Dodaj do ulubionych

Perfidne kłamstwo azeta2

25.11.14, 11:29
W związku z kłamstwami i pomówieniami rozpowszechnianymi przez pana/panią na Forum Piechowice, a dotyczącymi mojego wyjazdu na Igrzyska Olimpijskie w Soczi, wzywam pana/panią do odwołania tych oszczerstw. Pani/pana insynuacje są celowo rozpowszechniane w internecie w czasie trwającej kampanii wyborczej, poniżają i narażają na utratę zaufania publicznego nie tylko mnie, ale i kandydata na burmistrza Piechowic. Oczekuję zamieszczenia w ciągu 24 godzin , w tym samym miejscu, przeprosin i oświadczam, że jeżeli pan/pani tego nie uczyni, sprawę zgłaszam na policję.
Obserwuj wątek
    • smutasek321 Re: Perfidne kłamstwo azeta2 25.11.14, 18:04
      Jak można w zimę na skoczni być w krótkim rękawku i stroju kolarskim, Nie znam się tak do końca jak to w tym sporcie ale to chyba foto montaż .Tak samo jak w Nowinach Jeleniogórskich napisał burmistrz w wywiadzie ze Grabias i Potkański , będą pracować w Urzędzie jak Kamiński będzie burmistrzem .Z tego co wiem to następne kłamstwo . Pani Grabias wycofała sie z życie politycznego Piechowic. Powiedziała wyraźnie juz mnie nie chcą jako burmistrza , wiec niech mnie szanują jako sąsiadkę czy koleżankę .
      • edi.ed Re: Perfidne kłamstwo azeta2 25.11.14, 18:13
        No to sie narobilo.............. Potkanski tak latwo nie odpusci Azeta2 , wiem ze to co napisalas to nieprawda ...........HIhi wreszcie sie dowiem , czyj to nik .
    • antystraszak Re: Perfidne kłamstwo azeta2 25.11.14, 18:56
      Ty panie Potkański wraz z Kamińskim tylko straszyć potraficie. Przez 8 lat nie pokazaliście nic pozytywnego w waszym działaniu dla Piechowic. Dajcie sobie na wstrzymanie i zrozumcie że wyborcy 9 dni temu już wam podziękowali.
    • azeta2 Re: Perfidne kłamstwo azeta2 26.11.14, 08:36
      Mieszkańcy Piechowic : Daniel Potkański i Jacek Kamiński reprezentowali klub Lechia Piechowice na zimowych Igrzyskach Olimpijskich w Soczi. Przedstawiciele klubu wyjechali na zimową olimpiadę jako laureaci konkursu " Wyskocz do Soczi" organizowanego przez Samsunga.

to było publikowane : www.24jgora.pl/artykul,3493

więc nie wiem w którym momencie kłamie proszę o wyjaśnienie

reprezentowali klub Lechia - czyli klub ich nominował na to reprezentowanie - a mógł kogoś innego...
      sprawa nieujęcia w oświadczeniu majątkowym wg mnie tez do wyjaśnienia przez organy do tego powołane - czekam zatem na dalszy rozwój wypadków
      • daniel.potkanski Re: Perfidne kłamstwo azeta2 26.11.14, 10:42
        Kłamstwem i insynuacją jest to że podał pan/pani informację, że to my kosztem dzieci czy innych członków klubu pojechaliśmy sobie do Soczi, stawiając nas w bardzo niekorzystnym świetle - cytat" Ta fotografia już była publikowana, klub sportowy Lechia Piechowice wygrał konkurs, w którym nagroda był wyjazd do Soczi..... i nie pojechała młodzież czy najlepsi zawodnicy - pojechali panowie radni przewodniczący i vice przewodniczący Rady Miejskiej.... Daniel Potkański i Jacek Kamiński ..."

W związku z tym nie radzę zawsze wierzyć w to co jest napisane w gazetach czy w internecie (przykład z wczorajszych NJ dobitnie to pokazuje.)Można było dowiedzieć się u źródła, ale wtedy ciężko pozostać anonimowym!
        Po drugie, to ja osobiście jako osoba prywatna wygrałem wycieczkę w konkursie Samsunga i to ja tylko mogłem zdecydować kto ze mną pojedzie .
        Po trzecie jestem członkiem klubu Lechia więc mogłem go reprezentować np. poprzez flagę którą mieliśmy ze sobą co uważam, że było świetną promocją Piechowic. Świadczy o tym ogromna ilość sms-ów i wpisów na FB ludzi którzy nas widzieli w relacji telewizyjnej LIVE.
        Po czwarte dementuje fakt , że klub kogoś nominował (to już pana/i insynuacja)
        Po piąte sprawa oświadczenia majątkowego, konsultowałem tę sytuację z osobą który pracuje w Zakładzie Prawa Samorządu Terytorialnego i poinformował mnie, że nie było potrzeby umieszczania tego faktu w oświadczeniu majątkowym.

• azeta2 Re: Perfidne kłamstwo azeta2 26.11.14, 10:55
          Skoro został zabrany Jacek Kamiński reprezentować klub sportowy Lechia to znaczy że równie dobrze mógł zostać zabrany inny członek klubu bo Jacek Kamiński nie jest jego jedynym członkiem. Z regulaminu konkursu wynika, że wyjazd ten był wartości 32.000zł i w znaczeniu dochodu jest dużą kwotą wiec nieujawnienie go w oświadczeniu majątkowym jest co najmniej próba ukrycia tego - co do prawnej interpretacji to pewnie inny prawnik mógłby mieć odrębne zdanie jak np. posiadanie przez ministra Nowaka zegarka o wartości przekraczającej 10000zł, o której to wartości niby nie wiedział i też w oświadczeniu majątkowym go nie ujął a był to prezent od żony jak dobrze pamiętam. Pan w takim układzie zrobił prezent Jackowi Kamińskiemu i on tego prezentu nie ujawnił więc niech pan zapyta tego prawnika czy to tez jest nieobjęte obowiązkiem ujawnienia w oświadczeniu majątkowym. Nowaka sąd skazał na 20.000 grzywny ciekawe jaka by była decyzja sądu w tej sprawie.
          Co do mojej nadinterpretacji artykułu - ani Pan ani Jacek Kamiński nie wniósł o jego sprostowanie i takowego nie było, więc tak został odczytany i wg mnie nazwanie mnie perfidnym kłamcą jest nadużyciem z Pana strony. Można było to określić nieporozumieniem i wyjaśnić, ale przyzwyczaił nas Pan do swojej retoryki, która okazała się mało wiarygodna.
          • azeta2 Re: Perfidne kłamstwo azeta2 26.11.14, 11:00
            a i jeszcze link do regulaminu konkursu:
            www.samsung.com/pl/redesignyourlife/regulamin.pdf
            w paragrafie 3 jest 6 akapit w który napisano wartość rynkowa nagrody - 32.000zł
            Niemniej gratuluję wygranej a sprawa prezentu dla kandydata na Burmistrza od Pana nadal pozostaje dla mnie niewyjaśniona w jego oświadczeniu majątkowym
            • bieg.acz Re: Perfidne kłamstwo azeta2 26.11.14, 11:39
              Czy masz na myśli ZAPEWNE dokonane przez obu Panów rozliczenie z Urzędem Skarbowym. Nie wierzę że Panowi Radni postąpiliby inaczej. Nieprawdaż ?
              • smutasek321 Re: Perfidne kłamstwo azeta2 26.11.14, 14:22
                Pani Azeto filozofie grecki łyknij sobie laramit . Jeśli objadę Europe na stopa i wyliczysz że taka wycieczka kosztuje 20 tyś , to też mi dasz nakaz rozliczyć się z fiskusem . Uważasz że masz prawo wprowadzać w błąd forum i wypisywać nie prawdziwe wiadomości ,z kłamstw jakie opublikowałaś twoim zdaniem ,Potkański musi się tłumaczyć ? Uważam że to jest nadinterpretacja twoich wypocin żeby oszkalować Kamińskiego w obawie przed blednącą gwiazdą Rudolfa .
                • bieg.acz Re: Perfidne kłamstwo azeta2 26.11.14, 14:41
                  Nadinterpretujesz. Jeżeli wygrasz nagrodę, organizator płaci za Ciebie zryczałtowany podatek. Jeśli z wygranej sfinansujesz profit obcej osobie, ta osoba ma przychód, darowiznę zależnie w jaki sposób obdarujesz, ma obowiązek rozliczyć się z aparatem skarbowym. Jeśli z wygranej obdarujesz obcą osobę, ta zwróci Ci wydatki związane z obdarowaniem (kupisz jej auto, wycieczkę dom etc) , musisz Ty rozliczyć się z tego dochodu. Tak nierząd PO-PiS-PSL wali Ciebie w rzyć od 25 lat tak zwanej wolności.
    • monika77jeleniag Re: Perfidne kłamstwo azeta2 23.03.15, 15:00
      He he ale w tej polsce sie Dzieje . Ludzie naprawde nie Maja już co robic z swojim wolnym czasem .
      Daniela I jego flage nawet w tv angielskiej pokazywali wiec zrobił super reklame dla polskiego kraju I oczywiscie piechowic 😎
      Wiec to powinnien być zaszczyt I Duma dla mieszkancow piechowic a nie pretekst do negatywnych komentarzy .
      Zazdrosc zazdrosc zazdrosc ...
      Pozdrawiam serdecznie ...
      Monika
      • azeta2 Re: Perfidne kłamstwo azeta2 29.03.15, 14:46
        Moniko - nie o reklamę czy flagę tu chodziło i na pewno nie o zazdrość. Wyjaśnię Ci: Daniel Potkański z Jackiem Kamińskim byli na Olimpiadzie. Nikt słowa nie mówił. Ogłosili że byli jako reprezentanci klubu sportowego Lechia Piechowice a ponieważ pełnili jednocześnie ważne funkcje w Radzie miasta - Daniel był przewodniczącym a Jacek jego zastępcą pojawiły się pytania dlaczego akurat oni zostali wybrani na reprezentowanie tego klubu... Tu Daniel ujawnił że to on wygrał 2osobową wycieczkę od Samsunga i pojechał z Jackiem. Wiec pojawiło się ważniejsze pytanie - takie wycieczki to przecież dochód powinny być ujawnione w oświadczeniach majątkowych - a w tym wypadku nie było tego więc nie chodziło o zazdrość a o przestrzeganie prawa przez kandydata na radnego i na burmistrza/radnego. Temat może pomógł kilku osobom podjąć decyzję wyborczą i o to chodziło. Do prokuratury Daniel Podkański nie napisał więc pewnie uznał że nie ma co drążyć bo sam może zaszkodzić sobie lub koledze. Ale pojawianie się osoby która klikała w inne tematy pewnie po to aby ten gdzieś schował się na dalekim końcu - układane wątki były wg ostatnich wypowiedzi tez sugeruje że dla kogoś temat był niewygodny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka