Dodaj do ulubionych

Pepeland :-(

16.03.09, 11:46
W ramach atrakcyjnego spedzenia soboty pojechalismy tam z
dzieciakami w sobote. Wstep dla 4 osob - 40 zlotych, po 10 od
kazdego - malego i duzego. A w srodku - TRAGEDIA! Totalna demolka i
rozpad. Rozpadajacy sie i prawie nie zabezpieczony "malpi gaj",
zardzewialy czolg i helikopter, kilkunasto-metrowa wieza z ktorej
powinno zjezdzac sie zjezdzalnia - ale zjezdzalnia jest jeszcze
niezamontowana a miejsce na jej umocowanie jest niezabezpieczone
zadna barierka. Mostki linowe od tej wiezy rozpiete nad "karuzela" i
transportowcem: z polamanymi szczeblami. Karuzela z demobilu - juz
chyba zadne wesole miasteczko jej nie chcialo. To jest przeciez
miejsce zabawy dla dzieci - czy nie musi spelniac zadnych norm
bezpieczenstwa? Ja swoje dzieci pilnowalam - dwie osoby dorosle na
dwoje dzieci. Ale tam przyjezdzaja wycieczki z warszawskich
przedszkoli. Nie da sie upilnowac gromady przedszkolakow w takim
miejscu. Jezeli do tej pory nie bylo tam zadnego powaznego wypadku
to prawdziwy cud. Zasadzki czychaja na dzieci co kilka metrow :-(
Dodatkowa atrakcja: konie na padoku grzeznace w blocie po kolana +
gryzacy osiol!
Obserwuj wątek
    • kmsanczia Re: Pepeland :-( 16.03.09, 12:16
      :D Byłam tam kilka razy na urodzinach w zeszłym roku i nie było tak tragicznie.
      ;) Może wygląda nieciekawie, ale i pora jeszcze nie za fajna na takie wycieczki.
      • i_bella Re: Pepeland :-( 16.03.09, 12:39
        :)))
        jaki jest Pepeland każdy wie.... Najfajniej jest tam latem, teraz
        faktycznie błędem jest wybierać się tam.
        Dodatkowo myślę sobie, że na dzieciaku większe wrażenie zrobi czasem
        zardzewiały czołg niż wypasiony plac zabaw.
        • dorota.alex Re: Pepeland :-( 16.03.09, 12:55
          Aaaa, no to na moim zrobil wielkie wrazenie. Mi chodzi o to, ze ja
          moja dwojke moglam upilnowac, ale jak rozbiegnie sie tam autokar
          przedszkolakow i do tego czolgu zacznie wchodzic na raz siedmiu
          pieciolatkow to moga sobie niezla krzywde zrobic... ale moze ja taka
          przewrazliwiona matka jestem ;-)
          • kmsanczia Re: Pepeland :-( 16.03.09, 13:07
            Wszystkie jesteśmy przewrażliwione. ;) Musisz walczyć z własną wyobraźnią. :D
            • anna38lomianki Re: Pepeland :-( 16.03.09, 16:09
              Ja sobie właśnie zajrzałam na stronię i tam chyba warto bardziej jeździć w
              większych grupach co?

Anna
              • lolaxyz Re: Pepeland :-( 16.03.09, 20:55
                Ne no, to miało być ku przestrodze a nie na zachtę :>
                • leokadia_janda Re: Pepeland :-( 25.03.09, 18:26
                  Witajcie

Byłam 1 raz i wystarczy, więcej nie pojadę! Zupełna strata czasu i pieniędzy!
                  • dorota.alex Re: Pepeland :-( 26.03.09, 16:55
                    Nnnooo! Wreszcie ktos mnie poparl :-)
        • hiuppo Re: Pepeland :-( 08.04.09, 14:12
          Polecam muzeum Wojska Polskiego na Czerniakowie na takie atrakcje. I wcale nie
          muszą być zardzewiałe. W Noc Muzeów i przed muzeum w Alejach można zaliczyć z
          dzieciakiem wnętrza pojazdów i samolotów. Po co za to płacić?
        • jedyny-marcinek Re: Pepeland :-( 25.10.09, 09:23
          Chciałem zauważyć ze taki zardzewiały czołg jest przede wszystkim złomem a nie
          atrakcją. I nie rozumiem jak to się stało ze złomowisko stało się placem zabaw.
          Oprócz tego Pepeland oferuje "ekstremalne" przejażdżki też zardzewiałym wozem
          strażackim, który sądząc po odgłosach jakie wydaje silnik, swoje najlepsze lata
          ma już dawno za sobą. Żaden rodzic przy zdrowych zmysłach nie pozwoli na
          przejażdżkę tym czymś i to jeszcze słono za to zapłacić. Odradzam nabijanie kasy
          komuś kto naraża dzieci i ich zdrowie dla własnych zysków. Porażka.
    • outd73 Re: Pepeland :-( bezpieczeństwa i wyobraźni BRAK! 27.03.09, 19:23
      bezpieczeństwa i wyobraźni w Pepeland brak

- ODRADZAM !

- nam przydażyło się coś takiego:

Córkę 3 lata pracownik oprowadzał na kucyku - (ok. 10zł)

- ja postanowiłem trzymac ją z tyłu za kurtę, pracownikowi chyba
      niezbyt sie to podobalo...

- z tyłu nadjechal z hukiem rozklekotany wóz strażacki z grupą
      dzieci na dachu, pracownik nic a kuc skoczyl do góry,

- dzięki temu że 1 ręką trzymałem córkę za kapotę - spadła w sposób
      kontrolowany i bez urazów,

- na moją uwagę że coś nie tak to Pan pracownik miał do mnie
      pretensje że za słabo trzymałem czy coś...
      • sibeliuss Re: Pepeland :-( bezpieczeństwa i wyobraźni BRAK! 28.03.09, 12:13
        outd73 napisał:

> pracownik miał do mnie
        > pretensje że za słabo trzymałem czy coś...
        --
        Tłumaczenie godne posłanki Kruk.
        • lomiaknowicz Re: Pepeland :-( bezpieczeństwa i wyobraźni BRAK! 08.04.09, 16:39
          Tutaj Szanowny Moderatorze nie chodzi o pijaczkę posłankę Kruk, tłumaczenie czy inne spychotechniki.
          Tutaj chodzi o życie nieświadomego i ufnego dziecka.

Kur... miejsce, w stylu socrealizmu_bylejakości_i__g..nianego_standardu czyli KASZANKA!
          • jedyny-marcinek Re: Pepeland :-( bezpieczeństwa i wyobraźni BRAK! 25.10.09, 09:29
            Czy ktoś to miejsce wogóle kontroluje? Jakiś nadzór bezpieczeństwa czy inna
            instytucja?
            Przecież powinny być atesty z tego co mi wiadomo a nie sądzę żeby ten złom jaki
            się tam znajduje można uznać pod jakimkolwiek względem za bezpieczne, zwłaszcza
            ze korzystają z tego nasze dzieci.
            • lomek2 Re: Pepeland :-( bezpieczeństwa i wyobraźni BRAK! 25.10.09, 12:09
              W kazdym cywilizowanym kraju takie miejsce jak Pepeland, o ile by powstało,
              zostałoby zamknięte po 5 minutach z nakazem demontazu i zaorania.
              Każdy sprzęt w którego korzystają dzieci musi mieć stosowne atesty, które z
              kolei wymagają spełnienia określonych norm. Pewnie właściciel Pepelandu zakłada
              ze OC wszystko załatwia a ktoś na to przymyka oko.
              A na marginesie nie wiem po co tam wozicie dzieci. Już sam "parking" i dojazd do
              niego zwiastuje co będzie dalej.
              Ktoś sobie wymyślił, że za parę złotych będzie zarabiał kasę na "placu zabaw".
              Tymczasem taka inwestycja wymaga wkładu. Samo utrzymanie rocznie tego złomowiska
              powinno kosztow2qac więcej niż cało ono jest obecnie warte (poza ziemią). Że
              drogo? Ale zwróciłoby się.
              Pewnie trzeba poczekać aż jakaś tragedia się tam wydarzy. Wtedy będzie
              powszechne poruszenie, oburzenie i szukanie na gwałt kozła ofiarnego. Przyjedzie
              TVN i nakręci kolejny odc inek "Uwagi" na temat dziury cywilizacyjnej tuz pod
              stolicą państwa w środku UE.
              • womek88 Re: Pepeland :-( bezpieczeństwa i wyobraźni BRAK! 27.10.09, 10:30
                Pewnikiem lomek ma w 100% rację.

Tylko KU... MAĆ!!!!!!!!!!!!!! kogo to w tej pie...nej Polsce obchodzi?
                • kiziam Re: Zmienilo sie cos? 26.03.10, 14:11
                  Po przeczytaniu Waszych opini na temat pepelad-u,odechcialo mi sie tam wybrac z
                  przedszkolakiem.
                  Ale moze cos sie zmienilo od ostatniego wpisu?
                  Pozdrawiam
                  • roberto19633 Re: Zmienilo sie cos? 26.03.10, 20:31
                    No właśnie macie odpowiedż. Zamiast wypasionego ratusza,
                    plac zabaw dla dzieci i ich rodziców/komentarz, bez jaj/.
    • mar_sok Re: Pepeland :-( 19.05.13, 11:59
      stan opłakany, gdzie są normy bezpieczeństwa i kto to w ogóle dopuszcza nadal jako rozrywka dla innych, nie wspominając o nabijaniu w przysłowiową butelkę za wstęp; aż prosi się o pismo do odpowiednich instytucji, nic nie zmieniło się na lepsze od postów sprzed kilku lat
      • 90procent Re: Pepeland :-( 19.05.13, 16:10
        mar_sok napisał(a):

> stan opłakany, gdzie są normy bezpieczeństwa i kto to w ogóle dopuszcza nadal j
        > ako rozrywka dla innych, nie wspominając o nabijaniu w przysłowiową butelkę za
        > wstęp; aż prosi się o pismo do odpowiednich instytucji, nic nie zmieniło się na
        > lepsze od postów sprzed kilku lat
        A ty pewnie byś chciał normy bezpieczeństwa unijne, a ceny białoruskie?
        Tak to było ale już nie będzie.
        • sibeliuss Re: Pepeland :-( 21.05.13, 08:19
          A swoją drogą trzeba być świrem, żeby jechać z dzieckiem do tego złomowiska.
        • j.urek Re: Pepeland :-( 05.06.13, 10:59
          90procent napisał(a): A ty pewnie byś chciał normy bezpieczeństwa unijne, a ceny białoru
          > skie?
          W Pepe jest akurat odwrotnie - ceny unijne a normy białoruskie :))
    • miu4 Re: Pepeland - czy coś się zmieniło? 30.05.13, 22:54
      Minęło trochę lat, czy coś się zmieniło? Na zdjęciach na stronie widać jakieś dinozaury, piszą o 'dmuchańcach', piłeczkach, domowym jedzeniu... Był ktoś ostatnio? Warto wybrać się z dzieckiem? A może ktoś był na zorganizowanej 'imprezie' dla większej grupki dzieciaków?
      Czekam na niepolityczne opinie :)
      • iv42 Re: Pepeland - czy coś się zmieniło? 10.06.13, 14:33
        Witam Panią serdecznie.Rzeczywiście sa dinozaury duży i mały i kilka innych zwierzątek.Sa tam też prawdziwe zwierzątka;trzy lamy,osiołek,kaczki,króliki i małpka oraz kotki i psiaki.Jeżeli chodzi o plac zabaw to jest małpi gaj-drabinki i zjeżdzalnia pod dachem jakby padał deszcz,trzy place zabaw z karuzelą dużą i małą,ze zjeżdżalniami,mniejszy plac dla maluchów na ktorym jest trampolina oraz kula dmuchana.Są trzy samochody strażacki,cygański pod daszkiem i jeszcze jeden też pod daszkiem.Pepeland posiada tzw.most Tybetynski dużą zjeżdzalnią-zjeżdza się w workach.Prowadzone są oprowadzanki na kucykach i lonże dla dzieci oraz dla dorosłych.Są też normalne jazdy konne dla dzieci i dorosłych prowadzone przez profesjonalnych trenerów po uprzednim umówieniu.Można wynająć domki drewniane dla rodziny i pogrilować a dla większej grupy jest ładna sala grilowa pod dachem w której można grilować samemu lub robi to pracownik.Jest też wiata z grilem na powietrzu.Jest sala w której jest basenik z piłeczkami,rowerki i bujawki.Ogromne gumowe klocki i nieco mniejsze plastikowe.Dzieciaki chętnie sie nimi bawią.Rodzice robią dzieciom urodziny i przyjeżdzają tam tez przedszkola i szkoły.Co wekend są pikniki dla duzych grup oraz imprezy dla firm.Jedzenie bardzo dobre.Posdrawiam.
        • miu4 Re: Pepeland - czy coś się zmieniło? 11.06.13, 09:38
          Dziękuję za wyczerpującą informację.
          Może pogoda wreszcie się poprawi i będziemy mogli się wybrać.
          Pozdrawiam!
    • hiuppo Re: Pepeland :-( 05.06.13, 10:50
      dorota.alex napisała:

> kazdego - malego i duzego. A w srodku - TRAGEDIA! Totalna demolka i
      > rozpad. Rozpadajacy sie i prawie nie zabezpieczony "malpi gaj",
      > zardzewialy czolg i helikopter, kilkunasto-metrowa wieza z ktorej
      > powinno zjezdzac sie zjezdzalnia - ale zjezdzalnia jest jeszcze
      > niezamontowana a miejsce na jej umocowanie jest niezabezpieczone
      > zadna barierka. Mostki linowe od tej wiezy rozpiete nad "karuzela" i
      > transportowcem: z polamanymi szczeblami. Karuzela z demobilu - juz
      > chyba zadne wesole miasteczko jej nie chcialo. To jest przeciez
      > miejsce zabawy dla dzieci - czy nie musi spelniac zadnych norm
      > bezpieczenstwa? Ja swoje dzieci pilnowalam - dwie osoby dorosle na

Dorota. Są portale z ocenami miejsc - pisz w takie miejsca i oszczędzisz ludziom problemów (np. google). Moje wrażenia sprzed kilku lat są podobne. Do tego wszechobecny kurz, pył i generalnie syf. A za place zabaw odpowiadają administratorzy i właściciele - vide afera kilka lat temu z urwanymi huśtawkami.
      • amma66 Re: Pepeland :-( 05.06.13, 11:40
        Nie zgadzam się z tobą całkowicie.
        TO FORUM STWORZONO BY PISAĆ WŁAŚNIE O TAKICH SPRAWACH. Czyli o tym co nam się podoba , lub nie , co nam ułatwia życie, a co nie, gdzie możemy znaleźć coś ciekawego w naszej małej ojczyźnie.
        Niestety to forum zostało zawłaszczone przez politykierów i różnej maści karierowiczów , których nie interesują zwykli łomiankowicze, tylko to jak dorwać się lub utrzymać władzę.
        Normalni ludzie boją się pisać , bo od razu ulegają zakrzyczeniu (m patrz hiuppo) , lub ich wątek zamulony.

• cezar1979 Re: Pepeland :-( 24.08.15, 13:37
      Wtam, jak mozna wypisywac takie bzdury i w jakim celu , przeciez nic podobnego nie ma wiec to nie moze byc konkurencja , czy ludzie nie moga odreagowywac w inaczej nisz przez niszczenie innych . Bylem na wszelki wypadek tylko z najmlodszym dzieckiem i z dziadkiem emerytem bo sa tam znizki , Zadnego zlomu , karuzel i kolejek kilnascie i wszystkie w cenie biletu i bez zadnego limitu .Nie zdazylismy skorzystać ze wszystkich bazplatnych atrakcji . Rzeczywiscie na koniec mielismy problem bo dziecko plakalo bo chcialo jeszcze zostac ... a dziadka nie moglem sciagnac z kolejki gorskiej a o karuzeli lancuchowej to nawet nie wspomne
      • esscort Re: Pepeland :-( 24.08.15, 14:56
        Zauważ, że wygrzebałeś wątek z 2009 r., a to było 6 lat temu ;)
        • cezar1979 Re: Pepeland :-( 24.08.15, 15:52
          Napisalem odpowiedz po przeczytaniu ze ktos byl w sobote a ja w niedziele , ta opinia byla ustawiona na pierwszym miejscu i jak zrobilem od najnowszego to na pierwszym miejscu zostala, Do tego pustego lba mi nawet nie przyszlo ze na pierwszym miejscu nawet po zmianie od najnowszego zostanie cos z przed 6 lat. Nie wiem co bylo 6 lat temu SORY ,.. jeszcze raz przepraszam .
      • anita87t Re: Pepeland :-( 31.08.15, 15:52
        Też tam byłam tydzień temu, dzieciakom bardzo się podobało;) nie wiem jak było w tym miejscu wcześniej, ale czytając wcześniejsze opinie wnioskuję, że zmiana właściciela wyszła temu miejscu na dobre, zresztą nazwa też się zmieniła na Monpepeland;) teraz jest tam super, we wrześniu jak będzie ładna pogoda wyprawię tam synowi urodziny;)
    • anula991a Re: Pepeland :-( 29.07.16, 16:07
      Byliśmy ostatnio z rodziną w Pepeland - wszystko fajnie, zadbane, odnowione karuzele :) Naszym dzieciom się podobało - widać, że zmienili się na lepsze :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka