czego dotyczyła dyskusja. Wyrwanych z wątków nie dawaj;) ja mam dość Twoich insynuacji. I roboty kupę, więc nie zawracaj głowy, i nie zaczepiaj bez uzasadnionego powodu, bardzo uprzejmie proszę;) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Warszawski węzeł drogowy 22.11.07, 15:24 Proszę oto jak Kowalik przed wyborami propagowała Sokiego:) Jest to odpowiedz na post esscorta. "Autor: kowalik22 09.10.06, 07:53 Dodaj do ulubionych zarchiwizowany esscort napisał: >"Łucjan Sokołowski, z wyksztalcenia chórzysta," No cóż, nie ma to jak rzetelność w podawaniu informacji. Na stronie Bip-u UG czytamy o Sokołowskim: "W 1975r. ukończył studia na wydziale MEiL Politechniki Warszawskiej uzyskując tytuł mgr inż. mech. spec. konstrukcja samolotów. Odbył służbę wojskową w wojskach lotniczych. Przeniesiony do rezerwy w stopniu podporucznika. Jest również absolwentem szkoły muzycznej II stopnia im. F. Chopina w Warszawie, ukończył studia w Akademii Muzycznej na wydziale Wokalno-Aktorskim uzyskując tytuł magistra sztuki". No tak, prawdziwa jest tylko taka prawda, która jest wygodna w danej chwili i danych okolicznościach. Albo brodaty Sokół znowu kłamie? Albo ?" Kow także jak widzisz po raz kolejny nie tracę kontaktu z rzeczywistością, po prostu pamiętam! Ten twój obiektywizm to się pisze przez S:) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Warszawski węzeł drogowy 22.11.07, 16:02 Odczep się :) Nawet z tego postu widać, że jedynie prostowałam nierzetelne informacje, podawane tu na forum. (Takie moje "skrzywienie zawodowe".) Bo czyż z wykształcenia S. był (tylko) chórzystą? Gdzie tu widzisz "obronę"? Ja widzę (s)prostowanie (a z onegdajszego wątku wiem, jak ważna(!) dla niektórych jest róznica pmiędzy sprostowaniem a wyjaśnieniem - można do sądu w tej sprawie sprawę skierować, kary więzienia do lat dwóch(?) żadać i grzywny na dodatek) :(( Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Warszawski węzeł drogowy 23.11.07, 19:19 Łgarstwo? Gdzie? Wiedzę o róźnicy pomiędzy sprostowaniem a wyjaśnieniem nabyłam po przeczytaniu Aktu oskarżenia..., zamieszczonego na lecsokole.pl Przecież tam nie ma łgarstw? Wiedzę o możliwości karania za nieznajomość tej różnicy też nabyłam na lecsokole ;) W treści aktu oskarżenia czytamy: "...wnosimy o orzeczenie kary ograniczenia wolności w stosunku do redaktora naczelnego Gazety Łomiankowskiej, wymierzenie kary grzywny w wysokości 5.000 zł z przeznaczeniem na cele dobroczynne oraz nakazu opublikowania wyroku skazującego w niniejszej sprawie w Gazecie Łomiankowskiej". Stąd moja wiedza. Ale faktycznie, nie wiedząc, ile lat "przysługuje " za takie "przestępstwo", (z k.k. jestem mało obeznana ;)) ) postawiłam znak zapytania. sprawdź sam: www.lecsokole.pl/akt_oskarzMW.htm Odpowiedz Link Zgłoś