Dodaj do ulubionych

Wasze "sposoby" na klientów

24.04.04, 23:07
Zapewne każdy z was ma swuj sposób powiedzmy działania w sprzedarzy
bezpośredniej. Podzielcie sie prosze swoimi doświadczeniami niezależnie od
tego w jakiej firmie pracujecie. Pamiętajcie że wasze cenne spostrzeżenia są
bardzo ważne dla osób krutko pracujących w tym fachu. tylko prosze nie
atakujcie się nawzajem a "wysłuchajcie" się, na nauke nigdy nie jest za puźno
pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • 1szylider Re: Wasze "sposoby" na klientów 25.04.04, 01:32
      diabelek62 napisał:

> Zapewne każdy z was ma swuj sposób powiedzmy działania w sprzedarzy
      > bezpośredniej. Podzielcie sie prosze swoimi doświadczeniami niezależnie od
      > tego w jakiej firmie pracujecie. Pamiętajcie że wasze cenne spostrzeżenia są
      > bardzo ważne dla osób krutko pracujących w tym fachu. tylko prosze nie
      > atakujcie się nawzajem a "wysłuchajcie" się, na nauke nigdy nie jest za puźno
      > pozdrawiam serdecznie

Witam!

To proste trzeba pokazać potencjalnym klientom te prawdę, że właśnie Ty jesteś
      najlepszą konsultantka najlepszej firmy sprzedającej najlepsze kosmetyki po
      najlepszej cenie.

A potem wszystko jest proste...

Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...  Katalog Oriflame
      Pozdrawiam i zapraszam!
    • martaori Re: Wasze "sposoby" na klientów 26.04.04, 18:27
      Ja osobiscie proponuję ci karty stałego klienta, które bardzo przyciągają ludzi.
      poza tym dbaj o nich jak najlepiej potrafisz.
      • diabelek62 Re: Wasze "sposoby" na klientów 26.04.04, 22:50
        z tymi kartami to wogule jest genialny pomysł. Proponuje je moim klientom i są
        zaskoczeni poniewarz dotychczas żadna inna konkurencyjna firma nie
        zaproponowała im tego. dzięki za opinie zapraszam jednocześnie wszystkich do
        zabrania głosu. Naprawde prosze was wszystkich o głos poniewarz jest to
        niezwykle ważne dla każdego z uczestników. Z góry dziękuje
        • arieta Re: Wasze "sposoby" na klientów 26.04.04, 22:56
          Na jakiej zasadzie funkcjonują te karty klienta??Czy wyróżnieni nimi klienci
          mają jakieś szczególne przywileje??
          • martaori Re: Wasze "sposoby" na klientów 27.04.04, 09:19
            Karty stałego klienta były do kupienia w akcesoriach, ale niestety już ich nie
            ma. Jak to działa?
            Każdy klient, który zapełni kartę(, czyli kupi 10 produktów w nie określonym
            czasie) może wybrać sobie prezent o wartości 10% sumy zakupionych kosmetyków.
            Czyli jeśli suma 10 kosmetyków wynosi 300 zł należy mu się prezent za 30zł
            Uwierzcie mi, że to działa, nic się na tym nie traci a jedynie zyskuje.
          • 1szylider Re: Wasze "sposoby" na klientów 27.04.04, 21:36
            arieta napisała:

> Na jakiej zasadzie funkcjonują te karty klienta??Czy wyróżnieni nimi klienci
            > mają jakieś szczególne przywileje??

Witam!

Stałemu klientowi, który kupuje duzo i dla równiez dla rodziny i znajomych
            proponujemy 30% znizki ( bez marzy) i zakupy na kredyt, potem on przyrowadza
            nastepnych...

Pozdrawiam i zapraszam!
            • roberti.ori Re: Wasze "sposoby" na klientów 27.04.04, 21:43
              maciek chyba przesadziłeś. jaki jest sens sprzedawania bez marży, zepsujesz
              sobie tylko grupę. ustalasz 10 % wartości 10 produktów zakupionych u ciebie i
              11 kupujesz w cenie ustalonego % jako prezent, czyli zarabiasz 20 nie 30 %
              marży ale natomiast robisz większe obroty czyli kasy i tak masz więcej.
              • diabelek62 Re: Wasze "sposoby" na klientów 27.04.04, 23:09
                szylider podaj mi prosze więcej szczegułów twojego patentu od początku do końca
                ile w ten sposób sprzedajesz zarabiasz? z góry dzięki pozdrawiam i jednocześnie
                zapraszam do wziecia udziału w rozmowie
                • 1szylider To była oczywiście prowokacja 28.04.04, 10:46
                  Witam!

Ja miałem na myśli zapisywanie klientów do Klubu, przeciez naszym zadaniem nie
                  jest latanie z flakonikami jak w Avonie...

Teraz chyba jest i przyznacie mi racje?

Sam nie jestem zwolennikiem ani sieci czysto konsumenckich ani tez dawania zbyt
                  duzych upustów klientom, zreszta zalecam swoim konsultatkom nie dawanie rabatu,
                  ale właśnie bonusy za wierność i przy większych zakupach...

Tu mozliwe są oczywiście rozmaite systemy: co 11 ty produkt gratis, pokaz
                  mikijażu bonus dla gospodyni party kosmetycznego.

Przypominam jednak iz w Kodeksie Etycznym wystepuje zakaz wynagradzania
                  klientów za pozyskiwanie nowych.
                  Nie mniej wtedy zawsze możemy zapisać ja do Klbu i niech kupuje bez marzy dla
                  siebie i zapisuje nowych, niech sprzedaje, bo gdy sprzeda ca 3 przeciętnym
                  klientkom to ma wtedy gratis kosmetyki dla siebie.

Tak więc reasumując: uzyłem skrótu myslowego, który chyba powinien być czytelny
                  dla doświadczonych Konsultantów, a tym bardziej Liderów, a który to skrót
                  dotyczy zapisywania Klientów jako Konsultantów do Klubu kupujących na własne
                  potrzeby.

Tu oczywiście jest to pierwszy etap wdrażania takiej osoby do naszej
                  działalności, bo niektórzy powoli otwierają się na kariere klubową

Pozdrawiam i zapraszam!
                  • diabelek62 Re: To była oczywiście prowokacja 28.04.04, 22:36
                    ależ nie zależy mi na waszym doświadczeniu po to by konsultanci o małym starzu
                    nauczyli się czegos nowego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka