skrzynka97 02.01.04, 16:07 Z jakich dostawców korzystacie? Ja z pakietu TPSA, ale szukam czegoś innego poza neostradą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
macinak Re: internet w łomiankach 02.01.04, 16:15 Jakiś czas temu też napisałam podobny post, ale nie bardzo doczekałam się odpowiedzi. Ja niestety korzystam z neostrady. Pakiety były dla mnie zbyt drogie :). Widziałam też ogłoszenia o jakims dostępie do internetu za 80 pln miesięcznie ale nie wiem o co chodzi i czy to się sprawdza? Pozdrawiam Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
skrzynka97 Re: internet w łomiankach 05.01.04, 09:35 Tak, były ogłoszenia: internet za 80 zł. Nawet do tej firmy dzwoniłem, w październiku i mieli podłączać od listopada. Niestety od tamtego czasu telefon w firmie avisnet milczy. Zalecam więc ostrożność w kontaktach z nimi. Mało aktywne jest to formum. Zadbajmy o jakąś promocję. Ja dziś napisalem maila do Gazety Lomiankowskiej. Może pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
macinak Re: internet w łomiankach 05.01.04, 23:58 Cześć Skrzynka97, Tu dyżurna odpowiadaczka :). Co do firmy avisnet to dzięki za informację,chociaż jak do tej pory w moich kontaktach z nimi zachowuję bardzo daleko posuniętą ostrożność - po prostu się nie kontaktowałam :). Mąż płaci za neostradę. Mówi, że jest mu ona niezbędnie potrzebna do pracy, więc ja mam czyste sumienie i sobie korzystam :). Co do forum to "mało aktywne" jest niezwykle delikatnym orkeśleniem. Wielu moich znajomych i sąsiadów łączy się przez modem, a to oznacza, że nie mają czasu siedzieć i czytać on line :(, wiele osób w nowych domach nie ma dostępu do sieci, bo mają jakieś inne telefony. Na to że rozreklamuje nas Gazeta Łomiankowska też bym za bardzo nie liczyła, niestety, prędzej możnabyłoby się gdzieś ogłosić w kafejce internetowej albo rozesłać zawiadomienia do osób które kiedyś pisały na forum w stylu "forum Łomianki - reaktywacja :)" bo może nie wiedzą, że forum wróciło? - no ale to musiałby zrobić Sloggi, chyba? Pozdrawiam, Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: internet w łomiankach 06.01.04, 10:00 Pozdrowki wszystkim :) Jestem totalnie nowy w Lomiankach, to znaczy wlasnie sie tu sprowadzam ;) Generalnie tez rozgladam sie za stalym laczem i na Rownoleglej nie wyglada to ciekawie. Laczym sie z zona przez modem i to troche boli... Czy ktos moze podac koszty podpiecia sie do netu w Ł? - Neostrada - 149,00 zl za miesiac + instalacja 200 zl (jest teraz jakas promocja za 99 zl) - Sferia - 70 zl/miesiac - 35 jedn taryf. na dzien (oplata za dostep), 0,20 (0,60 zl) za jednostke (oplata za polaczenie). - Crowley - biznesowy 64 kb/s, 1 000 PLN aktywacja, 599 PLN oplata/miesiac Jest cos jeszcze? U sasiadow na bloku widze jakies radiodostepy... Pozdr, H. z Rownoleglej. Odpowiedz Link Zgłoś
macinak Re: internet w łomiankach 06.01.04, 12:08 hiuppo napisał: > Pozdrowki wszystkim :) > > Jestem totalnie nowy w Lomiankach, to znaczy wlasnie sie tu sprowadzam ;) > Generalnie tez rozgladam sie za stalym laczem i na Rownoleglej. Witaj Hiuppo :) Mieszkasz w blokach na Równoległej? Mam tam dobrą koleżankę i jak jest ładna pogoda to spotykamy się na placu zabaw :) albo na kawce, jest więc szansa, że może kiedyś się spokamy :) Pozdrawiam Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: internet w łomiankach 06.01.04, 14:08 Nie widze problemu - z przyjemnoscia :) Hubert ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skrzynka97 Re: internet w łomiankach 06.01.04, 12:31 jest jescze firma hbz www.hbz.com.pl ale od pewnego czasu podłączają tylko firmy bo osoby fizyczne im się "nie opłacają" wydzwaniam do nich co jakiś czas, może coś się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: internet w łomiankach 06.01.04, 14:07 Zajrzalem tam - 100 zl abonament do przelkniecia, ale te 800 zl to przesada. Biorac pod uwage koszty anteny i wejscia na dach celem instalacji to przegiecie. Przypiminaja mi sie poczatki Astercity w Wawie - 1200 zl za podlaczenie... Pozdrv, H. Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: internet w łomiankach 18.05.04, 11:52 Na osiedlu Równoległa podobno 'szaleje' firma IBS www.ibs-web.net/ Osobiście poza dwoma antenami na 2 blokach (bloków jest 3) nie zauważyłem poważniejszej infrastruktury i objawów aktywności tej firmy. Podobno dla osiedla Tęcza cennik tego providera wygląda tak: Ceny lacza 128kbps 10 zl netto - konserwacja, administracja siecia + 22% vat 49 zl netto - dostem do sieci internet + 22% vat w przypadku firm i osob prowadzacych dzialalnosc gospodarcza, w przypadku osob nie prowadzacyh dzialalnosci kwota ta jest zwolnioa z podatku vat w opcji firmy koszt brutto 71,98zl w przypadku osob fizycznych koszt brutto 61,20zl Odpowiedz Link Zgłoś
ibslomianki Re: internet w łomiankach 11.10.04, 12:10 Witam tak na osiedlu Rownolegla jest firma ibs - oferuje dostep o przepustowosci 128kbps i 256kbps oraz poczte w domenie www.rownolegla.waw.pl - szczegoly pod telefonem 751 71 92 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
t.resa Re: internet w łomiankach 11.10.04, 13:11 Ja korzystam ze stałego łącza firmy ArmaNet za pośrednictwem Firmy Arma-San Łomianki ul. Warszawska 185 tel 751-02-22 Opłata też przystępna. Jestem zadowolona - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: internet w łomiankach 12.10.04, 10:26 A co to jest przystępna cena? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: internet w łomiankach 12.10.04, 12:39 A swoja droga to nie jest ta firma od armatury hydraulicznej? Odpowiedz Link Zgłoś
t.resa Re: internet w łomiankach 12.10.04, 13:44 Trafiony zatopiony. Ale ta firma ma dość szeroką działalność, więc proszę się nie przerażać. Ja opłacam rachunki z podatkiem 22%, więc nie będe wprowadzać w ewentualny błąd. Najlepiej kontaktować się z p.Kownackim. Pozdrawiam i życzę powadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
przepior Re: internet w łomiankach 13.12.04, 06:21 Pełna oferta firmy Arma-San znajduje sie pod adresem armanet.ath.cx/ -- pozdrawiam, Paweł Przepiórkowski Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: internet w łomiankach 14.12.04, 13:06 Mysle, ze sa to uczciwe warunki jak na stosunki panujace w Lomiankach ;) przepior napisał: > Pełna oferta firmy Arma-San znajduje sie pod adresem <a href="armanet.ath.cx/" target="_blank">armanet.ath.cx/</a> > > > -- > pozdrawiam, > Paweł Przepiórkowski Odpowiedz Link Zgłoś
nikodemf Re: internet w łomiankach 14.01.05, 16:23 Na terenie Łomianek Internet udostępnia też Dariusz Chmielewski, tel.606 718 792. Cena za łącze o przepustowości 256kbps z tego co pamiętam to 50zł, Pozdrawiam, nikodem. Odpowiedz Link Zgłoś
ijo1 Re: internet w łomiankach 17.01.05, 23:42 Mam niestety niemiłe doświadczenia związane z zakładaniem internetu przez tego Pana. Kiedyś pracował w firmie która dostarcza mi łącze, nie jest już tam zatrudniony. Odpowiedz Link Zgłoś
jbarc Re: internet w łomiankach 18.01.05, 15:01 ijo1 a Ty z jakiego łącza teraz korzystasz? Ja bardzo bym chciała zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
maluch15 Re: internet w łomiankach 27.03.05, 21:04 Mam pytanie czy ta pani pracuje dla arma bo jesli tak to oczernia ludzi i nie mowi ze podlaczenie do zasobow internetowych nie kosztowala ja nic pozatym predkosc ma wedlog umowy 256 no i najwazniejsze to ze arma stara sie byc monopolista na internet i to im sie nieuda firma pana Dariusz niewiem czy jest dobra czy zla ale dotrzymuje slowa i morze naten temat powiedziec ksiadz z rolniczej ktory byl podlaczony do arma i przeszedl szybko spowrotem do pana Darka ja terz mam intrnet od niego i nienarzekam sobie prosze ujaw2nic sie to spotkamy sie i porozmawiamy na ten temat jesli pani sie nieboi spotkania z powazaniem Odpowiedz Link Zgłoś
jbarc Re: internet w łomiankach 18.01.05, 15:00 Mieszkam w nowo wybudowanym bloku i niestety nie miałam innych możliwości, internet założył mi Pan Chmielewski, na początku obiecywał za 50 zł łącze o przepustowości 512, potem miało to być 258, a faktycznie maksymalnie jest około 100, ale też rzadko. W razie jakichś problemów Pan twierdzi, że to wina komputera. Także też nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodemf Re: internet w łomiankach 22.01.05, 20:34 jbarc napisała: > Mieszkam w nowo wybudowanym bloku i niestety nie miałam innych możliwości, > internet założył mi Pan Chmielewski, na początku obiecywał za 50 zł łącze o > przepustowości 512, potem miało to być 258, a faktycznie maksymalnie jest około > > 100, ale też rzadko. W razie jakichś problemów Pan twierdzi, że to wina > komputera. Także też nie polecam. Witam, Przepraszam za ten namiar, sam nie korzystałem z usług tego pana, tylko słyszałem że działa w temacie internetu przez radio. Po tej nauczce nim coś podam, to najpierw sprawdzę :( Odpowiedz Link Zgłoś
t.resa Re: internet w łomiankach 18.01.05, 19:03 Ja też nie polecam tego pana !! z doświadczenia wiem,(powiedziałam mu zresztą to) że najlepiej mieć komputer tylko do internetu to wtedy brakowałoby mu argumentów że zawinił komp. a nie on. Od jakiegoś czasu kiedy "armanet" zatrunił nowych ludzi jest w porządku, i naprawił mi się komp. chociaż jest coraz starszy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jbarc Re: internet w łomiankach 18.01.05, 21:21 No tak mój komputer także nawala, nawalał już 2 dni po reinstallu. Zresztą Pan powtarza mi, że wszystkim innym normalnie działa, tylko mi źle. A internet dostarczany przez Armasan jest dobry? Nie zrywa się? I czy ma faktycznie taką prędkość za jaką się płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
angasc1 Re: internet w łomiankach 28.03.05, 21:18 Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem, czemu narzekacie na NEO. Posiadam ją od 10.2003 i faktycznie czasami , zwłaszcza na początku bywały problemy. Ale teraz jest w miarę OK. Brak netu przez 4 godziny raz na kwartał nie jest chyba bardziej upierdliwy, niż to co tu czytałem. Poza tym mam pełne 640 kbps, filmy się ściągają jak szalone. Korzystam z NEO mając w porywach podłączone 4 kompy i nic się złego nie dzieje. Naprawdę, zamiast inwestować duże kilkaset złotych w instalację wolałbym tą kaskę przeznaczyć na sensowny modem ADSL z routerem ( te z Telekompromitacji są do kitu )i jeszcze by na niezłą balangę wystarczyło. Pozdróweczki, Tomuś Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: internet w łomiankach 29.03.05, 10:40 Obawiam sie, ze ze wzgledow finasowych tez bede skazany na neostrade. :( Jaki jest rzeczywisty koszt instalacji? Z tego co wiem trzeba kupic od TePsy modem - a to jest okolo 400 PLN. Nawiasem mowiac w firmach instalujacych lacza radiowe za podlaczenie tez trzeba zaplacic 300-450 PLN - w zaleznosci od dachu. Czego sie boje? - przy laczu radiowym - zaniku transferu przy zlej pogodzie (a ta w L. jest dosc chimeryczna - teren wilgotny miedzy duza rzeka a lasem); - przy neostradzie - zrywania polaczen i nie trzymania transferu - nie wiem gdzie jest centrala telefoniczna dla L., a o ile wiem odleglosc od niej ma istotne znaczenie przy jakosci lacza... Jakis pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: internet w łomiankach 29.03.05, 10:57 Łomiankowska centrala jest chyba w kompleksie pocztowym Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: internet w łomiankach 29.03.05, 11:40 Dzieki, to na szczescie nie jest bardzo daleko od Rownoleglej - pewnie gora ze 2,5 km. To powinno miec sens... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: internet w łomiankach 29.03.05, 13:54 No, no to chyba nie jest takie proste. ja czekalem na zamiane isdn na analog ok. 2 miesiacy pozniej nie mialem warunkow, pozniej juz mialem wiec neo zalozyli mi po ok. 3, a przewody nie ida ani prosto ani najkrotsza droga, a moze nawet przez dziekanow, tam jest jedna z tzw, szaf, i chyba ona jest najblisza, trzeba probowac dzwonic 5 razy dzinnie, byc wytrwalym i miec szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
ogrodowa33a Re: internet w łomiankach 29.03.05, 20:58 neo mam od 10.2003 i raz ! nie mialem netu ok 5 godzin. czasami zrywa polaczenie (naprawde nie czesto), ale modemo-router ktory posiadam sam nawiazuje polaczenie wiec nie odczuwam tego (widac tylko w logach modemu). Jezeli ktos nie ma zamiaru dzielic neo to modemy ktore daje tpsa sa wystaczajace. w tej chwili jest promocja na neo i o ile dobrze sie orientuje jezeli podpisze sie umowe na czas okreslony to modem jest za 1.22zl . mysle ze w obecnej sytucji tzn braku dobrego konkurenta, tepsa nie jest zlym rozwiazaniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: internet w łomiankach 31.03.05, 22:30 Bardzo mnie fascynuje podejście tpsy do neostrady! ISDN i neostrada to taka sama technologia wymagająca dokładnie takich samych odległości od centrali itp, itd! Jesteś kolejnym przypadkiem o którym słyszę gdzie ISDN chodził a neostrada wg "fachowców z tpsy" nie będzie działać! Podstawowe pytanie do tpsy to dlaczego nie dostarcza neostrady po ISDNIE? Odpowiedz Link Zgłoś
makim1 Re: internet w łomiankach 30.10.05, 15:21 Nie. Wszyscy nasi operatorzy komórkowi świadczą już na terenie Łomianek dostęp do internetu w sieci 3D UMTS. Niestety prędkość transmisji jest uzależniona od odległości nadajnika (tzw. BTS) max 384 Kbit/s ale po ostatnich obniżkach cen abonamentów jest to zawsze jakaś alternatywa. Era – www.blueconnect.pl Plus – www.iplus.pl Orange – na razie UMTS w fazie testów (ale sygnał już jest w Łomiankach) Odpowiedz Link Zgłoś
bilex74 Re: internet w łomiankach 19.01.06, 18:13 Może to kogoś zainteresuje - po testach, choćby podczas wczorejszej gorącej dyskusji:-) - mogę "z pewną taką nieśmiałością" polecić iPlusa - o ile ktoś ma laptopa, oczywiście. Hula całkiem nieźle, ściągać większych maili pewnie się nie da bez obgryzania paznokci ale do przeglądania zwykłych stron, typu onet, wp czy wyborcza, w tym i forum nasze kochane, nadaje się znakomicie. Nie jest co prawda tani - 89 złotych netto bez ograniczeń transferu - to oferta dla tak zwanego "biznesu" (nie wiem jak indywidualnie)ale za to do używania gdziekolwiek, tam gdzie jest zasięg Plusa. Zastanawiałem się długo - ale teraz jestem dosyć zadowolony. Co prawda mam szybkie łącze w biurze i może dlatego nie potrzebuję rewelacji w domu. Ale jakby co testuję iPlusa i na razie polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
bilex74 Re: internet w łomiankach 19.01.06, 18:17 Mała poprawka - da się też korzystać na komputerach stacjonarnych - sprawdziłem właśnie na stronie Plusa. Ot ciekawość mnie zżarła... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: internet w łomiankach 19.01.06, 18:37 Musi być dobry poziom sygnału a stacja bazowa musi obsługiwać UMTS/EDGE/GPRS- z tym w Łomiankach nie ma problemu bo obsługują. Należy rownież pamiętać że w GSMie "upżywilejowane" są połączenia głosowe. Więc gdy za dużo ludkow na raz gada z jednej bazowki połĄczenia "data" idą w odstawkę i mają ograniczane pasmo. Generalnie w Łomiankach nie jest żle ale wiele osob w innych miejscowościach mocno się rozczarowało. Odpowiedz Link Zgłoś
bilex74 Re: internet w łomiankach 19.01.06, 18:40 Z tego co wiem UMTS nie jest konieczny - moja karta ma tylko EDGE i GPRS. A w okolicy abonentów Plusa chyba mało bo jak na razie działa dobrze:-) To może jednak nie polecam:-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: internet w łomiankach 19.01.06, 18:44 No dobra, ale jak to jest z takim ipusem, gdy sie jest za granicą? Odpowiedz Link Zgłoś
bilex74 Re: internet w łomiankach 19.01.06, 18:51 Podobno ma działać, nawet opcję roamingu mi zaznaczyli przed wyjazdem (bo kupiłem go właśnie z tą myślą głównie) niestety na miejscu okazało się, że łączyć sie nie chce - nie wiem dlaczego ale prawdopodobnie z powodu mej indolencji technicznej - myślałem, że sam sobie znajdzie jakąś sieć i się zaloguje...widocznie trzeba cos chyba samemu pokombinować - po jednej próbie dałem sobie spokój - wyjazd był służbowy - zajęć i atrakcji dużo...odpaliłem ponownie dopiero w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: internet w łomiankach 19.01.06, 18:52 Ale ile ma się wtedy (za ta granicą) placić? Odpowiedz Link Zgłoś
bilex74 Re: internet w łomiankach 19.01.06, 18:58 Coś chyba jak za GPRS: 4 z czymś za każde 100kb Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: internet w łomiankach 20.01.06, 09:21 Esscort pewnie planuje zimowe wakacje i chce nam zdawać relację z tras alpejskich. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: internet w łomiankach 19.01.06, 18:58 Czasami łączę sie przez plusa (ale używam telefonu jako modemu)i w letnie niedzielne wieczory prędkośc jest wyrażnie ograniczona. Chyba wszyscy w korku na Kolejowej gadaja przez telefony Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz9934 Re: internet w łomiankach 20.01.06, 10:35 ja w dziekanowie bajkowym jade od praktycznie samego poczatku na blucon. ery koszt 120 netto , nieraz cos mu odbija ale nie jest tragicznie, po miesiacu od wprowadzenia uslugii byl juz UMTS w mojej wiosce. krzysiom1 napisał: > Czasami łączę sie przez plusa (ale używam telefonu jako modemu)i w letnie > niedzielne wieczory prędkośc jest wyrażnie ograniczona. Chyba wszyscy w korku > na Kolejowej gadaja przez telefony Odpowiedz Link Zgłoś
nikodemf Re: internet w łomiankach 20.01.06, 11:22 nie odbierz tego jako kryptoreklamy, ale w Armasanie miałbyś taniej i lepszy transfer. Widoczność do któregoś z nadajników (siedziba na Wrszawskiej lub "obiady domowe" w Sadowej) też chyba masz niezłą. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz9934 Re: internet w łomiankach 20.01.06, 15:00 nikodemf napisał: > nie odbierz tego jako kryptoreklamy, ale w Armasanie miałbyś taniej i lepszy > transfer. > Widoczność do któregoś z nadajników (siedziba na Wrszawskiej lub "obiady > domowe" w Sadowej) też chyba masz niezłą. > > pozdrawiam, u mnie Armasan nie ma zasiegu ,oni nadajniki maja bardzo nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
przepior Re: internet w łomiankach 07.02.06, 09:44 mateusz9934 napisał: > nikodemf napisał: > > > nie odbierz tego jako kryptoreklamy, ale w Armasanie miałbyś taniej i lep > szy > > transfer. > > Widoczność do któregoś z nadajników (siedziba na Wrszawskiej lub "obiady > > > domowe" w Sadowej) też chyba masz niezłą. > > > > pozdrawiam, > > > u mnie Armasan nie ma zasiegu ,oni nadajniki maja bardzo nisko. Witam, Proszę o kontakt mailowy pawel.przepiorkowski@armasan.pl lub telefoniczny +48 509 398 220. Przyjedziemy i sprawdzimy czy są u Pana warunki techniczne, jest to jak najbardziej nieodplatne. Zapraszamy. -- pozdrawiam, Paweł Przepiórkowski Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz9934 Re: internet w łomiankach 07.02.06, 11:41 juz byli Panstwo u mnie na dachu :) Odpowiedz Link Zgłoś
marekdul1 Re: internet w łomiankach 27.02.06, 13:21 W niedługim czasie będzie internet i telefon w tym rejonie internet do serwera o przepustowości 12/1 bez keszowania w cenie 30 zł a telefon to www.easycall.pl instalacja we własnym zakresie po wcześniejszej ekspertyzie z nami jednocześnie prosimy o odpisanie na nasze konto o zainteresowanie naszą usługą i dalszą ekspansją przy wspułudziale państwa na terenie burakowa łomianek kiełpina dziekanowa leśnego sadowej palmir czosnowa i okolic włącznie z warszawą a mianowicie młocinami przy państwa wsparciu oraz pomocy zamieżamy zorganizować możliwość korzystania z zasobów internetu oraz telefonu voip za cenę konkurencyjną w stounku do inych podmiotów chcemy zorganizować sieć dla wszystkich chętnych korzystających z internetu i voipa zgodnie z wcześniejszymi ustalonymi zasadami to np: bez P2P sieć taka może powstać w krutkim czasie z państwa pomocą nie będzie to sieć ktura będzie zarabiać komercyjnie tylko aby uwolnić się od molochów, wszelkie uwagi jak i propozycje prosze kierować na ten adres po zapoznaniu się z państwa uwagami postaramy się zorganizować spotkanie zdiękuje zgury za odpowiedzi dobre i złe. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: internet w łomiankach 27.02.06, 13:29 O rany, to chyba najdłuższe zdanie na swiecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodemf Re: internet w łomiankach 28.02.06, 18:50 Jeżeli ten człowiek tak samo zna się na technologiach sieciowych jak na ortografii to ta sieć może być bardzo ciekawa :) Równie ciekawa jest tajemnicza przepustowość 12/1. Stwierdzenie "zgodnie z wcześniejszymi ustalonymi zasadami to np: bez P2P" dziwnie pachnie firmą "Pan Chmielewski - Reaktywacja". Ale może za bardzo się czepiam, a jest to ideowy filantrop niosący internet pod strzechy i walczący z "molochami"... Odpowiedz Link Zgłoś
trekkie Re: internet w łomiankach 23.05.06, 09:35 Czy są jakieś nowe alternatywy? Może ktoś coś słyszał o VMax? Mi TPSA nie chce położyć kilkudziesięciu metrów kabla... Mieszkam w Łomiankach Dolnych przy Wiślanej czy w ŁD ktoś korzysta z internet bezprzewodowego? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: internet w łomiankach 23.05.06, 10:34 podciągnij sam przewód do słupka, i będą warunki. Warto się zorietowac jaki przewód jest potrzebny. Problem to formalności, zależy kto jest własicielem działki po której ma biec przewód. Odpowiedz Link Zgłoś
ufio Re: internet w łomiankach 23.05.06, 15:41 Witam serdecznie Reprezentuję firmę IBS z Łomianek. Odpowiadając na pytanie o dotęp do internetu mogę powiedzieć że nasza firma świadczy usługi dostępu do internetu. Jeśli chodzi o osiedla to osoby zamieszkujące osiedle Tęcza, osiedle Słoneczne i osiedle przy ul. Równoległej korzystają z naszych usług. Od jakiegoś czasu intensywnie pracujemy nad rozbudową naszej infrastruktury radiowej. W chwili obecnej mamy usytuwane 3 punty dostępowe na terenie Łomianek. W zwiazku z tym nasza oferta rozszerzyła się na obszar całych Łomianek, Burakowa i Dąbrowy Leśnej. W najbliższym czasie powstaną nowe punkty które obejmować będą Dziekanów Leśny, Dziekanów Polski. Aktualnie nasza oferujemy 3 połączenie o prędkościach 128kbps, 256kbps i 512kbps w cenach od 64,66zł brutto do 109,80zł brutto. W przypdaku pytań proszę o kontak pod numerem telefonu 022 751 71 92, nasze biuro znajduje się w Łomiankach przy ul.Warszawskiej 67, I piętro. Zapraszamy także do nowego serwisu internetowego www.lomianki.info Odpowiedz Link Zgłoś
glupik1 Re: internet w łomiankach 23.05.06, 17:35 To tyle co moja neostrada tyle że: przez pól roku placiłem 1,22 zł podłaczenie kosztowało mnie zero zł. Jak na razie działa dobrze, choć nie zawsze daje obiecywaną przepustowość. Macie wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
ufio Re: internet w łomiankach 23.05.06, 17:47 To prawda z promocjami ktore oferuje TPSA jest bardzo ciężko konkurować. My za to oferujemy zdecydowanie lepsza i szybszą obsługę. W przypadku neostrady dopóki ona działa to jest w porządku ale w chwili awarii dodzwonienie sie na błękitną linię a tym bardziej usunięcie awarii w zadowalającym czasie zakrawa na cud. Zresztą zaobserwowaliśmy wśród naszych nowych klientów, że podłączają sie do nas właśnie rezygnując z neostrady. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: internet w łomiankach 23.05.06, 22:41 Nie mogę w to uwierzyć że ktos rezygnuje z neo dla dostepu po radiu.. Prędkości które podajesz w umowie pewnie są zapisane "do". Jakie macie łącza do punktów dostępowych i ilu klientów wisi na jednym punkcie? Odpowiedz Link Zgłoś
trekkie Opinia - Internet Radiowy - Łomianki Dolne 15.07.06, 18:59 Z braku kabla, moje możliwości zostały ograniczone do internetu radiowego. Skorzystałem z oferty firmy arma-san: 512kbps w dół, 128kbps w górę, za 130zł brutto. Ogólnie OK, jestem zadowolony. Polecam takie rozwiązanie do użytku domowego (na razie, a dlaczego dalej). Nie chcę tutaj porównywać ofert, a tylko wyrazić opinię na temat tego konkretnego rozwiązania. Może to komuś pomoże w podjęciu decyzji. Mam łącze dopiero kilka tygodni, ale uznałem że warto coś już napisać, przynajmniej wstępnie. Jeśli ktoś używa łącza dłużej to może jest wstanie napisać opinię bardziej obiektywną. Jakość kontaktu z klientem. Doskonała. Szybka reakcja na pytanie o możliwości techniczne. Montaż i uruchomienie usługi w ciągu kilku dni. Dodatkowo istnieje możliwość bezpośredniego kontaktu telefonicznego z technikami, co pomaga w uzyskaniu wiarygodnych informacji dot. ew. awarii i czasu naprawy. Przepustowość łącza. Zgodnie z obietnicami i bez limitów ;). Jestem zapalonym choć sporadycznym graczem w CS:S i DOD:S i początkowo zastanawiałem się czy łącze bezprzewodowe będzie problemem. Zostałem mile zaskoczony! Pingi w grze wahają się w okolicach 20~60, średnio 30~40. Skype. Nie wiem czy to kwestia łącza czy raczej samego protokołu Skype. Niestety jeśli coś korzysta z sieci w tle to Skype się tnie i są duże opóźnienia. Jeśli korzystamy tylko ze Skype, ew. przeglądamy strony WWW, to działa bardzo dobrze. Kilka "ale". Początkowe problemy. W pierwszych 2 tygodniach od uruchomienia usługi wystąpiło kilka awarii, w tym przynajmniej jedna trwająca 24 godziny (sobota wieczór do niedzieli wieczór), reszta trwająca kilka godzin. Z tego powodu nie polecam łącza do pracy, lub jeśli ktoś nie może tracić kontaktu z siecią na dłużej. Ostatnio nie miałem większych problemów, a przynajmniej żadnych nie zauważyłem. Jeśli sytuacja się ustabilizowała i przez cały rok łącze będzie działać tak jak ostatnio to będę bardzo zadowolony i wystawię 5 z malutkim minusikiem. Minusik za taki smaczek łącza, system dostępowy został zabezpieczony przed podwójnym połączeniem PPPoE. Dlatego po ponownym połączeniu nie można korzystać z sieci przez około 10 minut, denerwujące :/ jak się zdarzy w trakcie grania. Takie rozłączenia-połączenia się zdarzają np. po zmianie konfiguracji routera i jego restarcie, czasem przypadkowo, na szczęście nie za często (raz na kilka dni). Podsumowując. Na razie jest ok, a jeśli jakość z ostatnich tygodni się utrzyma to będę bardzo zadowolony w mojego wyboru. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kosfab Re: internet w łomiankach 16.10.15, 12:09 A ja mieszkam na Fabrycznej w Łomiankach i stwierdziłem że mam dość drogi radiowej, wiecznie jakiś problem. Od 3 miesięcy mam światłowód w domu i jestem mega zadowolony. Szybko firma ProIP zrobiła przyłącze i tyle. Ceny za abonament są jak za radio, a nawet czasami niższe :) Odpowiedz Link Zgłoś