malymiki1 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 16.07.06, 13:15 Cześć. Co tu się przejmować, przecież obecny burmistrz nie może wystartować. Z jakiś tam powodów prawnych, więc co się martwicie. Jakiś gość mi o tym powiedział przez neta. Na tego co jest teraz i tak bym nie zagłosował. Odpowiedz Link
piechowiczanin1 KTOŚ COŚ 16.07.06, 21:44 Ot i nasza młodzież ktoś mi coś powiedział przez neta. To chyba źle ci powiedział. Odpowiedz Link
delta191 Re: KTOŚ COŚ 18.07.06, 22:36 Raczej jego to niedotcyzy ponieważ nie był to proces z urzędu. Odpowiedz Link
delta191 A gdzie inni kandydaci? 18.07.06, 22:44 Chyba nie będzie to tylko wybór między obecnym burmistrzem a Panem Rębiszem? Odpowiedz Link
dirty.sanchez Re: A gdzie inni kandydaci? 22.07.06, 22:17 Do wyborów szykuje się Pani Dyrektor Piechowickiego Ośrodka Kultury informacja na 100% pewna. I jeszcze jedna Pani, była Sekretarz Urzędu Miejskiego w Piechowicach ale pewnie na radną. Odpowiedz Link
gracz27 Re: A gdzie inni kandydaci? 23.07.06, 21:30 a skąd ty to wszytko wiesz siedziałes przy jedny stoliku tak!! to powiedz nam cos jeszcze kto bedzie startował i gdzie czekamy? Odpowiedz Link
gracz27 Re: A gdzie inni kandydaci? 23.07.06, 21:37 czekamy dalej na szczegóły kto i gdzie? Odpowiedz Link
dirty.sanchez Re: A gdzie inni kandydaci? 23.07.06, 21:40 Czyżby małżonek? Chyba Ci się coś pomieszało jak zdradzę coś takiego haha. Odpowiedz Link
gracz27 Re: A gdzie inni kandydaci? 23.07.06, 21:47 bo nielubie farmazonów emitowanych przez takich jak ty Odpowiedz Link
dirty.sanchez Re: A gdzie inni kandydaci? 23.07.06, 21:48 Farmazonów hehe, złość piękności szkodzi:) Odpowiedz Link
delta191 Re: A gdzie inni kandydaci? 23.07.06, 21:51 W ogóle nie lubisz takich co się mieszają do lokalnego bagienka. A łapki mogą być brudne. Odpowiedz Link
dirty.sanchez Re: A gdzie inni kandydaci? 23.07.06, 21:53 No właśnie jakich graczu? Do mnie pijesz :) Odpowiedz Link
gracz27 Re: A gdzie inni kandydaci? 23.07.06, 22:05 sam pijesz i to za duzo jak to miało miejsce wczoraj mylisz radnych opowiadasz o starcie co poniektórych osób a óxniej masz amnezje Odpowiedz Link
piechowiczanin1 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 27.07.06, 17:39 Zbliża się koniec lipca czy aby nie czas zacząć mówić o konkretach panie i panowie kandydaci na burmistrza ? może jakaś merytoryczna wypowiedz? Odpowiedz Link
leszczykwojciech Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 27.07.06, 18:14 Może pewne działania zostały podjęte i nienależny wszystkich wrzucać do jednego worka. Odpowiedz Link
pikoollo Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 27.07.06, 20:22 piechowiczanin- nie ma ordynacji wyborczej nie ma rozporzadzenia premiera RP w sprawie wyborów nie ma kalendarza wyborczego nie ma list kandydatów nie ma PKW czyżby któwyś z władców Piechowic wszedł w kompetencje premiera PR i zarzadził w naszej mieścinie kampanie wyborczą?Po merytoryczne wypowiedzi idź go gabinetu burmistrza i przewodniczącego i co bardziej wygadanych radnych ktorzy teraz najambitniej pracuja a nie do " pań i panów kandydatów na burmistrza" ktorzy jak na razie moga przemawiac u cioci na imieninach i tam prezentowac swoje programy. Odpowiedz Link
irasiad1 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 27.07.06, 20:54 Już się zaczęło, już był festyn wyborczy i nikomu tego pikollo niezabronisz. Odpowiedz Link
gracz27 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 27.07.06, 21:24 pikoolo a jakie to panie i panowie kandydaci na burmistrza przemawiaja u cioci na imieninach ?Ale Ty zapewne też tylko ściemniasz i nic nie wiesz? Odpowiedz Link
irasiad1 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 27.07.06, 21:28 Coś ta ciocia często się pojawia na forum, może to jakiś szyfr? Odpowiedz Link
gracz27 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 27.07.06, 22:05 tak przypuszczałem jak zwykle bijecie tylko pianę i sie sami ja dławicie.żadnych konkretów odpowiedzi pustka jakie miasto taaaaka opzycja Odpowiedz Link
pikoollo Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 27.07.06, 22:43 cos mi się wydaje ze na tym forum najaktywniejsi są podpuszczacze z ekipy a nie jakaś tam opozycja której de fakto w piechowicch nie ma Odpowiedz Link
irasiad1 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 27.07.06, 22:59 Niekoniecznie z ekipy, kto nie z wami to przeciw wam, jak zwykle. Faktycznie forum się wyludniło ze swoich stałych bywalców. Odpowiedz Link
pikoollo Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 27.07.06, 23:59 coś ci się irasiad pomyliło "kto nie z wami to przeciw wam"-piszesz do mnie na wy?nie podejrzewaj każdego na forum o działalnośc spiskową Odpowiedz Link
irasiad1 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 28.07.06, 01:11 pikoollo napisała: > cos mi się wydaje ze na tym forum najaktywniejsi są podpuszczacze z ekipy a nie > > jakaś tam opozycja której de fakto w piechowicch nie ma Pikoollo - brak lecytyny i pewnie nie tylko tego. Odpowiedz Link
dirty.sanchez Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 28.07.06, 10:06 Kupuj głosy nawet wódką Kto kogo podkupił? W czasie ostatnich wyborów PSL starło się o to z samorządem ziemi chlewińskiej. Oskarżenia w Chlewiskach były ciężkie: rozdawanie pończoch (kobietom) oraz wódki i wina (mężczyznom). Kupowanie głosów za wódkę to sposób najlepiej chyba przetestowany w Bytomiu. Tutaj nawet podejrzewa się udział mafii - po ostatnich wyborach oskarżono sześciu gangsterów. Alkohol, który rozdawali wyborcom, nie miał akcyzy. Za to Paweł S., pseudonim ,Stryj", domniemany szef bytomskiej mafii, mógł mieć interes w tym, żeby wprowadzić swoich kandydatów. W wyborach startował jego brat. Wygrał. Później wciąż musiał tłumaczyć, że z kupowaniem głosów nie miał nic wspólnego. - Bytom to pięć okręgów wyborczych, w każdym byli naganiacze - podejrzewa Janusz Paczocha z Porozumienia dla Bytomia. W swoim śledztwie ustalił: naganiacze przekonywali wyborców wódką albo pieniędzmi. Stawki od 5 do 10 złotych. Mówi o Bytomiu, że to wyborczy poligon, "Strefa Gazy". Jest pewien, że kupowanie głosów zaczęło się tu w 1994 roku. - W 1998 to ja już prowadziłem dokumentację fotograficzną. A przed wyborami w 2002 roku publicznie wzywałem, żeby zaniechać nieuczciwych praktyk. Dałem ogłoszenie w prasie: kto z mieszkańców zobaczy, co się dzieje, niech da nam znać. Było ze 100 sygnałów, z tego 25 dobrze opisanych. I co? - podsumowuje Paczocha. - Poszły doniesienia do prokuratury, ale niektórzy nie widzą w tym problemu. Ludzie, jak się zorientowałem, wręcz czekają na to, żeby ktoś im zapłacił za głos. Mówią: "Panie, przecież z radnych i tak nic nie mamy. Tyle tylko, co się napijemy w dniu wyborów". Fałszerstwo w panice Jak powszechnie wiadomo, K. nie odróżnia statutu rady gminy od instrukcji obsługi wyżymaczki. Albo: Łapówkarz, buduje trzeci dom na podstawione osoby! Ewentualnie: Malwersant, pijaczek, fałszerz. To tylko próbka tego, co się mówi o kandydatach, gdy wybory wejdą w decydującą fazę (próbka pobrana przy ostatnich wyborach, Warszawa i okolice). Gdy któryś z kandydatów czuje, że nie ma poparcia, a koniecznie chce wygrać, czasami szuka ratunku w fałszowaniu wyników. Takie przypadki ciągną się w sądach latami. Dopiero w grudniu 2005 roku zapadł wyrok w sprawie sfałszowanych wyborów na prezydenta Płocka z 2002 roku. Sędzia w uzasadnieniu podkreślił, że fałszerstwo nie było zaplanowaną akcją, a jedynie wynikiem paniki, która wybuchła, w chwili gdy okazało się, że kandydat SLD przegrywa. Wyrok dla trzech osób - od roku do dwóch lat w zawieszeniu. Sąd podważył też wiarygodność protokołów z głosowań w Nadarzynie. Poszło o dopisanie do list około 500 osób spoza gminy. Trzeba było powtórzyć wybory. A nie była to jedyna powtórka na Mazowszu - w sumie toczyło się kilkanaście postępowań sprawdzających, czy wybory można uznać za legalne. W wielu obwodach ludzie musieli głosować jeszcze raz. Tym razem jak należy. Z wyrokiem już nie wystartujesz Do Państwowej Komisji Wyborczej docierają sygnały o ułamku spraw z kampanii, które już się odbyły. Za to spore jest zainteresowanie tą, która przed nami. Zaczęła się wyborcza gorączka. Lech Gajsler z zespołu prawnego PKW poczuł ją, jeszcze nim koalicja wprowadziła pod burzliwe obrady Sejmu korzystny dla siebie projekt zmian w ordynacji. Było dużo pytań do PKW. Po pierwsze: Czy kandydat na wójta może startować z list kilku komitetów wyborczych i w kilku okręgach? Odpowiedź: Nie. Po drugie: Czy można równocześnie kandydować na wójta i do rady powiatu? Tak. Po trzecie: Czy może kandydować ktoś, kto został skazany? Osoba karana za przestępstwo umyślne, ścigane z oskarżenia publicznego, będzie mogła wystartować w wyborach, ale dopiero po zatarciu wyroku (w praktyce nie wcześniej niż po 3-5 latach od zakończenia kary). To nowość, część lokalnych polityków, która lubiła nieczystą grę, pewnie się na tej przeszkodzie potknie. Część może się jej przestraszy. Trudno jednak sobie wyobrazić kompletną zmianę obyczajów i wyeliminowanie przedwyborczych sztuczek na granicy prawa. wiadomosci.onet.pl/1349211,2677,1,kioskart.html Odpowiedz Link
roll5 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 02.08.06, 12:38 piechowiczanin1 poczytaj "Niezgodne z prawem jest jednak prowadzenie agitacji wyborczej w okresie poprzedzającym kampanię wyborczą. Według PKW informację o programie od agitacji przedwyborczej różni sytuacja kierowania się do wyborców w sposób wskazujący wyraźnie na dążenie do uzyskania poparcia dla konkretnej partii czy innej organizacji lub dla konkretnych osób zamierzających kandydować w wyborach. W takiej sytuacji – czytamy w stanowisku Państwowej Komisji Wyborczej – może być to traktowane jako niedopuszczalne w świetle prawa rozpoczęcie kampanii wyborczej." Namawiasz do łamania prawa potencjalnych kandydatów? Odpowiedz Link
piechowiczanin1 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 02.08.06, 16:47 Czy to znaczy że pan Wojtek złamał prawo pisząc w Głosie czy też je ominął , bo to co pisze trudno nie wiązać z kampanią . Podobnie jest z plakatami PiS , blogiem Marcinkiewicza itp Odpowiedz Link
leszczykwojciech Głos Jeleniogórski 02.08.06, 17:40 W tekście nie ma nawoływania do głosowania na konkretną partie czy osobę. Jeśli tak jest to poroże o wskazanie konkretnego miejsca w artykule. A są w Piechowicach osoby, które od dłuższego czasu prowadzą zakamuflowaną kampanię wyborczą. I nie mam tu na myśli tylko członków obecnej władzy. Rozumiem, że innych uwag nie ma? Odpowiedz Link
kangoo4 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 28.07.06, 16:31 Tu macie katalog przedwyborczy powiatu jeleniogórskiego: wybory2006.jgora.pl Odpowiedz Link
atoonhehe Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 2006 30.07.06, 22:41 Ludzie jak macie ambicje to weźcie i zróbcie coś żeby ci ludzie zniknęli z życia Piechowic. Jak narazie to zapowiada się kolejna kadencja Ekpiy. Odpowiedz Link
leszczykwojciech Głos Jeleniogórski 01.08.06, 00:03 Wersja .pdf jest dostępna na stronie www.piechowicepis.prv.pl w zakładce "Dokumenty". Odpowiedz Link
delta191 Re: Głos Jeleniogórski 01.08.06, 19:45 No napisał co napisał ale coś napisał. Odpowiedz Link
gracz27 Re: Głos Jeleniogórski 03.08.06, 17:04 swietny artykuł kolejny jeszcze lepszy już cała Rada drży na czele z Burmistrzem co to będzie co to bedzie G...no będzie z tej waszej smiesznowatej akcji przejecia władzy. Odpowiedz Link
roll5 Re: Głos Jeleniogórski 03.08.06, 17:19 a ten twój burmistrz bedzie w stanie utrzymac sie na nogach przez kolejną kadencje graczu? Odpowiedz Link
atoonhehe Re: Głos Jeleniogórski 03.08.06, 18:02 Gracz27 przestań robić porute, masz tyle wspólnego z Ekpią co z opozycją. Odpowiedz Link
radny3 Re: Głos Jeleniogórski 06.08.06, 13:27 Oni nadal wierzą, że mają jakieś sznase. A co było 4 lata temu? Może mam przypomieć? Odpowiedz Link
kula69 Re: Głos Jeleniogórski 06.08.06, 14:10 Prawdą jest to, że nawet jesli światło teraz niezgaśnie to szansę na wygraną są bardzo małe. Odpowiedz Link
ergie.s Re: Głos Jeleniogórski 10.08.06, 17:18 Nie jestem z Piechowic ale mam informacje, że Platforma Obywatelska wystawi sowjego kandydata na burmistrza Piechowic. Odpowiedz Link
piechowiczanin1 Re: Głos Jeleniogórski 10.08.06, 17:45 To wszyscy wiedzą od dawna , w końcu p Mazur jest z PO i od jakiegoś czsau nie ukrywał że ma taki zamiar Odpowiedz Link
dirty.sanchez Re: Głos Jeleniogórski 10.08.06, 21:49 Z moich informacji wynika, że niezamierza wystartować. Odpowiedz Link
chmura51 Re: Głos Jeleniogórski 27.08.06, 11:50 Poczekamy zobaczymy>Chyba że wiesz to na 100% ale z kad? Odpowiedz Link
chmura51 Re: Głos Jeleniogórski 08.09.06, 17:48 Gdzie sie Pan Podziewa Panie Wojtku? Czyzby to cisza PIS-u przed burzą?Chyba że PIS z Piechowic sie wyprowadził? Odpowiedz Link
alif5 Re: Głos Jeleniogórski 09.09.06, 09:29 Dajcie już spokój temu figurantowi!On jest tyle samo wart co jego PiS,który z prawem i sprawiedliwością nie ma wiele do czynienia.Grunt to narobić krzyku,naobiecywać,zamieszać ludziom w głowach i …………NIC!!!Skąd my to znamy? Nie zgadzacie się z tą opinią?Proszę o fakty.Co PiS i Pan Leszczyk,który startował z Piechowic do Sejmu zrobił dla nas Mieszkańców,którą sprawę doprowadził do końca? Nie możecie sobie przypomnieć?Ja też nie! Odpowiedz Link
wojciech.leszczyk Re: Głos Jeleniogórski 09.09.06, 10:50 Alifie5 nie dam się sprowokować. Emocje płynące z Pani/Pana postu świadczyć mogą o tym, że są to słowa politycznego neofity. Mam swoje powody i nie zamierzam nikomu się z nich tłumaczyć. W Piechowicach są teraz grupy, które zrzeszają dużą ilość mieszkańców i chcą się zająć zmianami w tym mieście na lepsze. Więc się zapytam: po co takiemu szacownemu gronu moja osoba? Słucham, po co ? Ustąpiłem pola, co nie oznacza, że się przyłączę. Alifie5 w jaki sposób nadepnąłem Pani/Panu na odcisk? Nie zostało się przyjętym do PiS ? I skąd to rozczarowanie skoro nie głosowała Pani/Pan na mnie z tego co pamiętam ? W powietrzu czuć, że zbliżają się wybory .... Odpowiedz Link
wojciech.leszczyk Re: Głos Jeleniogórski 09.09.06, 10:48 Jeszcze nie, ale jest to niewykluczone. Jako osoba prywatna mam do tego prawo. Odpowiedz Link
logik11 Forum Wyborcze 03.10.06, 00:15 Komitet Wyborczy Lecha Rębisza, uruchomił Forum Wyborcze na stronie piechowiczanin.wiedzmin.pl Będziemy umieszczać tam wszystkie konkretne wiadomości o wyborach samorządowych, które będziemy posiadali. Zapraszamy też innych do podobnych wpisów. Forum będzie moderowane, nie z powodów ewentualnych krytyk, tylko tak aby nie było na nim zbędnej paplaniny. Odpowiedz Link
gerda55 Re: Forum Wyborcze 20.10.06, 23:47 Rewelacyjne bardzo bogate w treści forum wyborcze,gratuluje pomysłu,jedno osiągneliście na pewno nie ma tam żadnej" zbędnej paplaniny"-w ogóle nic tam nie ma Odpowiedz Link