Dodaj do ulubionych

Absolutorium

28.04.06, 09:56
Jak widać, można zagłosować podczas sesj absolutoryjnej przeciwko wykonaniu
budżetu i przeciwko polityce burmistrza czy prezydenta miasta.
Tak się stało w Jeleniej Górze.
Który radny z Piechowic ma coś jeszcze do powiedzenia.
www.jelonka.com/?module=templates&template=5707431a624d8cfcb47def299ccd35c6&id=857d6
Obserwuj wątek
    • irys1.5 Re: Absolutorium 28.04.06, 19:34
      A piechowickich rajców nie zdziwiło nawet to że komisja rewizyjna chwali
      burmistrza za pozyskanie środkow z unii europejskiej których nie pozyskał.Radny
      który spytał o wysokośc tych środków dostał opieprz,pozostali zamiast poprzeć
      radnego i drążyć temat siedzieli jak zamurowani.Wykonajcie telefon do swojego
      radnego i spytajcie czy wie ile pienięszy pozyskał pan burmistrz z UE a
      przekonacie się ,że nie wie.Takich to mamy geniuszy w naszej radzie.
      • blizniak58573 Re: Absolutorium 28.04.06, 19:53
        A cz Ty irys wykonałeś telefon do swojego radnego?Czy może nawet nie wiesz kto
        jest Twoim Radnym,i jaki okręg obejmuje? No i wkońcu jest Radnym gdyż głosowała
        na niego wiekszość wyborców.Tak więc zrób wszystko aby ten Radny nie znalazł sie
        w Radzie po raz kolejny.
        • irys1.5 Re: Absolutorium 28.04.06, 23:23
          Tak jest bliźniak58573!
          Ale ja mam tylko jeden głos,namawiasz mnie żebym radnego odstrzelił czy co?
          ("zrób wszystko")
          • funcarving Re: Absolutorium 29.04.06, 14:03
            Jak widać powód nie pozyskania z UE żadnych środków może być argumentem nie udzielenia absolutorium!!!!!!!!!! Władca ciągnie za sznurki a radni podnoszą rączki w góre . Rozum w tym przypadku nie jest używany!
            www.jelonka.com/?module=templates&template=5707431a624d8cfcb47def299ccd35c6&id=45b96
          • blizniak58573 Re: Absolutorium 29.04.06, 15:42
            Tak odstrzel go, oddając swój głos na innego właściwego człowieka,a przy tym
            namów wszystkich swoich znajomych aby wzieli udział w wyborach i również
            zagłosowali na właściwego kandydata, i wten sposób możesz Radnego, który jest np
            nieudacznikiem odstrzelić.
            • irys1.5 Re: Absolutorium 03.05.06, 12:08
              Dobrze bliżniak,zrobię tak jak mi radzisz,dziekuję za "instrukcje obsługi".
              Ale dlaczego mnie wziąleś za przedszkolaka?
              • blizniak58573 Re: Absolutorium 03.05.06, 12:27
                Bardzo sie cieszę że "instrukcja obsługi" została przez Ciebie irys
                zaakceptowana.Mam równiez nadzieję że zostanie zastosowana przez innych
                mieszkańców Piechowic,którym zależy na tym,aby obecne władze zostały zastapione
                właściwymi osobami.Gdyż finał wyborów samorządowych moze okazać sie zblizony do
                wyborów sprzed czterech lat, a mianowicie wszyscy głosowali na innych kandydatów
                niż Ci którzy obecnie zasiadają w Radzie,i sprawują urząd Burmistrza.Bo to
                właśnie ta ekipa wystawiając 15 kandydatów do Rady Miasta zdobyła 12 mandatów
                (PSL,i inne komitety wyborcze jak np bezpieczne Piechowice)Niekiedy
                społeczeństwu niektóre sprawy trzeba powtarzać dosłownie jak przedszkolakom.Mam
                nadzieje że się nieobraziłeś?
                • chester_74 Re: Absolutorium 04.05.06, 06:24
                  A co z Ciebie za autorytet dla mnie???
                  "Niekiedy społeczeństwu niektóre sprawy trzeba powtarzać dosłownie jak
                  przedszkolakom"
                  Uważasz mnie za przedszkolaka bo nie głosowałem po Twojej myśli???
                  IV Rzeczpospolitą zaczynasz budować??? W ten sposób??? Kiedy odetniecie nam
                  internet??????????????????????????
                  • adam_s3 Wypowiedź radnego 05.05.06, 09:32
                    Fragment mojego wystąpienia na sesji absolutoryjnej:
                    „Wypada zatem przyjąć do wiadomości fakt, że Stowarzyszenie Piechowice
                    istnieje, i pracuje dla dobra ogółu, że należą do niego ludzie, którzy chcą i
                    potrafią zrobić coś pożytecznego za darmo, nie czekając na nagrody i pochwały
                    szefów. Nie godzi się, aby członków stowarzyszeń posądzać o wyciąganie ręki ”po
                    nie swoje” czy też o robienie sobie kampanii wyborczej za pieniądze społeczne.
                    I tu muszę się zgodzić, że takie postępowanie byłoby naganne, wręcz karygodne:
                    nikt nie może wykorzystywać pieniędzy społecznych do własnych prywatnych celów.”
                    A oto odpowiedź radnego Z.:
                    „ Po wystąpieniu przedstawicieli Stowarzyszenia zdecydowałem się zabrać głos
                    (...). Muszę się zgodzić z p.A.Spolnikiem, że naganne by było tutaj robienie
                    kampanii wyborczej, ale jak nie traktować wystąpienia p.A.Spolnika, który
                    jawnie określił się, że zamierza kandydować w przyszłych wyborach samorządowych
                    (mimo obecności innych osób) w imieniu Stowarzyszenia zabiera głos jednak
                    p.Spolnik.”
                    Co miał na myśli p.radny?
                    Przecież ja mówiłem zupełnie o czymś innym.
                    Kto miał zabrać głos w imieniu Stowarzyszenia jeśli nie prezes?
                    Co znajdzie się w oficjalnym protokole sesji?
                    • alter4 Re: Wypowiedź radnego 05.05.06, 09:38
                      Kompletna kompromitacja małorozgarniętego radnego. A my się dziwimy ,że jest tak jak jest. Powyzsza wypowiedź radnego dobitnie pokazała jakie mamy intelekty w radzie.
                      • urzedniczka13 Re: Wypowiedź radnego 05.05.06, 10:00
                        Kolejny składający dziesięcinę.A ma za co:pierszwa rzecz jaką załatwił jako
                        radny to posada dla własnej żony w Urzędzie Miasta.To że ktoś inny pracę musiał
                        stracić, aby zrobiło się miejsce dla tej wysokiej klasy specjalistki jakoś pana
                        radnego nie wzruszyło.
                        Krytyka prezesa Stowarzyszenia Piechowice, który zabiera głos w imieniu SP to
                        już jakaś paranoja.Do szkól panie radny, do szkół, horyzonty trzeba rozszerzać.
                        • omega_7 Re: Wypowiedź radnego 05.05.06, 10:33
                          Jeśli głosu nie zabrałby Pan Adam, wówczas padłby zarzut
                          lekceważeniu Rady, poprzez wystąpienie innego członka
                          Stowarzyszenia, niż Prezes.
                          Niestety radny Z jest niezbitym dowodem na to, że komunistyczne
                          żarty o milicjantach można bezpośrednio przełożyć na obecnych
                          policjantów. Mentalność i głupota dokładnie taka sama.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka