pie-wice 22.11.05, 16:15 W którym piechowickim sklepie najchętniej kupujecie?Gdzie jest najmilsza obsługa? Których unikacie,bo.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maly.ludwiczek Re: Udane zakupy 22.11.05, 18:34 No nieraz w ALBERCIE coś nieświerzego może się trafić z mięsa. Szczególnie w poniedziałek. Generalnie całkiem dobrze. Odpowiedz Link
pikollo1 Re: Udane zakupy 22.11.05, 18:44 Super uprzejma pani w sklepie mięsnym "Dobrowolski"(przed apteką), bdb wędliny i takie samo mięsko. Odpowiedz Link
maly.ludwiczek Re: Udane zakupy 22.11.05, 19:09 Szukam dobrego chleba i generalnie pieczywa. Bo to co jest oferowane to wyrób "pieczywopodobny" na drugi dzień samo się wszystko rozpada i kruszy. Kiedyś coś takiego było niedopomyślenia. Odpowiedz Link
unipop1 Re: Udane zakupy 22.11.05, 21:36 Polecam pieczywo z piekarni Kozłowskich- zawsze świeże i naprawdę smaczne. Odpowiedz Link
pie-wice Re: Udane zakupy 23.11.05, 10:04 A największy wybór mocniejszych trunków-super sklep "U Maniusia".Można kupić coś na prezent i na własny użytek,spory wybór "u sekretarza" Odpowiedz Link
inferno_m Re: Udane zakupy 23.11.05, 19:54 Unipop a gdzie dokładnie jest sklep z tym pieczywem? Bo nie wiem:) Odpowiedz Link
unipop1 Re: Udane zakupy 23.11.05, 23:27 ten mały sklepik z pieczywem prowadzą sami Kozłowscy na parterze swojego domu - tuż obok Zespołu Szkół"Karelma" Odpowiedz Link
stow.p Re: Udane zakupy 24.11.05, 09:41 Zbliża się okres rozdawania przez zakłady pracy z funduszu socjalnego talonów na zakupy świąteczne .Dlaczego pomija się miejscowe sklepy a wzbogaca jelenogórskie hipermarkety? Są to spore pieniądze,które moim zdaniem powinny zostać w mieście,bo przecież piechowiccy kupcy bardzo często wspomagają różne piechowickie imprezy.Szkoda,że szefowie piechowickich firm nie myślą tymi kategoriami. Odpowiedz Link
niepozorna (Nie)udane zakupy 24.11.05, 13:02 Stanowczo odradzam zakupy u Pana Jaracza. Codziennie wieczorem stoją tam klienci z piwem( Zastanawiam się, czy to sklep, czy bar), śmierdzi papierosami. Notabene kupiłam tam kiedyś ciastka, które były stare i jakby oblane tanim winem. W sylwestrową noc najdroższy szampan kosztował 10 zł. A to mówi samo za siebie ;-) Odpowiedz Link
chester_74 Re: (Nie)udane zakupy 24.11.05, 18:37 Nie istnieje coś takiego jak szampan za 10 zł... Odpowiedz Link
niepozorna Re: (Nie)udane zakupy 24.11.05, 19:30 Mhmhm, zdziwiłbyś się ;] Szampanopodobne, pasuje ? Nie bądź już taki dokładny, najważniejsze są fakty ;] Skromny wybór i niezbyt miła obsługa. Odpowiedz Link
chester_74 Re: (Nie)udane zakupy 24.11.05, 19:35 Szampanopodobne może być ;) A co do niemiłej obsługi... to ja byłem najmniej miły za ladą :) Odpowiedz Link
niepozorna Klient Twój Pan ;-) 24.11.05, 19:41 I czym tu się chwalić ? ;) To niezbyt dobrze świadczy o Tobie ;o)) Odpowiedz Link
chester_74 Re: Klient Twój Pan ;-) 24.11.05, 19:45 Ja się nie chwalę, stwierdziłem tylko fakt ;) Odpowiedz Link
inferno_m Re: Klient Twój Pan ;-) 24.11.05, 19:54 Tylko za którą stroną lady stałeś chester:) Odpowiedz Link
niepozorna Re: Klient Twój Pan ;-) 24.11.05, 20:02 Odbiegamy od tematu ;-) Wg mnie najlepszym sklepem w Piechowicach są Małe Delikatesy(ABC?) . Miła obsługa, duży wybór, dosyć spora przestrzeń. Trochę chemii i produkty spożywcze( świeże pieczywo, mięso, owoce, nabiał). Pozdrawiam. Odpowiedz Link
irys20 Re: (Nie)udane zakupy 28.11.05, 14:43 Ale za to każdy tam może zaopatrzyć się w jakies tanie winko;) Nieletni czy też osoba nietrzeźwa:) Odpowiedz Link
alfa6 Re: Udane zakupy 24.11.05, 13:52 Talony z funduszu socjalnego wzbogacają duże sklepy w Jaleniej- zgadza się. Ale moim zdaniem za te talony mozna więcej kupić w hipermarkecie( no może nie wszystko jest tam tańsze) niż w naszych sklepikach, poza tym mozna tam kupić nie tylko artykuły spożywcze, ale i przemyslowe. Przecież w koncu nie tylko jedzenie jest nam wszystkim potrzebne. Na pewno duża część z talonu idzie na "spożywkę", ale i czasem na np. buty. U nas w Piechowicach tej możliwości nie ma, za mało mamy sklepów przemysłowych- dominują te z art. spożywczymi.Kiedyś w Piechowicach można bylo kupić dywany, jakieś materiały na ubrania. Owszem, mamy jeden sklep z artykułami agd, jeden meblowy, chyba 2 obuwnicze no i 3 butiki z ciuchami- to za mało, aby mieć możliwość porównania cen(trzymają jeden pułap) lub mieć jakiś wybór jesli chodzi o jakość. Pomału nasze miasto zamienia się w wioskę. Dlatego wiekszość z nas jeździ na zakupy do Jeleniej, a niektórzy nawet dalej do Wrocławia, gdzie jest wieksza konkurencja cenowa- przynajmniej jesli chodzi o ubrania. Odpowiedz Link
z.michalek Re: Udane zakupy 25.11.05, 06:28 A może wybierzecie się do Michałowic? Tu pozostał supermarket allegro! Odpowiedz Link
czub1 Re: Udane zakupy 30.11.05, 17:59 Macie w Michałowicch handelek obwoźny,nie jest tak żle.Że też nie ma tam u was jakichś młodych,obrotnych ze smykałką do interesu! Odpowiedz Link
inferno_m Re: Udane zakupy 30.11.05, 18:09 Jaki jest sens, z ekonomicznego punktu widzenia, otwierania sklepu w Michałowicach? Czy taki właściciel zarobi chociaż na koszty jakie musi ponosić co miesiąc? Ile osób musi o niego kupić codziennie i ile? Widocznie jest to nieopłacalne i nie ma się co temu dziwić przy takim zagęszczeniu ludności i jej wysokości na tym obszarze. Odpowiedz Link