mama.restauracyjna 30.11.03, 19:40 Ja zdecydowanie "Pod Kasztanem".Poza kilkoma ciastkami Tiramisu jest dosc przecietna cukiernia, aczkolwiek czasem do niej trafiam (jak do kina na Bemowie-"niechcem ale muszem".....A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esscort Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 30.11.03, 19:58 Lepszego tiramisu niż w tiramisu nie ma. Znam osoby, które przyjeżdżają tu z daleka. Lubie tam chodzic także ze względu na bardzo miłą obsługę i w ogóle jakieś ciepło bijące z tego miejsca (może to ciepło od pieca, w którym sie piecze ciasta?). Myslę, że pytanie nie jest najlepiej postawione. To troche tak, jakbyś zapytała faceta czy woli brunetki, czy blondynki. Odpowiedz Link Zgłoś
effka454 Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 02.12.03, 10:16 Stanowczo Tiramisu... te babeczki orzechowe i torciki czekoladowe, a tiramisu... palce lizać. Za to Pod Kasztanami dwa razy się nacięłam: raz na spleśniałe owoce w cieście (!), a raz mimo zapewnień sprzedawczyni ciasto nie było zbyt świeże, więcej nie chcę i nie muszę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mama.restauracyjna Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 16.12.03, 20:35 No wiec moj maz - i wielu znam takich facetow zdecydowanie woli brunetki...Pieca w "Tiramisu" nie ma -wypieki sa przywozone, ale rozumiem, ze cieplo Ci sie to miejsce kojarzy.My ostatnio kupujemy u Elsnera przy Agorze.Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
effka454 Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 19.12.03, 08:26 O przepraszam, ale Tiramisu piec ma i piecze na miejscu. Jakiś czas temu, gdy tylko zaczęli tu działać rzeczywiście pieca nie było i wypieki były dowożone z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 19.12.03, 11:38 "Tiramisu piec ma i piecze na miejscu" Też mi się tak wydawało, ale nie smialem polemizowac z tak jednoznacznym twierdzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
boryska Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 20.09.04, 15:10 Niestety nie jest tak cudownie, część wypieków, a moze właściwie wyrobów, bo o samych wypiekach nie mogę powiedzieć nic konkretnego, dowożona jest skąd innąd. Ale z drugiej strony, co w tym złego, czasami desery są takie sobie, a nie wybitne, ale czegoś niesmacznego lub starego nie udało się (na szczęście, zwłaszcza za ta cenę) kupić. I tak być powinno wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
umaa Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 27.12.03, 04:14 zdecydowanie Tiramisu! Odpowiedz Link Zgłoś
effka454 a propos Tiramisu 16.06.04, 08:54 ostatnio można zamówić tort z wizerunkiem jubilata lub np. bajkowej postaci :) Odpowiedz Link Zgłoś
fokka Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 18.06.04, 20:45 Krótka jest historia mojego łasuchowania w Łomiankach (niedawno się sprowadziłam), ale Pod Kasztanami mi smaczniej niż w Tiramisu. A jednak bajaderki najlepsze z MarcPolu, tak, to te, zdawałoby się, niewyszukane zlepy bez kształtu i wdzięku w szklanej gablocie zaraz przy wejściu. Zimą ścigałam się z sąsiadem z Brzegowej na rowerach, byle zdążyć przed nim, bo i on pędził, by roztopić się w ich rozkoszności niebywałej. Odpowiedz Link Zgłoś
ka.pi Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 20.06.04, 00:45 Pod Kasztanem!! jest taka fajniejsza, tradycyjna, ma lepsze ciasta, chociaz w Tiramisu lepsze jest to ze mozna usciasc przed kawiarnia i wypic niezla kawke Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 11.07.04, 15:41 A ja wczoraj wstąpiłem do Tiramisu i powaliły mnie ceny. Ja rozumiem, że to są wypieki bardzo wybitne smakowo i wizualnie - tego nie neguję, ale cena 4.20 za kremówkę, 1.80 za gałkę lodów i 9.00 za zupełnie zwyczajny deser lodowy - kosmos to delikatne określenie. Może być coś pyszne, ale cena nie jest tego miarą. Moze tam kiedyś wdepnę, ale będę się miał na bacznośći. Odpowiedz Link Zgłoś
sil79 Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 11.09.04, 19:28 Cena warta świeczki. Jak chcesz tanio to kup sobie bambino za 1 zł. Lody w Tiramisu są PYYYYCHA, a ponadto uważam, że porcja jaką się dostaje jest warta tej ceny - mój limit to 2 gałki i więcej nie mogę. A na marginesie ostatnio dostałam tycią gałkę w Galerii Mokotów i zapłaciłąm za nią 2,50zł!!!! Co do reszty cen - śmiem twierdzić, że nie próbowałeś/aś tych wyrobów i nie znasz klasy tego miejsca - to nie spożywczak gdzie dostaniesz zczerstwiałą jagodziankę lub W-Z'tkę ze starym kremem z supermarketu. Odpowiedz Link Zgłoś
darek1 Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 12.09.04, 15:56 Dziś właśnie byłem z rodzinką na Starówce. Na samym rynku i wokół niego nie było droższej gałki lodów niż 1.50,- Jedyny lód kosztujący 3 złote to lód kręcony z automatu , jego wielkość to tak jak trzy normalne kulki po 1.50,- Ceny więc mamy jak na Starówce... Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 12.09.04, 21:49 sil79 napisała: > Cena warta świeczki Popieram. Jestem fanem Tiramisu i dawałem temu wyraz w tym miejscu juz nie raz. Porsche też jest droższy od fiata siena, a przecież i to samochód, i to samochód. Nie mam nic przeciwko cukierni pod kasztanem, ale czasem lubię się przejechać porsche. Odpowiedz Link Zgłoś
allumeuse_21 Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 19.10.04, 09:25 mam wrazenie ze wypieki spod kasztana zatrzymaly sie w miejscu :( zrazilam sie zbyt wiele razy do tlustych kremow, podejrzanych "musikow" i nieswiezych ciast zeby cokolwiek tam jeszcze kupic. za to kiedy tylko mam okazje, kupuje pyszny torcik w tiramisu. kiedys bylismy bardzo sceptycznie nastawieni do tego miesca, bo otwarte bylo zawsze w Boze Cialo ku zgorszeniu calej procesji, ale z biegiem czasu te negatywne odczucia jakos "rozmiekly" pod wplywem babeczek z lekkim kremem i owocami. Odpowiedz Link Zgłoś
rafi.raf Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 19.10.04, 21:53 a ja lubie tiramisu. nie uwazam siebie jednak za eksperta od cukierni. Odpowiedz Link Zgłoś
bachotek Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 13.12.04, 14:39 Jestem decydowanie za TIRAMISU, ale.. polecam spróbujcie pasztecików z Pod Kastanem- i absolutnie niczego więcej tam nie jedzcie. Paszteciki z mięskiem lub kapustą sa moim zdaniem bajeczne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sweet14 Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 01.03.05, 16:17 Ja zdecydowanie wolę cukiernie Tiramisu.....sa tam przepyszne lody orzechowe.....pomijam już jej wade, bo jest sporo droższa od "Kasztana"....jednak tam tez czesto wpadam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ijo1 Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 06.03.05, 23:59 Witam, ja ostatnio wpadlam pod kasztan i polecam torcik ajerowy, naprawde pyszny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
darek1 Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 17.06.05, 16:41 A Wiecie jakie są ulubione lody polityków ???? Tyraj misiu ... Odpowiedz Link Zgłoś
red68 Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 31.10.05, 15:02 Babeczki w Tiramisu, pozostałe pod Kasztanem. Niestey w Tirmisu trafiłem na małą przygodę związaną z ze słodkim czwartkiem. W kupionych tam faworkach trafił się popiół z papierosa. Ja nie palę i moi znajomi też nie więc zgłosiłem reklamację to do syna właściciela, ale on powiedział że nikt u nich nie pali - choć niejednokrotnie sam wystawał pod cukiernią równo dymiąc jak mały parowozik. Odpowiedz Link Zgłoś
red68 Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 31.10.05, 15:04 Miałem tłusty czwartek i środę popielcową w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 31.10.05, 15:41 Może to taki celowy zabieg reklamowy. Tak jak sianko w Gazecie Wyborczej przed wigilią :) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 31.10.05, 15:57 cudne, naprawdę, nie powinieneś narzekać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: Ktora cukiernie wolicie-Tiramisu czy Pod Kasz 08.11.05, 20:33 Ja zdecydowanie Tiramisu :) Pyszne Tiramisu, rurku z bitą śmietaną, latem lody, w sezonie ciasta z owocami sezonowymi, tarta, serniczki, szarlotki... Co tu dużo mówić. Palce lizać. też znam ludzi, którzy do nas do Łomianek przyjeżdzają specjalnie do cukierni. A Pod Kasztanami? Fakt. Dłużej istnieje niż Tiramisu. Może kiedyś była dobrą cukiernią ale w dobie konkurencji jaką jest Tiramisu... Poza tym lata temu pamiętam jak zatrułam się lodami Pod Kasztanami jako dziecko jeszcze... Za przeproszeniem, rzygałam całą noc i od tamtej pory o Pod Kasztanami słyszeć "nie chcem i nie muszem". No więc do zobaczenia w Tiramisu :) Odpowiedz Link Zgłoś
j1978 Tiramisu is the best 09.11.05, 09:35 Zdecydowanie Tiramisu - miła i szybka obsługa (czego o Pod Kasztanami powiedzieć nie mogę:(, ciastka wyglądają na świeże i takie też są (a Pod Kasztanami wygląd ciastek raczej mnie odrzucał niż zachęcał - np.nienaturalnie żółty krem). Może kiedyś (nie wiem, bo mieszkam w Ł dopiero 3 lata) Pod Kasztanami było dobrą cukiernią, ale teraz jest wypada bladziutko na tle konkurencyjnego Tiramisuj - tam aż oczami chętnie człowiek wszystko zje. Jeden mankament - drogo:(((( Ale ja wolę rzadziej, a dobrze zjeść:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Tiramisu is the best 09.11.05, 10:28 kiedyś w aptece naprzeciw marcpolu też była cukierna prowadził ja mistrz cukirnictwa p. Ptaszek, stało sie pół godziny po lody, albo ciastka. No ale tego juz nikt nie pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Tiramisu is the best 09.11.05, 11:36 O przepraszam, ja to pamiętam. Było to jeszcze w latach 70-tych. Miałem ze 4-5 lat. Zawsze jak byłem u babci z wizytą, przychodzilismy do tej cukierni na moje ulubione ciastko ponczowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Tiramisu is the best 09.11.05, 11:57 O przepraszam, pana Ptaszka miałabym nie pamiętać?! Zawsze można było jakąś salmonellę zakupić. ;-) Lody były lepsze niż pod Kasztanem, a najbardziej podobało mi się moczenie tej gały do nakładania lodów w wodzie przed każdą porcją. błe.. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Tiramisu is the best 09.11.05, 12:33 Moczenie gały jest "błe" dzisiaj. W ówczesnych czasach ważniejsze było czy są lody, czy starczy i dlaczego jest taka długa kolejka ;) A najgorsze było jak stało się po lody z automatu i właśnie jak przychodziła twoja kolej okazywało się że trzeba napełnić automat i poczekać 20 minut na zamrożenie towaru. Odpowiedz Link Zgłoś
dotttaa78 Re: Tiramisu is the best 09.11.05, 20:17 mnie też trapiły sensacje żoładkowe po tych lodach u ptaszka, ale za to jaką mieli lemoniadę, na która się po szkole biegało... to były czasy :) miło wspomnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Tiramisu is the best 09.11.05, 21:41 o, pamiętam to czekanie na lody z automatu, pamiętam. A moczenie tej gały od lodów w wodzie też mi nie przeszkadzało. Nawet takie grudki w lodach, bo się niezbyt dobrze wymieszało, też nie. Ciekawe czasy swoją drogą... Odpowiedz Link Zgłoś
dziucholec1 Re: Tiramisu is the best 12.11.05, 11:54 ja tylko dodam, że u PTaszka potrafiłam zjeść 5 kulek - waniliowych moich ulubinych..mniam mniam..i pamiętam jeszcze tzw. sztuczne lody w zimie - obrzydliwie słodkie , pewnie teraz bym ich do ust nie wzięła, ale wtedy to było dla mnie niebo w gębie... A jeśli chodzi o cukiernię pod Kasztanem to ostatnimi czasy znacznie się poprawiła. Mają znakomite ciasto korzenne, niesmowicie pachnące mniam mniam i jeszcze jedno mniej słodkie z całą masa różnych bakali, pestek z dyni , jabłkiem itd. Naprawdę polecam...i jeszcze jabłecznik pod pierzynkę - chociaż pierzynka mogłaby być mniejsza... Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Pod Kasztanem... 12.11.05, 12:52 już dla samej nazwy chyba kupię - TOFIÓWKA - cudo! Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Pod Kasztanem... 12.11.05, 13:01 Pod Kasztanem można było kiedyś nabyć sporą kulę niewiadomoczego tzw. przegląd tygodnia (bajaderka??). Tez się dziwię jak mogłam kiedys jeść te ciepłe lody... ;) Odpowiedz Link Zgłoś